van proximus naar edpnet

ZEPPELIN41
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 Mei 2011
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

van proximus naar edpnet

Berichtdoor ZEPPELIN41 » 22 Jul 2017, 11:34

Sinds een 2 tal weken ben ik overgeschakeld van proximus naar EDPnet. Bij proximus haalde ik ' snachts gemakkelijk een down snelheid van 100 een up van bijna 10. Sinds de overschakeling naar EDP is dit 60 down en 20 up persoonlijk vindt ik toch vrij vreemd. Ik ben me bewust dat er een tijd overgaat om op het ideale profiel te zitten. maar dit is na 2 weken nog niet veranderd. Ben ik nu te ongeduldig ? de modem is wel nog steeds een b-box 3 en geen fritzbox.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor philippe_d » 22 Jul 2017, 11:59

Je bent inderdaad te ongeduldig.
Heel waarschijnlijk zit je nu terug op het basisprofiel van 70/20 (zone 1, vectoring).
DLM houdt nu jouw lijn in de gaten, en zal deze ter gelegener tijd verhogen (naar 85/20 of 100/20).

In ieder geval profiteer je nu al van een veel hogere upload dan bij Proximus (max. upload 8 mbps) :-) .

Een andere mogelijke oorzaak dat je de volledige snelheid niet kan halen, is de beperkte bandbreedte die EDPNet heeft gekocht bij Proximus. Dit kunnen ze heel snel in orde brengen.

Je kan dus best de EDPNet helpdesk eens contacteren, als je binnen enkele weken nog altijd beperkt bent tot 60 mbps down ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

denkleine
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 26 Feb 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor denkleine » 22 Jul 2017, 13:05

philippe_d schreef:In ieder geval profiteer je nu al van een veel hogere upload dan bij Proximus (max. upload 8 mbps) :-) .

Upload van 8Mbps bij proximus is al eventjes verleden tijd. Vandaag is dit 15Mbps ;)

En inderdaad geduld is de boodschap bij DLM, dit kan enkele weken duren...

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1363
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor MarkDM » 2 weken 2 dagen 23 uur geleden (01 Dec 2017, 20:31)

Ikke ook van Px naar EDPNET. Op 3 dagen was't gefikst. Van 100/35 naar nu 70/20.
Maar mijn zoon klaagt direct dat EDPNET veel trager is.
Ik heb nog resultaten van Speedtest, deze zomer op 100/20 bij Px haalde ik effectief: 72/5 .
Nu bij EDPNET haal ik 24/27 effectief . Dus de download is slechter dan de upload.
Dit is toch niet normaal ? De modem synct op 70/20 !
Zijn de servers van EDPNET overbelast ?
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1417
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor redman » 2 weken 2 dagen 22 uur geleden (01 Dec 2017, 20:53)

Heb je bij edpnet al eens geinformeerd over het probleem?
Afbeelding

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1363
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor MarkDM » 2 weken 2 dagen 22 uur geleden (01 Dec 2017, 21:09)

Nee, deze namiddag ben ik onverwacht afgekoppeld bij Proximus. Ik heb gebeld en blijkbaar was ik overgeschakeld naar EDPNET.
Geen van beiden heeft hierover iets laten weten. Ik had dat nog niet verwacht na slechts 3 dagen.
Dan gebeld naar EDPNET waar ze mij de connectinfo gedicteerd hebben.
Na 17u kwam mijn zoon thuis, die begon te downloaden. En toen kwam hij reclameren. 't Was me te laat om nog nog naar EDPNET te bellen.
Enfin, ik heb terug internet, ik kan een ticket openen. :)
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 88 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor petzl » 2 weken 2 dagen 21 uur geleden (01 Dec 2017, 21:59)

kan goed zijn dat EDPnet maar 60mbit heeft naar jouw wijk centrale ...dat uw modem hoger synct wil dus niet altijd zeggen dat het sneller kan.
Afbeelding

Gebruikersavatar
alloja
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor alloja » 2 weken 2 dagen 11 uur geleden (02 Dec 2017, 08:02)

MarkDM schreef:Ikke ook van Px naar EDPNET. Op 3 dagen was't gefikst. Van 100/35 naar nu 70/20.
Maar mijn zoon klaagt direct dat EDPNET veel trager is.
Ik heb nog resultaten van Speedtest, deze zomer op 100/20 bij Px haalde ik effectief: 72/5 .
Nu bij EDPNET haal ik 24/27 effectief . Dus de download is slechter dan de upload.
Dit is toch niet normaal ? De modem synct op 70/20 !
Zijn de servers van EDPNET overbelast ?

Normal : als je provider wijzigt, ben je terug aan het begin op het basis profiel van jouw lijn. Waarschijnlijk zit je in zone 1. Je moet dus een tiental dagen de DLM wachten om 100/35 terug te krijgen.
Vu+ Duo² (2*DVB-C + 2*S2) & Vu+ Ultimo (DVB-C + DVB-T + DVB-S2) • Sat: Hellas Sat<>SES-4 • Fransat • Bis Panorama 5°W • Voo DVB-C
FRITZ!Box 7490 & 3490 (06.83) • Proximus Tuttimus 100/30 (Mobilus 2*S + 1*M)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1363
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor MarkDM » 2 weken 2 dagen 11 uur geleden (02 Dec 2017, 08:25)

Dat is het probleem niet. Ik heb al 70/30. 't Is gewoon bij EDPNET intern te traag. Mijn VDSL-sync is goed genoeg.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
alloja
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart, WB
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor alloja » 2 weken 2 dagen 11 uur geleden (02 Dec 2017, 08:28)

MarkDM schreef:Dat is toch het probleem niet. Ik heb al 70/30. 't Is gewoon bij EDPNET intern te traag. Mijn VDSL-sync is goed genoeg.

Zo moet je een upgrade van VLAN bij EDP vragen. Dat moet jouw probleem zeker helpen.
Vu+ Duo² (2*DVB-C + 2*S2) & Vu+ Ultimo (DVB-C + DVB-T + DVB-S2) • Sat: Hellas Sat<>SES-4 • Fransat • Bis Panorama 5°W • Voo DVB-C
FRITZ!Box 7490 & 3490 (06.83) • Proximus Tuttimus 100/30 (Mobilus 2*S + 1*M)

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11866
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor Goztow » 2 weken 2 dagen 11 uur geleden (02 Dec 2017, 08:32)

Misschien wat basic maar je bent toch verbonden met kabel aan je modem ?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1363
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: van proximus naar edpnet

Berichtdoor MarkDM » 2 weken 2 dagen 10 uur geleden (02 Dec 2017, 08:48)

Ja, het is nog dezelfde setup als bij Proximus. In juli 2017 had ik daar een 70/20 profiel.
Met speedtest haalde ik toen 59/4,7 .
Daarna is het profiel en de speedtest nog verbeterd.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: joriz en 2 gasten