Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 498
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor kamiel » 1 week 5 dagen 16 uur geleden (14 Jul 2017, 21:40)

Hallo,
vandaar is de technieker langs geweest om over te schakelen van Scarlet ADSL naar EDPnet VDSL.
DSL verbinding was/is ok. (16Mbit down en 2Mbit up). Dus voor de technieker was alles ok.
Ik kreeg wel geen internet als ik m'n login ingeef die ik kreeg van EDPnet. (login als XXXXXXX.8XX0.d1@EDPNET en het bijbehorende wachtwoord.)
Dus gebeld naar EDPnet. Daar kreeg ik de horen dat m'n lijn nog niet actief was. Dat dit in de komende uren wel zou gebeuren. Ondertussen zijn we 6u verder nog steeds niet.
Ik gebruik een Fritzbox 7360 met Fritz OS 6.83. Ik heb geswitched van annex A naar annex B zoals het moet voor VDSL.
Als ik m'n login ingeef en verbinding probeer te maken krijg ik volgende melding: "The Internet connection check failed. The Internet service provider is not responding to PPPoE packets. Repeat the test at a later point in time."
Ondertussen is het natuurlijk weekend en kan ik niemand meer bereiken bij EDPnet.
Iemand een idee wat ik kan doen?


Edit: m'n fritzbox stond blijkbaar op Duitsland (had ik gedaan om Fritzos 6.83 te krijgen...) Een factory reset gedaan, alles opnieuw ingesteld en nu werkt het wel.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12791
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1953 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer
Contact:

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor philippe_d » 1 week 5 dagen 4 uur geleden (15 Jul 2017, 09:25)

kamiel schreef:Als ik m'n login ingeef en verbinding probeer te maken krijg ik volgende melding: "The Internet connection check failed. The Internet service provider is not responding to PPPoE packets."

Reden: je hebt geen VLAN ingegeven. PPPoE packets komen dus niet terecht ...
De correcte VLAN ID 100 10 kan je op 2 manieren ingeven:
    - door de Fritzbox in te stellen op "België" en dan een van de providers kiezen in het menu (proximus, EDPnet, Dommel, Scarlet, Billi ...)
    - ofwel door manueel de VLAN in te geven (indien FritzBox niet op "België" ingesteld is).
Laatst gewijzigd door philippe_d op 17 Jul 2017, 08:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: typfout verbeterd (dank Joachim)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor Joachim » 1 week 3 dagen 5 uur geleden (17 Jul 2017, 07:56)

Kleine correctie :)
De correcte VLAN ID 10 kan je op 2 manieren ingeven:
- door de Fritzbox in te stellen op "België" en dan een van de providers kiezen in het menu (proximus, EDPnet, Dommel, Scarlet, Billi ...)
- ofwel door manueel de VLAN in te geven (indien FritzBox niet op "België" ingesteld is).

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor James. » 1 week 3 dagen 2 uur geleden (17 Jul 2017, 11:11)

Dus het is niet meer nodig om de settings dump aan te passen, de checksum te herberekenen en die dump terug in te voeren om VLAN 10 werkende te krijgen voor EDPnet?

Afbeelding

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor Joachim » 1 week 3 dagen 2 uur geleden (17 Jul 2017, 11:18)

Dit lijkt me nooit nodig geweest te zijn :lol:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12791
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1953 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer
Contact:

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor philippe_d » 1 week 3 dagen 22 minuten geleden (17 Jul 2017, 13:19)

James. schreef:Dus het is niet meer nodig om de settings dump aan te passen, de checksum te herberekenen en die dump terug in te voeren om VLAN 10 werkende te krijgen voor EDPnet?

Zoals Jachim zegt, is dat al lang niet meer nodig ....

Dat is ooit nodig geweest toen de eerste FritzBoxen 7390 hier op de markt kwamen 2010?).
Voor de Belgische gebruikers had AVM dan een scriptje ontwikkeld (soort pseudo config file) die je kon inlezen, met de correcte VLAN settings voor Belgacom VDSL2.
Maar dat is héél lang geleden :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3330
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 209 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 197 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor satsurfer » 1 week 2 dagen 18 uur geleden (17 Jul 2017, 19:07)

en Kamiel, hoe zit het nu? :-D

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor johan.devos » 1 week 2 dagen 18 uur geleden (17 Jul 2017, 19:33)

kamiel schreef:Edit: m'n fritzbox stond blijkbaar op Duitsland (had ik gedaan om Fritzos 6.83 te krijgen...) Een factory reset gedaan, alles opnieuw ingesteld en nu werkt het wel.


Blijkbaar alles OK

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 498
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor kamiel » 1 week 2 dagen 17 uur geleden (17 Jul 2017, 20:26)

Alles is inderdaad ok. Zat eerst op 16mbit download en sinds zondag op 20mbit zoals het hoort voor een EDPNET VDSL XS.

Wat die VLAN instelling betreft heb ik geen idee hoe het juist zit. Ik ken daar niets van. Ik weet wel dat toen ik een factory reset gedaan heb en als land België gekozen heb ik EDPNET kon kiezen in de lijst met providers. Dan hoefde ik enkel nog m'n login en wachtwoord voor internet te geven.
Toen het land nog op Duitsland stond koos ik "andere provider" en dan m'n login ingeven, maar dat werkte dus niet.

Ik kreeg nog een privé bericht over de overstap naar EDPnet, maar kan evengoed hier publiek antwoorden:
1. Het internet werkt prima... is naar mijn inzien hetzelfde als bij Proximus. Vorig jaar had ik VDSL van proximus aan 30mbit. Dan had ik ADSL bij Scarlet aan 10mbit. (download was aanvaardbaar, maar vooral de upload van 0,6mbit stak soms tegen.) En nu dus EDPnet.
2. Bij mij is dit zo stabiel als het maar kan...
3. Mijn Fritzbox 7360 doet dit prima. Maar een 7490 zal zeker ook werken... Ik zou wel eerst de handleiding EDPnet goed lezen en voor jezelf oordelen als je erin zal slagen om dit in te stellen in de Fritzbox. Moeilijk is het niet... maar moeilijk is relatief hé.

Voor €25 per maand is dit zeker ok! Meer moet dat niet zijn voor m'n gezin en ik.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Orange (met Chinese Oukitel K4000)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12791
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1953 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer
Contact:

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor philippe_d » 1 week 2 dagen 15 uur geleden (17 Jul 2017, 22:28)

kamiel schreef:Toen het land nog op Duitsland stond koos ik "andere provider" en dan m'n login ingeven, maar dat werkte dus niet.

Indien land op Duitsland staat, en "andere provider" kan je onderaan de pagina bij "Connections settings" de optie aantikken om een VLAN in te vullen.
Met de correcte VLAN ID (10) hier in te vullen, zou het wel gewerkt hebben.

Maar de best oplossing is inderdaad het land op België zetten, en de juiste provider te kiezen. De correcte VLAN wordt dan door de FritzBox automatisch gezet :-) ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 526
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor James. » 1 week 2 dagen 6 uur geleden (18 Jul 2017, 06:55)

Oh wacht even, het kan zijn dat ik mis ben en de situatie van OP verwar met de mijne indertijd, waarbij ik PPPoE-passthrough wenste te gebruiken op mijn Fritzbox.

Nevermind mijn vorig bericht hier, dus.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12791
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1953 keer
Recent bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 552 keer
Contact:

Re: Van Scarlet naar EDPnet - geen internet

Berichtdoor philippe_d » 1 week 2 dagen 5 uur geleden (18 Jul 2017, 07:45)

Ook dat is verleden tijd.
Het activeren van PPPoE passtrough (inclusief het gebruik van de correcte VLAN) kan nu ook via de web interface.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast