kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 12 Jul 2017, 13:26

Ik heb gisteren een verkeerde kabel besteld namelijk rj11 naar rj 11

Ik denk dat ik rj11(contact) naar rj45(fritzbox) moet bestellen dat klopt toch?

Ik heb hem 2de hands gekocht en er zat geen kabel bij...

Gebruikersavatar
Joachim
ISP Staff
ISP Staff
Berichten: 270
Lid geworden op: 24 Nov 2004
Twitter: jslabbaert
Locatie: Sinaai-Waas
Bedankt: 154 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor Joachim » 12 Jul 2017, 13:28

RJ-11 naar RJ-11 werkt prima, je kan steeds een RJ-11 in een RJ-45 contact steken, en hij gebruikt toch enkel de middelste 2 draden. :wink:

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 12 Jul 2017, 13:37

Joachim schreef:RJ-11 naar RJ-11 werkt prima


Ah ok omdat dat iets moeilijker gaat maar ik krijg ook een klik als ik een RJ11 erin steek.

Bedankt voor het snelle antwoord ik heb ondertussen die bijkomende bestelling geannuleerd :)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Jul 2017, 13:57

Ik heb jaren geleden zo eentje besteld voor mijn Fritzbox. Heeft al dienst gedaan op meerdere boxen:
https://www.aliexpress.com/item/Good-Ne ... f906910b0a
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

cybersurfr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 204
Lid geworden op: 07 Feb 2009
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor cybersurfr » 12 Jul 2017, 14:37

boonpwnz schreef:
Joachim schreef:RJ-11 naar RJ-11 werkt prima


Ah ok omdat dat iets moeilijker gaat maar ik krijg ook een klik als ik een RJ11 erin steek.

Bedankt voor het snelle antwoord ik heb ondertussen die bijkomende bestelling geannuleerd :)


Als je een rj11 stekker in een rj45 poort steeks zal je de buitenste contacten vd rj45 te ver gaan indrukken waardoor deze meestal te ver naar binnen zullen blijven staan.

Je gaat dus de rj45 bus gaan beschadigen.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 12 Jul 2017, 14:54

Wie moet ik nu geloven?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1156
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor Sinna » 12 Jul 2017, 15:02

CyberSurfr heeft gelijk als hij waarschuwt voor pinnen die naar binnen geplooid blijven staan.
Je kan best een RJ11 naar RJ45 aanschaffen / zelf maken.
Computer(k)nul

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor johan.devos » 12 Jul 2017, 15:16

Beide :-D
De buitense pinnen kunnen inderdaad beschadigd worden maar deze worden enkel gebruikt indien voor ISDN.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 12 Jul 2017, 17:31

johan.devos schreef:Beide :-D
De buitense pinnen kunnen inderdaad beschadigd worden maar deze worden enkel gebruikt indien voor ISDN.

Ik heb een analoge telefoon en ook enkel internet nodig. Dus het is safe?

timon85
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 Jul 2017
Bedankt: 1 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor timon85 » 13 Jul 2017, 13:33

Als je nog ergens een ethernetkabel op overschot hebt liggen kan je deze eventueel gebruiken voor je fritzbox.

De andere zijde haal je de RJ45 stekker eraf en het blauw + blauw-witte paar verbind je met de DSL (b1 & a1) aansluiting rechtsonder (zie afbeelding) van de NTP (aansluitpunt proximus)
Splitter wel laten zitten! (wordt wel degelijk gebruikt ook al steek je hier geen rechtstreekse RJ11 in)

Afbeelding


Zo beschadig je geen enkele poort en is het volgens mij proper opgelost...

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor johan.devos » 13 Jul 2017, 14:18

De kans dat je de FB op ISDN gebruikt is klein, dus is het save volgens mij.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 13 Jul 2017, 16:24

timon85 schreef:Als je nog ergens een ethernetkabel op overschot hebt liggen kan je deze eventueel gebruiken voor je fritzbox.

De andere zijde haal je de RJ45 stekker eraf en het blauw + blauw-witte paar verbind je met de DSL (b1 & a1) aansluiting rechtsonder (zie afbeelding) van de NTP (aansluitpunt proximus)
Splitter wel laten zitten! (wordt wel degelijk gebruikt ook al steek je hier geen rechtstreekse RJ11 in)

Afbeelding


Zo beschadig je geen enkele poort en is het volgens mij proper opgelost...


Ik heb geen oude NTP poort meer tzijn de nieuwe kastjes.

Maar het is opgelost heb een nieuwer model gekocht omwikke van garantie.

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor blaatpraat » 13 Jul 2017, 18:49

Als die NTP de oude is, dan vraag ik mij af wat de nieuwe is.
Zo'n model hebben ze namelijk hier in februari nog maar geïnstalleerd, alsook vorige maand in de nieuwbouwwoonst van een vriendin...

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 13 Jul 2017, 18:53

Dit gebouw is nieuwbouw sinds augustus 2016 :)

Ik heb gewoon die punten niet meer...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor philippe_d » 13 Jul 2017, 19:28

timon85 schreef:De andere zijde haal je de RJ45 stekker eraf en het blauw + blauw-witte paar verbind je met de DSL (b1 & a1) aansluiting rechtsonder (zie afbeelding) van de NTP (aansluitpunt proximus)
Splitter wel laten zitten! (wordt wel degelijk gebruikt ook al steek je hier geen rechtstreekse RJ11 in)

Verbind meteen ook het groen + groen-witte paar van de UTP kabel met de groene TEL (a2 & b2) aansluiting rechtsboven.
Dan kan je Fritz telefoon gebruiken voor de lijntest :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: kabel voor fritzbox en aansluitingspunt

Berichtdoor boonpwnz » 13 Jul 2017, 19:42

philippe_d schreef:
timon85 schreef:De andere zijde haal je de RJ45 stekker eraf en het blauw + blauw-witte paar verbind je met de DSL (b1 & a1) aansluiting rechtsonder (zie afbeelding) van de NTP (aansluitpunt proximus)
Splitter wel laten zitten! (wordt wel degelijk gebruikt ook al steek je hier geen rechtstreekse RJ11 in)

Verbind meteen ook het groen + groen-witte paar van de UTP kabel met de groene TEL (a2 & b2) aansluiting rechtsboven.
Dan kan je Fritz telefoon gebruiken voor de lijntest :-)

Zoveel kennis heb ik niet ;)

Ik gebruik een telefoon van philips dus dat zal hem niet worden :)

Ik heb nu de 7430 bij edpnet besteld en daar zitten wel alle kabels in :)


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten