Overschakelen Scarlet -> EDPnet

Gebruikersavatar
BlackOps
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 12 Dec 2010
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Overschakelen Scarlet -> EDPnet

Berichtdoor BlackOps » 11 Jul 2017, 11:01

Beste forumleden en experten,

Wij zijn aan het overwegen om over te stappen naar EDPnet maar ik heb toch een paar vragen:

1) Kan ik mijn huidige modem - een Sagem VDSL2 modem - gebruiken voor de verbinding? Deze dient alleen voor de connectie op zich want alles voor het lokale netwerk wordt geregeld op de router die daar is op aangesloten. Als ik de Sagem kan blijven gebruiken kan ik dan gebruik maken van de gratis telefonie?

2) Op de website van EDPnet staat te lezen dat ze "echt onbeperkt internet" leveren maar als je in de kleine lettertjes kijkt dan zie je dat het die ellendige FUP is en dit is voor mij helemaal geen onbeperkt internet. ( https://www.edpnet.be/en/conditions/gen ... tions.html ; puntje 7.11 ) . Wat zijn jullie gebruikte datavolumes? Momenteel zit ik bij Scarlet aan 1TB / maand (groot gezin met on-line gamers en video streamers)

3) Geen vraag maar een opmerking: ik wou deze vragen stellen aan EDPnet maar bij het versturen van het online invulformulier kreeg ik de boodschap "are you a robot?" maar er was nergens de mogelijk om neen aan te vinken of een captcha of wat dan ook in te vullen. Verzenden was dus onmogelijk. Getest met Firefox en Chrome.

Alvast bedankt voor het lezen en de eventuele antwoorden.

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3187
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Overschakelen Scarlet -> EDPnet

Berichtdoor on4bam » 11 Jul 2017, 13:28

1. ja. Telefonie is VOIP en als ik mij goed herinner kan dat ook met de Sagem. Ik had een oudere ADSL Fritzbox achter de sagem staan die VOIP deed. De Sagem is "vectoring friendly" je komt dus niet op een repair profiel maar ik denk niet dat 100/20 er in zit.

2. Ik zit aan 400+ GB/maand maar onbeperkt lijkt echt onbeperkt. Ik heb nog nergens gelezen dat EDP iemand op de vingers tikt. No worries.

3. Nog nooit het formulier gebruikt. Weet het dus niet. Je kan perfect mailen of tweeten hoor.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1758
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: Overschakelen Scarlet -> EDPnet

Berichtdoor boonpwnz » 11 Jul 2017, 20:06

BlackOps schreef:Beste forumleden en experten,2) Op de website van EDPnet staat te lezen dat ze "echt onbeperkt internet" leveren maar als je in de kleine lettertjes kijkt dan zie je dat het die ellendige FUP is en dit is voor mij helemaal geen onbeperkt internet. ( https://www.edpnet.be/en/conditions/gen ... tions.html ; puntje 7.11 ) . Wat zijn jullie gebruikte datavolumes? Momenteel zit ik bij Scarlet aan 1TB / maand (groot gezin met on-line gamers en video streamers).Het is de enige provider hier in BE die het model van fup volgt zoals in Nederland. Ik zou je dus geen zorgen maken. In Nederland heb je ook een fup ;)


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast