EDPnet Outage

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 11:26

Momenteel zou er in Oost- en West-Vlaanderen een outage zijn van EDPnet door een fibercut...

There is currently an outage in East- and West-Flanders.
Internet and telephony is not working.
Edpnet is trying to solve this as fast as possible.

Update (11:30): There is a fibercut in the area of Gent, splicers are already on it.

Edpnet apologizes for any inconveniences.

Bron : http://issues.edpnet.be/

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

gdaivier
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 14 Mar 2012
Locatie: oostende
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor gdaivier » 04 Okt 2012, 11:29

Hopelijk wordt dit vlug hersteld anders zouden er nogal wat klanten pisnijdig kunnen worden.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 11:35

Het is een fibercut, dus is niet iets van niks. Maar zoals je kan zien zijn de lasploegen al onderweg naar daar.
Is nooit fijn dat dit gebeurd maar er zijn natuurlijk ergere dingen. In al de tijd dat mijn servers nu thuis draaien (iets van een 8 maand ofzo) heb ik in elk geval amper tot geen problemen gekend met EDPnet. En elke provider heeft wel eens een outage hoor, of het nu telenet, belgacom, scarlet, dommel of whatever is. Alleen is de ene iets "opener" dan de andere hierin.

Voor mij is het ook niet echt leuk : servers totaal niet bereikbaar...mail komt niet toe...maar gelukkig heb ik nog mijn openweb lijntje thuis om te surfen/werk te kunnen doen. Gelukkig zullen de mails niet verdwijnen of in de mist opgaan. Van zodra de outage hersteld is, zullen deze wel terug automatisch toekomen :) *dns redundancy...zo handig:)*

Voor updates : https://twitter.com/edpnet

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2531
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 290 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Splitter » 04 Okt 2012, 11:49

krisken komt af met mailme.pm en edpnet ligt er gelijk uit :p
zo zie je maar, een goed initiatief gaat nooit ongestraft! ;)

maar, gezien het enkel edp is die er last van heeft, is het dus een van hun eigen fibers?
iemand die weet welke fiber / verbinding precies?
ooit zal hier iets nuttigs staan

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2556
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 192 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor on4bam » 04 Okt 2012, 11:50

Het duurt ondertussen al wel meer dan 4 uur (sinds 8:41).
Colruyt mobile prepaid is niet echt een alternatief (net genoeg voor status check op twitter/edpblog en UB). :cry:

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3746
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 514 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Jack Daniels » 04 Okt 2012, 11:52

ik vond het al zo raar dat het ruim 4 uur geleden is sinds mijn Solarlog nog gegevens naar de servers van Solar Datensysteme heeft gestuurd.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1598
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 134 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tomsworld » 04 Okt 2012, 11:55

Wat me het meest verbaasd is dat een operator voor zo'n grote regio afhankelijk is van een fiber. Ik zit zelf in die industrie, en dat is een minimum, iedere lijn is ontdubbeld via een ander path. Wij hebben geen enkele unprotected lijn waar een productie service van afhankelijk is.

[edit]

En wat mij vanochted nog meer deed verschieten was dat als je hun belt via proximus het lijkt of hun nummers niet meer bestaan. Geen storing's toon, of bezet, gewoon dit nummer is niet toegekend.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled
Netwerk: BBox3 (Sagem), MikroTik RB951G , UniFi® AP AC Pro 's + Netgear 8p gigabit poe
Voip: Yealink W52P met Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 11:57

Splitter schreef:krisken komt af met mailme.pm en edpnet ligt er gelijk uit :p
zo zie je maar, een goed initiatief gaat nooit ongestraft! ;)

maar, gezien het enkel edp is die er last van heeft, is het dus een van hun eigen fibers?
iemand die weet welke fiber / verbinding precies?

Het zal wachten zijn tot edpnet weer online komt, maar dankzij de DNS setup van Fusa (Tim Bracquez) gaan de mails alvast niet verloren. Ze zijn gewoon wat vertraagd :) Zo zie je maar : zelfs de server mag er eens uit liggen, mails gaan niet verloren. Je moet gewoon zoveel mogelijk redundant uitvoeren en dan komt dit wel allemaal goed :)

@on4bam
alle info die ik doorkrijg zal ik hier posten. Volg zowel de blog als twitter rond dit probleem...

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2556
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 192 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor on4bam » 04 Okt 2012, 12:37

krisken schreef:@on4bam
alle info die ik doorkrijg zal ik hier posten. Volg zowel de blog als twitter rond dit probleem...


Ik heb mijn GSM aan mijn netbook om ongeveer om het half uur eens te kijken hoe ver het staat.

Onbegrijpelijk dat er geen backuplijn is en één fibercut zoveel mensen plat legt.

Gebruikersavatar
serialchiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 356
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor serialchiller » 04 Okt 2012, 12:47

Heeft er iemand in een log van zijn router het juiste startuur van de outage?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 12:58

Volgens wat ik gehoord heb (geen officiële versie dus!) is het WVL en OVL die eruit ligt door een fiberoutage in Gent. Als je een traceroute doet naar een fixed ip op vdsl2, kom je altijd de router "router01.sn.be.edpnet.net [212.71.1.226]" tegen. Die SN in de hostname staat volgens mij voor Sint Niklaas.

Hieruit concludeer ik dat al het verkeer van OVL en WVL toekomt in gent, vanaf daar via een fiber naar Sint Niklaas gaat (samen met het verkeer van Antwerpen blijkbaar) en dat er dan tussen Sint Niklaas en Brussel een 100gig fiber ligt (of meerdere 10gig fibers) voor al het xdsl verkeer...

IP uit zone 09 (Merelbeke) : 85.234.197.62
IP uit zone 03 (Sint Gillis Waas) : 213.219.141.58
IP uit zone 058 (Nieuwpoort) : 77.109.125.41

Startuur outage was tussen 8u30 en 9u dacht ik

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3746
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 514 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Jack Daniels » 04 Okt 2012, 13:13

kan kloppen; laatste loggegevens van mijn solarlog naar de Solar server was om 8.20 uur. Data wordt elk half uur verstuurd, dus na 8.20u is het probleem opgetreden.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 13:30


Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2556
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 192 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor on4bam » 04 Okt 2012, 13:42

serialchiller schreef:Heeft er iemand in een log van zijn router het juiste startuur van de outage?


8:41 deze morgen is de connectie hier effectief verbroken (log Fritzbox + ik was effectief met iets bezig)
Zone 052

Ondertussen geen updates meer het laatste uur op hun blog of Twitter.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 14:06

Twitter: https://twitter.com/edpnet/status/253841011028144128
Twitter: https://twitter.com/edpnet/status/253840730307567617
Twitter: https://twitter.com/edpnet/status/253805072071401472

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor xenne » 04 Okt 2012, 14:18

4.000 Oost- en West-Vlamingen zitten zonder internet

Ongeveer 4.000 Oost- en West-Vlaamse klanten van internetprovider EDPnet zitten sinds donderdagmorgen zonder internet en telefonie. Dat komt omdat in Gent een glasvezelkabel is onderbroken.

‘Als een glasvezelkabel onderbroken wordt, merken klanten daar doorgaans niets van omdat dergelijke kabels dubbel lopen’, aldus Joachim Slabbaert van EDPnet. ‘Echter, over een traject van twee kilometer op de plaats in Gent waar de kabel brak tijdens een boring, is dat niet het geval. De kabel zit vrij diep en moet terug aan elkaar gelast worden. Helemaal zeker is het niet, maar we denken dat de problemen ten laatste tegen 18 uur opgelost zijn.’

EDPnet zegt dat ze een dubbele glasvezelkabel huurden en dat de leverancier in gebreke gesteld wordt omdat de contractuele belofte niet werd nagekome

Intussen zorgt de 'fibercut' voor heel wat commotie op de sociaalnetwerksite Twitter.

bron : het nieuwsblad
Laatst gewijzigd door xenne op 04 Okt 2012, 15:37, 2 keer totaal gewijzigd.
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1598
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 134 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tomsworld » 04 Okt 2012, 14:22

Deze ochtend heb ik het al gesuggereerd overschakelen op BGC Wholesale -> te complex neemt meer tijd. Ben benieuwd wat meer tijd kost.

Ik moet trouwens es kijken als je vdsl pro neemt kom je dan op een redundant netwerk ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled
Netwerk: BBox3 (Sagem), MikroTik RB951G , UniFi® AP AC Pro 's + Netgear 8p gigabit poe
Voip: Yealink W52P met Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 14:23

Blijkbaar niet, ik heb een vdsl2 pro.
Maar de herstelling binnen de 8u zal niet gebeuren zo te zien (SLA)

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

wirelessinfo
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 18 Nov 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor wirelessinfo » 04 Okt 2012, 14:32

En wij maar denken aan oplossingen om ons netwerk redundant te maken.

NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1432
Lid geworden op: 13 Sep 2005
Bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor NickG » 04 Okt 2012, 14:35

Als dat écht belangrijk is voor je, moet je natuurlijk ervoor zorgen dat je ISP geen SPOF is en een alternatief voorzien :-)

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1598
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 134 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tomsworld » 04 Okt 2012, 14:48

krisken schreef:Blijkbaar niet, ik heb een vdsl2 pro.
Maar de herstelling binnen de 8u zal niet gebeuren zo te zien (SLA)


Het voordeel is dat ik veronderstel dat er financiele compensaties zijn dan ? x % abbogeld terug zeker ? Anders zou het een belachelijke sla zijn als er geen compensaties zijn.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled
Netwerk: BBox3 (Sagem), MikroTik RB951G , UniFi® AP AC Pro 's + Netgear 8p gigabit poe
Voip: Yealink W52P met Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

reyntjensw
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 14 Jan 2007
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor reyntjensw » 04 Okt 2012, 15:05

Als internet echt essentieel is voor jouw organisatie, dan neem je er best 2, een EDPnet en een Telenet. (telefoonlijn en coax)

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3901
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Ken » 04 Okt 2012, 15:14

Liggen hier al van vanmorgen ook plat, hadden vroeger 1 x Telenet als primary en 1 x EDPnet, daarna 1 x EDPnet als primary genomen en Telenet buitengewipt gezien er daar toen ook eens wel problemen waren...

Nu, we hebben op andere locaties Telenet verbindingen en ik dacht eraan om eventueel met een access point op een HOMESPOT te verbinden en via deze weg m'n router een IP laten krijgen en zo inloggen met de MijnTelenet gegevens via die Homespot...

Iemand een idee of dit technisch kan?

Een AP dus als 'client' instellen en zo bridge spelen tussen Homespot en een router...
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 15:22

volgens edpnet hun twitter is deze lijn redundant...alleen een stuk van 2km niet. blijkbaar waren ze niet op de hoogte...

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2284
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 281 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tim.Bracquez » 04 Okt 2012, 15:37

Werkt terug?
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2556
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 192 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor on4bam » 04 Okt 2012, 15:41

Back up.....

Gebruikersavatar
Loeri
Premium Member
Premium Member
Berichten: 455
Lid geworden op: 04 Sep 2011
Locatie: Aalter
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Loeri » 04 Okt 2012, 15:47

Jup hier ook weer net terug online (zone 09)
Laatst gewijzigd door Loeri op 04 Okt 2012, 15:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3746
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 514 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Jack Daniels » 04 Okt 2012, 15:50

hier ook online (zone 052, Dendermonde)
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3901
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Ken » 04 Okt 2012, 15:59

Hier ook. Maar Telenet is nu al besteld. Installatie de 12de. EDPnet back to backup :'-§
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 16:03

Twitter: http://twitter.com/edpnet/status/253859363763126272
Twitter: http://twitter.com/edpnet/status/253859612544081920

Twitter: https://twitter.com/edpnet/status/253871638003728384


http://edpnetissues.blogspot.be/2012/10 ... -2012.html

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2649
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 527 keer
Uitgedeelde bedankjes: 593 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor eternum » 04 Okt 2012, 16:11

on4bam schreef:Back up.....

Dat is dan nét binnen de 8 uur. Of niet?
Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 16:19

Het is er juist niet over. De outage begon om 8u41 deze morgen. Dus 8u erbij is 16u41. Ik ben terug online van 16u35.

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2649
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 527 keer
Uitgedeelde bedankjes: 593 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor eternum » 04 Okt 2012, 16:20

Moet ge daar niet een half uur schafttijd bijtellen? :wink:
Afbeelding

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2556
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 192 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor on4bam » 04 Okt 2012, 16:28

eternum schreef:Moet ge daar niet een half uur schafttijd bijtellen? :wink:


Ik denk dat er daar niet veel gegeten is vandaag :twisted: (tenzij een zure appel).

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3901
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Ken » 04 Okt 2012, 16:57

krisken schreef:Het is er juist niet over. De outage begon om 8u41 deze morgen. Dus 8u erbij is 16u41. Ik ben terug online van 16u35.

Hier vroeger hoor... Om 8u30 toegekomen en diegenen die er vroeger waren klaagden toen al dat het plat lag...
@Work ⌘ Internet Overal Start 50/4 via BBOX3 + Telenet Internet Fiber 100/6. @Home ⌘ Internet Office&Go Comfort 100/5 via BBOX3 + ⌘ Bizz Smart XL 20 on iPhone6. DynDNS Pro nodig? Gebruik m'n refferal code RFE1EDYWAK en krijg 1-malig 15% korting op een nieuwe account!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16304
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1593 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor krisken » 04 Okt 2012, 17:34

reyntjensw schreef:Als internet echt essentieel is voor jouw organisatie, dan neem je er best 2, een EDPnet en een Telenet. (telefoonlijn en coax)

Heb je volledig gelijk in hoor. Maar dan nog is het niet feilloos! Ik heb thuis vroeger (3 jaar terug) een combinatie gehad van Telenet Internet (laatste van laagste abonnement) en dxADSL. Een goed jaar later is dxadsl buitengevlogen en heb ik Scarlet VDSL2 in de plaats genomen. Na een toertje bij Dommel en Belgacom heb ik nu een prima setup : EDPnet voor de servers en Openweb/Weepee voor mezelf/vriendin/andere appartementbewoners. Een combinatie met telenet zou zeker beter zijn (andere topologie) maar gezien de problemen die ik had met hun facturatiedienst wil ik die niet meer zien in mijn kot. Als er binnenkort, na de openstelling van de kabel, een internetpartij zich daar op meld met deftige prijzen ga ik dit zeker opnieuw overwegen!

Tot zo ver het gebruik van internet voor thuis en afstandswerk. Ik heb thuis servers draaien en ben daar dus vrij afhankelijk van. Ik heb het geluk dat ik nog een /26 iprange heb gekregen van edpnet hiervoor. Echter werken die ip's (uiteraard) alleen ip edpnet! Dus dan mag je 100 verbindingen hebben...je bent er niks mee als gebeurd wat vandaag is voorgevallen.

Ik besef wel dat het thuis plaatsen van servers voor sommigen not done is, en dat dit een SPOF met zich meebrengt op basis van internetlijnen en elektriciteit. Echter heb ik ook al ervaringen met datacentra waar ook plots er geen stroom meer was of ik niet meer online was! Bijvoorbeeld Scarlet, LCL Diegem, DC Oostkamp, ... Ik zat toen stuk per stuk bij goede providers/ondernemers maar als de stroom buiten hun wil down gaat...tja...

Je kan dan uiteraard SLA's gaan afnemen, zelf een AS + IPranges vragen, etc etc etc om zoveel mogelijk in eigen handen te hebben, maar als het gaat om wat "speelgoedservertjes" tja dan neem je downtime er gewoon bij. En die 10Mbit upload is goed genoeg als server :)

Internet = Mobistar Internet + WirelessBelgië + Billi
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi (inkomend) + Internetcalls (uitgaand)
GSM = LycaMobile All-In-One 15 + Telenet PVG + Dommel Time
TV = Bhaalu + Netflix + Mobistar TV
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

jorgo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 838
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor jorgo » 04 Okt 2012, 17:55

Ik begrijp je reactie niet.

reyntjensw kaart terecht aan dat het beter is 2 verschillende fysieke mediums te nemen om je netwerk redundanter te maken bij storingen. Jij schrijft vervolgens een betoog over je huidige setup met 2 VDSL2 verbindingen?

Ik zat toen stuk per stuk bij goede providers/ondernemers maar als de stroom buiten hun wil down gaat...tja...

Een DC al sowieso minstens 2 aparte stroomleveranciers. Indien bij beide de stroom uitvalt heb je UPS' die het overnemen, en als dan de stroom nog niet terug up is voor deze leeg zijn, zijn er dieselgeneratoren die het nog wel even volhouden.
Heb je dat ook thuis?
Daarnaast zijn er nog vele redenen waarom je je servers in een DC zou willen hosten, en niet thuis.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2284
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 281 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tim.Bracquez » 04 Okt 2012, 17:59

@jorgo: In een thuissetup kan je niet een IP range over meerdere connecties laten gaan..
PS er is in belgië 1 stroomnet... dus meerdere leveranciers wordt niet eens gedaan ! Dit kan niet... Oké niet op één centrale aansluiten, maar op meerdere... maar dan nog je zit bij één leverancier. Vandaar dat belgië niet kan meedingen naar de hoogste tier datacenters, juist aan de grens daar zijn wel mogelijkheden...
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

jorgo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 838
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor jorgo » 04 Okt 2012, 18:07

En waarom zou dat een probleem moeten zijn? Het uitgangspunt is dat je door kan werken bij het wegvallen van 1 medium, en dat is dan wel het geval.
Indien er een probleem met het koperpaar zou zijn bij krisken liggen beide verbindingen er uit.

Er is inderdaad maar 1 stroomnet maar ik bedoel dus idd aangesloten op meerdere centrales, dat zie ik particulier ook niet zo snel gebeuren..

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2284
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 281 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Contact:

Re: EDPnet Outage

Berichtdoor Tim.Bracquez » 04 Okt 2012, 18:13

@jorgo: Krisken kon doorwerken maar zijn servers niet, dit is niet mogelijk. Hij kan niet zomaar zijn EDPnet range over een telenet of openweb verbinding krijgen.
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten