FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

matthias84
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2018
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor matthias84 » 17 Feb 2018, 19:03

Hallo

Begin dit jaar ben ik overgestapt naar edpnet. Dit heb ik even via mijn oude bbox2 gedaan en kon ik met mijn nas (synology ds213j) op internet (updates binnenhalen, downloadstation gebruiken,..). Ik wil mijn nas niet van buitenaf toegankelijk maken maar hij heeft wel toegang tot internet nodig.
Recent ben ik overgestapt op de FRITZ!Box FON WLAN 7430 modem/router BE. Nu heeft mijn pc wel toegang tot internet maar mijn nas niet.
In de nas zie ik dat hij de gateway niet invult, geen connectie kan maken via PPPoE, en dat de automatische dns-server niet correct is ingegeven.
Als ik de dsn server manueel instel met de gegevens van edpnet (https://www.edpnet.be/en/support/instal ... tails.html) lukt het ook niet. Ik weet niet wat het nog kan zijn. Iemand een idee?

Met vriendelijke groeten.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor philippe_d » 17 Feb 2018, 22:25

matthias84 schreef:Nu heeft mijn pc wel toegang tot internet maar mijn nas niet.

Staan de netwerkinstellingen van jouw NAS op dynamisch IP?
Of nog op een vast IP (uit de B-box3 pool) ?

gezien de Fritz!Box (default) IP adressen uitdeelt in de range 192.168.178.20 tot en met 192.168.178.200 kan je best je NAS instellen op een vast IP tussen 192.168.178.2 en 192.168.178.19 of tussen 192.168.178.201 en 192.168.178.201 (met gateway en dns: 192.168.178.1).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

matthias84
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2018
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor matthias84 » 18 Feb 2018, 11:02

Beste

Bedankt voor uw antwoord.

NAS instellen op een vast IP tussen 192.168.178.2 en 192.168.178.19 of tussen 192.168.178.201 en 192.168.178.201 (met gateway en dns: 192.168.178.1).


Lan instelling NAS buiten fritz range:
+Use DHCP: no
+IP adress: 192.168.1.11

+DNS manueel op 192.168.1.1 gezet.

= Geen succes

Staan de netwerkinstellingen van jouw NAS op dynamisch IP?


Ik heb de indruk dat ik mijn IPv4 en gateway niet (meer) manueel kan wijzigen/instellen. Bij LAN-instellingen kan ik IPv6 wel manueel instellen maar als Default gateway en preferred DNS server aanvaardt hij geen 192.168.1.1.

Ik heb het gevoel dat het iets tussen ipv4/ipv6 is maar ik kan volledig mis zijn (ken weinig van netwerken)

mvg,

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor philippe_d » 18 Feb 2018, 11:24

Heb je dan het IP adres van de FritzBox gewijzigd naar 192.168.1.1?

Bij levering staat het IP adres van de FritzBox op 192.168.178.1
Indien je dat niet hebt gewijzigd, moet je de Synology instellen op:
+Use DHCP: no
+IP adress: 192.168.178.11
+DNS manueel op 192.168.178.1.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

matthias84
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2018
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor matthias84 » 18 Feb 2018, 12:34

Yep,

Heb Fritz!Box gewijzigd naar 192.168.1.1, anders moest ik te veel statische ip-adressen van andere apparaten wijzigen.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4580
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 292 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor MClaeys » 18 Feb 2018, 14:12

Hangt hij aan LAN poort 4 en staat toevallig gastennetwerk aan op de Fritzbox?
Xbox Live: MClaeys

matthias84
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2018
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor matthias84 » 18 Feb 2018, 18:05

Helaas niet,

Staat op LAN1

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4580
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 292 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor MClaeys » 18 Feb 2018, 23:08

Ik ben niet bekend met Synology, maar kan je vanop de nas dingen doen als pingen? Zo ja, kan je een andere pc pingen, de modem pingen een IP bvb 8.8.8.8?
Xbox Live: MClaeys

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor philippe_d » 18 Feb 2018, 23:53

matthias84 schreef:
Staan de netwerkinstellingen van jouw NAS op dynamisch IP?

Ik heb de indruk dat ik mijn IPv4 en gateway niet (meer) manueel kan wijzigen/instellen.

Kijk toch nog eens de instellingen na van de FritzBox, die je gewijzigd hebt
    - IP adres
    - DHCP pool
    - Het veld lokale DNS server op hetzelfde IP adres
Welk IP adres krijgt jouw PC ?

Probeer nog eens met in de Synolgie de netwerkinstellingen op "dynamich IP" te zetten.
Als dat werkt, kan je terug naar een vast IP gaan (maar moet je alleen het IP adres wijzigen, de rest laten zoals het er staat (gateway, dns).
Zorg ervoor dat er geen IP conflicten zijn.
Je zal geen internet verbinding krijgen als dit adres reeds in gebruik is.

matthias84 schreef:Bij LAN-instellingen kan ik IPv6 wel manueel instellen maar als Default gateway en preferred DNS server aanvaardt hij geen 192.168.1.1.

192.168.1.1 is geen IPv6 adres, dat kan niet werken in een IPv6 veld denk ik ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

matthias84
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 Feb 2018
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: FRITZ!Box 7430 geeft synology dsm geen internet

Berichtdoor matthias84 » 19 Feb 2018, 19:27

Alles op Fritz staat normaal goed ingesteld.
Dynamisch ip op NAS doet hij niet.

Ik heb een ticket gemaakt bij synology.

mvg,


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast