DC++ Downloadspeed naar de vaantjes :-(

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

DC++ Downloadspeed naar de vaantjes :-(

Berichtdoor Mahimahi » 07 Jun 2003, 17:21

Sinds ongeveer een maand en een half is mijn downloadsnelheid via DC++ van 300+KB/sec voor een T3 naar minder dan 10 KB/sec gevallen, sommigen geven mij slechts maar Bytes/sec meer.
Ik heb dit continu, op alle stijdstippen van de dag, op alle Hubs en ook bij gekende T3's of T1's die bijvoorbeeld 5/5 slots vrij hebben.

Wanneer ik mijn downloadspeed test bij AdslBox zit ik nog steeds aan 357KB/sec zoals vroeger. Ook wanneer ik downloads accumuleer kan ik soms tot om en bij de 300 KB/sec geraken.

Ik heb het zelfde probleem gevonden in een post op het DC++ forum waar er geopperd werd over de mogelijkheid van een downloadcap door de provider.

Maybe your ISP has restricted download speeds on DC ports to save up bandwith. My ISP did that temporarily some time ago


DC++ geeft aan dat normaal de poorten tussen 1025 en 32000 gebruikt worden maar het schijnt ook te gaan met ALLE mogelijke poorten. (Dit volgens iemand op het DC++ forum)

Mijn instelling van DC++ is zo dat er at random een poort gekozen wordt bij het inloggen (= geen poortnummer ingevuld)


Zijn er DC++ of Belgacom specialisten die hier wat licht in mijn duisternis kunnen brengen ? :-)

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4131
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 07 Jun 2003, 22:07

Ik weet het niet zo, ik denk niet dat Skynet dat heeft gedaan (ze zullen dan eerst kazaa en emule aanpakken ipv het minder gekende DC++).
Misschien is de group waarin jij zit wel erg populair geworden, heeft de server het aantal mogelijke simultane downloads verhoogd of hebben deze servers gewoon toevallig zelf problemen...
NuKeM

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 09 Jun 2003, 17:26

Ik heb ongeveer dezelfde vraag gesteld op het DC++ Forum.

Hier komt het antwoord:

Mahimahi wrote:
- Is it possible that my isp has put a cap on the downloadspeed of the DC ports?

1. Sure, it's possible.
2. Throttling by port is very ineffective with DC++. It might be either a per-connection limit, or a DC protocol limit (Packeteer's PacketShaper understands and can limit the DC protocol separately).


Ik versta een term niet:

- Throttling by port

Weet iemand wat hiermee bedoeld wordt?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15773
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 09 Jun 2003, 18:21

Het limiteren van de snelheid per poort, maar dat lijkt me voor Direct Connect een beetje vergezocht: die kiest willekeurig een poort in een poortrange en om die allemaal te gaan limiteren... ik weet het niet hoor...

Gebruikersavatar
Pi R²
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 811
Lid geworden op: 03 Jan 2003
Locatie: Sint-Niklaas
Contact:

Berichtdoor Pi R² » 09 Jun 2003, 18:55

2. Throttling by port is very ineffective with DC++. It might be either a per-connection limit, or a DC protocol limit (Packeteer's PacketShaper understands and can limit the DC protocol separately).


voor zover ik deze zin versta: afsluiten per poort is heel onefficient (omdat hij dus zoals gezegd willekeurig een poort kiest), maar blijkbaar kunnen ze wel uitmaken of het om het DC-protocol gaat, en dat kunnen ze dan apart blokkeren als ze merken dat dit erdoor komt. Maar ik denk niet dat skynet er ovor iets tussenzit. Ze zouden idd kazaa en anderen bekenden bucht eerst afsluiten als ze dat per se wouden.
Lang Leve Mijn Eigen! Het geheim voor een lang leven: niet stoppen met ademen

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 10 Jun 2003, 06:11

Ok, is nu duidelijk voor mij, danke mannen :-D

Gebruikersavatar
Erik
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Berichtdoor Erik » 10 Jun 2003, 06:50

hi,

Mahimahi en ik ben nog niet op deze post "gevlogen" zoals je in eem pm naar NuKeM stuurde :roll:
Registered Linux user #286313

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 10 Jun 2003, 16:49

Hi Eric,

Hehe...Danke

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 10 Jun 2003, 18:37

Hmm volgens mij helemaal niks met Skynet te maken zenne...

Denk eerder dat het ofwel aan de T1 conenction ligt, die specifieke instellingen heeft, ofwel aan een lokale instelling bij u. Maar dat zou dan aan DC++ zelf moeten zijn... want je connectie zelf die is prima in orde.

Eventueel een install. Heb je dit op alle mogelijke lines op DC hubs? of enkel op een bepaalde hub? Je zou wat meer moeten testen om duidelijkheid te krijgen.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 11 Jun 2003, 19:50

Heb je dit op alle mogelijke lines op DC hubs? of enkel op een bepaalde hub? Je zou wat meer moeten testen om duidelijkheid te krijgen.


Op alle Hubs en bij 99% van de users. Af en toe vind ik nog eens eentje die mij <100 geeft.
Ik heb mij al bijna doodgetest :roll:

Ik begin te denken dat bijna iedereen de versie DC++K runt (of iets dergelijks) daarmee kan je je uploadspeed instellen.

Ik heb ook al verschillende versies uitgeprobeerd, ik heb hetzelfde fenomeen eveneens met de gewone DC, wat op andere partitie staat.

Spijtig dat zo weinig mensen DC gebruiken, anders konden we checken of het hier een algemeen fenomeen betreft.

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 12 Jun 2003, 09:57

Ik gebruik DC, wel niet zo frequent.
Ik zal het eens testen :)

Is wel raar. Ofwel is het idd instelling bij veel users, ofwel is het problem bij u.. is raar. ik zal u weten vertellen wat het hier bij mij is :)

Edit:
MahiMahi, i did some testing:

Verschillende hubs geprobeerd, verschillende users, zowel een aantal T1, DSL, CABLE, DIALUP etc lines en ik krijg de speed zonder problemen.

Bij een DSL lijn uit zweden deed hij permanent 250Kbyte/s
Bij een CABLE deed hij dan weer 78Kbyte/s
Belgian DSL: 16Kbyte/s
Kortom bij mij is het normaal en correct.

Dit op verschillende hubs, verschillende users.

Ik vermoed dat het probleem aan je configuratie ligt. (firewall?)
Ik heb de nieuwste versie die nu online staat gebruikt (stond nog niet op deze pc :p)
Als je een hub-user specific test wilt moet je het maar eens zeggen ;)
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 14 Jun 2003, 06:43

Hartelijk bedankt hoor Oddity en sorry voor het late antwoord :-D

Ge gaat wel degelijk gelijk hebben met die firewall of of met verkeerde instellingen denk ik.

Ik heb op mijn "Pruts-partitie" met Win98SE erop en zonder firewall installed nog eens geprobeerd met DC++ en daar krijg ik terug normale snelheden.

Ik snap alleen niet wat er op mijn WinXP partitie verkeerd kan zijn.
Ik gebruik NIS + Norton Systemworks 2003.

NIS is zo ingesteld dat voor alle inkomend en uitgaand verkeer mijn toelating vereist is.
Voor DC++ heb ik "verkeer altijd toegelaten" aangevinkt.
Ik heb ook eens geprobeerd beide voorgaanden uit te schakelen tijdens een download maar ook dit geeft geen resultaat

De ingebakken firewall van MS is altijd uitgeschakeld.

Verdorie, met al die toeters en bellen die ge tegenwoordig van MS opgedrongen krijgt en al die bijkomende proggies die ge moet draaien om uw PCtje te beveiligen is het er niet gemakkelijker op geworden om een fout te localiseren :cry:
Ik heb veel goesting om XP er af te zwieren en terug mijn goede oude 98-LITE er op te zetten.

Ook bedank voor Uw aanbieding om een Hub-User test uit te voeren, ik zal eens nazien of ik er ene vind die steeds op dezelde hub zit (een T3 met veel slots vrij en met verdacht lage upload)
Ik wacht hiermee zeker tot al je examens voorbij zijn hoor.
Ik wens je goede uitslagen :-D

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 14 Jun 2003, 17:05

Het zou niet 'normaal' geweest zijn moest iedereen zijnen upload limited hebben op een paar k :(

Anyway, is dus zeker een instelling, dat is bewezen bij uw test met Win98.

Is al goed dat firewall van WinXp niet aan staat.
Heb je al testen uitgevoerd met NIS of Systemworks disabled? Of uninstalled? Ik heb hier de test gedaan met Win2k+Nis2003 en ik heb geen kbyte/s snelheidsverlies. Speedstests (3) zijn quasi gelijk met of zonder firewall.

Dus bekijk dat al eens of het toch een firewall is of niet...
Met NIS, moet je eventueel uninstallen.. in sommige gevallen zou de firewall actief blijven heb ik gehoord.

Indien dat helemaal geen soelaas brengt zou ik eens kijken wat je tcp-ip settings zijn. Zoek eens in het forum over aanpassen van MTU en ACK etc... kan zijn dat een slechte instelling daar voor roet in het eten gooit.
Heb je al een lange download test gedaan van een ftp? Is die normaal?

Indien dit allemaal nog geen hulp biedt, dan zou ik dc uninstallen en reinstallen en weinig instellen en testen...
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4131
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Berichtdoor NuKeM » 14 Jun 2003, 18:27

Ik denk dat er idd veel meer mensen plots die speciale DC++ versie of Netlimiter en anderen gebruiken om hun upload snelheid te kunnen instellen.
Kan goed zijn dat daar het probleem ligt...
NuKeM

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 14 Jun 2003, 18:48

Mja, Nukem... in mijnen test heb ik toch niemand gehad die zijn speed zou limiteren, want overal waar de snelheid aangegeven was, klopte ze zo goed als wel ;-)

Kan natuurlijk nog een verschil zijn van hubs tussen Mahi en de mijne :p
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 14 Jun 2003, 18:58

Ik heb hier de test gedaan met Win2k+Nis2003 en ik heb geen kbyte/s snelheidsverlies. Speedstests (3) zijn quasi gelijk met of zonder firewall.


Bij mij is er wel verschil als ik firewall afzet, 157 zonder en 130-135 Kb/ sec met.

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 14 Jun 2003, 19:04

Hmm met NIS: 328Kbyte/s zonder 330Kbyte/s die 2Kbyte ga ik nu niet over zeveren :p
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 14 Jun 2003, 19:07

Sorry sorry mistyped..... 357 330-335 KB/sec :oops: :oops: :oops:


(Wat een onrecht deed ik Skynet hier aan heheh)

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 14 Jun 2003, 19:36

Heb je al testen uitgevoerd met NIS of Systemworks disabled? Of uninstalled?

Disabled wel, uninstalled nog niet. Als ik moet kiezen tussen DC++ en veiligheid, krijgt het laatste toch voorrang hoor. Dan gebruik ik DC++ maar alleen op mijn pruts-partitie als er daar iets mee gebeurt direct format C: en mijn Ghostcopy er over, 10 minuten werk.


in sommige gevallen zou de firewall actief blijven heb ik gehoord.

Dat schijnt zo te zijn ja, maar zie voorgaande, ik doe er hem niet af zelle ;-)

Indien dat helemaal geen soelaas brengt zou ik eens kijken wat je tcp-ip settings zijn. Zoek eens in het forum over aanpassen van MTU en ACK etc... kan zijn dat een slechte instelling daar voor roet in het eten gooit.


Ik heb dat in het begin dat ik overgeschakeld ben van cable naar DSL ten gronde gedaan, 357KB/sec is echt het maximum dat ik er uit krijg, ik zit 4.5Km van de centrale.
Ik heb zelfs afgeschermde kabel tot aan de PC getrokken :-)

Nukem,

Ik denk dat er idd veel meer mensen plots die speciale DC++ versie of Netlimiter en anderen gebruiken om hun upload snelheid te kunnen instellen.


Het gaan er zeker veel zijn. Herinner je je nog mijn post over "Upload kills download speed" Op het DC forum hoorde je daar vroeger regelmatig over klagen, nu praktisch niet meer.
Ik denk dat DC++K er juist om die reden gekomen is, spijtig dat sommige mensen er misbruik van maken om praktisch geen upload meer te geven.

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 15 Jun 2003, 13:59

Mahimahi welke windows gebruikt jij? in win nt/2k/xp moet je eens de taskmanager oproepen en dan bij processes het process nis.. killen nadat je de firewalle hebt gedisabled en dan staat hij pas volledig uit
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 15 Jun 2003, 16:12

Mahimahi,

door 10 minuten te surfen zonder geinstalleerde firewall gaat ge uw pc niet om zeep helpen zenne... er gaat genen hacker u op dienen tijd kunnen tracen en hacken.. mja het enige risico is dat ge bij het downloaden van iets een virus zou binnenhalen.. maar als ge iets à la .avi zonder dubbele extensies binnen haalt dan is die kans toch uitermate klein!

Door het effe te uninstallen gaat ge echt geen mega risco lopen.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 15 Jun 2003, 20:27

Sensei,

Dat is deze in "Service (lokaal)....
Norton Internet Security....

En daar...
"Service stoppen" aanvinken he?
(Ik gebruik XP)

Oddity , yep dat klinkt logisch :-) Ikke bangeriksken.
Ik ga proberen wat Sensei voorstelt en als dat nog niet helpt zal ik hem toch maar eens uninstallen.

I'll keep you informed :-)

Edited by The Oddity
Posts samengezet.
Laatst gewijzigd door Mahimahi op 15 Jun 2003, 20:38, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 15 Jun 2003, 20:52

mahimahi, je doet best:
ctrl+shift+esc en dan bij processes nis... aanduiden en dan op proces beeindigen klikken
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15773
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 15 Jun 2003, 21:04

Sinds wanneer kan je het NIS-proces killen?
Dacht niet dat dat ging...

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 15 Jun 2003, 21:08

als je het gedisabled hebt dan kan je het killen, want in versie 2002 zat een bug dat hij niet volledig gekilled werd als je op disable klikt
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 17 Jun 2003, 15:01

Gevonden :-D :-D

Het is NIS, ik heb het uitgeschakeld zoals voorgesteld en de downspeed ging van 25 Kb/sec naar 103KB/sec voor dezelfde user (T1).

Het probleem is wel dat ik zo geen enkele beveiliging meer heb. Ik zal dus toch met DC++ moeten verhuizen naar mijn prutspartitie :-(

In ieder geval allemaal vriendelijk bedankt voor de hulp hoor ! :-D

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 17 Jun 2003, 17:02

Mahimahi,

niets te verhuizen!!! Ge zou nu toch al moeten weten dat niet de oplossing is die wij proberen te geven eh ;-)

Welke NIS is het? 2002 of 2003 (hier 2003: no problem, standaard regel gebruik, full access gegeven, auto acess :p)

Ik zou zeggen, wis je regel ivm dc eens en laat het eens opnieuw detecteren en de regel opstellen ofzo.. eventuele reinstall van NIS zou ik ook niet uitsluiten...

verder zou ik het ook niet direct weten, enkel dat zeer vertragende verbindingen meestal het gevolg zijn van een "strenge-beveiliging": beveilging staat zodanig hoog dat data enorm vertraagd wordt. Nuja, indien je buiten dc geen probs hebt, zou ik me eerst focussen op de regels ivm dc++ enzo.

anyway, blij dat we je prob al gevonden hebben:)
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 17 Jun 2003, 17:58

ik denk dat het versier 2002 is aangezien hij zichzelf niet volledig disabled.

ergens bij settings kon je ook poorten openzetten, zet mss de dc++ poort eens open
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 18 Jun 2003, 18:51

Hoy Oddity good old chap! :-D

niets te verhuizen!!!

Nee Pa... :oops:

Ik zou zeggen, wis je regel ivm dc eens en laat het eens opnieuw detecteren en de regel opstellen ofzo

Is gebeurd maar brengt geen aarde aan de dijk.

eventuele reinstall van NIS zou ik ook niet uitsluiten...

Om NIS2003 te verwijderen zal ik waarschijnlijk ook Norton Systemworks2003 moeten uninstallen.
Gaat dit geen problemen geven met het lopend abonnement bij Symantec (1 jaar update)?
Ik zal dat in het weekend dan toch maar eens proberen zeker?....bibber ...bibber

Ik heb ook de settings in NIS eens goed nagekeken, die staan op:

- In programma controle....DC++......Alles toestaan
- In Personal Firewall....Gemiddeld.

zou ik me eerst focussen op de regels ivm dc++ enzo.


De netwerksetting mogelijkheden in DC++ zijn zeer miniem

Ik sta in active mode en de poort wordt "random" gekozen bij het opstarten.
In advanced is "Use small sendbuffer" aangevinkt

Sensei,

Ik vind niets in NIS waar ik een poortnr. kan ingeven.
Het zou toch moeilijk geweest zijn omwille van de random poortnummer toekenning in DC++

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15773
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 18 Jun 2003, 19:10

Mahimahi schreef:Gaat dit geen problemen geven met het lopend abonnement bij Symantec (1 jaar update)?
Ik zal dat in het weekend dan toch maar eens proberen zeker?....bibber ...bibber

Mijn ervaring daarmee is dat er gewoon een nieuw jaar begonnen wordt... Langere ondersteuning :-)
Maar ik heb het dan wel over NAV, voor systemworks weet ik het niet zo, maar aangezien dat dat één en dezelfde update-routine is...

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 18 Jun 2003, 20:44

meon, dat is juist hetzelfde bij systemworks :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 18 Jun 2003, 21:37

Meon & Sensei,

Dit is een pak van mijn hart :-)

Ik had schrik dat dit gebel en geschrijf ging worden naar Symantec.

Nu ga ik het zeker doen hehe..... :roll:

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 20 Jun 2003, 20:02

MahiMahi,

iets niet laten functioneren.. dat is niet onze stijl: bij mij moet et allemaal werken :p

Ja zoals Sensei en Meon al gezegd hebben: is zelf beter :p

Dus uninstallen, reinstallen.

Kan zijn dat je ooit eens een 'verkeerde', 'minder goede' keuze ergens gemaakt hebt, waardoor hij uw speed tegenwerkt ;-)

Kzou zeggen, direct na install testen..
Wat os heb je trouwens? hier NIS2003 en Win2k = loopt lekker.

btw: laatste exa was nen dooddoener, zodat ik nu pas reageer.
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 02 Jul 2003, 10:44

Terug van weggeweest, te schoon weer buiten :-D

De zaak schijnt opgelost na herinstallatie van NIS2003 en Norton 2003.
Ik haal terug snelheden van om en bij de 300KB/sec down met DC++ bij een goede T3.

Wat ik ook ondervonden heb is dat er wel degelijk aan uploadtrottling gedaan wordt. Op sommige hubs worden users hiervoor zelfs gebanned als het de spuigaten uitloopt.

Ik zal wel degelijk ergens een verkeerde selectie gemaakt hebben Oddity :-(
Wat os heb je trouwens? hier NIS2003 en Win2k = loopt lekker
.
WinXP + Nis 2003 + Norton 2003. Loopt nu ook lekker :-D



Allemaal bedankt voor de hulp hé mannen :-D :-D :-D

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 03 Jul 2003, 19:08

Yep, kzal idd gelijk gehad hebben. Een vinkje meer of minder of een knop enabled of niet kan soms een pak schelen.. ook een permit of niet kan soms roet in het eten gooien :-).

Gewoon zien dat je bij iedere instelling goed volgt wat je doet in NIS.

effe muggeziften: NIS=PF+NAV, met andere woorden, tzou moeten zijn:
WinXp+NIS2003 of WinXp+PF2003+NAV2003 :-) (i know ziffting :p)

Die uploadbeperking, mja.. dat wordt idd gebruikt maar niet iedereen doet het dat wijzen mijn tests toch uit.

Blij dat het volledig opgelost is. Nu kan je weer naar hartelust DC'ingen
Tis graag gedaan Mahi...
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 03 Jul 2003, 22:16

effe muggeziften: NIS=PF+NAV, met andere woorden, tzou moeten zijn:
WinXp+NIS2003 of WinXp+PF2003+NAV2003 (i know ziffting :p)

Hehe...Even de stelkundige som maken.... Ik heb:
Xp + NS2003 + NIS2003 = Xp+((NU+NA+NC+NG)+(NPF+NID+NA+NPV+AD+NSA+NPC))^2003 :roll:

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 05 Jul 2003, 09:35

Hmm, maw je hebt 2x NAV, best maar uit 1 package installen dan :p

Is wel grappige uiteenzetting :)
I love it when a plan comes together!

Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor Mahimahi » 05 Jul 2003, 18:50

Wel ik moet zeggen "'k was zelf echt tevreden van mijn eigen" :lol:


maar uit 1 package installen dan


Bij de installatie zegt hij zelf dat je het al hebt en dat hij het niet gaat installeren (Intelligente soft :-) )


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast