Online plaatsen van website

pcrider
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Mei 2003
Locatie: Leopoldsburg

Online plaatsen van website

Berichtdoor pcrider » 01 Mei 2003, 22:32

Probeer al dagen m'n site online te krijgen bij Skynet: Frontpage 2000 "Publiceren": "Server heeft geen Frontpage extensies".
Frontpage FTP en WS_ftp: schijnt vlekkeloos te verlopen, alles wordt keurig overgezet, als ik dan naar m'n "Homepage" ga staat in het kopframe niks, in het hoofdframe komt de homepagina van Skynet met de melding: HTTP 404, pagina niet gevonden.
Wie kan me op het juiste spoor zetten?

Gebruikersavatar
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6177
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Herzele
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Contact:

Berichtdoor Sub Zero » 01 Mei 2003, 22:40

Geef eens de link naar je webruimte, dan kunnen we zelf al eens gaan kijken.
De dingen die je moet ingeven zijn
server : users.skynet.be
login : uw login
paswoord : uw paswoord

Controleer ook eens de sticky, daar staat al veel info in ivm de webruimtes.
Je zal zien dat als je ingelogd bent, dat er een map op je webruimte staat met als naam uw alias. Je moet je site uploaden in de root van je webruimte, dus waar je in terecht komt na het inloggen. Niet in de map die er staat met als naam je alias. Voor de rest, pas de instellingfen aan van frontpage dat er geen FP-extensies gebruikt worden, want Skynet ondersteunt dat toch niet.

Cheers
Afbeelding

Gebruikersavatar
Erik
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Berichtdoor Erik » 02 Mei 2003, 03:13

hallo,

om te beginnen skynet ondersteunt geen frontpage extensies

u moet uw basisdocument index.html (of htm) noemen

vermits skynet op unix draait is html niet hetzelfde als HTML unix operating systemen zijn case sensitive

post anders uw url eens dan kunnen we eens kijken wat er mis gaat

404 wil zeggen dat het bestand gewoon niet aanwezig is op de server
meestal is dit omdat u een verkeerde url opgeeft .Als u echter geen index.html(htm) bestand hebt gaat u ook die fout krijgen omdat als ge uw url typt de server zoekt naar dat bestand en als ie het niet vind kan hij het ook niet tonen he ;) Normaal zou je dan een directorylisting moeten krijgen maar skynet heeft dat uitgeschakeld omdat dit *gevaarlijk* kan zijn

dus ik zou alles doublechecken en kijk uit met hoofdletters !
Registered Linux user #286313

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15787
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 545 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 469 keer
Contact:

Berichtdoor meon » 02 Mei 2003, 08:10

Erik schreef:u moet uw basisdocument index.html (of htm) noemen

Aangezien hij wel zijn frameset ziet, zal hij wel degelijk een index.html hebben.

Ik vermoed dat je de fout hebt gemaakt van absolute url's te gebruiken. Een frameset roept verschillende andere bestanden op. Je moet eens in de bron controleren of de frameset op het Internet niet verwijst naar iets als "file://c:/Document%20and%20Settings/user.pc/Mijn%20Documenten/Mijn%20Webs/topframe.html" . Zoiets is dus fout. Je verwijst dan naar het document op je lokale pc.

//
Achteraf gezien kan dit niet de fout zijn, je krijgt een error van skynet, in zo'n geval zou dat niet kunnen, het moet dus nog iets anders zijn.

Post de url, dan vissen wij dat wel uit ;-)

pcrider
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Mei 2003
Locatie: Leopoldsburg

Berichtdoor pcrider » 02 Mei 2003, 08:23

Waarom heb ik deze site niet vroeger ontdekt, gepost op een onzalig uur en bij het wakker worden al een aantal reacties, thanks,
URL: http://users.skynet.be/fa113544

Grts.

Editted by SeNsEi Ze0n
geen passwords in je post zetten, dit kan misbruikt worden!
ik heb de files afgehald van je site, als iemand ze nodig heeft om de source te bekijken dan kan je ze hier vinden in zip formaat

TheSurvivor
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 Apr 2003

Berichtdoor TheSurvivor » 02 Mei 2003, 09:15

probleem gevonden. je index.html verwijst naar Intro_tekst.html

let op de hoofdletter I het bestand in questie heet intro_tekst.html met kleine letter. verander gewoon de bestandsnaam op de ft en het zou in orde moeten zijn. oh en mods, haal dat pwd hier weg voor hij problemen krijgt ermee

*edit* cheers sensei terwijl ik aan't typen was nog wel

*edit2* ik heb nog niet verder gekeken maar ik vermoed dat er wel nog zo'n links tussen zullen zitten, dus ik zou gewoon dat deel van de code uitpluizen
Paranoia is just reality on a finer scale - Strange Days

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 02 Mei 2003, 09:26

ja had in je index.htm pagina een link naar een bestand staan in de vorm van file:// en dat moet zonder iets van file:// zijn, gewon de bestandsnaam dus
verder staan er nog redelijk wat fouten in tov hoofdletters, zoals verwijzen naar WTL-Logo.gif en het bestand noemt wtl-logo.gif

*edit het staat vol van zo'n hoofdletterfouten, als ik jou was zou ik heel de code nakijken in een beter editor dan frontpage om zo'n fouten te vinden gebruik je best notepad (kladblok)
als je de site op je (windows) pc bekijkt dan ga je de site perfect in orde zien maar als je die op een unix pc zou bekijken dan krijg je problemen met die case sensitive instellingen
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 02 Mei 2003, 09:37

ik heb enkele html files verbeterd maar niet allemaal, de verbeterde htmls staan in deze zip
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

pcrider
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Mei 2003
Locatie: Leopoldsburg

Berichtdoor pcrider » 02 Mei 2003, 10:55

"Geweldig" om het met een BV te zeggen, zie nu tenminste m'n homepagina al, wel nog met een aantal fouten, maar nu zit ik tenminste in het juiste spoor.
Voor verdere aanpassingen heb ik pas deze en morgenavond tijd, eerder zal er niet veel meer veranderen.
Iedereen erg bedankt voor tips en hulp.

Grts.

Ps.: M'n paswoord heb ik intussen veranderd, nog zo'n "starters" fout

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 02 Mei 2003, 11:03

het is hier om bij te leren hé

als je nog problemen hebt, zeg maar iets
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

pcrider
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Mei 2003
Locatie: Leopoldsburg

Berichtdoor pcrider » 07 Mei 2003, 10:18

Ben er nog eens terug, de website draait, moeten nog wel een heleboel dingen verbeterd worden, dat komt wel, Parijs en Rome...
Eén ding nog, ik heb de "Sponsors" pagina toegevoegd, maar die blijft leeg (geen logo's). heb al vanalles aangepast, maar ik "zie" het waarschijnlijk niet.
Willen jullie dat nog eens bekijken? , een "Sponsors" knop, met erachter een lege pagina is slecht voor de clubkas. :-)
File "sponsor.htm" met 5 logo's.

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
walkie
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 Nov 2002
Locatie: Aalst

Berichtdoor walkie » 07 Mei 2003, 10:23

Die sponsorpagina komt hier perfect door, 5 logo's idd ;) Misschien ff refreshen?
Laatst gewijzigd door walkie op 07 Mei 2003, 12:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 07 Mei 2003, 11:25

pcrider,

hier komen de afbeeldingen erook door, 5 let wel, indien ik NIS afzet...
Met firewall krijg ik een lege pagina, en worden de afbeeldingen niet geladen... maw: er zit een probleempje met de firewall. Normaal zou hij dat niet mogen blokken.

Een snelle blik op je code zegt dat die wel in orde is, maar ik denk dat hij die afbeeldingen blocked doordat ze in een map "sponsors" zitten en dat NIS dat als een "keyword" staan heeft bij advertising blocking...
Heb et ondertussen getest: met ad-blocking en firewall aan: geen afbeeldingen, zonder adblocking en met firewall aan: wel afbeeldingen

Ik zou aanraden de naam van de map te veranderen: "sponsors" in iets anders veranderen.. eens kijken of hij dan nog filtert... iets à la "club_spons" ofzo...
I love it when a plan comes together!

pcrider
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 Mei 2003
Locatie: Leopoldsburg

Berichtdoor pcrider » 07 Mei 2003, 12:35

Werkt!!
Was de firewall, kon eigenlijk weten dat het in die richting te zoeken was, bij testen in m'n browser (lokaal) ging het wel, naam wijzigen lijkt mij ook de beste oplossing, bij uitschakelen in de firewall komen er waarschijnlijk een hoop andere (ongewenste) "sponsors" binnen.

Thanks

Gebruikersavatar
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Ghent
Contact:

Berichtdoor The Oddity » 07 Mei 2003, 13:09

Idd ik zou eens beginnen met de naam te wijzigen.

Is geen probleem, graag geholpen :p
I love it when a plan comes together!


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast