Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 20 uur 49 minuten geleden (16 Sep 2019, 16:13)

Dag iedereen,

Oftewel ben ik heel dom geworden, oftewel heeft Proximus het weer ingewikkeld gemaakt.
Ik heb een bbox3 in een studio (1 kamer), maar tegenwoordig is de WiFi niet stabiel (ondanks maar 2 meter zonder obstructies). Ik wou eens kijken naar de instellingen op de bbox3, en het volgende valt op:

  • Zowel 2.4Ghz als 5.0Ghz staan aan en hebben dezelfde naam WiFi-2.4-xxxxx. Ik vermoed dat dit de reden is waarom de WiFi regelmatig wegvalt. Er staat ook One SSID bovenaan (zie bijlage).
  • Ik kan maar één gezamelijke naam configureren, niet per frequentie apart.
  • Het lukt mij niet op de kanalen aan te passen (want het huidige kanaal is niet optimaal)

Wie kan mij helpen met het aanpassen van de WiFi SSID en de kanalen? Ik zou graag een verschillende naam hebben voor 2.4Ghz en 5.0Ghz, alsook een verschillend kanaal voor de 2.4 Ghz. Of kan je dat tegenwoordig niet meer doen met een Bbox3?

Alvast bedankt.

Update 1

Ondertussen al gevonden dat dit nieuwe ding blijkbaar Proximus Wave heet:
Bijlagen
wifi.png
bbox_overview.png
Laatst gewijzigd door philippe_d op 16 Sep 2019, 21:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Topictiele gewijzigd

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7229
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor ITnetadmin » 4 weken 20 uur 3 minuten geleden (16 Sep 2019, 16:59)

Ik vind de mod response in dat tweede topic beangstigend:

Met welk toestel heb je dit probleem? Ik zie 2x eenzelfde smartphone op jouw wifi, als het één van die twee is, kan je me het MAC adres (als je deze weet vinden) daarvan via privébericht doorsturen?

Maw de forum mods kunnen daar al in jouw netwerk snuffelen; ik vraag me dan serieus af wie dat ook nog kan.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4023
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 267 keer
Uitgedeelde bedankjes: 534 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor Tomby » 4 weken 19 uur 43 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:20)

ITnetadmin schreef:Maw de forum mods kunnen daar al in jouw netwerk snuffelen; ik vraag me dan serieus af wie dat ook nog kan.


Meer zelfs, hij kon dus blijkbaar ook de configuratie aanpassen. Maw, lijkt het me iemand van support te zijn die er blijkbaar ook nog even het forum-moderatorschap bijneemt.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1637
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor Sinna » 4 weken 19 uur 41 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:22)

Zonder weer een flamewar te willen veroorzaken omtrent modem-only of HGW: da's de reden waarom ik een modem zo kaal mogelijk wil hebben: een kabelmodem om het signaal van coax op UTP te krijgen, een VDSL-modem om het DSL-signaal op UTP te krijgen, ...
Hoe mijn netwerk er uit ziet, al dan niet met IoT of niet, gaat mijn provider niets aan. En 's nachts gaat de WiFi gewoon automatisch uit.
Computer(k)nul

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 4 weken 19 uur 19 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:44)

@driesve Proximus medewerker op de helpdesk 080022800 heeft "One SSID" op mijn vraag uitgeschakeld.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor lacer » 4 weken 19 uur 14 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:49)

Vraag mij af of alle apparaten nog gaan connecteren, vermits sommige enkel werken als je Smartphone ook met de 2.4 Ghz WiFi verbonden is.
Vb is hier een Wifi camera en een Mr Handsfree speaker, die werken enkel met 2.4 Ghz.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 19 uur 13 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:50)

Dankjewel, Jackho. Ik heb het al via sociale media gevraagd, maar nog geen antwoord.

Sinna, ik ben akkoord. Dit is een tijdelijke oplossing. Op termijn ga ik verhuizen en daar ga ik een eigen router en eigen access point(s) installeren, dan zijn deze grappen van Proximus verleden tijd.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4023
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 267 keer
Uitgedeelde bedankjes: 534 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor Tomby » 4 weken 18 uur 51 minuten geleden (16 Sep 2019, 18:11)

lacer schreef:Vraag mij af of alle apparaten nog gaan connecteren, vermits sommige enkel werken als je Smartphone ook met de 2.4 Ghz WiFi verbonden is.


Waarom zou een device niet naar 2.4GHz connecteren als de smartphone verbonden is met 2.4GHz ?! De 2 hebben toch niets met elkaar te maken ?!
Ik gebruik thuis zelf ook afzonderlijke SSIDs voor 2.4 vs 5 GHz en nooit problemen mee gehad (is wel Telenet, niet Proxiumus). En ik spreek toch over 20+ toestellen.
Afbeelding

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 17 uur 21 minuten geleden (16 Sep 2019, 19:41)

Ik heb met de helpdesk gebeld, en dat was alles behalve positief. Een heel vriendelijke mens, die alles bij zijn baas heeft nagevraagd.
Helaas kon hij het bij mij niet uitschakelen.
  • Sinds kort is dat systeem verplicht en kan het niet meer uitgeschakeld worden.
  • "Er zijn nog problemen gemeld, maar die kinderziektes zullen er wel uitgaan", zei hij.
  • Ik heb hem alvast gemeld dat de WiFi-connectie sinds de introductie zeer onstabiel is geworden (op mijn laptop), en dat hij dit mag doorgeven aan de verantwoordelijken.
Ik verwacht dus weinig verandering. Ondanks ik van plan was om een eigen router te installeren, vind ik dit geen manier dat je je klanten behandeld.

Het is dus vanaf heden niet meer mogelijk om een aparte SSID te nemen, of om je WiFi-kanalen zelf te kiezen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7492
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 543 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 338 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 16 uur 59 minuten geleden (16 Sep 2019, 20:03)

driesve schreef:Sinds kort is dat systeem verplicht en kan het niet meer uitgeschakeld worden

Sinna schreef:Zonder weer een flamewar te willen veroorzaken omtrent modem-only of HGW: da's de reden waarom ik een modem zo kaal mogelijk wil hebben: een kabelmodem om het signaal van coax op UTP te krijgen, een VDSL-modem om het DSL-signaal op UTP te krijgen, ...
Hoe mijn netwerk er uit ziet, al dan niet met IoT of niet, gaat mijn provider niets aan. En 's nachts gaat de WiFi gewoon automatisch uit.


Dit dus. Geef de mensen die erom vragen toch de mogelijkheid om zelf de settings te veranderen?

Je hebt 3 opties:
- niets doen en de nukken van Proximus ondergaan
- uw bbox vervangen door een Fritzbox
- Proximus vervangen door EDPnet (met een Fritzbox)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 4 weken 16 uur 52 minuten geleden (16 Sep 2019, 20:11)

Dan heb ik meer geluk gehad, die deden niet moeilijk om "One SSID" inactief te zetten en tot nu toe staat het nog altijd zo.
In het begin dat er sprake was van "WAVE" heb ik dit nog zelf kunnen uitzetten maar later kon je het niet meer zelf doen.

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 16 uur 42 minuten geleden (16 Sep 2019, 20:21)

Na de verhuis ga ik sowieso een eigen router met meerdere access points nemen. De resterende maanden ga ik proberen te overbruggen. Gelukkig heb ik de problemen enkel met de laptop die ik niet continu gebruik.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7492
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 543 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 338 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor heist_175 » 4 weken 16 uur 39 minuten geleden (16 Sep 2019, 20:23)

heist_175 schreef:Je hebt 3 opties:
- niets doen en de nukken van Proximus ondergaan
- uw bbox vervangen door een Fritzbox
- Proximus vervangen door EDPnet (met een Fritzbox)


4de optie
- AP installeren en het bestaande Wifi netwerk verwijderen uit al uw toestellen. Zo verbinden ze allemaal op uw eigen AP en niet op de wifi van Proximus die bij u problemen geeft.

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 447
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor Ernie » 4 weken 15 uur 37 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:25)

Je kan normaal in een BBox3 wifi voor beide frequenties:
  • apart in- en uitschakelen
  • andere en verschillende, of dezelfde*, SSID's toekennen. (het is trouwens standaard ingesteld op WiFi-2.4-xxxx en WiFi-5.0-xxxx)
  • zelf een kanaal kiezen
als je in de velden klikt waar "Wi-Fi 2.4 GHz" en "Wi-Fi 5 GHz" staat.

* hier ben niet 100% zeker van, dacht wel, maar misschien kan iemand anders hier uitsluitsel over geven.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor lacer » 4 weken 15 uur 33 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:30)

- apart in- en uitschakelen > JA
- andere en verschillende, of dezelfde*, SSID's toekennen. (het is trouwens standaard ingesteld op WiFi-2.4-xxxx en WiFi-5.0-xxxx) > JA
- zelf een kanaal kiezen > JA

lacer schreef:
Vraag mij af of alle apparaten nog gaan connecteren, vermits sommige enkel werken als je Smartphone ook met de 2.4 Ghz WiFi verbonden is.



Waarom zou een device niet naar 2.4GHz connecteren als de smartphone verbonden is met 2.4GHz ?! De 2 hebben toch niets met elkaar te maken ?!
Ik gebruik thuis zelf ook afzonderlijke SSIDs voor 2.4 vs 5 GHz en nooit problemen mee gehad (is wel Telenet, niet Proxiumus). En ik spreek toch over 20+ toestellen.


Om met je Smartphone met een device te kunnen connecteren moet de WiFi ervan soms verzet worden van 5.0 naar 2.4.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 4 weken 15 uur 17 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:46)

Ernie schreef:Je kan normaal in een BBox3 wifi voor beide frequenties:
  • apart in- en uitschakelen
  • andere en verschillende, of dezelfde*, SSID's toekennen. (het is trouwens standaard ingesteld op WiFi-2.4-xxxx en WiFi-5.0-xxxx)
  • zelf een kanaal kiezen
als je in de velden klikt waar "Wi-Fi 2.4 GHz" en "Wi-Fi 5 GHz" staat.

* hier ben niet 100% zeker van, dacht wel, maar misschien kan iemand anders hier uitsluitsel over geven.

Gelden die drie punten ook nog als de optie "one SSID" actief staat, normaal heb je dan toch maar één SSID (default: WiFi-2.4-xxxx) voor beide banden waarvan je wel het SSID kan veranderen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14738
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: Wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor philippe_d » 4 weken 14 uur 59 minuten geleden (16 Sep 2019, 22:04)

Ernie schreef:Je kan normaal in een BBox3 wifi ...

Misschien moet je schrijven: "je kon" normaal ...
Als ik het goed begrijp wordt deze "feature" in fasen uitgerold (nieuwe B-box firmware?).

Het verwarrende is dat automatisch de SSID van de 2.4GHZ band genomen wordt als de "One SSID" naam.
En gezien dit bij de BBox standard "WiFi-2.4-xxxx" noemt (tenzij je de naam zelf hebt gewijzigd), denken de mensen nu verkeerdelijk dat Wave enkele 2.4 GHz is, en dat hun 5GHz signaal uitgeschakeld werd.
Eigenlijk grappig, een 5GHz SSID met de naam "WiFi-2.4-xxxx" :-D .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 14 uur 34 minuten geleden (16 Sep 2019, 22:29)

Klopt. Je kunt zelfs 5Ghz niet uitschakelen. Ik heb 5Ghz niet echt nodig, ik wil vooral een stabiele verbinding op 2 meter van de bbox, de snelheid van 2.4Ghz is voldoende.

Het naam is inderdaad WiFi-2.4-xxxx. Je kunt die wel nog wijzigen, maar het is voor zowel 2.4 als 5Ghz. Ik vind het ook erg dat je de kanalen niet meer kunt kiezen. De auto-detectie is toch niet ideaal bij mij (niet dat het uitmaakt voor 2 meter).

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 447
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor Ernie » 4 weken 14 uur 19 minuten geleden (16 Sep 2019, 22:44)

Kan je die 'One SSID' niet uitschakelen en daardoor alsnog op de oude manier werken?

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 14 uur 3 minuten geleden (16 Sep 2019, 23:00)

Nee, er is geen optie om dat uit te schakelen. Ik heb ook gebeld naar de helpdesk en ze zeiden dat het niet uitgeschakeld kan worden. Ik heb het ook op sociale media gevraagd, maar nog geen antwoord.

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1412
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 111 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor fvhbrugge » 4 weken 13 uur 44 minuten geleden (16 Sep 2019, 23:19)

Er is wél een optie om onessid uit te schakelen
Ik heb het namelijk gisteren zelf gedaan. 9
Reden: ik zag dat mijn WiFi kanaal op 2,4 niet ideaal stond want overlappend met de buren.

Na uitschakeling van onessid, kan je opnieuw zelf de kanalen kiezen, wat altijd beter is dan de automatische selectie.

Het 5GHz kanaal kan je ook nog uitschakelen.


Screenshot:


Screenshot_20190916_232613.jpg


Screenshot_20190916_232639.jpg


Screenshot_20190916_233326.jpg

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 4 weken 13 uur 8 minuten geleden (16 Sep 2019, 23:55)

Ik kan met One SSID de kanalen ook nog kiezen.
Wat voor een model B-Box3 heb je eigenlijk?

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 4 weken 5 uur 11 minuten geleden (17 Sep 2019, 07:52)

Ik kan de kanalen niet meer kiezen met One SSID, of de opties zijn extreem verborgen. Ik kan mij wel enkel aanmelden als "User".

Zo ziet mijn overzichtspagina er uit:
modem_overview.png
modem_overview.png (30.03 KiB) 581 keer bekeken

Als ik op One SSID klik, dan krijg ik het volgende overzicht:
one_ssid_settings.png
Dit is extreem verwarrend, want er staan twee SSID. Op deze pagina kan je niets wijzigen, alles is uitgeschakeld.

Bij de WiFi-settings kan je wel de naam van je WiFi wijzigen en de beveiliging, maar meer niet:
wifi_settings.png


Hieronder de info van mijn modem:
modem_info.png

modem_info2.jpg


Ter info: tijdens het typen van dit bericht, ben ik drie keer mijn WiFi-connectie verloren (oa tijdens het uploaden). Binnenkort eens een tijdelijke kabel van twee meter leggen en na de verhuis een eigen access point, want dit is niet werkbaar.

@fvhbrugge: hoe heb jij One SSID kunnen uitschakelen? Heb jij dezelfde software-versie?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15905
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 558 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 485 keer
Contact:

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor meon » 4 weken 4 uur 32 minuten geleden (17 Sep 2019, 08:31)

Op de BBOX3-S van Sagemcom kan je dus wél aanpassen.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 4 weken 3 uur 54 minuten geleden (17 Sep 2019, 09:09)

Dit klopt ik heb een Sagemcom en kan dus zoals ik reeds gezegd heb, nog alles aanpassen als One SSID actief staat, zowel voor 2.4 en 5.0.
bv. kanaal veranderen en wifi uitschakelen ook.

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1412
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 111 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor fvhbrugge » 3 weken 6 dagen 17 uur geleden (17 Sep 2019, 19:59)

driesve schreef:@fvhbrugge: hoe heb jij One SSID kunnen uitschakelen? Heb jij dezelfde software-versie?

Softwareversie17.3.09.1A

Onessid uitschakelen :
Klik op het tandwiel
Screenshot_20190917_201744.jpg


Klik onderaan rechts op OK

Voila uitgeschakeld.
Bijlagen
Screenshot_20190917_201834.jpg
Laatst gewijzigd door fvhbrugge op 17 Sep 2019, 20:22, 4 keer totaal gewijzigd.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 3 weken 6 dagen 16 uur geleden (17 Sep 2019, 20:10)

Wat info van Proximus:
ThomasP schreef: We zijn inderdaad langzaamaan begonnen met One SSID. Een 'soft launch' als het ware. Momenteel hebben we OneSSID enkel geactiveerd voor klanten die enkel 2.4Ghz gebruiken (en dus niet de 5.0GHz). Om geen impact te hebben, hebben we voorlopig de One SSID genoemd naar het 2.4Ghz netwerk zodat er geen impact is naar de toestellen.

In een volgende fase, welke spoedig zal komen, is er een communicatie gepland waar je zelf dan OneSSID kan activeren (via een webpagina en niet b-box GUI), welke dan een duidelijkere naam zal krijgen (geen verwijzing meer naar de frequentieband).

Voorlopig is One SSID dus enkel actief voor klanten die enkel 2.4Ghz gebruiken en dit enkel voor de Techniclor b-boxen (ac versie). We zijn deze week ook gestart met het Sagemcom type. Deze uitrol loopt nog tot Oktober. Met beide versies moet het mogelijk zijn de One SSID uit te schakelen via de GUI van de b-box (192.168.1.1). De 'wave' button zal tevens ook een andere naam krijgen.

bijkomende vraag hierop:
1) enkel bijkomend Sagem Bbox3v+ of ook de andere types?
2) wat indien én 2.4 én 5.0 gebruikt wordt maar bv. de toestellen op 5.0 tijdelijk uitgeschakeld zijn, wordt One SSID dan bv. 's nachts door jullie toch automatisch geïmplementeerd?

Antwoord hierop van ThomasP:
1) Sagemcom 3v+ is ook inbegrepen.
2) Er is een monitoring gebeurd van 2 weken. Dit was enkel voor deze fase waarbij we uitrollen naar 2.4 only. Indien er in deze periode geen 5.0Ghz hebt gebruikt, wordt de One SSID geactiveerd. Dit is enkel voor deze fase van de uitrol. In de latere fase dien je zelf de OneSSID te activeren.

Op de vraag of het in de toekomst zal mogelijk blijven om One SSID uit te schakelen.
Was het antwoord:
Het is de bedoeling dat je altijd de One SSID kan in/uit schakelen.
Momenteel is dit via de toggle button in de GUI 'WAVE' of 'One SSID' (afhankelijk van de FW), in de toekomst is het allemaal 'One SSID'

driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1605
Lid geworden op: 05 Mei 2008
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 85 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor driesve » 3 weken 5 dagen 17 uur geleden (18 Sep 2019, 19:31)

fvhbrugge schreef:Klik onderaan rechts op OK

Dankjewel. Mijn One SSID is toch uitgeschakeld.
Het was mij niet duidelijk dat je met "OK" One SSID kunt uitschakelen. Ik vond dit een vrij verwarrend scherm.

Ondanks de beweringen van de Proximus helpdesk, is het dus wel gelukt om One SSID uit te schakelen.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Proximus Wave (One SSID) - was: wijzigen SSID en kanaal

Berichtdoor jackho » 3 weken 5 dagen 16 uur geleden (18 Sep 2019, 21:00)

Ik vraag mij dikwijls af of het probleem ook niet ligt in het feit dat de het personeel bij de outsourced call centers vaak minder op de hoogte zijn?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten