Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:36)

All,

Ik had een vraagje in verband met een Mikrotik die we gebruiken om een PPPoE sessie op te zetten naar het Px netwerk.
We hebben de B-box3 in bridge modus geplaatst zodat deze geen PPPoE meer bouwt, so far so good.

Echter: wanneer we de credentials van de Proximus in de Mikrotik steken, maakt deze verbinding (connected) maar uiteindelijk is er geen internet (we kunnen niets meer pingen na de Mikrotik). De Mikrotik lijkt ook bijvorobeeld wel een gateway door te krijgen van Proximus, maar het lijkt erop dat de Mikrotik geen IP adres krijgt van Proximus.

Kan iemand me een beetje in de richting wijzen hoe we dit moeten instellen? Zijn er specifieke instellingen die we moeten voltooien alvorens dit werkt? Ik verwacht dat het toch gewoon de interface op PPPoE te zetten is en dat buiten het invullen van de credentials, hier niets voor moet gebeuren?

Kan iemand me beetje in de juiste richting sturen?

Alvast bedankt!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13927
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2287 keer
Recent bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 628 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor philippe_d » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:44)

Onze ervaring is dat de meeste PPPoE related problemen te maken hebben met login/paswoord.
Ook al beweer je dat je 100% zeker bent van het juiste paswoord :wink: .
Oplossing: gewoon een nieuw paswoord aanmaken via My Proximus!
    * De login moet er als volgt uitzien: ab123456@PROXIMUS
    * Het paswoord moet uit exact 8 characters bestaan.
De internet verbinding loopt via VLAN 100
Gezien je het over een B-box3 hebt, moet je hier niets voor doen (de B-box3 zorgt voor de VLAN tag).
In geval van een a-mod3, moet de VLAN tagging gebeuren door de achterliggende router.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:46)

Welk IP adres krijg je nadat je de PPPoE sessie heb gezet?
Bij PPP tabblad "dial out" ook een vinkje zetten bij "add default route".

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:53)

Beste,

Het lijkt echt geen password issue te zijn: de Mikrotik toont aan dat de PPPoE sessie connected is.
Wat ik in MyProximus zie, is dat er wel een B-box3V+ geinstalleerd is. Moet ik daarom misschien een VLAN tag toevoegen op de Mikrotik voor die interface?

Bedankt allesinds!

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:55)

Neen dat is niet nodig. Je laat gewoon je bbox zelf een PPPoE verbinding opzetten.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:56)

Krisken,

We moeten zelf de PPPoE opbouwen vanop onze Mikrotik: er draait VPN functionaliteit op die moeite heeft met dubbele NAT (L2TP).

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 15:58)

Geen probleem, dat is wat ik eveneens doe. Zie eens naar mijn vorig bericht : zie je een IP adres staan bij PPP? Heb je dat vinkje aan gezet?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 16:14)

Ik heb even nagekeken: dat vinkje staat default aan, dus ja dat zal tijdens config volgens mij aangestaan hebben.
Ik ben nu helaas nietmeer ter plaatse, dus kan nietmeer opnieuw testen, maar ik zie dat dat vinkje default aanstaat.

Wat zou het issue eventueel nog kunnen zijn? Niets dat nog meer moet gebeuren ofzo? Indien dat out of the box zou moeten werken, ga ik morgen opnieuw gaan proberen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 5 uur geleden (08 Nov 2018, 16:15)

Van waar ben je ergens? Ik wil wel ns komen kijken als het wat in mijn buurt is (Wetteren).

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4900
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 308 keer

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor MClaeys » 1 week 5 dagen 4 uur geleden (08 Nov 2018, 16:59)

Is het mogelijk van de CLI naar websites te pingen? Als het van daarop wel gaat en van een pc bvb niet kan het idd routering zijn (onder andere) zoals hier boven al staat.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 4 uur geleden (08 Nov 2018, 17:06)

Klopt, wat staat er bvb bij IP > Routes (tabblad routes)?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 2 uur geleden (08 Nov 2018, 18:52)

Via CLI naar websites pingen was niet mogelijk (meerdere hosts geprobeerd om ICMP blocking te vermijden).
Dit was de output van een ip route print:
# DST-ADDRESS PREF-SRC GATEWAY DISTANCE
0 ADS 0.0.0.0/0 80.200.255.14 0
1 ADC 80.200.255.14/32 192.168.5.1 pppoe-out1 0
2 ADC 192.168.5.0/24 192.168.5.1 bridge-local 0

Edit @ Krisken: bedankt voor de aanbieding. Echter is in het Brecht te doen ;-)
Ik ben daar morgenmiddag ter plaatse.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 2 uur geleden (08 Nov 2018, 19:12)

kon je pingen naar een IP adres (bvb 8.8.8.8)? Zo neen : is de DNS correct ingesteld?
IP > DNS en bij servers deze invullen :
1.1.1.1
8.8.8.8
9.9.9.9

Voor ipv6 kan je alvast deze gebruiken:
2001:4860:4860::8888
2620:fe::9
2606:4700:4700::1111

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 2 uur geleden (08 Nov 2018, 19:18)

Krisken,

We hadden ping gedaan naar een IP ipv naar een FQDN (net om DNS issues uit te sluiten) > dus IMHO geen DNS issues.

Wat wel zo is: weet niet of dat er mee te maken kan hebben: die external interface was vroeger een Telenet lijn.
We hebben die Telenet lijn gewoon uitgetrokken en die in de DSL gestoken, bbox disable PPPoE en dan PPPoE enabled ipv DHCP op die ext interface van de Mikrotik.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (08 Nov 2018, 19:24)

Kan je bvb de gateway pingen die je doorkrijgt?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (08 Nov 2018, 19:31)

Neen, ping naar dfgw van Px werkte niet toen.

Vraagje: moet er eigenlijk op die ext interface een DHCP client aanstaan voor het IP te nemen?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (08 Nov 2018, 19:40)

Neen want jij krijgt dat ip via de PPPoE sessie. Normaliter zou je een extern ip moeten zien bij IP > Adresses.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2716
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 371 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor Tim.Bracquez » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (08 Nov 2018, 19:47)

Heb je nu wel je nat draaien op de PPPoE interface ? En niet zoals bij telenet op de ethernet interface!

Ook je default routes even leeg halen wat er niet in moet staan en dan de PPPoE starten met de default route aangevinkt
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18169
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor krisken » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (08 Nov 2018, 19:51)

Klopt, dit moet je inderdaad ook aanpassen! Was ik ook even vergeten!
IP > Firewall > NAT tabblad.
Klik op de regel die je wilt aanpassen

Tabblad General : Chain = srcnat, Out Interface = je PPPoE sessie (pppoe-out1)
Tabblad Action : Masquerade

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

NewUser22
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 Nov 2018

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor NewUser22 » 1 week 4 dagen 23 uur geleden (08 Nov 2018, 21:53)

Bedankt voor te laten weten ivm dat ik moet aanduiden dat dat mijn nieuwe NAT interface is, dat heb ik inderdaad niet gedaan!
Is het dan ook normaal dat ik niet kan pingen vanuit de CLI naar een host? Misschien is dat idd de smoking gun :roll:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13927
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2287 keer
Recent bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 628 keer
Contact:

Re: Mikrotik PPPoE opbouw lukt niet (connected maar geen internet)

Berichtdoor philippe_d » 1 week 4 dagen 21 uur geleden (08 Nov 2018, 23:33)

krisken schreef:Neen want jij krijgt dat ip via de PPPoE sessie. Normaliter zou je een extern ip moeten zien bij IP > Adresses.

Het "extern" IP adres dat je krijgt via de PPPoE kan ook een CGNAT adres zijn (100.64.0.0/10) :cry: .
In dit geval kan je in My Proximus aanduiden dat je een publiek IPv4 adres witt i.p.v. CGNAT.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten