Sagem Modem/Belgacom decoder

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor bartvm » 10 Aug 2018, 16:00

Zolder opgeruimd!

Hier staat nog een Sagem modem (VDSL2 F3464) en een Belgacom decoder (V4 Cisco). Misschien heeft iemand hier een idee wat ik daar nog mee kan, of iemand hier kan die dingen nog gebruiken...

Weggooien is zo zonde?

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor bartvm » 24 Aug 2018, 16:09

Nu zie ik op mijn faktuur dat ik mijn nieuwe decoder v5 huur voor 8€ per maand.

Kan ik die v5 teruggeven aan Belgacom en die v4 (achtergelaten door Scarlet destijds) gebruiken? Die v4 werkt, heb ik net getest.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor jackho » 24 Aug 2018, 18:10

Misschien ook nuttig om weten dat de decoders V4 worden omgeruild bij diegene waarop de SW versie: NTE-v4_6.42.1.30 staat.
Je kan dit controleren via de instellingen op je TV menu.
Deze omruiling gebeurt in verschillende golven.
De oude V4 moet niet meer teruggestuurd worden en kun je naar het recyclage park brengen.

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor bartvm » 24 Aug 2018, 18:58

Deze v4 heb ik net gereset en die werkt perfekt.

Dan kan die v5 terug naar Proximus, zodat ik die huur niet meer moet betalen, of zie ik iets over het hoofd? (96€ per jaar toch...)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor jackho » 24 Aug 2018, 19:55

Volgens mij moet dit inderdaad lukken, want iemand die nog met een aangekochte decoder zit moet ook geen huurgeld betalen, ik heb zelf ook een aangekochte decoder en betaal ook geen huurgeld.
De oude V5 decoder zou je kunnen binnenbrengen in een Proximus winkel waar ze ook meer uitleg kunnen geven.
Wat ik ook niet weet is of de V4 nog lang zal ondersteund worden door Proximus (net zoals de ondersteuning/werking gestopt is voor de v3, begin dit jaar dacht ik) , maar dan kun je nog altijd weer een huur decoder aanvragen in dit geval.

phildww
Plus Member
Plus Member
Berichten: 112
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor phildww » 25 Aug 2018, 00:04

Proximuswinkels aanvaarden geen materiaal meer. Best telefonisch regelen, dan sturen ze je info om ergens heen te sturen via Kiala. Ikzelf heb zeker 4 jaar een gekochte V4 gebruikt, tot hij het begaf onlangs.

warpozio2
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 19 Okt 2016
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor warpozio2 » 25 Aug 2018, 09:28

nooit telefonisch werken.
Doe het via de site... krijg je ten minste bevestiging en een ticketnummer.
Aan de telefoon bij Proximus zijn ze zeer behulpzaam, maar vaak staat er niets op papier en heb je uiteindelijk geen been om op te staan!

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Sagem Modem/Belgacom decoder

Berichtdoor jackho » 25 Aug 2018, 12:36

phildww schreef:Proximuswinkels aanvaarden geen materiaal meer. Best telefonisch regelen, dan sturen ze je info om ergens heen te sturen via Kiala. Ikzelf heb zeker 4 jaar een gekochte V4 gebruikt, tot hij het begaf onlangs.

Dan moet dit heel recent zijn :-) , want het is zo dat een ruime tijd geleden je,
uw Proximus toestellen
- kon "binnenbrengen" (omdat je bv een toestel niet meer wilt gebruiken of bij een opzeg abonnement...)
- en ook kon "omruilen" (defect toestel bijvoorbeeld) in een Proximus winkel.

Dit werd echter veranderd omdat de Proximus winkels geen stock meer houden van Internet en TV materiaal...
en je zo
- het omruilen moest laten gebeuren via een pakjesdienst en dit via UPS (vroeger Kiala) (ook wordt met Bpost gewerkt),
- Het "binnenbrengen" van deze toestellen kan wel nog altijd via een Proximus winkel waar je een bewijs krijgt van je afgeleverd toestel (zeker er naar vragen indien ze dit niet automatisch geven, want kan nuttig zijn als er ergens later iets verkeerd loopt met facturering en je dan een bewijs in handen hebt) en je kunt het eveneens via hun pakjesdienst terugsturen.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast