Aantal aangesloten kabels

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor svermassen » 11 Apr 2018, 14:14

Allen,

een vraag waar ik geen antwoord op vind.

Indien er een nieuwbouw (9 jaren geleden bij ons) een vooraanleg gehad heeft, hoeveel van de kabels worden effectief op de bundel aangesloten.
WIj zien dat er, dacht ik, 4x2 binnenkomen.
Aangezien de lijnkwaliteit te slecht is voor Zone 1 op 204 m van de ROP en ze ook zien dat er iets mis is, spreken ze nu om opnieuw een technieker langs te sturen.
Maar de vorige technieker had al opgemerkt dat indien de kwaliteit toch ondermaats is, er eveneens een lasser moet gaan komen.
Heb geen goesting omdat hier te moeten opengooien daarvoor.
Ook al zullen zij dat wel doen en is dat zonder bijkomende kosten.

Is het nu echt zo dat maar 1 koperpaar op de bundel gelast wordt? Das toch werk creëren ...

Thanx !

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1938
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor laroyj » 11 Apr 2018, 15:01

normaal wel, en soms os er ook een retourpaar gelast, maar dat mag in principe niet gebruikt worden....
... mochten ze bij iedereen 4 paar lassen zouden ze gauw kabel(paren) te kort hebben, en de kans dat er op termijn iets stuk gaat met jou paar is ook niet zo groot......
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor svermassen » 11 Apr 2018, 15:52

Bedoel ook niet echt 4 paren, maar 2 in geval van issues zou mij toch logisch lijken.
Of op zen minst de kabels tot aan de ROP.
Als die daar niet aangesloten zijn, dan is het natuurlijk ook geen probleem en moeten ze maar op 1 plaats gewoon een kast opendraaien.
Maar ik zal het te simpel zien zeker.

Retroglide
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 12 Jun 2013
Bedankt: 10 keer
Recent bedankt: 1 keer

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor Retroglide » 11 Apr 2018, 16:00

Er zijn altijd minimum 2 paar gelast. Of die beide paren rechtstreeks zijn, dat is nog maar de vraag. Het is te zien hoeveel overschot op de hoofdkabel er nog was op het moment dat je aangesloten bent geweest.
Wat bedoel je met 4x2? Sinds een 4 paar invoer al zeker 20 jaar ofzo niet meer gebruikt word.

denkleine
Plus Member
Plus Member
Berichten: 178
Lid geworden op: 26 Feb 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor denkleine » 11 Apr 2018, 16:14

Kans is inderdaad reeel dat het een rechtstreeks en een retour paar is.
4paar lijkt mij inderdaad zeer vreemd.

Toch zeker dat het geen utp kabel is waar invoer met verlengd is fzo?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4150
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1379 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor raf1 » 11 Apr 2018, 16:49

svermassen schreef:Maar de vorige technieker had al opgemerkt dat indien de kwaliteit toch ondermaats is, er eveneens een lasser moet gaan komen.
Heb geen goesting omdat hier te moeten opengooien daarvoor.
Ook al zullen zij dat wel doen en is dat zonder bijkomende kosten.

De aansluiting van de invoerkabel op de bundel van Proximus bevindt zich op openbaar domein, niet op jouw eigendom.
Bijgevolg heb jij daar dan ook niets over te zeggen wanneer Proximus beslist dat er werken moeten uitgevoerd worden op openbaar domein.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor svermassen » 11 Apr 2018, 17:03

Correctie, het is inderdaad openbare weg.
Maar omdat wij in een ingesloten hoekperceel wonen is dit natuurlijk kl*t*.

Proximus heeft effectief die kabel binnengetrokken en niet wij.
Dus zullen dan wel 2 paren zijn i.p.v. 4.
Dan moet ik slecht gekeken hebben.
Vond dat em toch veel kabeltjes vast had, maar ben er ook niet bijgebleven.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4150
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1379 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor raf1 » 11 Apr 2018, 17:08

Een kabel herlassen is maximum een halve dag werk.
Als je niet thuis bent en de lassers komen 's morgens aan, ga je 's avonds bij thuiskomst zelfs niet geweten hebben dat er een put gegraven is.
Maak daar dus geen drama van en laat Proximus gewoon hun werk doen.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor svermassen » 11 Apr 2018, 17:30

raf1 schreef:Een kabel herlassen is maximum een halve dag werk.
Als je niet thuis bent en de lassers komen 's morgens aan, ga je 's avonds bij thuiskomst zelfs niet geweten hebben dat er een put gegraven is.
Maak daar dus geen drama van en laat Proximus gewoon hun werk doen.


Mooi, je werkt misschien bij Proximus :angel: Grapje hoor. :banana:
Zal het eens bekijken, komt wel goed

denkleine
Plus Member
Plus Member
Berichten: 178
Lid geworden op: 26 Feb 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Aantal aangesloten kabels

Berichtdoor denkleine » 11 Apr 2018, 17:34

Ik zou er niet vanuit gaan dat je niet thuis moet blijven. Men kan toegang nodig hebben tot de invoer in de woning om bepaalde testen te kunnen doen. Ook al heeft de tech gemeld dat het probleem zich buiten bevindt


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast