Proximus Pro+ Fiber vast IP

sddt
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 06 Sep 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor sddt » 26 Mar 2018, 18:29

Beste UB'ers

We hebben een nieuwe installatie van Proximus Pro+ fiber. Hierbij is een vast IP inbegrepen https://www.proximus.be/dam/jcr:4508f8b9-a7f2-4355-a5fa-6924eaf386cf/cdn/sites/iportal/documents/pdfs/cor/Fiber_NL_170316_Preview_final.pdf

Nu is ons doel om het vast IP op onze eigen firewall te hebben, zodat we geen dubbele NAT hebben.

Verschillende partijen geven ons verschillende info, maar welke is nu correct.

Proximus zegt:
  • Neem een IP-Pack => klopt maar kost extra
  • Verander uw abbo naar Pro+ essentials => klopt maar dan geen mobile backup meer mogelijk volgens mij

Een andere partij zegt:
  • Er wordt bij een fiber connectie een BBOX3 geleverd die in bridge gezet wordt waarna je met PPPOE connectie kan maken => sterke twijfels over dit feit

Wie heeft hiermee ervaring en kan bepaalde zaken hierboven bevestigen of ontkrachten?

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 423
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor datakiller » 26 Mar 2018, 18:40

Ik denk dat de laatste optie wel klopt.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor Lord Utopia » 26 Mar 2018, 19:07

Bij Pro+ abonnementen wordt geen B-box 3 geleverd op glasvezel, ook niet bij de koperproducten.

vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 471
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor vverbeke » 26 Mar 2018, 19:35

Bij ons is dat een cisco router. Veel meer dan het verkeer forwarden naar onze eigen firewall doet dat ding niet.
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

sddt
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 06 Sep 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor sddt » 26 Mar 2018, 19:38

Initieel dachten we dat de laatste optie ook correct zou zijn, maar wanneer we dan naar PX ermee gaan zegt men dat hiervan niets klopt en komt men af met de eerste 2 opties.

Wanneer we met deze naar de andere partij gaan, zegt men dat dit wel moet lukken en stuurt men screenshots enal door, echter vermoeden we van een koperlijn.

Andere Pro+ abbo's op koper hebben normaal de setup van BBOX3 achtige modem met enkel LAN lampje, en daarachter een technicolor modem.

Weet dus niet wat de mogelijkheden zijn de fiberoplossingen.

Dat dacht ik dus ook dat het waarschijnlijk iets Cisco zou zijn. Maar dan komt er waarschijnlijk dubbele NAT aan te pas als men alles gewoon forward en zit je interne FW met een private IP, terwijl we daar het publiek IP op willen :-D
Laatst gewijzigd door sddt op 26 Mar 2018, 19:40, 1 keer totaal gewijzigd.

vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 471
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor vverbeke » 26 Mar 2018, 19:40

Bij VDSL Pro+ abonnementen wordt achter de bbox een routertje gehangen. Ik ken nu niet vanbuiten wat voor merk het is. Zoals eerder gezegd, bij fiber hangen ze er een Cisco router achter.
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 423
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor datakiller » 26 Mar 2018, 20:28

vverbeke schreef:bij fiber hangen ze er een Cisco router achter.


Welke cisco router?

tizzen33
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 30 Mar 2017
Bedankt: 2 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor tizzen33 » 26 Mar 2018, 20:58

Bij Pro+ op fiber zal ofwel een OneAccess router of Cisco geinstalleerd worden; de enige mogelijkheid om een vast IP adres op uw firewall te krijgen is een IP Pack (4 - 8 - 16 of 32 publieke IP adressen).

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1913
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor Tomsworld » 26 Mar 2018, 21:48

Ip pack of Internet Pro+ Essential Fiber is de enige manier op een public ip te hebben op eigen apparatuur anders 1:1 nat.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

sddt
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 06 Sep 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor sddt » 26 Mar 2018, 21:58

Bedankt voor de reacties alvast. Mijn vermoeden van die bbox3 klopt dus, dat dit wss niet mogelijk is.

Die pro+ essential, kan hierbij dan ook de mobile backup genomen worden?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1913
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 165 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Proximus Pro+ Fiber vast IP

Berichtdoor Tomsworld » 26 Mar 2018, 22:28

Bij een vdsl pro+ setup zetten ze een bbox3 amod met daarachter een technicolor router ( vdsl & ethernet ) die doet de pppoe. Bij een vdsl essential krijg je een amod en zelf diezelfde pppoe login.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast