Poort openzetten BBox3

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Poort openzetten BBox3

Berichtdoor bartvm » 24 Jan 2018, 17:53

Ik probeer poort 8123 open te zetten op de BBox3 voor mijn computer met vast IP

Bbox neemt alles aan, na saven, maar alles wat ik heb ingevuld blijft "grijs", (zie bijlage) en de poorten staan na 3 dagen nog niet open.

Ik las, op het Belgacom-forum, dat je kan een router met deze geopende poorten aan de Bbox hangen, maar dat lijkt me niet erg logisch. Enfin, toch maar geprobeerd, zonder verhoopt resultaat...

Iemand een idee?
Bijlagen
Poort 8123.PNG

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor datakiller » 24 Jan 2018, 18:36

Geen ervaring met Proximus routers maar bij telenet is het zo (mijn ervaring) dat ik vaak errors kreeg en dat ik helemaal opnieuw moest beginnen.
Misschien is dit hier nu ook het geval? Al geprobeerd de rules te verwijderen en opnieuw aan te maken?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3966
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor jackho » 24 Jan 2018, 18:45

soms lukt het dan wel na het invoeren van een regel als je de b-box eens reboot.

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor bartvm » 24 Jan 2018, 18:47

Bedankt!

Net geprobeerd, poort nog steeds dicht.

Daddy007
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 08 Mar 2015
Locatie: Zellik
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor Daddy007 » 24 Jan 2018, 18:53

Portforwarding in BBox is dikke miserie.
Best een router achter de BBox hangen met een eigen ppoe verbinding en dan via de router je port forwarding doen.

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1463
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor redman » 24 Jan 2018, 19:29

Hou er rekening mee dat de interface van de bbox3 niet goed werkt met sommige browsers....

Dat was bij mij het probleem met de portforwarding.
Afbeelding

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor bartvm » 24 Jan 2018, 19:44

Best een router achter de BBox hangen met een eigen ppoe verbinding en dan via de router je port forwarding doen.


Gaat dan je verbinding niet weer door de Bbox waar die poorten dicht zijn? Of moet je het koperpaar ontdubbelen en 1 paar in de andere router steken?
Indien niet, hoe stel ik die ppoe verbinding in (login / paswoord enzo?)? (Heb hier nog een tplink 1043nd liggen, met een Wan poort aan)

Hou er rekening mee dat de interface van de bbox3 niet goed werkt met sommige browsers....


Heb geprobeerd met Chrome en Edge...

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor datakiller » 24 Jan 2018, 21:57

Werkt hetgeen dat je probeert te hosten local?

Daddy007
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 08 Mar 2015
Locatie: Zellik
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor Daddy007 » 25 Jan 2018, 07:10

bartvm schreef:
Best een router achter de BBox hangen met een eigen ppoe verbinding en dan via de router je port forwarding doen.


Gaat dan je verbinding niet weer door de Bbox waar die poorten dicht zijn? Of moet je het koperpaar ontdubbelen en 1 paar in de andere router steken?
Indien niet, hoe stel ik die ppoe verbinding in (login / paswoord enzo?)? (Heb hier nog een tplink 1043nd liggen, met een Wan poort aan)

Gewoon de BBox verbinden met de WAN poort van je router en dan ppoe instellen met je login/passwoord.
Dan gaat alle verkeer over je router.

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor bartvm » 26 Jan 2018, 17:40

Pfff.

Na veel trial/error is het toch gelukt, denk ik. Tv werkt, LAN is ok, en poort 8123 staat open volgens https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Hopen dat ik niet op verborgen gebreken stoot...

bartvm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 13 Jun 2008
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Poort openzetten BBox3

Berichtdoor bartvm » 04 Feb 2018, 21:25

Poort stond open volgens de site, niet volgens mijn programma (Burst wallet). Na een dag of 3 geen internet meer (ruimt Proximus de boel op geregelde tijden op?)

Alles terug gezet zoals het was, ik laat die poorten maar voor wat ze zijn...(was toch makkelijk geweest als die gewoon in de Bbox konden worden opengezet)


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten