Overschakelen ADSL naar VDSL

Bauhaus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 Sep 2008
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Bauhaus » 20 Jan 2018, 17:17

Zit nog met een oud ADSL abbo (Dommel) en aangezien ADSL gaat verdwijnen dacht ik over te schakelen naar Proximus.
Dan zou ik dit moeten vervangen:
- ADSL splitter door VDSL splitter
- nieuwe kabel
- nieuwe modem (heb nu bbox 1)

Als deze in het installatiepakket zitten dan zou ik dit zonder problemen kunnen zelf installeren ?
Of moeten er ook straatwerken gebeuren ?

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1493
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor qless » 20 Jan 2018, 22:38

Ja, je moet een nieuwe modem hebben, en er moeten wat werken gebeuren aan de lokale ROP/KVD om het DSL deel vandaar te laten komen ipv de centrale.

Bauhaus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 Sep 2008
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Bauhaus » 20 Jan 2018, 23:41

Ok, dan laat ik best iemand komen om te installeren.
En de modem zit in het installatiepakket of moet ik die apart kopen ?

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1405
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor boonpwnz » 21 Jan 2018, 00:26

Bij proximus krijg je een nieuwe modem bij een installatie hoor ;)

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 499
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 134 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Bssoft » 21 Jan 2018, 09:33

Nog een B-box1, dat is al een museumstuk !

@Bauhaus, je spreekt nog van een ADSL filter = 5 polige stekker !
Is dat dan nog geplugd op een oude 5 polige telefoonstopcontact ?

Indien "ja", dan moet ook nog je oude telefoonstopcontact worden vervangen door een 6 polige NTP telefoonstopcontact !

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 284
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor TanknaT » 21 Jan 2018, 10:13

Bauhaus schreef:Ok, dan laat ik best iemand komen om te installeren.


Het goedkoopst in uw situatie is een contract bij Scarlet (Trio) voor 39,00 euro/maand. Dan komt er altijd een technicus ter plaatse die eventueel ook een nieuw tefeloniestopcontact plaatst en de installatie test. De installatiekost is 100,00 euro (alles inbegrepen, ook modem en TV decoder). Op dit ogenblik is er een actie waarbij de nieuwe klant 39,00 terugkrijgt en de Scarlet klant die de nieuwe klant aanbrengt ook 39,00 euro ontvangt. Als die bereid is om dat geld aan u door te geven heb je 2 X 39,00 euro korting op de installatiekost van 100,00 euro. Let op, je moet wel 6 maanden klant blijven, maar daarna kan je gaan waar je wil. Dus kijk eens uit naar een Scarlet gebruiker in uw omgeving waarmee je een dergelijke afspraak kan maken. Ik dacht dat de actie loopt tot 31 januari 2018.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3901
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 249 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor jackho » 21 Jan 2018, 10:21

Bssoft schreef:Nog een B-box1, dat is al een museumstuk !
@Bauhaus, je spreekt nog van een ADSL filter = 5 polige stekker !
Is dat dan nog geplugd op een oude 5 polige telefoonstopcontact ?
Indien "ja", dan moet ook nog je oude telefoonstopcontact worden vervangen door een 6 polige NTP telefoonstopcontact !

Of misschien met een "5 naar 6 polige" overgangsstekker als het een enig 5 polige telefoonstopcontact is in huis.

Bauhaus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 Sep 2008
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Bauhaus » 22 Jan 2018, 18:57

jackho schreef:
Bssoft schreef:Nog een B-box1, dat is al een museumstuk !
@Bauhaus, je spreekt nog van een ADSL filter = 5 polige stekker !
Is dat dan nog geplugd op een oude 5 polige telefoonstopcontact ?
Indien "ja", dan moet ook nog je oude telefoonstopcontact worden vervangen door een 6 polige NTP telefoonstopcontact !

Of misschien met een "5 naar 6 polige" overgangsstekker als het een enig 5 polige telefoonstopcontact is in huis.

Het is een 5 polige splitter maar de telefoonstopcontact is 6 polig.

Nog een B-box1, dat is al een museumstuk !

Kan het misschien aanbieden op ebay voor de antiekverzamelaars. :-)

Qua provider dacht ik proximus te kiezen, zit dan direct bij de bron (andere providers huren hun lijn toch bij proximus) en heb geen goesting om weer te moeten veranderen van provider bij nieuwe technologie (glasvezel bv). En installatiekosten voor internet start is slechts 59 Euro.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Lord Utopia » 26 Jan 2018, 00:20

Bauhaus schreef:Zit nog met een oud ADSL abbo (Dommel) en aangezien ADSL gaat verdwijnen dacht ik over te schakelen naar Proximus.
Dan zou ik dit moeten vervangen:
- ADSL splitter door VDSL splitter
- nieuwe kabel
- nieuwe modem (heb nu bbox 1)

Als deze in het installatiepakket zitten dan zou ik dit zonder problemen kunnen zelf installeren ?
Of moeten er ook straatwerken gebeuren ?

DIY-installaties worden in feite niet meer aangeboden. Neem Familus of Minimus en de installatie is gratis en de technieker zal dan het aansluitpunt vervangen en B-box3 installeren en configureren. Je hebt al een kabel binnensteken; indien er werken zouden moeten gebeuren, dan gebeuren die aan de straatkant.
Daarna kan je nog zien of je Minimus bewaart of niet...

Bauhaus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 Sep 2008
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Bauhaus » 27 Jan 2018, 19:32

Mja, minimus is wel een pak duurder dan internet start en tv + mobiel bellen heb ik niet echt nodig.

Rikkie
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 Jan 2017

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Rikkie » 22 Mar 2018, 15:50

Er zijn nog straten in het centrum van een gemeente waar je zelfs geen adsl of vdsl van Proximus kan aanvragen.
Bellen naar de klantendienst om te vragen wanneer er daar verandering zal komen , worden ontweken.
Dan heb je maar de keuze voor Telenet of....... telenet.
Zo kan proximus geen klanten winnen.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5609
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 278 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor proximusboyke » 22 Mar 2018, 16:57

rik je hebt ook nog orang heb U dit al privé gezegd.
En ik geloof nie waar jij woont dat ze daar nog heel veel gaan investeren.
iphone 7 plus orange arend love
iphone x 256gb orange arend love
mercedes e220 IEW orange
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac orange boost
ipad pro 12,9 - 256gb IEW orange
orange love

Rikkie
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 Jan 2017

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Rikkie » 23 Mar 2018, 12:14

Het centrum van de gemeente Deerlijk en ze kunnen zelfs nog geen Adsl aanbieden. (vaste telefoon werkt !)
Er is alleen maar de mogelijkheid van naar Telenet te gaan.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Overschakelen ADSL naar VDSL

Berichtdoor Patje » 23 Mar 2018, 12:19

Orange zit ook op de kabel van Telenet, dus heb je keuze uit twee.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten