BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Chris_147
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 14 Mar 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor Chris_147 » 05 Jan 2018, 18:37

Heel raar probleem sinds vandaag: mijn BBox 3 lijkt geen switches te aanvaarden.
Wat werkt?
- wifi
- laptop rechtstreeks met poort van BBox3

Wat werkt niet?
- laptop op poort van switch die aan de geteste poort van de BBox3 hangt.

Wat heb ik geprobeerd?
- oude switch leek uiterlijk perfect te werken, alle lampjes knipperen zoals hoort etc.
- nieuwe switch gekocht, net hetzelfde: alle lichten branden zoals het hoort, maar geen verbinding
- BBox3 harde reset gegeven
- kabels tussen switch en BBox3 getest door tussen laptop en BBox3 te hangen, zo heb ik zeker 3 goede kabels
- goede kabel tussen BBox3 en switch, goede kabel tussen switch en laptop: geen netwerk.
- eens door alle menus gelopen in de BBox3, maar enkel Wifi SSID en passwoord aangepast, rest standaard gelaten

Morgen nieuwe BBox3 gaan vragen?

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1356
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 109 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor fvhbrugge » 05 Jan 2018, 19:37

Als het correct werkt met oude switch dan zou ik toch eerder kijken naar de nieuwe switch hoe deze moet gebruikt worden.
Welk type / merk switch is het ?
Laatst gewijzigd door fvhbrugge op 05 Jan 2018, 20:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Chris_147
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 14 Mar 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor Chris_147 » 05 Jan 2018, 20:09

Ik denk dat ik er achter ben.
Setup is dus:
BBox3 waaraan rechstreeks de decoder hangt en 1e switch (NetGear GS608)
Aan 1e switch hangen de meeste ethernet punten in huis en 2e switch (NetGear GS108)
Op mijn bureau heb ik die 2e switch die daar PC's en NAS voorziet.
Bleek dus dat als ik de kabel van die 2e switch instak, alles fout ging. Inclusief rode lichtjes voor LAN en Wifi.
Dat lijkt te wijzen op een IP conflict volgens het internet.
Switch boven herstart: alles terug OK

Het enige wat ik kan bedenken wat er veranderd is, is dat ik vandaag even met enkele Linux distro's op een bootable USB heb zitten spelen op mijn pc die achter die 2e switch staat. Ik denk dat daardoor die switch in de war is geraakt :roll:
Nu draait alles terug perfect met dezelfde setup als voorheen :beerchug:

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2150
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor lacer » 06 Jan 2018, 13:13

Chris_147 schreef:...
Het enige wat ik kan bedenken wat er veranderd is, is dat ik vandaag even met enkele Linux distro's op een bootable USB heb zitten spelen op mijn pc die achter die 2e switch staat. Ik denk dat daardoor die switch in de war is geraakt :roll:
Nu draait alles terug perfect met dezelfde setup als voorheen :beerchug:


Toch raar dat je 2de switch in de war geraakt is door een Linux distro te draaien.
Kan je die fout reproduceren, of was het eenmalig ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5494
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 458 keer
Uitgedeelde bedankjes: 691 keer

Re: BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor TiTanium » 07 Jan 2018, 15:23

Hier geen last van eigenlijk.
BBOX 3
| --- Switch 1: TV ~ Receiver ~ V5mini 1 ~ ipcamera
|---- Switch 2: PC 1, PC2, V5mini 2 ~ reserve
|----- Switch 3: PC3 , Asus AP, V5 mini 3 ~ ipcamera

Alles werkt nog steeds goed :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Chris_147
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 14 Mar 2006
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBox3 lijkt geen switches te aanvaarden

Berichtdoor Chris_147 » 08 Jan 2018, 08:57

Tja, zou het niet kunnen dat 1 van die distro's een fixed IP adres had ingesteld dat toevallig conflicteerde met een andere computer op mijn netwerk?

Heeft het nu om de switch op de zolder rechtstreeks op de BBox aan de sluiten ipv via de 1e switch?
Het is nu niet dat er veel verkeer over die switches gaat hoor.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast