BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 2 weken 4 dagen 12 uur geleden (02 Jan 2018, 13:28)

Allo,

ik heb in onze nieuw verblijf een bbox (3 denk ik, o-box staat er op).
Maar ik kan dus niet inloggen als administrator om mijn username@SCARLET en paswoord te weten te komen.

mijn vraag : zit ik dus vast aan die bbox of is er toch een manier om hem te vrervangen door een fritzbox ?

dank,
Stefaan

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3747
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1301 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor raf1 » 2 weken 4 dagen 12 uur geleden (02 Jan 2018, 13:47)

De wettelijke weg:
Klacht bij Scarlet ==> Klacht bij Ombudsman Telecom

Verklaar bij de procedure bij de Ombudsman Telecom uitdrukkelijk dat je een compatibele Fritz!Box 7360 of 7490 in België hebt gekocht en dat Scarlet weigert de logingegevens van de internetverbinding mee te delen.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 2 weken 4 dagen 11 uur geleden (02 Jan 2018, 14:43)

Dank je wel voor de informatie.
ik heb exact zoals je gezegd hebt klacht ingediend bij de ombudsman ONLINE via "klacht voor bemiddeling".

Ik wacht het antwoord af.

bedankt,
Stefaan

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 2 weken 2 dagen 7 uur geleden (04 Jan 2018, 18:28)

Ik heb vandaag al een email gekregen van scarlet en ze zeiden dat ze gecontacteerd waren via de ombudsman.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 1 week 2 dagen 13 uur geleden (11 Jan 2018, 12:44)

En ik wacht nog steeds op mijn login gegevens.
ik moet volgens scarlet EVEN GEDULD OEFENEN....ze zijn bezig met mijn dossier ????

dat duurt toch wel lang hoor om gewoon mijn username en paswoord te geven.

man man man....

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 1 week 1 dag 13 uur geleden (12 Jan 2018, 12:29)

zo, we hebben nog een keer de ombudsman gecontacteerd, want deze had in zijn mail naar scarlet vermeldt dat ze 10 dagen de tijd hadden om mij de inlog gegevens mede te delen.

Nog steeds geen antwoord.

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Geert-Jan » 1 week 1 dag 13 uur geleden (12 Jan 2018, 12:32)

Ga naar een andere provider.

Waarom blijven als ze je als vuil behandelen?
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13226
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor philippe_d » 1 week 1 dag 13 uur geleden (12 Jan 2018, 12:36)

Stefaand schreef:zo, we hebben nog een keer de ombudsman gecontacteerd, want deze had in zijn mail naar scarlet vermeld dat ze 10 dagen de tijd hadden om mij de inlog gegevens mede te delen...

De 10 dagen (werkdagen?) zijn nog niet voorbij?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 21 Nov 2005
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Fluppeke » 1 week 1 dag 12 uur geleden (12 Jan 2018, 12:54)

Vermoedelijk gaat het over scarlet trio. Topic verplaatsen naar Scarlet ?
Hou je ons op de hoogte van het vervolg met scarlet?

@ geert-jan, dit is geen kwestie van klanten als 'vuil' te behandelen.
De Voip gegevens werden eerder al achtergehouden door de meeste isp. Met de reden dat er dan geen nomadisch nummer van kan gemaakt worden en dat de hulpdiensten dus een adres hebben. Maar ik zou niet kunnen bevestigen of dit nu technisch inderdaad een issue is of dat dit eerder een financiële maatregel is.
Wat betreft het niet vrijgeven van internet gegevens daarvoor zie ik geen enkel technische reden. Helaas het gevolg van de mensen die liever hun hardware en intern netwerk 'uit handen geven' aan de ISP.
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 1 week 1 dag 12 uur geleden (12 Jan 2018, 13:12)

tja we zijn al jaaaaaren bij scarlet en we hebben 2 abonnementen.
We zijn dus dubbel klant en toch worden wij zo behandeld.

De helpdesk, daar bel ik niet meer naar. Die mensen weten echt van niets.
Ik wou laatst iets vragen over port forwarding.
Het was stil aan de lijn van de helpdesk.
Ik vroeg"weet u wat portforwarding is?"......"nee dat weet ik niet" was het antwoord en vervolgde de persoon, "wij supporteren dat niet".

Tja, ik heb dan maar direct ingehaakt.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4403
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 246 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 285 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor MClaeys » 1 week 1 dag 12 uur geleden (12 Jan 2018, 13:23)

Ben curieus of ge ze zult krijgen de login gegevens. Er zijn hier wel al wat topics dat er geen login gegevens meer verkregen kunnen worden. Wat belachelijk is, wij gebruiken een Fritzbox thuis op Scarlet, maar wij konden in de tijd van het overschakelen nog zelf onze login gegevens kiezen dus geluk op dat vlak.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 1 week 1 dag 12 uur geleden (12 Jan 2018, 13:26)

ja op abonement 1 hebben wij ook de login gegevens en daar heb ik een Netgear router staan.
Maar ik wil op site 2 een fritzbox zetten.

Maar als we die niet krijgen is het simpel hoor, dan zoeken we een andere provider voor de 2 abonnementen.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 12 uur 22 minuten geleden (16 Jan 2018, 13:27)

ik heb ondertussen al eens naar de helpdesk gebeld en ze weigeren de login gegevens te geven.

Ik heb de ombudsman nogmaals gemaild.

De helpdesk is heel erg arrogant. ik zei hun dat wij DUBBEL klant zijn (2 aansluitingen) en van 1 aansluiting hebben wij de login gegevens.
Waarom krijgen we die niet van de 2de aansluiting ?

Sommige zeggen hier van provider te veranderen ? Wat stellen jullie voor ? Een goede en betrouwbare provider met een GOEDE en BELEEFDE helpdesk waar men bv wel weet wat portforwarding is (want de scarlet helpdesk weet dat niet).

en WETTELIJK gezien hebben wij het RECHT volgende europese wetgeving onze modem login gegevens te verkrijgen.
Wat kan ik nog doen om mijn RECHT te verkrijgen ? Of is er hier iemand van scarlet die mij wel wil helpen ?

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 470
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 42 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor serialchiller » 4 dagen 12 uur 15 minuten geleden (16 Jan 2018, 13:35)

EDPnet is vlot de beste VDSL2-provider volgens mij.
Voor ongeveer hetzelfde bedrag als "internet loco" bij Scarlet krijg je bij EDPnet "VDSL XL", écht zonder downloadlimiet én mogelijk (afhankelijk van de afstand van je lijn tot de straatkast) het dubbel van de snelheid.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 12 uur 6 minuten geleden (16 Jan 2018, 13:44)

en heb je bij EDPnet ook vrije modem keuze ? Krijg je je login gegevens en zo ?
Ja dan is het simpel he....

dan gaan we deze 2 aansluitingen opzeggen en naar EDPnet overstappen.

de helpdesk zal ook wel beter zijn, want ja, het is gekend.....gelukkig hebben we ze niet veel nodig.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 927
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor boonpwnz » 4 dagen 12 uur 3 minuten geleden (16 Jan 2018, 13:47)

Bij edpnet kan je een fritzbox gebruiken en krijg je normaal alles om te configureren van edpnet..

Ik dacht zeker de 7430, 7360 v2, 7490.

Ook een persoonlijkere helpdesk maar wel minder open dan Scarlet bv.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 12 uur 54 seconden geleden (16 Jan 2018, 13:49)

ja maar wat heb je aan een winkel die altijd open is maar niets weet ?
Daar heb je niets aan.

ja wij gaan eens kijken bij EDPnet dan of we kunnen overstappen...
Bedankt voor de info alvast.

ik heb hen de situatie al doorgemaild naar EDPnet en ze gaan me contacteren.

ik heb op EDPnet even gechecked wat de download snelheid is op mijn aansluiting.
Dat komt neer op 100 Mbit !! en ik heb nu amper 20 bij scarlet !!
Laatst gewijzigd door TiTanium op 16 Jan 2018, 18:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Rood is voorbehouden voor de crew.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13226
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor philippe_d » 4 dagen 11 uur 3 minuten geleden (16 Jan 2018, 14:46)

raf1 schreef:Verklaar bij de procedure bij de Ombudsman Telecom uitdrukkelijk dat je een compatibele Fritz!Box 7360 of 7490 in België hebt gekocht en dat Scarlet weigert de logingegevens van de internetverbinding mee te delen.

De vraag is natuurlijk wat een "compatibele" Fritz!Box is ...
    - In principe zijn alle VDSL2 modems die aan de specificaties voldoen (ITU-T G.993.5 ?) compatibel met het Proximus VDSL2 netwerk.
    - Wat betreft de whitelist, deze is bij mijn weten nog nooit officieel gecommuniceerd.
    - We weten enkele dat een aantal FritzBoxen - op initiatief van EDPNET - door Proximus goedgekeurd werden (voor EDPNet klanten).
Stefaand schreef:en WETTELIJK gezien hebben wij het RECHT volgende europese wetgeving onze modem login gegevens te verkrijgen.

Is dat zo?
Zolang dit niet omgezet is in Belgische wetgeving kan de Ombudsman daar weinig aan doen, denk ik :-(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 9 uur 43 minuten geleden (16 Jan 2018, 16:06)

Philippe,
ik denk dat ik overstap op EDP net hoor.
Al dat gedoe.
de VDSL lijn in de 2de site ligt er al weer uit en ja de VDSL lijn komt NIET automatisch online.
Ik moet de modem gaan resetten maar dat is 2 uur rijden van hier.

Ik heb EDPnet gecontacteerd en hun gevraagd mij te helpen met de omschakeling.

We zijn het moe met scarlet. Het is altijd wat.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3747
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1301 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor raf1 » 4 dagen 8 uur 37 minuten geleden (16 Jan 2018, 17:12)

philippe_d schreef:Zolang dit niet omgezet is in Belgische wetgeving kan de Ombudsman daar weinig aan doen, denk ik :-(

Dit staat al meer dan 3 jaar in de Belgische wet: artikel 36 van de Wet op de elektronische communicatie. Kan je ook vermelden bij de procedure bij de ombudsman:

Art. 36.§ 1. Apparatuur die voldoet aan de wettelijke voorwaarden, mag worden aangesloten op de daartoe geschikte interfaces.
Een operator van een openbaar elektronische-communicatienetwerk mag een dergelijke aansluiting niet om technische redenen weigeren.
[1 Een fabrikant of een persoon die verantwoordelijk is voor het op de Belgische markt brengen van apparatuur mag niet zonder technische redenen verhinderen of bemoeilijken dat op alle daartoe geschikte interfaces zulke apparatuur wordt aangesloten en gebruik maakt van radiofrequenties waarvoor gebruiksrechten zijn toegekend door het Instituut overeenkomstig artikel 18.]1
§ 2. Het gebruik alsook de commercialisering van apparatuur die voldoet aan de wettelijke voorwaarden en toch schade toebrengt aan het netwerk, de werking ervan schaadt, of schadelijke storing veroorzaakt, kan overeenkomstig de nadere regels vastgesteld door de Koning, na advies van het Instituut, worden beperkt of verboden.

bron: http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... o=1#Art.36

Zolang niemand klaagt, blijven de duopolisten met de klanten hun voeten spelen.

Je moet natuurlijk wel Scarlet 10 werkdagen tijd geven om te antwoorden, Scarlet heeft de klacht van de ombudsman op donderdag 4 januari ontvangen, dus ten laatste vrijdag 19 januari moet Scarlet antwoorden.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 8 uur 27 minuten geleden (16 Jan 2018, 17:22)

we wachten dus af tot 19 januari.
Ondertussen ligt mijn 2de site er al 3 uur uit.
De VDSL lijn daar komt NIET automatisch online. (ligt dat aan die modem van scarlet ?, hier heb ik dat nooit maar ik heb een netgear device hier)
Ik heb daarvoor een stroomonderbreker tussen gezet die dus om 04:00 am de stroom van de modem onderbreekt en dan 04:01 weer onder stroom komt te staan en dan komt normaal gezien de vdsl lijn weer online.

Hier in mijn andere site waar ik vdsl heb heb ik nooit zoiets.

En ja...even naar daar rijden om de modem te resetten zit er niet in want het is 2 uur rijden.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13226
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor philippe_d » 4 dagen 8 uur 5 minuten geleden (16 Jan 2018, 17:44)

raf1 schreef:§ 2. Het gebruik alsook de commercialisering van apparatuur die voldoet aan de wettelijke voorwaarden en toch schade toebrengt aan het netwerk, de werking ervan schaadt, of schadelijke storing veroorzaakt, kan ..... worden beperkt of verboden.

Bedankt voor deze info.
In klare taal wil dat eigenlijk zeggen dat er geen whitelist zou mogen zijn, maar een blacklist (van modems die niet voldoen) ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1631
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 138 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor petrol242 » 4 dagen 7 uur 48 minuten geleden (16 Jan 2018, 18:02)

Eigenlijk erg dat de consument dat zelf moet liggen aankaarten. Whitelists, verborgen logins, dicht getimmerde dozen... Waar hebben wij in godsnaam nog een BIPT voor?
Misschien kruip ik ook nog eens achter mijn klavier om die "whitelist" toestand bij de Ombudsman aan te klagen. En ik kan alleen maar Scarlet gebruikers aanraden om hetzelfde te doen met betrekking tot die logingegevens.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 7 uur 26 minuten geleden (16 Jan 2018, 18:24)

ja ik hoop dat er nog mensen zijn die hun RECHT opeisen en hun login gegevens willen hebben van scarlet.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4311
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 217 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Jack Daniels » 4 dagen 6 uur 55 minuten geleden (16 Jan 2018, 18:55)

Ik weet sinds een tweetal weken dat mijn broer ook bij Scarlet is voor tv en internet. Ook hij kan niet langer zijn Fritzbox gebruiken omdat hij geen inlog gegevens heeft/krijgt waardoor hij verplicht is om de modem te gebruiken die door Scarlet ter beschikking werd gesteld. Wat een middeleeuwse toestanden.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5388
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 445 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 684 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor TiTanium » 4 dagen 6 uur 48 minuten geleden (16 Jan 2018, 19:01)

Topic veranderd naar scarlet, dit heeft niks met Proximus te maken.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 4 dagen 6 uur 31 minuten geleden (16 Jan 2018, 19:19)

Jack Daniels schreef:Ik weet sinds een tweetal weken dat mijn broer ook bij Scarlet is voor tv en internet. Ook hij kan niet langer zijn Fritzbox gebruiken omdat hij geen inlog gegevens heeft/krijgt waardoor hij verplicht is om de modem te gebruiken die door Scarlet ter beschikking werd gesteld. Wat een middeleeuwse toestanden.


mij werd aangeraden de ombudsman de contacteren en dat heb ik gedaan.
die heeft prompt een klacht neergelegd bij scarlet en normaal zijn ze wettelijk verplicht die pppoe gegevens door te geven.
Dus leg aub klacht neer want dat zouden meer mensen moeten doen.

Ik ben nu wat aan het experimenteren met mijn huidige VDSL gegevens op de Fritzbox (toen ik nog de gegevens kon krijgen van Scarlet), maar ik krijg geen connectie met het internet. Wat doe ik fout ? DSL staat wel groen, maar geen connectie met het internet.

Moet er achter de username nog altijd @SCARLET geplaatst worden en zijn er bepaalde settings die ik nog moet aanpassen. Ik kies hier voor Scarlet VDSL en Annex-A.

Gebruikersavatar
Geert-Jan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 14 Okt 2016
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Geert-Jan » 4 dagen 4 uur 23 minuten geleden (16 Jan 2018, 21:27)

TiTanium schreef:Topic veranderd naar scarlet, dit heeft niks met Proximus te maken.


Vrees van wel hoor, kijk maar eens in de beheersstructuur van Proximus NV, ik zie daar echt Scalet staan.

proximus.jpg
Afbeelding

Groeten,

Geert-Jan.

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5388
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 445 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 684 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor TiTanium » 4 dagen 3 uur 50 minuten geleden (16 Jan 2018, 22:00)

Dat het een onderdeel is van Px weet iedereen. Maar het probleem zit bij het zusterbedrijf scarlet...
graag terug ontopic blijven aub.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13226
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor philippe_d » 4 dagen 3 uur 28 minuten geleden (16 Jan 2018, 22:21)

Stefaand schreef:Ik ben nu wat aan het experimenteren met mijn huidige VDSL gegevens op de Fritzbox (toen ik nog de gegevens kon krijgen van Scarlet), maar ik krijg geen connectie met het internet. Wat doe ik fout ? DSL staat wel groen, maar geen connectie met het internet.

Moet er achter de username nog altijd @SCARLET geplaatst worden en zijn er bepaalde settings die ik nog moet aanpassen. Ik kies hier voor Scarlet VDSL en Annex-A.

Achter de username moet inderdaad @SCARLET

Wat betreft Annex:
    - bij ADSL2+ op een analoge lijn, of op internet zonder vaste lijn: Annex A
    - bij ADSL2+ op een ISDN lijn: Annex B
    - bij VDSL2 op een Ikanos DSLAM: Annex B
    - bij VDSL2 op een Broadcom DSLAM (vectoring): Annex A of B

Stefaand schreef:ja op abonement 1 hebben wij ook de login gegevens en daar heb ik een Netgear router staan.
Maar ik wil op site 2 een fritzbox zetten.
Maar als we die niet krijgen is het simpel hoor, dan zoeken we een andere provider voor de 2 abonnementen.

Het business model van Scarlet is low cost en standaardisatie.
Lastige klanten (zoals klanten die een FritzBox willen gebruiken) zijn ze liever kwijt, want die zorgen alleen voor meer werk en kosten (helpdesk).
Het niet willen vrijgeven van PPPoE login behoort tot die strategie.

Hopelijk heb je success met jouw klacht naar het BIPT :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Stefaand
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Jun 2006
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX vervangen door Fritzbox ? Mogelijk ?

Berichtdoor Stefaand » 2 dagen 14 uur 19 minuten geleden (18 Jan 2018, 11:31)

en wij krijgen zonet een telefoon van scarlet om een afspraak te maken voor de aansluiting van ons internet ??????
Knettergek gewoon.
zien zij dan niet in de computer dat wij reeds 5 maanden betaald hebben en dat de aansluiting al gebeurd is ?

Het lijkt wel faulty towers....
ik begrijp die mensen niet hoor.

P.S.: Het kan nog gekker. Mijn vriend heeft gechat met Scarlet via facebook en dit is de transcript:
-----------------------
Vraag aan Scarlet:

Beste, mag ik u vragen om eerst in de database te kijken vooraleer te bellen om een "afspraak met de monteur" te maken. Ik heb al sinds september een aansluiting in mijn buitenverblijf in Froidchapelle en plotseling heeft het call center mij gebeld om dringend een afspraak te maken voor de aansluiting. Het lijkt Faulty Towers wel.

Antwoord Scarlet:

Beste,

Zou je ons een klantnummer door kunnen geven? Zo kunen we de afspraak in plannen.
Als je het klantnummer niet weet, gelieve dan het gsm-nummer door te geven waarmee de registratie is gedaan.

Mvg.
Scarlet
---------------------

Moet er nog water zijn ???


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast