Proximus Fon uitschakelen ?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1426
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Proximus Fon uitschakelen ?

Berichtdoor MarkDM » 18 Dec 2017, 13:43

Bij familie hebben ze problemen met de draadloze printer. Die werkt regelmatig niet.
We zijn er op gekomen dat de aansturende tablets en pc's regelmatig van netwerk veranderden en op Proximus Fon verbinden. Uiteraard vindt die tablet dan de printer op het thuisnetwerk niet.
Ze zeggen me dat de vaste (bekabelde) pc ook het PX Fon netwerk in zijn lijst heeft. Dat moet ik nog nakijken. Het lijkt me raar.

Ik zou dit oplossen door Fon uit te schakelen in de Bbox3. Kan dat nog ? Kunnen ze dan elders nog op Fon ?
Hun thuisnetwerk is ook via de Bbox3.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 166
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Proximus Fon uitschakelen ?

Berichtdoor PeterP » 18 Dec 2017, 13:54

- Op de Bbox3 kan je FON uitschakelen en op andere plaatsen verder gebruik maken van FON.
- Je zou ook FON op de Bbox3 aan kunnen laten staan en op al je toestellen instellen dat deze niet automatisch verbinden met FON. Dit lijkt me de betere oplossing. Als iederen FON gaat afzetten op zijn Bbox blijft er van heel dat systeem natuurlijk niet veel over.
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13766
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Proximus Fon uitschakelen ?

Berichtdoor philippe_d » 18 Dec 2017, 20:05

PeterP schreef:- Op de Bbox3 kan je FON uitschakelen en op andere plaatsen verder gebruik maken van FON.

Sinds wanneer is dat?
Ik dacht dat dit een voorwaarde was om zelf toegang te krijgen tot FON?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 166
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Proximus Fon uitschakelen ?

Berichtdoor PeterP » 18 Dec 2017, 21:22

Sinds dat ik het zelf meerdere weken geprobeerd heb ! :angel:
Ik dacht hetzelde als u maar blijkt dus toch verder te werken.
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Proximus Fon uitschakelen ?

Berichtdoor jackho » 18 Dec 2017, 23:02

Dit kan ik bevestigen staat al een ruime tijd uit op de B-box3 en ik kan nog altijd op het fon netwerk.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten