PPPoE via Fritzbox tragere upload

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 373
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

PPPoE via Fritzbox tragere upload

Berichtdoor vverbeke » 3 weken 5 dagen 3 uur geleden (17 Nov 2017, 16:22)

Ik ben gisteren overgeschakeld naar een pack met internet maxi. Wanneer ik een speedtest doe op de bbox heb ik een upload van een 12 mbit. Wanneer ik een speedtest doe op mijn Fritzbox die zijn eigen PPPoE connectie opzet, heb ik een upload van 6 mbit. Een reboot van de bbox en fritzbox maken niet uit. Beide tests gebeuren met een ethernetkabel. Is dit een gekend probleem, of een kwestie van afwachten, of ...
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13166
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: PPPoE via Fritzbox tragere upload

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 5 dagen 2 uur geleden (17 Nov 2017, 17:26)

Het is een gekend fenomeen.
Sommige gebruikers hebben ook al gemeld dat ze met een eigen PPPoE sessie achter een B-box "gecapte" snelheden krijgen :-(
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: PPPoE via Fritzbox tragere upload

Berichtdoor PeterP » 3 weken 5 dagen 1 uur geleden (17 Nov 2017, 18:28)

Misschien eens bellen naar Proximus daarvoor ?
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 373
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: PPPoE via Fritzbox tragere upload

Berichtdoor vverbeke » 3 weken 4 dagen 7 uur geleden (18 Nov 2017, 12:42)

Proximus gecontacteerd via het contactformulier én ook ontdekt dat in de Fritzbox onder Internet > Toegangsgegevens > Verbindingsinstellingen nog de oude upload stond. Geen idee welke van beide het was, maar het probleem is nu opgelost. Aangezien ik geen PPPoE reconnect heb gehad en ik pas twee uur geleden naar Proximus heb gemaild, vermoed ik dat het aan de Fritzbox settings lag.
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: fibrbuzz1 en 4 gasten