Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor OBiWaN007 » 09 Nov 2017, 20:54

krisken schreef:Hmm ik heb nu 2 Billi lijnen met 100Mbps down en 20Mbps up gebundeld, dus slechts 1 IP en alle traffic gaat over beide lijnen. Gevolg : 200Mbps down en 40Mbps up. Als één van beide lijnen een 100Mbps down en 40Mbps up profiel kan krijgen dan kan één van beide misschien verdwijnen : ik heb die lijnen voornamelijk gebundeld voor meer upload te hebben. Aan de andere kant als dit wilt zeggen dat ik 200Mbps down heb en 80Mbps up ... natuurlijk niet slecht :)


Kan je heel even schetsen hoe je 2 lijnen kan bundelen zodoende je van de 2 beide snelheden kan 'joinen' ???
Internet: 1x VDSL XL EDPnet 100/30 vectoring met FritzBox 7490 --> firmware 06.52
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Mobile Bizz L
TV: 1x VDSL Proximus 100/30 vectoring met Bbox3 --> Decoder v5c TV + Football
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 792
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor boonpwnz » 09 Nov 2017, 21:42

Dit kan perfect.

Hoe dat weet ik niet maar Edpnet kan het.

Kijk maar naar hun VDSL exepert plus bundel :D

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor philippe_d » 09 Nov 2017, 22:44

OBiWaN007 schreef:Kan je heel even schetsen hoe je 2 lijnen kan bundelen zodoende je van de 2 beide snelheden kan 'joinen' ???

Via "MLPPPoE" (multi-line PPPoE)
De ISP moet dit ondersteunen, en je hebt aan de kant van de klant ook een router nodig die MLPPPoE aankan.
Hierbij krijg je dus één IP (er is één PPPoE sessie), waarbij de traffiek over de 2 lijnen verdeeld wordt, je krijgt dus de totale bandbreedte van de 2 lijnen.

Vergelijk het een beetje met de oude ISDN, waarbij je ook 2 ISDN kanalen kon bundelen in één sessie, zodat je 128 kbps had (ipv 64 kbps)

Dat is verschillend van een multi-WAN router, waarbij je 2 verbindingen hebt met eventueel load balancing.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor OBiWaN007 » 11 Nov 2017, 11:15

philippe_d schreef:Via "MLPPPoE" (multi-line PPPoE)
De ISP moet dit ondersteunen, en je hebt aan de kant van de klant ook een router nodig die MLPPPoE aankan.
Hierbij krijg je dus één IP (er is één PPPoE sessie), waarbij de traffiek over de 2 lijnen verdeeld wordt, je krijgt dus de totale bandbreedte van de 2 lijnen.

Vergelijk het een beetje met de oude ISDN, waarbij je ook 2 ISDN kanalen kon bundelen in één sessie, zodat je 128 kbps had (ipv 64 kbps)

Dat is verschillend van een multi-WAN router, waarbij je 2 verbindingen hebt met eventueel load balancing.


Als ik bvb een lijn heb proximus en een lijn edpnet (standard formules) zou ik dit dus perfect kunnen met deze op een multiwan router te hangen en deze dan de IP's laten uitdelen voor mijn internetverkeer op een andere ip range dan bvb de bbox3 alwaar ik deze dan nog steeds rechtstreeks kan gebruiken om mijn decoder op aan te sluiten als ik het goed begrijp ?
Internet: 1x VDSL XL EDPnet 100/30 vectoring met FritzBox 7490 --> firmware 06.52
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Mobile Bizz L
TV: 1x VDSL Proximus 100/30 vectoring met Bbox3 --> Decoder v5c TV + Football
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor krisken » 11 Nov 2017, 13:25

neen want je hebt nog steeds 2 verschillende IP's van 2 verschillende providers. Ze moeten echt bij dezelfde provider zitten.
Qua router : ik gebruik een Mikrotik hiervoor.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor philippe_d » 11 Nov 2017, 14:20

OBiWaN007 schreef:Als ik bvb een lijn heb proximus en een lijn edpnet (standard formules) zou ik dit dus perfect kunnen met deze op een multiwan router te hangen en deze dan de IP's laten uitdelen voor mijn internetverkeer op een andere ip range dan bvb de bbox3 alwaar ik deze dan nog steeds rechtstreeks kan gebruiken om mijn decoder op aan te sluiten als ik het goed begrijp ?

Met een multiwan router, die achter je 2 modems hangt, kan je wel jouw lokaal internet "verdelen" over de 2 verbindingen.
Maar dan blijf je met de externe IP adressen, waartussen je "laod balancing" kan doen.
Deze router kan inderdaad een andere (interne) IP range gebruiken dan je B-box, en je kan de decoder rechtsreeks op de Proximus modem laten ...

Niet hetzelfde dus als het systeem waar krisken over had, waarbij je één MLPPP sessie hebt die de 2 bandbreedtes combineert.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor OBiWaN007 » 11 Nov 2017, 17:11

philippe_d schreef:Met een multiwan router, die achter je 2 modems hangt, kan je wel jouw lokaal internet "verdelen" over de 2 verbindingen.
Maar dan blijf je met de externe IP adressen, waartussen je "laod balancing" kan doen.
Deze router kan inderdaad een andere (interne) IP range gebruiken dan je B-box, en je kan de decoder rechtsreeks op de Proximus modem laten ...

Niet hetzelfde dus als het systeem waar krisken over had, waarbij je één MLPPP sessie hebt die de 2 bandbreedtes combineert.


dus met een multiwan router als daar 2 modems achterhangen met elk een sync van 100mbit ga ik niet op 200mbit kunnen downloaden vanop een computer of toch wel ?
Internet: 1x VDSL XL EDPnet 100/30 vectoring met FritzBox 7490 --> firmware 06.52
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Mobile Bizz L
TV: 1x VDSL Proximus 100/30 vectoring met Bbox3 --> Decoder v5c TV + Football
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor krisken » 11 Nov 2017, 17:41

Neen, daar zal je enkel failover krijgen. Als ISP A uitvalt, dan zal je verder surfen via ISP B.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor OBiWaN007 » 11 Nov 2017, 19:31

krisken schreef:Neen, daar zal je enkel failover krijgen. Als ISP A uitvalt, dan zal je verder surfen via ISP B.


ok, nee ik dacht effe het warm water uitgevonden te hebben en mijn edpnet lijn te koppelen aan mijn proximus lijn en deze te combinen naar 200mbit... op dit moment zit op PXM lijn geen internet maar daar ik voor PXM werk zou dit snel geregeld zijn, maar blijkbaar is het joinen van die 2 lijnen dan toch niet mogelijk
Internet: 1x VDSL XL EDPnet 100/30 vectoring met FritzBox 7490 --> firmware 06.52
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Mobile Bizz L
TV: 1x VDSL Proximus 100/30 vectoring met Bbox3 --> Decoder v5c TV + Football
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor philippe_d » 12 Nov 2017, 09:38

OBiWaN007 schreef:
krisken schreef:Neen, daar zal je enkel failover krijgen. Als ISP A uitvalt, dan zal je verder surfen via ISP B.

ok, nee ik dacht effe het warm water uitgevonden te hebben en mijn edpnet lijn te koppelen aan mijn proximus lijn en deze te combinen naar 200mbit...

Dat hangt af van hoe je de dual-WAN router instelt. In de meeste dual-WAN routers kan je kiezen tussen verschillende modes:
    - (automatic) Failover
    - Load Balancing
Krisken heeft het dus over de Failover setup, waarbij de router gaat checken (vb door pingen naar de ISP gateway) of een verbinding nog altijd werkt, en dan (automatisch) overschakelt naar ISP B.

Als je de router gebruikt in "Load Balancing" mode, kan jouw intern netwerk wel gebruik maken van de totale bandbreedte: de router zal de trafiek gewoon "verdelen" tussen de 2 verbindingen (die verdeelsleutel kan je zelf bepalen).
Dat wil niet zeggen dat je bijvoorbeeld kan downloaden aan 200 Mbps, maar wel dat je met de gezamelijke bandbreedte van 200 mbps beschikbaar is voor je interne netwerk.
Sommige (P2P) applicaties gebruiken ook gelijktijdig meerdere connecties, die kunnen dus ook via de verschillende WAN's lopen en gecombineerd worden.

PS. Indien jouw 2 verbindingen niet identiek zijn (vb: EDPNet = 100/35, PXM maxi = 100/15), moet je de effectieve snelheden van iedere verbinding instellen in de router, zodat deze rekening kan houden met de verschillende beschikbare bandbreedtes op iedere lijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor krisken » 12 Nov 2017, 10:00

Tip : gebruik NOOIT automatische load balancing, of je bankapps gaan ineens niet langer werken.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1156
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor Sinna » 12 Nov 2017, 12:45

krisken schreef:Tip : gebruik NOOIT automatische load balancing, of je bankapps gaan ineens niet langer werken.

... tenzij je uitgaand HTTPS-verkeer in failover kan definiëren.
Computer(k)nul

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor Goztow » 12 Nov 2017, 14:41

Kunnen we misschien terug on topic gaan over de nieuwe vectoring profielen?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Nieuwe vectoring profielen (Upload phase 2, "1.1 MHz" en vectoring zone 4/5)

Berichtdoor jackho » 12 Nov 2017, 16:42

kan het niet onder een apart topic gezet worden want het is wel een interessant onderwerp?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13173
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor philippe_d » 13 Nov 2017, 09:40

VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1809
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Tomsworld » 13 Nov 2017, 21:59

Er zijn ook leuke opties in de zin van overthebox van ovh ik heb dat getest en met eigen hardware geeft dat leuke oplossingen wel limiet op 200 a 250 Mbit aggregated.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor krisken » 13 Nov 2017, 22:00

Klopt, dan kan je echt alle lijnen door elkaar gaan mixen

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Benbits » 13 Nov 2017, 22:36

multiwan werkt wel op proximus, voor Reggae Geel maak ik gebruik van 5 vdsl2 lijnen ( essential synchro 70/20 ) die ik laat samenkomen in de edgerouter pro,
deze bouwt dan 5 x een ppoe sessie op, bij een speedtest kom ik op + /- 320 a 330 mbps down en 80 a 85 mbps up. speedtest ip is de eerst wanip.
op reggae geel is nogal een speciale setup naar de rop kast toe, deze verbinding kom tot stand via een straalverbinding en niet via een fiber,
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor krisken » 13 Nov 2017, 22:38

En is dat een standaard setup die iedereen kan krijgen?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Benbits » 13 Nov 2017, 22:47

dit is niet standaard, dit is iets dat je zelf maakt, dit is ne setup die ik al 2 jaar gebruik op de reggae om toch van snelheid te hebben...
edit : je moet op de zelfde msr ( proximus taal ) zitten voor dit te laten werken...
Laatst gewijzigd door Benbits op 13 Nov 2017, 22:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding Afbeelding

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1809
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Tomsworld » 13 Nov 2017, 22:48

Op gewone lijnen laat proximus het niet toe, heb al getest zou handig zijn om je upload te verdubbelen. Moet een flag staan op de login, beide lijnen moeten off course op dezelfde concentrator komen.

@Benbits raar dat ze geen fiber trekken tot bij jullie, of gpon fiber ? Proximus geen sponsor ? Zou je moeten kunnen regelen anders denk ik.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Benbits » 13 Nov 2017, 22:52

proximus wel sponsor, alleen veel te duur om de laatste 1,5 km te voorzien naar festival terrein voor 3 dagen fun...
nu gebruiken ze 4 straalverbindingen. internet/AGW-voip/ en nog 2 schotels voor de gsm providers.
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor krisken » 13 Nov 2017, 23:02

Het is natuurlijk te zien in hoeverre het mogelijk is, maar gauw zelf even fiber gooien? En met een straalverbinding kan je ook leuke snelheden halen anders.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1809
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor Tomsworld » 13 Nov 2017, 23:08

Je hebt met net curieus gekregen even geconfigged 2 pppoe sessies komen up maar niet in multilink. Af en toe testen is leuk :-)
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor krisken » 13 Nov 2017, 23:20

Zo doe je het in Mikrotik. Vrij simpeltjes :)

https://imgur.com/a/QkeIa

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ubtk
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 12 Mei 2010
Bedankt: 1 keer

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor ubtk » 15 Nov 2017, 21:46

Zijn er providers die dit aanbieden voor particulieren?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17181
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1650 keer
Contact:

Re: Lijnen bundelen: MLPPoE versus Dual-WAN (afgesplitst)

Berichtdoor krisken » 15 Nov 2017, 21:58

Billi doet dat bij vraag van de klant.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten