Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3918
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor jackho » 16 Okt 2017, 19:36

Het omruilen van een B-box gebeurt niet meer via een Proximus winkel, dit is verleden tijd.
Door te bellen naar Proximus support op 0800 22 800 kan je uw B-box laten omruilen, deze wordt dan via UPS opgestuurd naar een UPS contact punt naar uw keuze, en kan je bij het afhalen van de nieuwe B-box de uwe daar afgeven samen met de net adapter, verpakt in een doos die zij dan terugsturen naar Proximus.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3281
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor Patje » 16 Okt 2017, 22:59

Er wordt zelfs niet echt meer moeilijk gedaan voor een ruil want blijkbaar willen ze volgens Proximus alle Bbox 2 uitfaseren en de mensen verbeteren naar een Bbox3.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Senne
Member
Member
Berichten: 81
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor Senne » 16 Okt 2017, 23:10

petertohen schreef:Na wat "ge-google" dacht ik de oplossing te hebben. Zet de BBOX in Fully routed mode. Werkt wel, behalve nPVR en on demand


Als uw bbox2 niet standaard op routed staat heb je mogelijk serieus verouderde firmware draaien. De meeste kinderziektes van routed bij de bbox2 zijn er normaal al even uit, maar hij kan er wel wat van gaan zweten bij zware belasting.

Hoe zit de verbinding van beide toestellen met de ene kabel? Switch?

Gratis omruilen is inderdaad enkel nog op "bestelling" via ups of heel soms bpost aan huis en in theorie alleen als hij defect is.

Maar er zijn vaak verzachtende omstandigheden : vectoring actief op de kvd; maar niet de volle snelheid, Netflix wat niet werkt, een heel erg oud model (niet pre-secured) is vaak al een geldige reden; het hangt er een beetje vanaf wie je aan de lijn hebt.
Laatst gewijzigd door Senne op 18 Okt 2017, 23:07, 1 keer totaal gewijzigd.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3918
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor jackho » 16 Okt 2017, 23:50

die moet daarom niet defect zijn, ze doen echt niet moeilijk om de bbox2 te vervangen door een bbox3, zoals hier al vermeld werd de bbox2 wordt stilletjes aan uitgefaseerd, waar ze (of sommige Pxs medewerkers) wel misschien effen iets moeilijker kunnen over doen is, als je bv. een bbox3 van een één bepaald merk wilt omruilen voor een ander merk, maar dan nog lukt het over het algemeen wel met wat uitleg waarom of met wat aandringen :wink:

ulixes
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 21 Sep 2002
Locatie: Limburg
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor ulixes » 03 Mei 2018, 17:29

jackho schreef:die moet daarom niet defect zijn, ze doen echt niet moeilijk om de bbox2 te vervangen door een bbox3, zoals hier al vermeld werd de bbox2 wordt stilletjes aan uitgefaseerd, waar ze (of sommige Pxs medewerkers) wel misschien effen iets moeilijker kunnen over doen is, als je bv. een bbox3 van een één bepaald merk wilt omruilen voor een ander merk, maar dan nog lukt het over het algemeen wel met wat uitleg waarom of met wat aandringen :wink:


Daarnet anders mooi nul op het rekest gehad. Uitleg dat je graag van vectoring + dual band wifi wil profiteren volstaat blijkbaar niet voor de technische dienst. Er wordt letterlijk gezegd dat het toestel enkel wordt omgeruild bij defect.

Mooie service ten opzichte van klanten die al decennia bij Proximus zitten en waarvan de huidige b-box 2 ondertussen hoogbejaard is. Je ziet zelfs niet meer welke lampjes oplichten en welke niet :roll:

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2067
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Switch BBOX2 naar BBOX3 ???

Berichtdoor petrol242 » 03 Mei 2018, 17:36

Raar begin van het topic... Vietnam hackjhe?

[Mod] verwijderd


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast