Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

vajo
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 Aug 2017

Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor vajo » 17 Aug 2017, 14:36

Hallo

Na uren zoeken zonder resultaat hier mijn vraag...

Situatie: ik beschik over:
- een NAS Synology waarop een Wordpress website draait
- internetverbinding Proximus met BBOX3

De website op mijn NAS is extern te benaderen via een adres genre http://xxxx.mooo.com. Dit werkt prima.
Intern, in mijn eigen netwerk is dat niet mogelijk en krijg ik een foutmelding in genre van "geen toegang".

Na wat zoekwerk op diverse fora kom ik stuit ik steeds op iets die te maken zou hebben met "NAT loopback".
Nu weet ik niet of dit er iets mee te maken heeft.

Wie had hetzelfde probleem en heeft een oplossing gevonden? Kan je me een duidelijk antwoord geven hoe ik dit probleem kan oplossen/omzeilen? Ik ben geen netwerkspecialist...
Als NAT loopback er iets zou mee te maken hebben, hoe/waar kan ik dat instellen?

Met dank
Johan

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 238 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor jaker » 17 Aug 2017, 15:08

BBox3 ondersteunt bij mijn weten geen NAT loopback. Dat heb je nodig om vanuit je eigen LAN via je router buiten te gaan en dan te kunnen terug routeren naar je eigen LAN. Zonder NAT loopback dien je als hostnaam het LAN ip-adres van je NAS in te geven (bv. http://192.168.1.100) om de webpagina van je NAS te kunnen benaderen ipv "http://xxxx.mooo.com".
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

vajo
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 Aug 2017

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor vajo » 17 Aug 2017, 15:20

Wat betreft "NAT loopback" lees ik verschillende tegenstrijdige reacties op diverse fora. Sommigen schrijven dat een BBOX3 dit wel ondersteunt, anderen schrijven van niet. Mijn vroegere modem was ook een BBOX3. Een jaar terug heeft men een nieuw toestel geplaatst. Vroeger werkte het wel, sinds de plaatsing van het nieuwe toestel niet meer...?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2830
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 224 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor mailracer » 17 Aug 2017, 17:22

en wat als je je wan ip ingeeft in je browser, word je dan naar je webpage geleid ?

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2124
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 179 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 398 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor axs » 17 Aug 2017, 17:55

Had hier paar weken geleden iets gelijkaardigs aan de hand... een favtory reset vd bbox heeft het toen opgelost.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1204
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 475 keer
Contact:

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor butskristof » 17 Aug 2017, 19:00

Hier ook een gelijkaardig probleem gehad met een bbox 3, inderdaad geen NAT loopback.
Weinig aan te doen dacht ik, buiten eventueel tunnellen via een VPS of zo, maar da's ook nogal omslachtig voor wat het moet dienen.

Ik heb het indertijd gewoon opgelost door twee configuraties te gebruiken: voor buitenshuis een met het WAN adres, voor lokaal een met het lokale 192.168.1.x adres.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone XS  iPad Air 2  Watch Series 3

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2947
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 124 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor Sasuke » 17 Aug 2017, 21:16

De TS gaat als probleem, met Wordpress, hebben dat die zijn default config altijd zal omleiden naar de hostnaam van de website. Een andere hostname/dns alias/a-record gaat dus niet (goed) werken.

Alternatieven:
1. WP Plugin - https://wordpress.org/plugins/any-hostname/ (kan soms met bepaalde themes een issue geven) -
Hiermee kan je wel meerdere hostnames gebruiken en kan je dus bvb: https://remote.moooo.com naar je WAN ip zetten en https://home.moooo.com naar je LAN ip van je Synology (externe DNS).

2. Interne DNS resolver/server. Configureer je Synology met een DNS Server app en maak die authoritief voor het 'mooo.com' domein. Voeg het https://xxxxx.moooo.com A-record toe met als IP het LAN ip van je Synology. Pas je DHCP server aan dat alle PC's je Synology als DNS gebruiken.
Nadeel: 2 configuraties onderhoud, Voordeel: Alles werkt perfect en je kan zeer flexibel zijn met je DNS configuratie intern/extern en volledig rond die NAT loopback werken.

3. Je wordpress site extern hosten. OVH is spotgoedkoop en goed.

Succes
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6616
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 499 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Aug 2017, 01:59

Klassiek loopback probleem idd.
Ook wel gekend als hairpin firewalling.
Pakketjes die op de LAN van je router aankomen passeren de NAT niet in de juiste richting en worden dus niet behandeld.
NIet veel aan te doen op niveau van de router zelf; of hij kan dat aan, of niet.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13778
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2228 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor philippe_d » 19 Aug 2017, 07:18

vajo schreef:Wat betreft "NAT loopback" lees ik verschillende tegenstrijdige reacties op diverse fora. Sommigen schrijven dat een BBOX3 dit wel ondersteunt, anderen schrijven van niet. Mijn vroegere modem was ook een BBOX3. Een jaar terug heeft men een nieuw toestel geplaatst. Vroeger werkte het wel, sinds de plaatsing van het nieuwe toestel niet meer...?

Er zijn verschillende uitvoeringen (lees: merken) van een BBOX3:
B-box3/S (Sagemcom)
B-box3/T (Technicolor)
Het zou dus kunnen dat de ene uitvoering NAT Loopback wel ondersteunt, de andere niet?

Oplossing: B-box3/S omruilen voor een B-box3/T (of omgekeerd)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

vajo
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 Aug 2017

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor vajo » 19 Aug 2017, 14:49

Aan allen dank voor jullie hulp.

Hoe kan ik zien over welk merk van BBOX3 ik beschik? Ik zie daar niet direct een merknaam opstaan...
Ik probeer een omwisseling te verkrijgen.

Johan

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor nickz » 19 Aug 2017, 14:53

Toch zou dat er moeten opstaan.

Afbeelding

charlez
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 4 keer
Recent bedankt: 3 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor charlez » 19 Aug 2017, 14:57

Wat je ook kan doen is hosts file aanpassen op je pc...

vajo
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 Aug 2017

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor vajo » 20 Aug 2017, 10:00

charlez schreef:Wat je ook kan doen is hosts file aanpassen op je pc...


Dat vraagt een woordje uitleg...

Belgacom weigert mijn BBOX3 van het merk SAGEM om te wisselen voor een TECHNICOLOR...

Johan

charlez
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 4 keer
Recent bedankt: 3 keer

Re: Intern benaderen van website op NAS lukt niet, extern geen probleem

Berichtdoor charlez » 20 Aug 2017, 10:14

vajo schreef:
charlez schreef:Wat je ook kan doen is hosts file aanpassen op je pc...


Dat vraagt een woordje uitleg...

Belgacom weigert mijn BBOX3 van het merk SAGEM om te wisselen voor een TECHNICOLOR...

Johan


https://support.rackspace.com/how-to/mo ... osts-file/

Gewoon je url verwijzen naar je interne ip van de nas


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 4 gasten