surfvolume internetvolume internet start

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 07 Jan 2017, 23:46

beste.

ik had vroeger belgacom internet start , met surfvolume van 100gb
in samenwerking met een proximus gsm , kreeg je daardoor 50gb surfvolume erbij omdat dit een pack geworden is.

nu is alles verandert van naam , en noemt het tuttimus familus mobilus en je kan het zo gek niet bedenken...

echter voordien kon ik mijn surfvolume verbruik bekijken en opvolgen hoever ik was op mijn 150gb.
vandaag toont mijn surfvolume meter maximaal 100gb aan.

ben ik nu 50gb kwijt omwille vh nieuw imago v belgacom ?
zonder de prijsverhoging die er nog aankomt weldra...

groeten ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12692
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1926 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 543 keer
Contact:

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor philippe_d » 07 Jan 2017, 23:56

Tijdens de "Tuttimus" Persconferentie op 17 october heeft Dominique Leroy aan de journalisten verklaard dat er voor de bestaande klanten, en de bestaande packs niets zou veranderen.

Bestaande formules behouden hun huidige snelheden, huidige volumes (vb unlimited voor Comfort in Pack).

Tenzij je iets gewijzigd hebt (voorbeeld jouw GSM in het pack omgezet naar Mobilus) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 08 Jan 2017, 00:25

ik heb niks gewijzigd sinds augustus ...
en in augustus had in internet start ( 100gb ) en door een gsm abbo erbij in een pack kwam er 50gb bij ( dus 100+50=150gb vast internet surfvolume)

de laatste maanden kreeg ik wel smalband , maar ik verifieerde mijn verbruik niet echt.
echter vandaag staat de wijzer op 100gb in myproximus ,
terwijl in augustus die nog op 150gb stond

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 09 Jan 2017, 20:30

mijn vermoeden is bevestigd via de helpdesk

een uittreksel :

Code: Selecteer alles

(px-helpdesk) : Dit gaat over een oude pack formule, dus als ik even niet antwoord, niet denken dat ik weg ben. :)

(klant):doe maar gerust , 

(px-helpdesk) :Ik zie dat u onlangs uw tarief heeft laten aanpassen, klopt dat? 

(klant): mijn laatste aanpassing was internet start samen doen met gsm tot een pack combineren , en dit kwam als voordeel betere abboprijs voor gsm + 50gb surfvoluime...
( dit was anno 2016 augustus ongeveer)  , dus sindsdien verwacht ik 150gb toch ? 

 (px-helpdesk) : Ok, want ik zie dat uw mobiele nummer die actief staat in het pack aangepast is naar een Mobilus S,
 en deze zijn niet compatibel met het Internet Start voor de 50gb.
 Maar ik ga dit voor de zekerheid even navragen. 
 
(klant):..en ik heb destijds 150gb gekregen tot nu vandaag  , doe ik een check en stel vast dat ik 100 meer overhoud , trouwens
ik ben niet veranerd van imago en marketing hé , maar tutimus wel 

(px-helpdesk) :Door de conversie van de abo's van Mobilus is inderdaad uw tarief ook aangepast. 
 Maar omdat dit tariefplan niet in de voorwaarden staan, telt de 150GB hier niet meer. 

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5077
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 245 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor proximusboyke » 09 Jan 2017, 22:23

En heb je uw gsmnr laten wijzigen ?
Want in dir geval is het volkomen normaal.
iphone 6s Bizz All-in 12gb
iphone6 orange panter 60 test
nokia 640xl b39 test
iphone 7 plus wigo 15 + cic mobile
Vaste pc i7 6700k+
ASUS Maximus VIII Formula + office 2010 wigo bus 15
toshiba Qosmio X500-11U maxi pack
telenet digitale tv + playmore + playsports
Bizz All-in + series

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3170
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Patje » 09 Jan 2017, 23:30

Hij heeft blijkbaar een ander tarief van Gsm abo, dus is bvb zijn smart 15 nu veranderd naar een Mobilus, waardoor hij zijn 50 GB extra verliest :-o
Tenzij hij niet zelf veranderd is maar dat zijn Gsm abo automatisch werd omgezet naar een Mobilus
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3/T. 100/6. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6167852064.png

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 10 Jan 2017, 18:03

Patje schreef:Hij heeft blijkbaar een ander tarief van Gsm abo, dus is bvb zijn smart 15 nu veranderd naar een Mobilus, waardoor hij zijn 50 GB extra verliest :-o
Tenzij hij niet zelf veranderd is maar dat zijn Gsm abo automatisch werd omgezet naar een Mobilus


tuurlijk heb ik niks verandert ...proximus verandert zijn imago en naam en marketing ... ik bleef mijn pack houden , maar stel vast dat proximus alles afsnoept.... behalve de prijs komt er altijd bij

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1243
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Bedankt: 178 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor nickz » 10 Jan 2017, 18:13

Oude tariefformules worden normaal gezien nooit automatisch omgezet naar een nieuwe formule, wel kan u hiervoor een aanbod krijgen en daar al dan niet op ingaan (dit kan ook doordat men u opbelt en u bijvoorbeeld uw toestemming geeft om uw oude gsm-abonnement om te zetten naar Mobilus). Als u zeker weet dat u (of een ander gezinslid) nooit de toestemming hebt gegeven om van tarief te veranderen, dan is het aan te raden om meer uitleg te vragen aan Proximus.

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 10 Jan 2017, 18:41

heb klachtnr ontvangen en ze helpdesk ( 1st level ) zing kijken of er een efforke kon gebeuren.

maar ja , sprekende woorden zeggen niet veel ,en zal pas zien of er iets kan bemiddeld worden als het zo ver is.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3170
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Patje » 10 Jan 2017, 18:46

Ik dacht wel gelezen te hebben dat bvb een smart 15 automatisch ging omgezet worden naar een Mobilus, maar dat ze mensen dan zomaar een andere formule hebben en hun 50 GB verliezen zal wel voor onvrede zorgen.
Zo zie ik ook nog de mensen met de data voor hun tablet dat dit met tijd gaat weg vallen..
Laatst gewijzigd door Patje op 10 Jan 2017, 19:10, 2 keer totaal gewijzigd.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3/T. 100/6. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6167852064.png

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4758
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 359 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor heist_175 » 10 Jan 2017, 19:01

Ze geven nu zelfs een TV van €600 als je een abonnement afsluit.
Hoe wanhopig kan je zijn?

http://www.proximus.be/nl/id_cr_packcomposer_tuttimus/particulieren/producten/tuttimus.html
Afbeelding
Tweakers specs €530

Een tante van mijn vrouw heeft dus zo'n TV gekregen, bij een abonnement van €80 per maand :eek:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12692
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1926 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 543 keer
Contact:

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor philippe_d » 10 Jan 2017, 21:38

Patje schreef:Ik dacht wel gelezen te hebben dat bvb een smart 15 automatisch ging omgezet worden naar een Mobilus, maar dat ze mensen dan zomaar een andere formule hebben en hun 50 GB verliezen zal wel voor onvrede zorgen.

Het is inderdaad zo beloofd geweest (door Dominique Leroy op de persconferentie van oktober), dat er voor de bestaande formules niets veranderd. Klanten worden niet automatisch gemigreerd, alle betsaande voordelen blijven behouden (snelheden, volumes) ...

Uitzondering zou zijn de mobile abonnementen niet in pack, die gemigreerd gingen worden voor het einde van 2016 (vb Smart 15 wordt Mobilus S).

In het geval van de TS werd zijn oude Smart gemigreerd - zonder zijn akkoord - en op die manier is hij zijn oude pack voordeel kwijt.
Das is niet OK !
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 11 Jan 2017, 17:43

philippe_d schreef:In het geval van de TS werd zijn oude Smart gemigreerd - zonder zijn akkoord - en op die manier is hij zijn oude pack voordeel kwijt.
Das is niet OK !


ik heb een klachtnr , maar ik zal belgacom 80% kans toch verlaten ...
ik wacht ff de respons af , mss kan het nuttig zijn voor mensen in gelijke situatie


Afbeelding

als ik internet start eruit doe en internet neem via tvv of edpnet of scarlett ,
zou ik de optie nog kunnen behouden van mobile tablet internet ? dat is een simkaartje voor data 3g verbruik , die een fon account heeft en 100mb per maand

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 12 Jan 2017, 19:23

op de chat geen hulp meer bij proximus

Afbeelding

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 14 Jan 2017, 13:17

proximus internet opgezegd ....ze mogen hun pack steken waar ze mijn voordeelpack 50gb hebben gestoken :-D

kamiel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 482
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor kamiel » 14 Jan 2017, 13:27

Goed zo!
Internet: Scarlet ADSL met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie en VRTNU
VOIP: Weepee (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via Raspbx
GSM: Mobistar (met Chinese Oukitel K4000)

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor osolomio » 26 Jan 2017, 18:38

op 9jan gaf belgacom zichzelf 10d om te reageren op mijn klacht...

tot op heden ..... niks...

https://i.imgur.com/7qdkb36.png

Afbeelding

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16787
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 761 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1628 keer
Contact:

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor krisken » 26 Jan 2017, 22:04

Toch ns denken om de ombudsdienst voor Telecommunicatie in te schakelen dan.
http://www.ombudsmantelecom.be/nl/klach ... tml?IDC=52

Internet = Orange 200/20Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi
GSM = LycaMobile All-In-One 15
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & Ubiquiti powered

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 30 Jan 2017, 11:30

Ook ik heb problemen met die Internet start sinds vandaag.
Meer dan een half uur met iemand van proximus getracht de snelheid terug op normaal niveau terug te brengen maar dat is dus NIET gelukt.
Hij wist te zeggen dat er nu geen mogelijkheid meer is een product internet start (unlimited +10 euro, wat ik dus heb).
Ik kan dus GEEN GRATIS VOLUME meer krijgen ?????Dit is de eerste maal dat ik van die 'gratis' volume wil gebruikmaken, maar dat lukt dus niet.
Heb dus inmiddels 3 jaren betaald (12x10 x3= 360 euro !!!!!) en ALS JE ZE DAN EENS NODIG hebt tara . Wat been service.
Iemand die kan helpen hoe ik alsnog een gratis volume pack kan krijgen ? :bang:

grtz


Yves
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor wied » 30 Jan 2017, 12:43

zie tip van krisken, enkel de ombudsman kan hierbij helpen...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 30 Jan 2017, 15:46

Ik kan dus OP GEEN ENKELE MANIER op my Proximus een 'gratis' volume meer bijkopen.
Ten lange laatste heb ik de technische dienst uit BX mij laten bellen.........(dat gaat heel wat sneller dan zelf naar de 0800 22800 te bellen.!!!!!!)
Ze hebben mijn 'lijn' reset en ik heb weer de volle snelheid.

De Hamvraag blijft natuurlijk moet ik dat dus in de toekomst steeds om die omslachtige manier uitvoeren ??? :-(


yves
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Matthias » 30 Jan 2017, 20:42

Sinds laatste keer dat ik keek op e-services, zie ik nu het volgende. Ik heb Internet Start + Volume unlimited. Tot vandaag maar 30GB gebruikt dus ik snap mijn verbruik niet op de e-services pagina. Iemand enig idee?
Afbeelding

1207
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor 1207 » 30 Jan 2017, 21:02

Matthias schreef:Sinds laatste keer dat ik keek op e-services, zie ik nu het volgende. Ik heb Internet Start + Volume unlimited. Tot vandaag maar 30GB gebruikt dus ik snap mijn verbruik niet op de e-services pagina. Iemand enig idee?
Afbeelding



bij mij hetzelfde
640 van 700 terwijl reëel verbruik rond de 200 ligt
enne, gratis 20gb bijkopen lukt presies ni meer maar zie nog steeds unlimited staan
zijn ze eindelijk met die flauwe kul van gratis bijkopen gestopt? :)

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3170
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Patje » 30 Jan 2017, 22:32

De meter slaat op hol ? Bij mij 443 GB vd 750 GB (maxi) terwijl ik in realiteit nog maar aan 191 GB zit.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3/T. 100/6. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6167852064.png

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 638
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 77 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor johan.devos » 30 Jan 2017, 23:35

Bij mij is de grafiek ook verkeerd 589/700 terwijl ik bij "meer details" zie dat ik maar 140GB verbruikt heb. Het is bijna alsof de grafiek nog toont wat er ongebruikt is?

powaq
Pro Member
Pro Member
Berichten: 398
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor powaq » 31 Jan 2017, 00:30

Bij mij van hetzelfde 760,41/810 GB (pack comfort). In realiteit iets meer dan 300GB, heb net weer 3 packs bij gekocht. Sinds die limiet op 300GB zit, zitten we er constant tegen, bijzonder irritant.
Ik moet wel zeggen dat de laatste 2-3 maanden mijn verbruik extra snel gaat... En ik kan niet zeggen dat ons surf/netflix gedrag anders is. Dus het zou wel kunnen dat er iets grondig mis is met de meting.

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 08:43

Gisteren hebben ze bij Proximus mijn Limiet terug aangepast..........................Deze morgen krijg ik bericht dat ik aan de LIMIET zit
Helaba Proximus WAKKER WORDEN AUB.............. :bang:
Om gek van te worden van die service/organistie. Een halve dag gisteren aan de telefoon gehangen om het probleem op te lossen , begint het vandaag van voor of aan.

Als ze dit kunnen:gisteren 30/1/2017
verbruik op 1 miniuut ben ik 9 uren aktief geweest en had ik een verbruik 8 955 923 Kb (tussen 15:30 en 15:31)

ScreenShot009.jpg
verbruik
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12692
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1926 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 543 keer
Contact:

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor philippe_d » 31 Jan 2017, 09:31

yvesvn schreef:Als ze dit kunnen:gisteren 30/1/2017
verbruik op 1 miniuut ben ik 9 uren aktief geweest en had ik een verbruik 8 955 923 Kb (tussen 15:30 en 15:31)

Je interpreteert de tabel verkeerd.
    - de sessie die begonnen is op 30/01/2017 15:30 heeft 1 minuut geduurd, en je hebt in die tijd 41 Kb verbruikt.
    - de sessie die begonnen is op 30/01/2017 15:31 heeft 9u 44min geduurd, en je hebt in die tijd 8.9 Gb verbruikt.
... wat perfect mogelijk is, toch?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 106
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor ringlord » 31 Jan 2017, 10:09

Bij mij staat er ook 830GB volume terwijl ik normaal 300GB heb.

Is dit een voorbereiding op #FiberForAntwerp?

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Matthias » 31 Jan 2017, 10:13

Deze voormiddag ook gebeld naar Proximus. Blijkbaar kan je bij Internet Start geen gratis volumeblokken niet meer kopen?
Indien dit zo is, ben ik weg.

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 10:26

@ Philippe,


Bedankt voor de reactie ................anderzijds zou ik begot NIET WETEN hoe NA het resetten van mijn lijn 9 gb zou gebruikt hebben. Totaal geen download gedaan alleen wat emailverkeer.
Ik bbegin me echt zorgen te maken over de rekenwijze bij Proximus (en hun service, maar ja dat laatste wisten we al)
Moet ik nu weeral een halve dag bellen om een en ander op orde te stellen of is iemand in de mogelijkheid de 'starters' te helpen ??????
Ik blijk toch niet de enigste te zijn
Bij deze een oproep ALLE START abo's die problemen hebben laat u horen !!!!!!!!
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3685
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 224 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor jackho » 31 Jan 2017, 13:01

Matthias schreef:Deze voormiddag ook gebeld naar Proximus. Blijkbaar kan je bij Internet Start geen gratis volumeblokken niet meer kopen?
Indien dit zo is, ben ik weg.

Klopt, dit heeft een proximus medewerker ook gepost op het ⌘forum.
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12692
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1926 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 543 keer
Contact:

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor philippe_d » 31 Jan 2017, 13:34

yvesvn schreef:Bij deze een oproep ALLE START abo's die problemen hebben laat u horen !!!!!!!!

Ik ben een START'er zonder problemen :-)

Hier mijn Volumemeter:

screenshot_202.png

Ik heb dus 68 GB gebruikt in de afgelopen maand
In mijn verbindingsoverzicht zie ik:
    - 42 GB gebruik voor vast internet (38 GB down + 4 GB up)
    - 25 GB gebruik voor FON Nat
Mijn router (FritzBox) rapporteert een verbruik van 46 GB (42 GB down + 4 GB up), met andere woorden Proximus rekent nog iets minder dan de FritzBox (waarschijnlijk is de begonnen periode nog niet in het PX verbruik opgenomen, of staat de eerste dag nog bij vorige maand).

Ook de Hotspot verbindingstijden zijn volgens mij juist:
ik zie dagelijks één sessie van 24 uur (dat is een router die aan een Fonspot hangt), en enkele korte sessies (dit is mijn smartphone die telkens met een Fonspot verbindt onderweg)

screenshot_204.png

Ik kan dus niet klagen over de Proximus verbruiksmeter :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 16:47

Klopt, dit heeft een proximus medewerker ook gepost op het ⌘forum.

en kan die Proximusmedewerker ons dan niet helpen ????? :roll:
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3170
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Patje » 31 Jan 2017, 17:26

Het zou nu bij iedereen opnieuw correct moeten werken zeggen ze bij Proximus.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Internet + TV Pack. BBOX-3/T. 100/6. Zone 2 Vectoring. http://www.speedtest.net/result/6167852064.png

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 17:39

waarschijnlijk doe ik iets verkeerd ?
ik klik op 'bestel een extra volume'

ScreenShot011.jpg
bijkopen



en krijg dan dit....................................

ScreenShot010.jpg
wat aanklikken ?start +5 euro



als ik dan op start klik (+5 euro) gebeurt er niets !
Doe ik 'iets' verkeerd of is het alleen bij bij dat het NIET werkt ? :???:
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 339
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor dejean » 31 Jan 2017, 18:50

Gratis volume kan via beschikbaar:


extra volume.png
extra volume.png (15.49 KiB) 1486 keer bekeken
Afbeelding

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 19:57

Ja ja dank U , nu werkt het ook bij mij ; he he heeft lang geduurd :beerchug:
(de linken van proximus zijn dus niet altijd juist , dus de programmeurs zouden wat beter hun best mogen doen !!!!

Het enig verschil ik heb maar één keuze vak(150GB) , maar soit vandaag werkte het en kon dus 150GB toevoegen aan mijn account.
Nogmaals bedankt voor de ondersteunende informatie en hulp

ScreenShot012.jpg
hier klikken
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor Matthias » 31 Jan 2017, 20:18

Yves, ben jij Internet Start?
Bij mij zij de persoon aan de telefoon dat dat niet meer kon en heeft voorgesteld mijn Volume Pack Unlimited af te zeggen. Zogezegd zo gedaan.
Nu komen ze af dat het nu wel weer lukt? Wat voor kermis is Proximus weer aan het uitsteken?

yvesvn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 20 Okt 2010
Locatie: Schilde
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: surfvolume internetvolume internet start

Berichtdoor yvesvn » 31 Jan 2017, 22:29

Yep,
Internet start.................
Fritzbox 7490 en ADSL Proximus
Telenet: TV Samsung 8500
Inkomend Voip: Weepee
Uitgaand Voip: Free Voip deal
GSM :Nexus 6P -Proximus
DJI Phantom3P


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast