Fritzbox 7390 achter BBOX3

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 14 Sep 2016, 12:22

Tot op heden heb ik de proximus VDSL/TV verbinding steeds gedaan via FritzBox 7390, dit tot volle tevredenheid.
Ik werd in het verleden echter reeds meerdere malen gebeld door technieker Proximus met de melding dat ik geen BBOX3 gebruik en dus mettertijd problemen zou krijgen met mijn verbinding. Ik heb daar steeds ja op geantwoord maar de BBOX3 zit tot op heden nog steeds nieuwe in de doos... Deze week kreeg ik echter een brief dat er volgende week werken in de straat zullen zijn ; ik vermoed dat dit ifv vectoring rollout zal zijn en dus riskeer ik allicht deze keer effectief mijn connectie te verliezen of toch op zijn minst snelheidsverlaging te krijgen aangezien de FB 7390 niet white-listed is.
Er zal dan allicht niet anders op te zitten dan de BBOX3 te gebruiken, ik dacht de FB daar dan achter te zetten en die IP adressen te laten uitdelen en WIFI daarvan te gebruiken. Ik ken de BBOX3 niet, dus vroeg ik me af of ik daar dan DHCP moet uitzetten en of dat mogelijk is? Ik wil op die BBOX3 ook de TV en één netwerktoestel aansluiten, hoe krijgen die dan hun IP? En kan ik het IP van BBOX3 aanpassen naar zelfde range als FB (192.168.178.x ipv 192.168.1.x), zodat toestellen die op BBOX3 en FB zijn aangesloten mekaar kunnen zien?
Heel wat vragen, maar eens ik aan de switch begin (ik moet nog kabeltje bijtrekken want BBOX komt op andere plaats dan FB) wil ik wel zeker zijn dat mijn configuratie lukt, want ik heb nogal wat toestellen te configureren incl port forwardings en ik weet wel iets van netwerken maar soms loop ik toch ook al eens verloren in die terminologie...
Ik vroeg me trouwens af of ik voordeel ga halen mocht vectoring hier effectief uitgerold worden? Ik zit momenteel op 25/4 profiel.

Groet

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 14 Sep 2016, 14:50

krifo schreef:Ik vroeg me trouwens af of ik voordeel ga halen mocht vectoring hier effectief uitgerold worden? Ik zit momenteel op 25/4 profiel.

Om te beginnen met je laatste vraag:
Momenteel zit je op 25/4, dat is een DLM profiel in zone 3:
    - Van zodra vectoring actief wordt, krijg je 30/5, wat door DLM nog verhoogd kan worden (tot max 60/5).
    - Indien de lijnwaarden het toelaten, kan het zelfs gebeuren dat je in zone 2 terecht komt (minimum 50/10).

krifo schreef:Er zal dan allicht niet anders op te zitten dan de BBOX3 te gebruiken, ik dacht de FB daar dan achter te zetten en die IP adressen te laten uitdelen en WIFI daarvan te gebruiken.

- DHCP van de B-box moet je niet uitzetten om de FritzBox als PPPoE router te laten werken
- DHCP van je b-box3 mag je niet uitzetten, als je een TV decoder hierop wil aansluiten (fully routed).
- Je krijgt dan 2 aparte netwerken: gebruikers op de B-box zullen de gebruikers op de FritzBox niet zien (en omgekeerd).

Gezien je de 7390 niet als modem kan gebruiken, mag je dus de laatste Firmware gebruiken (06.52) die niet door Proximus goedgekeurd is voor vectoring.
Theoretsich zit hier ook de "dynamic bridge" functie ingebouwd bij gebruik van de FritzBox als router ("internet via LAN1"), maar hier heb ik geen details over ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 14 Sep 2016, 16:32

philippe_d schreef:- DHCP van de B-box moet je niet uitzetten om de FritzBox als PPPoE router te laten werken

Het is me niet helemaal duidelijk hoe die Fritzbox als PPPoE router in te stellen: ik kan kiezen tussen "Existing connection over LAN" wat de meest eenvoudige is, dus zonder verder opties - ofwel "Other Internet Service Provider", dan krijg ik wel een pak extra opties, zie Afbeelding
Ik vermoed dat dit de manier is om PPPoE in te stellen. Account information dien ik niet in te vullen allicht?
Iemand dit al gedaan met Fritz 7390? Ik zit momenteel nog op Firmware 06.06 omdat ik bij de volgende update problemen had met de WIFI en moeten downgraden heb; hopelijk is dit intussen opgelost met de laatste firmware; en misschien zien die menus er dan weer helemaal anders uit...

philippe_d schreef:- Je krijgt dan 2 aparte netwerken: gebruikers op de B-box zullen de gebruikers op de FritzBox niet zien (en omgekeerd).

Als ik zowel BBOX3 als Fritzbox in zelfde IP range laat werken, kunnen ze dan mekaar ook niet zien?
Op zich is dit voor mij niet echt onoverkomelijk, die BBOX3 netwerkconnectie is enkel voor een box die data moet sturen via het internet naar een andere server, ik moet daar intern niet echt aankunnen.

Kan ik eigenlijk op zowel BBOX3 als Fritzbox portforwarding instellen? Krijgen die misschien elk een ander extern IP adres? Ik werk nl ook nog met DDNS (no-ip.com) in de Fritzbox.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 14 Sep 2016, 20:05

krifo schreef: Ik vermoed dat dit de manier is om PPPoE in te stellen. Account information dien ik niet in te vullen allicht?

Dat is de correcte manier
Account information moet je natuurlijk wel invullen: dat is namelijk jouw PPPoE logon (fx123456@SKYNET + DSL paswoord)

krifo schreef: Ik zit momenteel nog op Firmware 06.06 omdat ik bij de volgende update problemen had met de WIFI en moeten downgraden heb; hopelijk is dit intussen opgelost met de laatste firmware; en misschien zien die menus er dan weer helemaal anders uit...

De layout is helemaal nieuw, de menu opties zijn wel bijna dezelfde

krifo schreef: Als ik zowel BBOX3 als Fritzbox in zelfde IP range laat werken, kunnen ze dan mekaar ook niet zien?
Kan ik eigenlijk op zowel BBOX3 als Fritzbox portforwarding instellen? Krijgen die misschien elk een ander extern IP adres? Ik werk nl ook nog met DDNS (no-ip.com) in de Fritzbox.

In deze set-up krijgen de FrotzBox en de B-box inderdaad een eigen publiek IPv4
BBOX3 als Fritzbox in zelfde IP range laten werken zal niet helpen, het blijven 2 aparte netwerken!

Je kan zowel op de B-box3 alsop de FritzBox een DDNS instellen (natuurlijk met 2 verschillende hostnames!)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 15 Sep 2016, 12:54

philippe_d schreef:In deze set-up krijgen de FrotzBox en de B-box inderdaad een eigen publiek IPv4


Bedankt, dit verduidelijkt veel.
Eén ding vraag ik me dan nog af met die PPPoE. Aangezien beide boxen dan eigenlijk hun eigen netwerk en connectie maken, gaat dan Proximus niet klagen dat die Fritzbox niet whitelisted is, of zien zij enkel de BBOX3? Maakt de BBOX3 misschien alleen de VDSL connectie zodat de Fritzbox voor Proximus niet zichtbaar is? Zo ja, waarom moet ik dan PPPoE logon (username+pw) ingeven?
Ik probeer het maar te snappen he :-D

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 15 Sep 2016, 13:09

Je moet 2 dingen onderscheiden:
    1) de VDSL sync (modem gedeelte)
    2) de PPPoE verbinidng (router gedeelte)
Met de VDSL2 sync maak je een dataverbinding tussen jouw modem en Proximus.
Dit geeft je nog geen internet
Gezien de techniciteit van VDSL2 wil Proximus alleen goedgekeurde modems op hun netwerk.

Bovenop die dataverbinding, moet je ook inloggen op het netwerk van de provider
Dit zorgt dan voor internet.

Een FritzBox die een eigen PPPoE verbinding maakt:
    - staat niet direct op de Proximus telefoonlijn (als modem), dus gaat Proximus niet klagen dat die Fritzbox niet whitelisted is.
    - wordt wel "gezien" door Proximus gedurende de PPPoE handshake (als router), maar dat is zonder probleem
Door het ingeven van jouw user-id en paswoord krijgt de FritzBox een eigen internet verbinding, met een eigen publiek IPv4 adres.

PS
Je kan de FritzBox ook achter een B-box aansluiten zonder PPPoE. Dan krijgt de FritzBox een intern IP adres van de B-box, maar zal verder blijven werken als router. Nadeel hiervan is:
    - dubbele NAT (soms vervelend als je een server hebt en poorten moet forwarden).
    - geen IPv6 ondersteuning.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor lacer » 15 Sep 2016, 18:51

Je kan de FritzBox ook achter een B-box aansluiten zonder PPPoE. Dan krijgt de FritzBox een intern IP adres van de B-box, maar zal verder blijven werken als router. Nadeel hiervan is:

- dubbele NAT (soms vervelend als je een server hebt en poorten moet forwarden).
...


Ik zit in die situatie, wat moet ik me voorstellen bij dubbele NAT (Network Translation) ?
Heel m'n netwerk zit in de 192.168.1.x range en werkt zonder grote problemen behalve ééntje:
Een Raspberry met Kodi die na het opstarten of heropstarten soms niet connecteerd via LAN op de FB en heb deze dan maar rechtstreeks aangesloten op de B-box3 en verwisseld met de SMA zonnepanelen omvormer, die laatste is nu op de FB aangesloten. Werkt nu probleemloos.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 16 Sep 2016, 09:29

lacer schreef:Een Raspberry met Kodi die na het opstarten of heropstarten soms niet connecteerd via LAN op de FB en heb deze dan maar rechtstreeks aangesloten op de B-box3 en verwisseld met de SMA zonnepanelen omvormer, die laatste is nu op de FB aangesloten. Werkt nu probleemloos.

Wie doet dan de DHCP: de BBOX3 of Fritzbox? Ik vermoed de BBOX3, maar hoe zit het dan met de WIFI op de Fritzbox, die moet toch ook IP adressen uitdelen?

Toeval of niet: op mijn BBOX3 zou ik eveneens een SMA omvormer box willen aansluiten, die moet intern niet echt toegankelijk zijn, ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik daar nog op ingelogd ben

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2117
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor lacer » 16 Sep 2016, 18:45

De Wifi op de FB had ik een tijdje gebruikt, maar dan toch afgezet. Nu begin ik te twijfelen om deze toch maar aan te zetten voor bezoekers. De Wifi op de FB krijgt z'n IP adressen ook via de B-box3 (zie screenshot hieronder).
De Bbox doet aan DHCP, maar de meeste van m'n IP adressen zitten daarin vast ingesteld en dat is geen probleem voor de FB erachter.
De Sma bij mij doet aan logging via Sunny Portal.
FB.png
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 16 Sep 2016, 20:59

lacer schreef: Ik zit in die situatie, wat moet ik me voorstellen bij dubbele NAT (Network Translation) ?
Heel m'n netwerk zit in de 192.168.1.x range en werkt zonder grote problemen behalve ééntje.

Jouw situatie is nog anders.
Jouw fritzBox draait als "IP Client", je gebruikt die dus niet als router, maar alleen als switch + AP.
B-box3 en FritzBox zitten in hetzelfde netwerk, je hebt dus géén dubbele NAT.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 19 Sep 2016, 14:52

Dit weekend de omschakeling gedaan naar BBOX3 met Fritzbox er achter via PPPoE passthrough.
BBOX3 is kwartuurtje bezig geweest om zichzelf te initialiseren, nadien de FB aangesloten, geherconfigureerd en geupdatet, ingelogd en klaar. Zelfs de WIFI en portforwarding werkten nog zonder dat ik er iets moest voor wijzigen. Ik heb meer werk gehad om een extra kabel bij te trekken dan effectief alles omschakelen... :roll:
Bedankt allen voor de verduidelijking.
Dit is het resultaat van de meting op mijn lijn:
Afbeelding
Geen idee of dit goede waarden zijn, ik zou het niet erg vinden mocht het nog wat sneller kunnen. Zou vectoring iets helpen, of zit ik daarvoor te ver van de ROP?

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor poohbeer » 04 Dec 2016, 20:28

Mmm, ik dacht eindelijk mijn Fritz 7390 nog eens te kunnen gebruiken toen ik dit las.
Snel even aangesloten, geupgrade en de settings ingegeven zoals in krifo's screenshot eerder.

Ik blijf echter "PPP negotiation failed" krijgen. De pppoe logon is toch nog altijd in formaat "ab123456@SKYNET" he?
Moet ik op de BBOX3 iets aanpassen? Ik zie nergens iets wat ik kan aanpassen op dat ding maar wie weet?
JA dus. goed verborgen maar bij netwerksettings (ofzo) kan je in het midden van de pagina het venster verder openklappen waarna je PPPOE van de bbox3 zelf kan disabelen.

Of zou het mijn vast ip adres zijn dat hier roet in't eten gooit?

krifo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 Mei 2012
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor krifo » 04 Dec 2016, 21:40

poohbeer schreef:Ik blijf echter "PPP negotiation failed" krijgen. De pppoe logon is toch nog altijd in formaat "ab123456@SKYNET" he?

Zo is de loginnaam inderdaad, en staat het ook bij mij ingevuld.

Intussen is bij mij nu ook vectoring actief en ben ik naar 50/5 gestegen (komende van 25/4)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 04 Dec 2016, 22:57

poohbeer schreef:Moet ik op de BBOX3 iets aanpassen? Ik zie nergens iets wat ik kan aanpassen op dat ding maar wie weet?
JA dus. goed verborgen maar bij netwerksettings (ofzo) kan je in het midden van de pagina het venster verder openklappen waarna je PPPOE van de bbox3 zelf kan disabelen.

Of zou het mijn vast ip adres zijn dat hier roet in't eten gooit?


Je hebt 2 problemen hier:
  1. Dat je met de FritzBox geen PPPoE verbinding krijgt zal wel aan een instelling te wijten zijn. Een router achter de B-box3 kan altijd een PPPoE verbinding maken (zelfs een PC achter een B-box3 maakt probleemloos een eigen PPPoE verbinding).
    Mijn vermoeden is een paswoord probleem.
    En je kan nooit 100% zeker zijn van het juiste paswoord, tenzij je dit (recent) zelf hebt aangepast in My Proximus!
    Een B-box3 heeft dat probleem niet, omdat zowel de login als het (correcte) paswoord gepushet worden door Proximus.
    Enige remedie: zelf een nieuwe paswoord aanmaken in "My proximus"
  2. Tweede probleem is je vast IP.
    Normaal zal je B-box3 het toegekend vast IP krijgen, maar een 2de PPPoE sessie zou normaal een dynamisch IP moeten krijgen.
    Indien je het vast IP op je eigen router wilt, zal je inderdaad de eigen PPPoE sessie van de B-box moeten disabelen (en af en toe controleren of dit disabeled blijft, want bij een B-box3 reset wordt PPPoE terug op "ON" gezet.
Last but not least: download de laatste Firmware versie (84.06.53).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3780
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor satsurfer » 18 Jul 2018, 20:00

Ik weet dat dit een oudere thread is, desalniettemin zou ik graag wat meer info krijgen van de kenners.

Ik heb de info gevolgd op
https://www.edpnet.be/nl/support/installeren-en-gebruiken/internet/proximus-toestellen-beheren/hoe-kan-ik-b-box-3-in-bridge-modus-configureren.html
http://www.techguyfrombelgium.com/en/how-to-put-you-proximus-b-box-3-in-bridge-mode/

Mijn fritzbox 7590 zit op de LAN1 poort aangesloten op de BBOX3 (op lan 1)
Alle lichtjes branden, behalve Wifi flikkert constant. :eek:
lichtjes_bbox3.jpg

juiste login + pw. Al verschillende malen gerebooted, stroom afgezet. Ik krijg geen connectie. Dus ook geen internet via de fritzbox. Helaas kan ik niet nog een screenshot van instelling op fritzbox tonen.
netwerkverbinding verbroken.jpg


xdsl_uptime.jpg

internet_bbox3_login.jpg

fritzbox_7590_instelling.jpg

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 18 Jul 2018, 20:51

satsurfer schreef:Ik weet dat dit een oudere thread is, desalniettemin zou ik graag wat meer info krijgen van de kenners.

Vertel eerst exact wat je wilt doen. Er zijn namelijk 3 manieren waarop je een router (vb FritzBox) achter een bestaande modem (vb B-box) kan aansluiten.
  1. de FritzBox gewoon als router gebruiken achter de B-box3: B-box maakt de internetverbinding (= dubbele NAT).
  2. de FritzBox als IP Client gebruiken achter de B-box3: B-box maakt de internetverbinding, FritzBox wordt gebruikt als AP/switch/ATA.
  3. de FritzBox als router met een eigen PPPoE sessie: de FritzBox maakt de internetverbinding, B-box als "modem-only" ingesteld.
Ik neem aan dat je gekozen hebt voor optie 3

Maar uit de screenshots stel ik vast dat:
  1. de B-box3 géén internetverbinding maakt (PPP = UIT).
  2. de fritzBox ook géén internetverbinding maakt (IP Client mode).
Je hebt dus de B-box3 ingesteld zoals in optie 3 (PPPoE uit), en de FritzBox zoals in optie 2 (IP Client). Natuurlijk heb je dan geen internet.

satsurfer schreef:juiste login + pw

Jouw login + pw op de B-box3 hebben géén effect, gezien je niet inlogt (PPP = uit) :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3780
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor satsurfer » 18 Jul 2018, 23:42

Wederom oprechte dank Philippe. :-D

Idd. zoals optie 3. Ik wil zeker geen dubbele NAT.
Eigenlijk een beetje zoals bij Orange MAC passthrough.

Met PPP= AAN te zetten, heb ik internet. :-D (volgde gewoon edpnet manual)

Dus ik maak nu rechtstreeks verbinding met het internet? en de BBOX3 fungeert enkel als VDSL modem.

Ik kan wel niet op de Fritz inloggen als ik fritz.box intik in de adresbalk of 192.168.178.1 (als ik via de Wifi op de fritzbox zit)
'Deze Site is niet bereikbaar'
'Het IP-adres van de server van fritz.box kan niet worden gevonden.'

Kan wel zonder probleem op de bbox inloggen (zitten op de Fritzbox Wifi)
http://192.168.1.1/

Nu kijken of de DLM niet gaat flippen. :oops:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13813
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2238 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 619 keer
Contact:

Re: Fritzbox 7390 achter BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 19 Jul 2018, 09:38

satsurfer schreef:Dus ik maak nu rechtstreeks verbinding met het internet? en de BBOX3 fungeert enkel als VDSL modem.

Neen, je begrijpt het nog altijd niet, denk ik :-( .

Nu heb je gekozen voor "optie 2":
  • PPPoE is "aan" op de B-box3.
  • De FritzBox staat nog altijd als IP Client.
- Jouw B-box maakt nu een verbinding met het Internet, jouw B-box is dus geen "modem-only" maar een router.
- De FritzBox doet niets, deze is gewoon een IP Client, staat dus "parallel" met je andere netwerk toestellen.
- Je kan de FritzBox natuurlijk niet meer bereiken op "fritz.box", noch op 192.168.178.1, gezien deze nu een IP adres gekregen heeft van de B-box, net zoals al jouw andere netwerk toestellen (192.168.1.X).
- Je hebt nu één intern netwerk (het B-box3 netwerk), alle toestellen die je verbindt met de FritzBox krijgen een IP adres van de B-box3.

Er is niets verkeerd met deze opstelling, je gebruikt gewoon de router mogelijkheden niet van de FritzBox.

Als je voor "optie 3" wilt gaan moet je:
  • PPP op "UIT" zetten in de B-box3.
  • De FritzBox instellen als router (en niet als IP Client).
Stappenplan
  1. Ga naar de B-box3, en zet PPP terug op "UIT".
  2. Zoek dan het IP adres op dat je FritzBox nu heeft gekregen (kijk in de lijst van toestellen op de B-box3, of probeer de adressen 192.168.1.2, 3, 4, enz. tot je de FritzBox hebt, of gebruik een IP scanner op je netwerk).
  3. Indien je het IP adres niet vindt, kan je gebruik maken van het emergency IP adres 169.254.1.1 of jouw FritzBox resetten.
  4. Open nu de FritzBox interface, en kies voor de optie "Internetverbinding zelf tot stand brengen"
  5. In het volgende veld bevestig je dat je toegangsgegevens nodig hebt, en geef je jouw EDPNet PPPoE logon + pw
  6. Bij Verbindingsinstellingen de optie uitvinken dat je dagelijks een PPPoE reconnect wil
Vanaf zodra je bevestigt:
  1. Is je FritzBox terug te bereiken op 192.168.178.1
  2. Is de FritzBox ingesteld als router, en krijgt de FritzBox rechstreeks een extern IP adres.
  3. Is jouw B-box fungeert enkel als VDSL2 modem (volgens EDPNet manual).
Hopelijk is het nu duidelijk :wink: .

[EDIT]
Ik zie dat je nu een 7590 gebruikt.
Deze staat (nog) niet op de whitelist, maar van zodra EDPNet deze aanbiedt ter goedkeuring komt die waarschijnlijk "voorlopig" op de whitelist (dus niet officiëel) voor de testen. Misschien het proberen waard (of wachten op Fritz!OS 7)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast