Pagina 1 van 1

portforwading bbox3

Geplaatst: 22 Jun 2016, 19:03
door osolomio
beste ,
ik heb al veel topics gelezen ivm portforwarding op bbox 3
echter ik slaag er niet in om mijn webcamserver op het open www te krijgen.

vroeger had ik een bbox2 , en ik kon elke poort openen die ik maar wou.
nu heb ik een bbox3 , en de grafische omgeving van dit toestel is zeer mooi , maar verre van praktisch

zo heb ik de indruk dat firefox niet overweg kan om de portforwarding pagina correct in te geven met je poort en ipadressen.
ik gebruik nu chrome , zodat die browser wel mijn input kan doorgeven naar bbbox3

echter de portforwarding werkt nooit
ik meen me te herrinneren dat het ooit gewerkt heeft op een vorige bbox3 .

de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy

tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

ik heb internet start van proximus ( goedkoopste internet tarief) , is dit mss onlangs gewijzigd ?

danku wel

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 22 Jun 2016, 19:28
door lanadekat
Mijn ( werkende ) op een obox 3 al moet ik zeggen dat het ook niet altijd werkt, als ik het instel werkt het soms niet meteen ( misschien helpt een reboot? ) maar eens het werkt blijft het werken.
oh ps: Ik heb een dynamisch IP dus veel ben je er niet mee :p

Afbeelding

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 23 Jun 2016, 11:01
door philippe_d
osolomio schreef:de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy
tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

Is het nodig om 50 poorten open te zetten? Nu heb je poort 9500 tot en met 9550 geforward naar 80 t.e.m 130 :-D
Het enig wat je nodig hebt is om de webserver van je cam te bereiken, dus 1 poort TCP > 80
Met de instellingen die je opgeeft zou je cam van buitenaf bereikbaar moeten zijn op http://x.x.x.x:9500

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 28 Jun 2016, 14:45
door conehead
Hallo,

Vandaag ook een bbox 3 ontvangen en portforwarding lukt ook niet. Het is te zeggen na het invullen van de forwarding en daarna klik ik op ok ...

Dan krijg ik steeds de foutmelden " try again nat configuration failed" ?????

Iemand dit probleem al gehad ?? en hoe te verhelpen

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 08 Jan 2017, 10:00
door osolomio
ik stel alles in in chrome als het met bbox3 te maken heeft

firefox heft het moeilijk met de gui vd bbox3

sinds ik chrome gebruik om te configureren , geen problemen

kan portforwarden , no-ip , parentcontrol ....

enkel een device naam toekennen onthoud de bbox3 nooit

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 08 Jan 2017, 11:07
door petzl
Formeldingen gaan soms weg na een reboot.

en ja soms werken ze gewoon niet mee, maar het is me tot nu toe altijd gelukt.

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 08 Jan 2017, 15:12
door dovo
Zelf heb ik geen toegang tot een bbox, maar ik weet wel dat proximus vereist dat je ergens in my proximus ergens iets aan moet zetten om ook poort 80 en 443 te kunnen forwarden.
Verder kan het ook zijn dat je in een cgnat zone zit, dan moet je ook in my proximus aangeven een publiek ipv4 te krijgen.

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 10 Jan 2017, 18:26
door Michel G
ik zit mij suf te piekeren over het feit dat bij login in Sunny Explorer (monitoring programma van SMA) de omvormer niet met groene vink verschijnt op het scherm, zodat er uiteraard geen gegevens kunnen worden ingeladen (kWh-productie per dag, maand, jaar, totaal,...wat voordien met de b-box 2 perfect verliep.
Er is een actieve verbinding met etherkabel tussen modem en omvormer (wordt overigens wel op het scherm weergegeven), maar het apparaat (installatienaam) verschijnt niet.
Heeft iemand daar ervaring mee? (zie ook printscreen)
Bij voorbaat dank!
Michel G

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 10 Jan 2017, 22:48
door jackho
Heeft je SAM een vast IP adres, anders zou je even kunnen proberen door er ene aan toe te kennen buiten de bbox zijn dhcp pool, zoals 192.168.1.130.

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 11 Jan 2017, 14:23
door Michel G
Jammer genoeg moet ik daarvoor eerst kunnen inloggen via Speedwire (ethernetkabel), waarna een vast IP-adres kan worden toegewezen...
Alleszins bedankt voor de tip, want ook de fabrikant van de omvormer SMA adviseert om een vast IP-adres in te stellen voor een stabielere verbinding.
Michel G

Re: portforwading bbox3

Geplaatst: 12 Jan 2017, 08:45
door jackho
Lukt het dan niet om een vast IP in te stellen als je met een netwerkkabel de omvormer rechtstreeks op de PC aansluit.
Zoals beschreven hier: http://www.sma-benelux.com/nl_BE/kennis ... nding.html

Re: portforwarding bbox3

Geplaatst: 12 Jan 2017, 12:00
door Michel G
Bedankt voor de tip. Ik probeer het zo spoedig mogelijk uit.

Heb nu netwerkkabel rechtstreeks kunnen aansluiten op PC. Inloggen als"installateur" is gelukt (zie screenshot), en heb vast IP-adres kunnen instellen volgens instructies van SMA Solar Technology. Ik heb echter het in de instructies voorgestelde IP adres 192.168.0.170 bevestigd. Een 2de connectie nadien lukt echter weer niet meer... (noch als installateur, noch als gebruiker...)Ligt dit aan het IP-adres?
Rechtstreeks inloggen na aansluiting van kabel op PC ipv modem lukt niet meer (er komt geen verbinding tot stand met de omvormer)
Bij opnieuw inloggen via de b-box 3 komt wel een verbinding tot stand, maar ik zie nu een nieuw fenomeen : downlink. (snap wel niet vanwaar dit komt...) (zie screenshot).
Ik heb geen idee hoe ik daar een mouw aan kan passen...
Michel G
Printscreen_Downlink.jpg
Printscreen SMA 12_01_2017.docx
(409.35 KiB) 11 keer gedownload


Bij inloggen met aansluiting ethernetkabel PC - omvormer krijg ik dit te zien:
download/file.php?mode=view&id=10388