portforwading bbox3

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

portforwading bbox3

Berichtdoor osolomio » 22 Jun 2016, 20:03

beste ,
ik heb al veel topics gelezen ivm portforwarding op bbox 3
echter ik slaag er niet in om mijn webcamserver op het open www te krijgen.

vroeger had ik een bbox2 , en ik kon elke poort openen die ik maar wou.
nu heb ik een bbox3 , en de grafische omgeving van dit toestel is zeer mooi , maar verre van praktisch

zo heb ik de indruk dat firefox niet overweg kan om de portforwarding pagina correct in te geven met je poort en ipadressen.
ik gebruik nu chrome , zodat die browser wel mijn input kan doorgeven naar bbbox3

echter de portforwarding werkt nooit
ik meen me te herrinneren dat het ooit gewerkt heeft op een vorige bbox3 .

de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy

tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

ik heb internet start van proximus ( goedkoopste internet tarief) , is dit mss onlangs gewijzigd ?

danku wel

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 825
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 71 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lanadekat » 22 Jun 2016, 20:28

Mijn ( werkende ) op een obox 3 al moet ik zeggen dat het ook niet altijd werkt, als ik het instel werkt het soms niet meteen ( misschien helpt een reboot? ) maar eens het werkt blijft het werken.
oh ps: Ik heb een dynamisch IP dus veel ben je er niet mee :p

Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14737
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor philippe_d » 23 Jun 2016, 12:01

osolomio schreef:de situtie is als volgt : http://imgur.com/qteTwFy
tests lukken via deze site : http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
intern op x.x.x.200:80 heb ik connectie met de webserver (ipcam) , en dit adres zit buiten de dhcp pool.

Is het nodig om 50 poorten open te zetten? Nu heb je poort 9500 tot en met 9550 geforward naar 80 t.e.m 130 :-D
Het enig wat je nodig hebt is om de webserver van je cam te bereiken, dus 1 poort TCP > 80
Met de instellingen die je opgeeft zou je cam van buitenaf bereikbaar moeten zijn op http://x.x.x.x:9500
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 705
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 19 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor conehead » 28 Jun 2016, 15:45

Hallo,

Vandaag ook een bbox 3 ontvangen en portforwarding lukt ook niet. Het is te zeggen na het invullen van de forwarding en daarna klik ik op ok ...

Dan krijg ik steeds de foutmelden " try again nat configuration failed" ?????

Iemand dit probleem al gehad ?? en hoe te verhelpen

osolomio
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 14 Jul 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor osolomio » 08 Jan 2017, 10:00

ik stel alles in in chrome als het met bbox3 te maken heeft

firefox heft het moeilijk met de gui vd bbox3

sinds ik chrome gebruik om te configureren , geen problemen

kan portforwarden , no-ip , parentcontrol ....

enkel een device naam toekennen onthoud de bbox3 nooit

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 951
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor petzl » 08 Jan 2017, 11:07

Formeldingen gaan soms weg na een reboot.

en ja soms werken ze gewoon niet mee, maar het is me tot nu toe altijd gelukt.
Afbeelding

dovo
Member
Member
Berichten: 52
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 5 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor dovo » 08 Jan 2017, 15:12

Zelf heb ik geen toegang tot een bbox, maar ik weet wel dat proximus vereist dat je ergens in my proximus ergens iets aan moet zetten om ook poort 80 en 443 te kunnen forwarden.
Verder kan het ook zijn dat je in een cgnat zone zit, dan moet je ook in my proximus aangeven een publiek ipv4 te krijgen.

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Michel G » 10 Jan 2017, 18:26

ik zit mij suf te piekeren over het feit dat bij login in Sunny Explorer (monitoring programma van SMA) de omvormer niet met groene vink verschijnt op het scherm, zodat er uiteraard geen gegevens kunnen worden ingeladen (kWh-productie per dag, maand, jaar, totaal,...wat voordien met de b-box 2 perfect verliep.
Er is een actieve verbinding met etherkabel tussen modem en omvormer (wordt overigens wel op het scherm weergegeven), maar het apparaat (installatienaam) verschijnt niet.
Heeft iemand daar ervaring mee? (zie ook printscreen)
Bij voorbaat dank!
Michel G
Bijlagen
Printscreen.jpg

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 10 Jan 2017, 22:48

Heeft je SAM een vast IP adres, anders zou je even kunnen proberen door er ene aan toe te kennen buiten de bbox zijn dhcp pool, zoals 192.168.1.130.

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Michel G » 11 Jan 2017, 14:23

Jammer genoeg moet ik daarvoor eerst kunnen inloggen via Speedwire (ethernetkabel), waarna een vast IP-adres kan worden toegewezen...
Alleszins bedankt voor de tip, want ook de fabrikant van de omvormer SMA adviseert om een vast IP-adres in te stellen voor een stabielere verbinding.
Michel G

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 12 Jan 2017, 08:45

Lukt het dan niet om een vast IP in te stellen als je met een netwerkkabel de omvormer rechtstreeks op de PC aansluit.
Zoals beschreven hier: http://www.sma-benelux.com/nl_BE/kennis ... nding.html

Michel G
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Jan 2017
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: portforwarding bbox3

Berichtdoor Michel G » 12 Jan 2017, 12:00

Bedankt voor de tip. Ik probeer het zo spoedig mogelijk uit.

Heb nu netwerkkabel rechtstreeks kunnen aansluiten op PC. Inloggen als"installateur" is gelukt (zie screenshot), en heb vast IP-adres kunnen instellen volgens instructies van SMA Solar Technology. Ik heb echter het in de instructies voorgestelde IP adres 192.168.0.170 bevestigd. Een 2de connectie nadien lukt echter weer niet meer... (noch als installateur, noch als gebruiker...)Ligt dit aan het IP-adres?
Rechtstreeks inloggen na aansluiting van kabel op PC ipv modem lukt niet meer (er komt geen verbinding tot stand met de omvormer)
Bij opnieuw inloggen via de b-box 3 komt wel een verbinding tot stand, maar ik zie nu een nieuw fenomeen : downlink. (snap wel niet vanwaar dit komt...) (zie screenshot).
Ik heb geen idee hoe ik daar een mouw aan kan passen...
Michel G
Printscreen_Downlink.jpg
Printscreen SMA 12_01_2017.docx
(409.35 KiB) 26 keer gedownload


Bij inloggen met aansluiting ethernetkabel PC - omvormer krijg ik dit te zien:
download/file.php?mode=view&id=10388
Bijlagen
Printscreen verb PC_SMA.jpg

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 4 weken 19 uur 15 minuten geleden (16 Sep 2019, 17:36)

Sorry dat ik zo'n oud topic omhoog gooi, maar 'k zit toch met zelfde probleem denk ik.
Mijn SMA omvormer (SMA Multigate voor micro-inverters) heeft nu en dan verbindingsproblemen.
Een vast ip adres zit er reeds jaren in, toch verliest hij af en toe, steeds s'nachts rond 3h-4h verbinding met de Bbox-3.
Soms komt het goed na een poosje, soms maar na een dag. Soms blijft het 7 dagen aan een stuk goed.

Communication fault in PV system
Affects device: Sunny Multigate-10 "Sunny Multigate 795" (SN: xxxxxxxx)
Contact to the device is overdue.
Last receipt of data on: 9/14/2019 11:29:06 PM

Recommendation:
Check the Internet connection of the device.


De SMA helpdesks rade aan om poorten te openen:

There is no issue with Sunny Portal.
It seems more a problem with the communcation between inverters, multigate and router.
Did you change provider and or router?
You can also try to open the UDP ports on the router from 1025 till 65.536.


Wel veel poorten te openen hé ?
Voor ik dat effectief begin open te zetten, wil ik hier eens reacties over horen.

Inkomende poorten 80, 443 en 23 openen via MyProximus zal niet veel uithalen daar SMA een uitgaaande poort nodig heeft ?
In de Bbox-3 zit de SMA reeds in de DMZ zone (Firewall niveau - Matig).
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 4 weken 18 uur 40 minuten geleden (16 Sep 2019, 18:11)

kan dit je wat verder helpen i.v.m. openen van UDP poort
en de gebruiksaanwijzing

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 4 weken 15 uur 39 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:13)

Bedankt jackho voor de zoekterm "udp" bij SMA. Zitten interessante artikels bij.
Met de gebruiksaanwijzing van de Sunny Matrix ben ik niks :wink:

Een paar zaken zijn reeds in orde:
- vast IP adres
- de DMZ instelling in de Bbox-3 op "laag gezet"

Nu een paar dagen afwachten :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 447
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Ernie » 4 weken 15 uur 10 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:42)

Als het enkel om uitgaande poorten gaat: die zijn toch niet gesloten op een BBox3!?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4148
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor jackho » 4 weken 14 uur 55 minuten geleden (16 Sep 2019, 21:57)

Op de bbox3v+ zijn die in ieder geval toch niet gesloten.
Zijn er dan voor de sma geen inkomende poorten nodig?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 4 weken 14 uur 44 minuten geleden (16 Sep 2019, 22:08)

Ik kon 2 zaken doen:
- DMZ aanzetten
of
- UDP Ports forwarden van 1025 tot ....

Geen idee of SMA inkomende poorten nodig heeft :roll:
Vond dit terug:
On the router, all UDP ports > 1024 must be open for outgoing connections.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

GuntherDW
Premium Member
Premium Member
Berichten: 644
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor GuntherDW » 4 weken 14 uur 33 minuten geleden (16 Sep 2019, 22:19)

Daar zie je toch zelf al dat je hiervoor niet aan port forwarding moet doen eigenlijk? Enkel dat uitgaand poorten moeten openstaan. Welke 99% van de tijd op huis tuin keuken routers ook gewoon is by default tenzij je dat specifiek hebt ingesteld?

Dacht al zoiets initieel maar dit bevestigt mijn gedachte.

Evenmin moet je "DMZ" gebruiken.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 3 weken 6 dagen 18 uur geleden (17 Sep 2019, 18:50)

Deze 2 oplossingen werden aangedragen door SMA.
Ok, maar tot een goed jaar of zo werkte het zonder probleem.
Steeds met dezelfde Bbox-3 en SMA installatie sinds 5 jaar geleden, waarom het laatste jaar dan wel problemen optraden is mij een raadsel ?
En niet alle dagen, maar 1 of 2 keren per week dat er geen communicatie was voor de online monitoring.
De SMA kon ik ook niet pingen en kwam niet voor in de lijst lan apparatuur van de Bbox.

Ik heb de laatste dagen ook problemen dat de Voip Gigaset dat geen verbinding maakt.
Netwerkkabel effen eruit en er in en dit was tijdelijk opgelost.
Heb daar nu poorten 5060 en 5061 van opengezet, ingaand en uitgaand. Voorlopig blijft het goed.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

GuntherDW
Premium Member
Premium Member
Berichten: 644
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Contact:

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor GuntherDW » 3 weken 6 dagen 16 uur geleden (17 Sep 2019, 19:54)

Misschien de recente changes mbt wifi op de bbox3? Heb zelf geen BBox3 meer in m'n netwerk staan dus kan het niet met zekerheid zeggen maar er staat hier ook een topic/thread over op dit forum.
De "one ssid" instelling?

Al is dit natuurlijk enkel als ze via wifi aan de bbox3 zitten, niet bedraad. Dan weet ik het ook niet, buiten dat je eens kan proberen een factory reset uit te voeren ofzo, met firmware upgrades erbij.

EDIT: Ik zie dat je zelf ook in die topic gereageerd hebt. Je wist er dus al van :P. Mijn idee blijft van eens een reboot/factory reset e.d. te proberen en indien het blijft eens met een andere bbox/router te proberen als je die of iemand die je kent nog liggen heeft.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 3 weken 6 dagen 15 uur geleden (17 Sep 2019, 21:01)

Neen, geen One-SSID dinges hier. Is Technicolor 1ste versie, geen ac en op beiden WiFi netwerken zitten apparaten.
Ik gebruik de SMA en de Gigaset enkel via lan.
Op de voeding van de Bbox zit een digitaal klokje om deze s' nachts een halfuurtje uit te zetten.
Ik deed dit destijds om geen verbindingsproblemen meer te hebben met de Gigaset voip.
Heb deze nu "vast aan" gezet zodat deze de Bbox niet meer uitschakelt s' nachts.
Ik zal zien wat het geeft :-)
Bijlagen
Schermafdruk op 2019-09-17 20-46-59.png
SMA onderbreking en herstel.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 1 week 2 dagen 2 uur geleden (06 Okt 2019, 10:23)

Reeds 2 weken en 4 dagen geen probleem meer met de SMA communicatie..
Mijn Bbox-3 blijft continu onder spannig staan, dus dat zal het probleem geweest zijn.
Heb nu SMA uit de DMZ weggenomen, had dit 3 weken geleden op laag gezet.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04

Niemke85
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 Okt 2019

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor Niemke85 » 1 week 16 uur 1 minuut geleden (07 Okt 2019, 20:51)

Sinds het plaatsen van mijn zonnepanelen met een sma omvormer model sunny boy sb3.0-1AV-41 heb ik problemen met mijn tv stream. Er komt altijd een blauw scherm met de tekst 'er is een onverwachts probleem', als ik dan een zender nr boven ga heb ik terug beeld. Als de utp kabel uitrek van de omvormer is het probleem weg. Iemand die hier nog problemen mee heeft? Installatie is een bbox3 van technicolor en een decoder v6. Voor de rest is er geen probleem met het internet, het probleem doet zich enkel voor bij de tv.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2252
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: portforwading bbox3

Berichtdoor lacer » 6 dagen 19 uur 3 minuten geleden (08 Okt 2019, 17:49)

Ik ondervond zondag meerdere netwerkproblemen.
Gelijk welke time server werd niet meer gevonden op Kodi Libre elec, datum bleef staan op 22 juni 2018.
De Gigaset C610IP VoIp telefoon kon niet meer registreren.
De Wifi-camera maakte veel teveel verbindingen aan (zo'n 15000 op iets meer dan 24h :| ) Dit merkte ik op via m'n Pi-hole.
Youtube op de Smart TV wilde via de Pi-hole dns niet meer werken, dan maar de Bbox-3 dns gebruikt.

Na een herstart van de Bbox waren de meeste problemen verholpen.
Was 19 dagen geleden dat ik dat ding nog eens herstartte. Voorheen alle dagen, maar ondervond laatste tijd problemen met de SMA communicatie.
De Wifi-cam heb ik nu tijdelijk af gezet.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 16.04 + 18.04


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten