Fon zonder proximus.be maar met fonera

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 28 Mei 2016, 18:32

Ik heb thuis een fonera 2.0n die open staat voor andere fon gebruikers. Hierdoor zou ik zelf op andere fon spot moeten geraken. Ik ben wel proximus.be mobiel klant,maar Internet en tv heb ik bij telenet.
In principe denk ik dat ik toch toegang zou moeten kunnen krijgen tot fon hotspots,maar ik kan niet inloggen op die hotspots,ondanks dat het email en paspwoord zeker juist zijn.
Nogiemand die een fon (era) access point staan heeft en g3n proximus klant is die me kan uitleggen hoe ik toch ga kunnen inloggen onderweg?

Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1023
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor bruma » 28 Mei 2016, 19:04

Log eerst eens in op je fon account en kijk daar even of hij nog on-line staat. Normaal zou dit werken

Sent from my D6000 using Tapatalk

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 28 Mei 2016, 20:14

Als ik inlog in de proximus/fon app lukt dat, maar ik kan niet inloggen in hotspots onderweg.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1023
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor bruma » 28 Mei 2016, 20:35

Het is wel op fon.com dat je moet nakijken of je fon router on of off line staat.

Sent from my D6000 using Tapatalk

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 28 Mei 2016, 21:03

Die staat online hoor.
Op fon.com en ook vrienden die op bezoek komen kunnen mer hun fon bij ons inloggen.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1023
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor bruma » 28 Mei 2016, 22:20

Lukt het om te verbinden met uw eigen public fon AP en daarna met de browser in te loggen? (Login-scherm komt na om het even welke url), niet de app dus

Sent from my D6000 using Tapatalk

Gebruikersavatar
solid-killer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 581
Lid geworden op: 20 Jan 2011
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor solid-killer » 29 Mei 2016, 12:39

Ik heb hetzelfde probleem ook al vaker voorgehad, om één of andere reden herkennen ze de andere FON niet (ook al meegemaakt in Japan, wat heel irritant is als je net internet nodig hebt :-( )
De oplossing die ik gevonden heb is de app van Fon zelf installeren en die de login laten doen, dat werkt normaal wel.
===============> Scarlet <============== ========> Scarlet pocket wifi 3G <========
Afbeelding Afbeelding

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 30 Mei 2016, 08:00

Daar zit het probleem vrees ik. In de Belgische app store (android) heb je enkel de proximus app, de originele fon app is hier niet te vinden.

via tapatalk

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6437
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Mei 2016, 20:17

Aangezien FON van z'n prive netwerken af wil en enkel nog met partners verder wil gaan (een serieuze ommekeer voor een bedrijf dat net daarvoor nog fon for business aant betatesten was), vrees ik dat support voor fonera toepassingen een stille dood gaat sterven.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1628
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor skynetbbs » 31 Mei 2016, 11:16

"fon for business" heeft een andere registratiebackend...
jij wil niet dat "proximussers" op je "fon voor business" kunnen inloggen; alleen accounts die je in dat "fon for business" wilt configureren
beide wordt nog verkocht;
https://shop.fon.com/en/product/fonera-business
de gramofon als je "proximus" en je eigen wilt
en de "fon for business" voor het apparte circuit

dit in tegenstelling wel tot hun eigen pagina
* Any customer will be able to log in and connect via email and password, with a Facebook account, or using Fon credentials if the person is already a Fon member.

* zowiezo kun je de "fon for business" niet registreren op www.fon.com en dus niet hiermee op andere fonspots aanloggen
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2289
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 205 keer
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor bambipower » 31 Mei 2016, 12:24

de koe zegt boe

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6437
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor ITnetadmin » 31 Mei 2016, 12:47

Kijk, dat bestaat dus toch nog. I stand corrected.
Ik kon het laatst niet terugvinden op de site.

En ik weet wel dat dat een aparte registratie heeft; iets dat een jaar ofzo geleden niet vermeld werd (daarom dat er hier zo eentje stof ligt te happen momenteel :-) ).

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 31 Mei 2016, 19:04

bambipower schreef:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oakley.fon&hl=nl

Bedankt, maar ik krijg de melding: Dit iitem is niet beschikbaar in je land.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6437
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor ITnetadmin » 01 Jun 2016, 03:43

Bah, regional stores, nog zo'n klucht in het internet tijdperk. Dikke miserie om buitenlandse gsm kaarten enzo te beheren want de noodzakelijke apps bevinden zich zelden of nooit in de Belgische store.

Volgens mij zou die link daar wel ns op de NL store kunnen slaan.

Gebruikersavatar
solid-killer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 581
Lid geworden op: 20 Jan 2011
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor solid-killer » 01 Jun 2016, 20:45

gewoon effe op de play store via een VPN ofzo en dan lukt het wel. Ik heb de mijne in Japan moeten installeren, in de belgische store vond ik hem ook niet. bizar :-(
===============> Scarlet <============== ========> Scarlet pocket wifi 3G <========
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2289
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 205 keer
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor bambipower » 04 Jun 2016, 09:38

de koe zegt boe

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 16 Jun 2016, 09:14

OK, ik heb het eerst met TunnelBear geprobeerd, maar die kon de app store niet foppen.
Ik heb dan maar de apk opgezocht en geïnstalleerd vanaf:
https://apkpure.com/fon-for-members/com.oakley.fon

Nu nog eens op stap gaan en testen.

Hopelijk werkt het even goed als de hotspots van telenet.

Gebruikersavatar
tommekentom
Premium Member
Premium Member
Berichten: 537
Lid geworden op: 31 Mar 2012
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 23 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer
Contact:

Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor tommekentom » 16 Jun 2016, 09:36

skynetbbs schreef:de gramofon als je "proximus" en je eigen wilt
en de "fon for business" voor het apparte circuit

dit in tegenstelling wel tot hun eigen pagina
* Any customer will be able to log in and connect via email and password, with a Facebook account, or using Fon credentials if the person is already a Fon member.

* zowiezo kun je de "fon for business" niet registreren op http://www.fon.com en dus niet hiermee op andere fonspots aanloggen

Met de Gramofon kan je dit ook niet
Afbeelding [MOB] Orange Shape Traveller / [Int+TV] Orange Internet + TV Boost

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
solid-killer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 581
Lid geworden op: 20 Jan 2011
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor solid-killer » 16 Jun 2016, 09:42

enige dat ik nu wel al gemerkt heb is dat er ergens een bug in de app zit. soms als ik in de buurt van een fon netwerk kom, maar net niet dicht genoeg om deftig te verbinden, begint mijn gsm continu te verbinden en wordt die enorm warm. opletten dus :?
===============> Scarlet <============== ========> Scarlet pocket wifi 3G <========
Afbeelding Afbeelding

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor IYZY » 16 Jun 2016, 16:23

Ik heb mijn Fonera nu al misschien bijna een jaar niet meer ingestoken... Weet zelf niet meer waar hij ligt...
Hij staat onder mijn account dus ook als offline, maar ik kan nog steeds inloggen op Fon-spots.
Welk enkel via PROXIMUS_FON, de automatische Fon werkt helaas niet (in Frankrijk met SFR dan weer wel).

Je kan ook gewoon de homespots van Telenet gebruiken, of (op een mobiel apparaat) de Proximus Fon-app downloaden, inloggen en het profiel proberen te installeren.
Anders even een mailtje sturen naar Fon, die antwoorden redelijk snel.

Met PROXIMUS_FON had ik altijd maar een brakke 2 Mbps-lijn.
Een drietal maand geleden moest ik werken waar geen internetverbinding voorzien was, maar bovenaan het gebouw kon je op een Fon-spot van de buren (aan de andere kant van de straat), en ik had gewoon bijna 13 - 20 Mbps downstream, en 4 - 7 Mbps upstream.
's Avonds dropte het wel naar 1,2 Mbps, en pas na een tijd gedeconteerd te zijn ging de snelheid terug omhoog, maar ik wist niet dat het open Fon-netwerk zo'n snelheden bood.
Ik wist zelf niet dat Proximus zo'n snelheden in die straat bood...
Blond doesn't mean stupid :roll:

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 144 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor BertG3 » 16 Jun 2016, 21:37

Huh, met FON inloggen op Telenet Homespots ? Sinds wanneer is dat mogelijk ?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2035
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Contact:

Re: Fon zonder proximus.be maar met fonera

Berichtdoor cadsite » 17 Jun 2016, 07:06

BertG3 schreef:Huh, met FON inloggen op Telenet Homespots ? Sinds wanneer is dat mogelijk ?

Niet.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast