Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

pkrs
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 Jan 2016

Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor pkrs » 03 Jan 2016, 01:56

Hallo

Ik zit met volgend probleem:

Omdat ik maar 1 UTP aansluiting in de living heb (aangesloten op B-BOX3 in garage) en een slecht wifi signaal ontvang heb ik een extra router in mijn living geplaatst die ik heb ingesteld als Access Point/Switch (DHCP uitgeschakeld en IP ingesteld (192.168.1.200) in zelfde range als B-BOX3 (192.168.1.1 - 192.168.1.63) en aangesloten op LAN).

Tot hier alles OK, wifi signaal is sterk in de living en internet gaat snel.

Nu wou ik nog de Proximus TV decoder aansluiten op de overige LAN aansluitingen van de Access Point/Switch maar daar gaat het mis.
Na het opstarten van de TV decoder heb ik voor een aantal seconden beeld waarna de foutmelding komt dat er geen verbinding is.

Wat doe ik fout?
Kan de TV decoder enkel rechtstreeks op de B-BOX3 aangesloten worden? Ik dacht gelezen te hebben dat een Access Point/Switch geen probleem zou geven.

Was ook nog van plan om de Mobile Coverage Extender aan te sluiten op de Access Point/Switch en later nog een NAS maar vrees dat dit ook niet zal lukken.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt :-)

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 701
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Zorba » 03 Jan 2016, 08:11

Hier hetzelfde probleem met een TP-Link switch. Had ook verwacht dat dit zou werken.
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 571
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor SpecialK » 03 Jan 2016, 11:21

Met een BBOX3 kan je je decoder op een switch aansluiten. Met een BBOX2 enkel als die in full routed mode staat, maar da's niet relevant voor jouw situatie.

Wat ik wel al gemerkt heb is dat er iets "speciaals" is met het verkeer naar de decoder. Ik heb nl. al eens geprobeerd een decoder op een wireless bridge (D-Link DWL-G700AP) aan te sluiten, en dat werkt niet. Een PC kan je zonder enig probleem op die bridge aansluiten, maar de decoder weigert te werken.
Misschien gedragen de switchpoorten in jouw router zich toch niet 100% als een switch?

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1095
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor butskristof » 03 Jan 2016, 11:35

Vreemd, hier draait dat al jaren zonder problemen. Eerst met een bbox2 in fully routed mode, sinds deze zomer met een bbox3. Het kàn dus wel degelijk, maar ik heb ook niet direct een idee waar het dan bij jou misloopt. Zeker aangezien internet wel werkt..
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor deman3417 » 03 Jan 2016, 12:16

Bij mij is het net omgekeerd.
Als ik de TV decoder aan zet, valt internet uit. PC krijgt zelfs geen IP van de DHCP.
Als ik decoder uit zet, werkt PC normaal.
Het lijkt of de decoder de connectie helemaal voor zichzelf opeist.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2991
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor AndRo555 » 03 Jan 2016, 12:27

deman3417 schreef:Bij mij is het net omgekeerd.
Als ik de TV decoder aan zet, valt internet uit. PC krijgt zelfs geen IP van de DHCP.
Als ik decoder uit zet, werkt PC normaal.
Het lijkt of de decoder de connectie helemaal voor zichzelf opeist.


Is dit met een router als switch en AP? Want in dat geval gaat het vaak fout met de TV stream (broadcast) en wifi verkeer. Iets met UDP verkeer en IGMP floods.

Kiwivogel
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Kiwivogel » 03 Jan 2016, 13:00

Bij mij werkt het ook zo, wel heb ik op mijn router die als switch dient geen vast ip adres, maar krijg ik die van de dhcp van de bbox rechtstreeks toegewezen. Dat is het enigste verschil dat ik heb wat betreft de config

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 382
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor flupke19 » 03 Jan 2016, 13:56

pkrs schreef:Na het opstarten van de TV decoder heb ik voor een aantal seconden beeld waarna de foutmelding komt dat er geen verbinding is.


... wat betekent dat de link wel degelijk werkt, maar dit ruikt vlg mij naar een QoS probleem: onvoldoende bandbreedte voor de video om continu beeld te hebben.
Heb je al eens geprobeerd zonder dat er internet traffic naar de switch/AP loopt? De switch heeft toch een 1Gb verbinding met de bbox?

pkrs
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 Jan 2016

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor pkrs » 03 Jan 2016, 14:39

flupke19 schreef:
pkrs schreef:Na het opstarten van de TV decoder heb ik voor een aantal seconden beeld waarna de foutmelding komt dat er geen verbinding is.


... wat betekent dat de link wel degelijk werkt, maar dit ruikt vlg mij naar een QoS probleem: onvoldoende bandbreedte voor de video om continu beeld te hebben.
Heb je al eens geprobeerd zonder dat er internet traffic naar de switch/AP loopt? De switch heeft toch een 1Gb verbinding met de bbox?

Bij het testen van de decoder is enkel de decoder via LAN verbonden met de switch (heb wifi signaal voor de zekerheid zelf eens uitgezet maar probleem blijft). Voor de rest is er voorlopig niets verbonden met de switch.

Dit gaat over een TP-Link TL-WR841ND die met een cat. 5 kabel aangesloten is op de bbox3.

Als ik deze kabel rechtstreeks aansluit op de decoder is er geen probleem enkel als de switch er tussen wordt geplaatst...

Kiwivogel
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Kiwivogel » 03 Jan 2016, 14:57

heb je al gekeken naar de igmp settings? Deze afzetten helpt ook wel eens (zie tip hierboven ook) deze staan normaal in de tplink interface bij interface setup --> LAN

Gebruikersavatar
Zorba
Premium Member
Premium Member
Berichten: 701
Lid geworden op: 08 Nov 2010
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Zorba » 03 Jan 2016, 15:18

Straks ook eens nakijken :-) ben benieuwd
edpnet VDSL XL
Mobile Vikings

pkrs
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 Jan 2016

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor pkrs » 03 Jan 2016, 15:20

Kiwivogel schreef:heb je al gekeken naar de igmp settings? Deze afzetten helpt ook wel eens (zie tip hierboven ook) deze staan normaal in de tplink interface bij interface setup --> LAN


Heb dit net eens gedaan (IGMP Proxy op disable) en reboot uitgevoerd maar probleem blijft hetzelfde...

Vind het zeer raar, telkens ik van kanaal verander op de decoder heb ik voor een 3-tal seconden beeld waarna hij de foutmelding "geen signaal" toont.

Heb ook eens een LAN kabel van de switch met m'n laptop verbonden en heb een 100Mbps verbinding met de switch.
Speedtest.net geeft volgend resultaat (niet dat dit veel uitmaakt?)
28.15Mbps download
5.61Mbps upload

Kiwivogel
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Kiwivogel » 03 Jan 2016, 16:02

Dan weet ik het ook niet. Het probleem zal ergens in de TPlink zijn die nog iets zal doen met het verkeer op layer2/3 niveau (en niet basic switching doen). Afhankelijk van de revisie versie kan je er DD-WRT op zetten als alternatieve FW. Maar daarvoor moet je al een doorwinterde gebruiker zijn :-) .

StijnVM
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 Sep 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor StijnVM » 12 Feb 2016, 20:23

deman3417 schreef:Bij mij is het net omgekeerd.
Als ik de TV decoder aan zet, valt internet uit. PC krijgt zelfs geen IP van de DHCP.
Als ik decoder uit zet, werkt PC normaal.
Het lijkt of de decoder de connectie helemaal voor zichzelf opeist.


Was op dit topic gestoten bij het rondzoeken. Mijn probleem was net hetzelfde.

opgelost met behulp van:
http://dsss.be/w/make_a_dd-wrt_bridge_s ... cp_traffic
(had ik nodig omdat ebtables commando niet herkend werd. hebben ze hierboven omzeild met een handig trucje)

enkel de laatste regel vervangen door:

ebtables -A FORWARD -o ra0 -d Multicast -j DROP
ebtables -A OUTPUT -o ra0 -d Multicast -j DROP

ra0 is bij mij de wifi interface waarnaar ik alle multicast pakketten wil blokkeren. Dat lijkt voorlopig het probleem opgelost te hebben :)

Hopelijk heeft iemand er wat aan, heb er al wat op zitten vloeken :)


Volledige code onder Administration-Commands bij DD-WRT firmware:

Code: Selecteer alles

echo "begin-base64 644 -" > /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "H4sIADwAAAACA5VWz28bVRD+dteON20KG9eq3BJUB21UVy1m2+RQRCO5cX5w" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "yMGHHpAQcr32Eq9wHMveIFAPNSkHDq7wIb1H5R+p0gpx7J8QtaH8EBfuSGbm" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "vbdh8whEHelp9ps3883Mm/ecPFhZXzUMA7EYsPEPAv5Ikc1BdUGgIt7CWSQl" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "i5ejFJY8B2VntjrAecIFPByyLUM2B4cjA43RGDveN6g4HJMD7CxeH9nvo5KT" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "XK9HNva9KsUxPo/fiKvyyMZ7N5hrmrgmVUxHcV0hrmm8OrK3FBfbJmC6FnyK" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "M92P4At7AUuPBsRZwHMPWBq+TXUOHBN5DJzZsg8T5uM8DnfHqHi4ZMHMmpjL" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "+7hWaCKNQW62CFzCy91rTgUW1VSg2gykXdZpwgae3FpDWeRap9oc6qeCPYH5" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "+6LqDZQnd0qeCyqPqWI4D5+vQzXHua6rXBvqTIsqlzzffS9LfiZpORc+y8Oh" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "oWYD/Dycgj90nWXqaUXkuE887B/bc1gRfGzL8YwdiBmniIf5TMU1hV+GjohZ" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "QwbLgsvGgcX+sd1K2A2aCe/xtzybH76fIdsNmtPv47Rr49muTfh9NbcU9kXd" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "V1W/WboLT8lvjIee6wR0ZtLOtbnOipgN4x8pBfN58L0zYl47Xh73HLbpdyR7" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "dEd21N1l31e78bwpXtTmqP14RjnyUXMS+2yXve9x5beBi7Q+vGKjQL1+655s" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "Oy5hF6fKx+a/bX9l8ARvIO/SuvwfXMn9gvX/+wun7LfDRtDpB4tr1XV8EfQ6" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "Qbv2ZdDrh1udxZulhdK8x86l/tebUd0nHfWkbsVfvaBdioKvIvnVrEd1lPx+" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "n+FG2Pl8S9q7zR5Km83A394o1f1w/iahrabYfwO5LN4aMKFwmVY10Z96wHiH" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "1mQi7hMb4LFNqfiUuOvAVYVjipElOXW+OY3vJwrOKz4rwfeB0jHfC+3sY74F" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "2UPXTPjlE37Mx/iOqi+WX8lvoPmxLGr1Hdj8VmR9mUR9qxpfK3W8vnjvrvo2" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "E37uCXmnE72y0B8XfHYCX5KLZYaKOiB9TtWdUmczqfHRm8GnJ/DpYhyr7c9x" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "cs/SoixYGk5reFLDZzQ8oeGM8OB3mBO/fwb99sh3F+M57Q7Ma3hVvyOBH9XC" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "bqmBsBNGNXop2+0AjXZQ72x3Y1irRa2wHyOO4BfXj4JebbMeNVrCtN3RjOLu" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "pUx5j1jPGFJ/p/QLpfdMqelHGGm6SEXSE1OyzzQtjzGtW4xpkLcZn5N98/6y" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "2i/y7InnutKc31T/qjAuKF1W+p7SfwMbOFhxAAkAAA==" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
echo "====" >> /tmp/ebt_ip.o.gz.u64
uudecode /tmp/ebt_ip.o.gz.u64 | gzip -cd > /tmp/ebt_ip.o
insmod ebtables
insmod ebtable_filter
insmod /tmp/ebt_ip.o
ebtables -L
ebtables -A FORWARD -o ra0 -d Multicast -j DROP
ebtables -A OUTPUT -o ra0 -d Multicast -j DROP

Gautier
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 31 Dec 2012
Locatie: Frankrijk / VK
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Gautier » 03 Mar 2016, 04:43

Het helpt natuurlijk niet als mensen alles door elkaar gooien. Een router, hub en switch zijn fundamenteel andere netwerkelementen, en die werken totaal anders. Zo'n TL-WR841ND is een router, en die kan niet 'geconfigureerd worden' als een switch. Het is een router, punt.

Mocht er een ouderwetse hub tussengeplaatst worden, zou het wellicht wel werken, maar dan heb je natuurlijk ook geen draadloos accesspunt. Probleem is dat routers, en moderne switches, op verschillende OSI-niveaus gaan tussenkomen en daardoor verkeer gaan verstoren, bijvoorbeeld multicast- en managementverkeer.

Mogelijke problemen kunnen zijn:
*decoder kan enkel op een toegewezen Ethernetpoort aangelosten worden (is blijkbaar niet het geval bij Belgacom)
*BBox aanvaardt enkel MAC-adres van decoder, dan moet je MAC spoofing/cloning toepassen
*problemen met toewijzing IP-adres en -ranges (als hij het juiste MAC-adres niet doorkrijgt, zou het kunnen dat hij hem niet in de decoder-IP-range zet)
*verstoring van multicast- en broadcastverkeer
*...

Het probleem is dat standaardsoftware niet echt veel speling met de parameters mogelijk maken, en je weet niet wat ze intern allemaal blokkeren en doorlaten. Voorgaande post lijkt te suggereren dat er iets met de multicast zou zijn, alhoewel ik ook niet begrijp waarom het dan zou uitmaken dat je dat op de WLAN blokkeer of niet, maar soit.
Ik zou beginnen met de decoder in een DMZ te zetten. Dan zou de router het verkeer in principe zoveel mogelijk moeten doorlaten, en niets blokkeren. Dus ook de multicast moet er dan doorgeraken. Ga in de software naar de optie DMZ, en vul daar het IP-adres in van de decoder. 't Is weliswaar een dynamisch adres, maar eenmaal de lease is toegewezen via DHCP, zal dat normaal nooit meer veranderen.

StijnVM
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 Sep 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor StijnVM » 04 Mar 2016, 15:51

Gautier schreef:...
*verstoring van multicast- en broadcastverkeer
*...

Het probleem is dat standaardsoftware niet echt veel speling met de parameters mogelijk maken, en je weet niet wat ze intern allemaal blokkeren en doorlaten. Voorgaande post lijkt te suggereren dat er iets met de multicast zou zijn, alhoewel ik ook niet begrijp waarom het dan zou uitmaken dat je dat op de WLAN blokkeer of niet, maar soit.
...


Mijn probleem lag enkel bij de WLAN. De PC die met de kabel verbonden was met die AP kon nog perfect op internet als de decoder opstond maar dat was niet het geval met alle apparaten die draadloos verbinding maakten. Blokkeren van multicast pakketten naar WLAN was voor mij een oplossing. Dat was misschien niet helemaal duidelijk.

Gautier
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 31 Dec 2012
Locatie: Frankrijk / VK
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Gautier » 05 Mar 2016, 18:43

Ja dat had ik begrepen hoor. Alleen zie ik niet zo gauw in waaraan dat kan liggen. Normaal staan al je apparaten, draadloos en bekabeld, op hetzelfde subnet geconfigureerd, stel 192.168.0.0-255. Bij een multicast worden de IP-pakketten naar al die adressen tegelijkertijd uitgestuurd, of die nu op draadloos zitten, of achter een kabel. Dus het blokkeren van de Wifi zou echt niets mogen uitmaken. Maar bon, zoals ik al eerder zei, zo'n routers zijn op allerlei eigenaardige manieren geconfigureerd (onder andere iets wat AP isolation heet - scheiding van Wifi en ethernetpoorten), dat het moeilijk te achterhalen is hoe een router precies met het verkeer omgaat. Trial and error is nogal vaak de beste manier om een resultaat te proberen te bereiken.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Goztow » 11 Mar 2017, 10:39

Ik heb hetzelfde probleem. Net ook even voorgelegd aan de helpdesk. Die raadt een wifi bridge aan, wat uiteraard een goed idee is maar wat de userbaser in mij een beetje stoort :D. Ik ga trouwens wel voor die wifi bridge gaan, want ik heb in principe zelfs 2 switchen nodig, en achter die 2e switch (wat in werkelijkheid een fritzbox is die in LAN1 to network staat) krijgt hij totaal geen verbinding.

Mijn setup bij deze test:
modem -> LAN -> TV1
modem -> LAN -> switch TP link -> TV2 (beeld 3 seconden, dan valt hij weg)
ook getest: modem -> LAN -> switch TP link -> switch fritz box -> TV2 (decoder vindt geen verbinding)

Ik vermoed inderdaad dat mijn tp link router die ik als switch gebruik, toch nog enige "intelligentie" toont en bepaalde dingen begint te blokkeren. Iemand enig idee hoe het technisch precies zit?

Ik las op adsl bc dat ik een switch met IGMP snooping zou nodig hebben. https://forum.adsl-bc.org/viewtopic.php?f=2&t=96536 Onze Philippe is daar trouwens ook zeer actief ;).
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3694
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor raf1 » 11 Mar 2017, 11:21

Goztow schreef:Iemand enig idee hoe het technisch precies zit?

Hieronder vind je enkele links naar technische informatie over "routed iptv" zoals KPN dat in Nederland heeft geïmplementeerd, bij Proximus is de implementatie bijna identiek.
http://kpn.gebruikers.eu/forum/viewthre ... post_19048
http://netwerkje.com/routed-iptv

Goztow schreef:Ik las op adsl bc dat ik een switch met IGMP snooping zou nodig hebben.

Dat is inderdaad een vereiste als je met een switch werkt, als je Proximus tv inclusief Netflix-app achter een eigen router wil steken moet je ook nog prutsen aan andere instellingen zoals DHCP(dhcpoption 60) en VLAN's.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor philippe_d » 11 Mar 2017, 12:14

Goztow schreef:Mijn setup bij deze test:
modem -> LAN -> TV1
modem -> LAN -> switch TP link -> TV2 (beeld 3 seconden, dan valt hij weg)
ook getest: modem -> LAN -> switch TP link -> switch fritz box -> TV2 (decoder vindt geen verbinding)

Staat je FritzBox, die je als 2de switch gebruikt als "IP Client" ingesteld?
Want je hebt namelijk verschillende manieren waarmee je een FritzBox kan verbinden met je netwerk (via LAN1).
Welke FB is het? Laatste FW?

Goztow schreef:Ik vermoed inderdaad dat mijn tp link router die ik als switch gebruik, toch nog enige "intelligentie" toont en bepaalde dingen begint te blokkeren. Iemand enig idee hoe het technisch precies zit?

Of bij gebrek aan intellegentie de hele traffiek naar beneden haalt?
Ik heb ergens gelezen dat het al voldoende is als één PC in standby mode gaat om de hele mulicast traffiek te beïnvloeden.
Een switch biedt multicast aan aan alle poorten, als één van die poorten op 10 mbit komt (wat het geval is bij een LAN kaart in sleep mode), wordt de hele multicast traffiek aangepast naar 10 mbit

Goztow schreef:Ik las op adsl bc dat ik een switch met IGMP snooping zou nodig hebben.

Waarschijnlijk de oplossing voor jouw probleem (en neem dan maar direct een gigabit switch).

Goztow schreef:Net ook even voorgelegd aan de helpdesk. Die raadt een wifi bridge aan, wat uiteraard een goed idee is maar wat de userbaser in mij een beetje stoort :D. Ik ga trouwens wel voor die wifi bridge gaan, want ik heb in principe zelfs 2 switchen nodig,

De WiFi bridge heeft een voordeel dat deze een ingebouwde QoS heeft, en de IPTV traffiek voorkeur geeft.
Nadeel is de 5Ghz band, die wel een snelle verbinding geeft, maar niet zover draagt ...

Niets is dus beter dan bekabeld indien mogelijk!
2 kleine nieuwe switchen kosten de wereld niet (en waarschijnlijk goedkoper dan een WiFi bridge).

Netgear GS105Ev2 schijnt goed te werken voor IPTV.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

OBiWaN007
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 04 Jul 2007
Locatie: Wetteren
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor OBiWaN007 » 15 Mar 2017, 00:08

Kan je eens nakijken welk IP je decoder krijgt van je router/switch ?
Decoders van Proximus krijgen van de bbox in principe ALTIJD een IP 192.168.1.64 of hoger
als hij door de router die er tussenzit een IP krijgt onder de *.*.*.64 zit je fout.
Internet: 1x VDSL XL EDPnet 100/30 vectoring met FritzBox 7490 --> firmware 06.52
Telephony: VoIP in : EDPnet & VoIP uit : MegaVoIP + GSM: Proximus Mobile Bizz L
TV: 1x VDSL Proximus 100/30 vectoring met Bbox3 --> Decoder v5c TV + Football
Storage: 1x Netgear ReadyNAS 314 @ 20TB & 1x Synology NAS 916+ @ 30TB --> Raid 5

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1095
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor butskristof » 13 Jun 2017, 19:10

Allen,

Graag even jullie hulp. Zonet een TP-LINK TL-SG105 switch geplaatst als Gigabit alternatief. Zoals ik hier zelf al reageerde, werkte alles vroeger feilloos met een router die ik als switch en access point gebruikte. Door uitbreiding van het netwerk is deze nu verhuisd en kocht ik die TP-Link switch als vervanging.
Na aansluiten hetzelfde probleem als hierboven: enkele seconden beeld en daarna een netwerk error. Internet lijkt wel correct te werken.

Op de doos staat wel dat hij IGMP snooping etc doet om multicast traffic te beïnvloeden, maar blijkbaar loopt het dan toch nog grondig mis?
Voor zover ik kan zien heeft deze switch geen IP of configuratiemogelijkheden die ik kan aanpassen hiervoor?
Het is de gewone 5-poortsvariant, iemand ervaring met de 'Easy Smart' en of die het beter doet in combinatie met Px TV?

Er hebben ondertussen al drie afgedankte routers tussen gestaan die als switch gebruikt werden en dat gaf nooit problemen, nu wil ik het met het correcte materiaal aanpakken en loop het mis :roll: .

Alvast bedankt!
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

Senne
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Senne » 15 Jun 2017, 10:05

butskristof schreef: een TP-LINK TL-SG105


Die unmanaged switches van TP link doen wel iets met het igmp verkeer, maar niet het goede vrees ik. KPN hun systeem werkt op nagenoeg dezelfde manier en daar vind je identiek dezelfde verhalen.

Mijd overigens de unmanaged switches van TP-Link (SG105(E), SG108(E), SG1016(E) en SG1024(E)), deze zouden IGMP snooping ondersteunen, maar lijken niet goed om te kunnen gaan met de TV streams van KPN.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1095
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor butskristof » 15 Jun 2017, 22:06

Bingo, dat is hem dus. En de Easy Smart is de E-versie waarvoor ik wou wisselen. Ach ja, terug naar Amazon dan maar.

Iemand suggesties voor een andere switch (liefst in ongeveer dezelfde prijsklasse) die gegarandeerd werkt met PxTV?
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor philippe_d » 15 Jun 2017, 22:18

Zie hoger:
Netgear GS105Ev2 schijnt goed te werken voor IPTV.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

openaf
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 Jul 2008
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor openaf » 02 Aug 2017, 21:54

Is het ondertussen opgelost ? Met welke switch, de netgear GS105Ev2 ?

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1095
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor butskristof » 02 Aug 2017, 22:39

Correct. De TP-Link aangemeld voor retour, kreeg een refund van Amazon maar moest hem niet terugsturen. Staat hier nu in de kast stof te happen tot ik er een nut voor vind.
Nadien die Netgear besteld en PxTV werkt terug feilloos.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

Inge T
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 Nov 2017

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Inge T » 4 weken 1 dag 14 uur geleden (18 Nov 2017, 17:26)

Hallo, heb sedert 2 dagen Proximus TV en heb een gelijkaardig probleem als hierboven beschreven. Mogelijk staat de oplossing er zelfs al tussen, maar is allemaal "Chinees" voor mij.
Vanuit de BBOX3 vertrekken 2 netwerkkabels, en komen beiden via 2 verschillende switches bij 2 TV-toestellen. 1 werkt prima, de andere niet (probleem: na 3 sec bevriest beeld, als je zapt weer even beeld, maar bevriest weer na 3 sec....) De switch die werkt is van het type Netgear Prosafe FS108, de switch die de problemen veroorzaakt is van het type TP-Link 8-port TL-SG108. Proximus technieker is langs geweest en heeft de switch er tussen uit gehaald (moet nu elke keer kabel versteken als ik van radio naar TV wil). Moet ik gewoon een andere switch kopen of is er meer aan de hand?

Voor de liefhebbers heb ik ook nog een ander probleem, ook 'opgelost' door de technieker, maar toen zaten we met de switch-problemen. Op beide kabels waren (via de beide switches) ook 2 access-points geplaatst, type Ubiquiti 0,5A GigE PoE (staan nog meer cijferkes op, maar zegt mss al iets). Langs de Netgear kant geen probleem, langs de TP-link wilde de decoder zelfs niet opstarten. Volgens de Proximus technieker kon de decoder die stroom van de PoE niet hebben, en heeft hij dat bakje uitgezet en beide access-points verwijderd. Is dat normaal of zou dat normaal wel moeten werken?

Alvast bedankt voor jullie hulp, en remember.... jip en janneke taal aub :-)

Inge

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor philippe_d » 4 weken 1 dag 13 uur geleden (18 Nov 2017, 18:57)

Inge T schreef: Moet ik gewoon een andere switch kopen of is er meer aan de hand?

Volgens mij moet je inderdaad de correcte switch kopen.
Zie hoger:
Netgear GS105Ev2 schijnt goed te werken voor IPTV.

Wat betreft uw 2de probleem:
Ik begrijp de uitleg niet zo goed. Misschien toch nog eens exact beschrijven hoe alles aangesloten is (mag in jip en janneke taal, zolang wij ons kunnen visualiseren hoe alles in mekaar zit)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1095
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor butskristof » 4 weken 1 dag 11 uur geleden (18 Nov 2017, 21:03)

Over je switches: dat is *exact* hetzelfde probleem als ik hierboven had. Ik had de versie van de TP-Link met 5 poorten en daarmee werkte het niet. TP-Link teruggestuurd en gewisseld voor bovengenoemde Netgear en sindsdien geen problemen meer.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

Inge T
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 Nov 2017

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor Inge T » 3 weken 6 dagen 10 uur geleden (20 Nov 2017, 21:17)

@philippe: Vanuit de Proximus modem vertrekken er dus 2 netwerkkabels naar 2 verschillende switches (ik heb inmiddels een extra netgear besteld, dus hopelijk lost dat probleem 1 op). Op die 2 switches zijn acces points van Ubiquiti geplaatst, PoE's. Om die te laten werken staat er naast de modem een kastje dat stroom genereert (juist he?). Aan de kant van de Netgear switch werkt de Proximus decoder als er stroom opstaat, aan de andere kant niet. De Proximus technieker heeft om te testen vanuit de netgear switch een kabel gelegd naar de decoder die niet werkt en ook dan werkt die decoder niet als er stroom opstaat. (Dus vanuit dezelfde switch 2 verschillende kabels naar 2 decoders; 1 werkt, de andere niet als er stroom opstaat).
Daarom heeft hij dus dat kastje dat stroom genereert uitgezet en de 2 accespoints eruit gemonteerd.
Ik hoop dat het zo iets duidelijker is?
Inge

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: Problemen bij TV decoder NA Access Point/Switch

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 2 dagen 19 uur geleden (01 Dec 2017, 12:50)

Inge T schreef: Op die 2 switches zijn acces points van Ubiquiti geplaatst, PoE's. Om die te laten werken staat er naast de modem een kastje dat stroom genereert (juist he?).

Je bedoelt waarschijnlijk een "PoE injector" ?

Ik begrijp nog altijd de opstelling niet goed
Bedoel je dat:
    a) de POE injector naast de modem staat, en dus voor de switch?
    b) je maar één POE injector gebruikt voor 2 Ubiquiti AP's (die beide achter een verschillende switches staan?)
Dat kan volgens mij niet werken
De POE injector moet voor jouw AP staan.
Dus vanaf de modem > ethernet kabel naar switch > ethernet kabel naar POE injector > vanaf injector naar de AP

Gezien je 2 AP's op 2 verschillende switches staan, heb je dus 2 POE injectors nodig
Dat het wel werkt achter de Netgear switch is waarschijnlijk omdat deze switch een POE switch is, hierop kan je de Ubiquiti AP direct aansluiten op een van de POE poorten?

Maak anders eens een schema hoe je alles wilt aansluiten ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten