bbox3 wifi bereik vergroten

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 13 Sep 2015, 21:34

de titel zegt het al. Mij wifi bereik is niet voldoende door de dikke muren van mijn huis. Ik kan het bereik vergroten dmv repeaters maar ik heb ook nog een Netgear N300 router liggen. Kan ik deze ook gebruiken als acces point? En zo ja, hoe zit het dan met de instellingen van de modem/router?
Alvast bedankt

gunmaster
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 06 Okt 2010
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Contact:

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor gunmaster » 13 Sep 2015, 21:40

Ja, dat kan. Je verbind die netgear met een kabel via een lan-poort op die router, niet via de wan-poort.
Je zet op die netgear dhcp uit en bij wifi instellingen geef je dezelfde als je bbox in.
Zorg ook dat je kanalen niet overlappen en het ipadres niet conflicteert.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 726
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 77 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor DIBO » 13 Sep 2015, 21:57

en dan nog de 2 wifi routers dezelfde SSID en beveiliging geven, maar op volledig gescheiden kanaal zetten. Mits goede plaatsing heb je dan perfecte wifi 'roaming' en dekking in huis en tuin.

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 13 Sep 2015, 22:04

bedankt voor de snelle reactie. Ik ga morgen eens een poging wagen.
Ik laat jullie weten of het is gelukt
Merci


ps Is dit ook mogelijk zonder kabel tussen de bbox3 en de Netgear?

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1334
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 107 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor fvhbrugge » 13 Sep 2015, 22:41

bekabeld werken anders zal het niet functioneren.

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 14 Sep 2015, 19:06

is de volgende optie ook mogelijk?

in het vertrek waar ik geen bereik heb is wel een telefoon aansluiting.
Is het mogelijk om de Netgear daarop aan te sluiten die dan functioneert als een 2e bbox??

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4009
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor raf1 » 14 Sep 2015, 19:35

Ja, dat opent mogelijkheden. Als de binnenbekabeling van het type UTP categorie 5E of 6 is kan je met een RJ45-connector en RJ45-wandcontactdoos de telefoonaansluiting gemakkelijk upgraden naar een volwaardige netwerkaansluiting.

Als de binnenbekabeling oude telefoniekabel(VVT) is, dan kan je die vervangen door UTP-kabel.
Ofwel hergebruik je de telefonie-aansluiting als VDSL2-aansluiting en verplaats je de Bbox3.

Dit alles doe je natuurlijk volgens de technische voorschriften of je schakelt een ervaren elektrisch installateur in.
Meer info op:
http://support.nl.proximus.be/app/answe ... ,1352,1659
http://www.proximus.be/nl/id_cb_planbui ... bouwt.html

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 349
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor dejean » 14 Sep 2015, 19:59

roontje schreef:de titel zegt het al. Mij wifi bereik is niet voldoende door de dikke muren van mijn huis. Ik kan het bereik vergroten dmv repeaters maar ik heb ook nog een Netgear N300 router liggen. Kan ik deze ook gebruiken als acces point? En zo ja, hoe zit het dan met de instellingen van de modem/router?
Alvast bedankt


Probleem kan je oplossen door centraal in je huis 1 access point te plaatsen en de bbox wifi uitschakelen. Ik heb hiervoor een unifi LR gebruikt. Werkt perfect , plug and play . Het vermogen kan je eenvoudig instellen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Proximus internet start 60/4
Afbeelding

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 14 Sep 2015, 20:05

en dan de router aansluiten met dezelfde instellingen als de bbox3?

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 15 Sep 2015, 08:16

ik zit met de instellingen van de netgear

daar kom ik niet uit... vraagt wat meer tijd

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13716
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor philippe_d » 15 Sep 2015, 09:25

Pas op: je Netgear heeft standaard hetzelfde adres als de B-box (192.168.1.1)
Voor je de Netgear verbindt met jouw lokaal netwerk (B-box LAN) moet je dus een paar instellingen wijzigen in de Netgear:
  • koppel de Netgear volledig los van je netwerk, en sluit 1 PC aan op LAN1.
  • tracht nu in te loggen op de Netgear (indien het niet lukt moet je misschien een reset doen).
  • Bij Basis Settings (Internet Setup) moet je niets wijzigen (gezien je de WAN poort niet gaat gebruiken).
  • Ga naar Advanced Settings > Setup > Lan Setup.
  • wijzig het (LAN) IP adres van jouw Router naar 192.168.1.[100-254], bijvoorbeeld 192.168.1.200
    - de DHCP van de B-box3 geeft LAN adressen uit in de range 192.168.1.[2-63]
    - en de range 192.168.1.[64-99] is voorbehouden voor TV decoders.
  • schakel de optie "use Router as DHCP server" uit (vinkje uit) + druk op "Apply".
- Nu mag je de Netgear verbinden met jouw netwerk. Verbind de LAN1 van de B-box met de LAN1 van de Netgear (dus de WAN poort niet gebruiken).
- Je kan de 3 niet-gebruikte LAN poorten gebruiken als switch.
- De Netgear is nu ook een AP, de wireless settings moet je nu nog instellen via http://192.168.1.200
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

roontje
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 Sep 2015

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor roontje » 16 Sep 2015, 09:49

ja het is gelukt :-D

het vraagt enig geduld, maar ik ben tevreden

hartstikke bedankt.

jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 502
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Twitter: jp_hermans
Locatie: Aalst
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: bbox3 wifi bereik vergroten

Berichtdoor jphermans » 19 Sep 2015, 18:30

philippe_d schreef:- en de range 192.168.1.[64-99] is voorbehouden voor TV decoders.

Ik heb hier nog een vraagje over, mag je een tv een ander ip adres geven of is dit niet aan ten raden?


Send from my mobile device!
Internet via EDPNET
TV via Plex with Stievie and VRTnu plug-in.
IPTV via different providers.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: boonpwnz, tj2940 en 2 gasten