B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

axel 13409
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 Nov 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor axel 13409 » 21 Aug 2015, 19:24

Deze B box wifi radio zendt geen "Proximus_Auto_Fon" uit
op de interface lees ik het volgende uit:

Code: Selecteer alles

SSID name           SSID state
PROXIMUS_FON   Hotspot is Up : Running
SSID3_NotInUse   Hotspot is Down : Disabled

Weet iemand waar daar de reden van is?

NB: Mijn B box 2 wifi radio stuurde wel een wifi Proximus_Auto_Fon uit.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor jackho » 22 Aug 2015, 11:52

Een collega van mij heeft juist het zelfde verhaal gedaan, had een nieuwe bbox3-ac aangesloten en heeft alleen Proximus_fon maar geen Proximus_auto_fon!
Heeft al een fabrieksinstelling geprobeerd, maar dit lost niks op.
('k vraag mij af of het geen bug is in de nieuwe bbox3's van Technicolor die de wifi-n standaard ondersteunen.)
correctie:
'k vraag mij af of het geen bug is in de nieuwe bbox3's van Technicolor die de wifi-AC standaard ondersteunen.
.
Laatst gewijzigd door jackho op 22 Aug 2015, 12:42, 2 keer totaal gewijzigd.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1200
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 475 keer
Contact:

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor butskristof » 22 Aug 2015, 12:32

Alle bbox3's ondersteunen wifi-n, de nieuwe modellen van Technicolor ondersteunen ook wifi-ac.

Heb er hier sinds een week of twee ook zo een in huis, was me nog niet opgevallen. Hier inderdaad ook geen auto fon meer, bij de bbox 2 wel.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor jackho » 22 Aug 2015, 12:51

Ondertussen had mijn collega al verschillende keren contact opgenomen met de Technische dienst van Proximus en uiteindelijk hebben ze hem aanbevolen om de bbox3 om te ruilen.
Maar in dit geval als er al meerderen dit zelfde vaststellen, zal het niet veel helpen en zal het dan toch duidelijk een bug zijn, die Proximus niet weet?
Wat ik mij dan ook afvraag of anderen die de laatste versie van technicolor niet hebben, dus deze zonder wifi-ac ondersteuning, of die dan wel Proximus_auto_fon actief staan hebben op hun bbox3/T

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 524
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor Bssoft » 22 Aug 2015, 14:19

jackho schreef:Wat ik mij dan ook afvraag of anderen die de laatste versie van technicolor niet hebben, dus deze zonder wifi-ac ondersteuning, of die dan wel Proximus_auto_fon actief staan hebben op hun bbox3/T

Hier is het antwoord:
Bijlagen
Klembord.jpg

-KoeKe-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 107
Lid geworden op: 19 Aug 2010
Twitter: SandersBert
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor -KoeKe- » 22 Aug 2015, 15:01

Ik heb hier ook een BBOX3/T AC met vanaf het begin geen Auto_Fon. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat wij een andere Firmware versie hebben dan de BBOX3/T

Firmware versie BBOX3/T 10.A.0.D.FJ
Firmware versie BBOX3/T AC 10.A.0.D.BL
http://bgctv.skynetblogs.be/#bbox3modemspecificaties
Proximus Comfort Pack
Afbeelding

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor jackho » 22 Aug 2015, 17:21

't zal inderdaad wel weer een bug zijn in die laatste firmware versie, net zoals het nog niet zolang geleden ook zo was voor alle bbox3's waar ook geen auto_fon mogelijk was. Het enigste wat dan wel spijtig is dat ze bij PX je om een andere bbox3 sturen, waarschijnlijk in de hoop dat ze in de shop een bbox3/(T of S) gaan meegeven en geen bbox3/Tac, en dan is het natuurlijk ook opgelost :-)

axel 13409
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 Nov 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor axel 13409 » 24 Aug 2015, 14:24

Iedereen bedankt voor de reacties.
Antwoord gekregen van Proximus, op de vraag of er binnenkort een software update komt i.v.m. de ontbrekende Proximus_Auto_Fon op de B box3/T AC:
Ingenieurs zijn bezig aan de verbetering van de software, maar kunnen geen release datum opgeven.

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor flupke19 » 25 Aug 2015, 00:15

nikske bug: het is aan Proximus om de Proximus_Auto_FON aan te zetten via hun remote management systeem. Op de b-box3 hebben ze dat blijkbaar gedaan, op de b-box3 ac blijkbaar nog niet. Dus "als de ingenieurs bezig zijn" gaat het wel degelijk over die van Proximus, en niet die van Technicolor. En hopelijk zijn ze dus niet te lang bezig :-)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor jackho » 25 Aug 2015, 07:48

Ik had het ondertussen ook al eens nagevraagd en volgens de uitleg die ik gekregen heb van iemand van Proximus is het beide, er moet eerst een firmware update komen (dus interpreteer ik dit als een soort bug) en dan moeten ze het nog activeren via hun RMS.
Bij de Bbox3/S is er toch ook eerst een software update moeten komen zoals bv. bij de sagemcom bbox3, bij versie 6.28.119A (maart 2015) kon de auto fon niet geactiveerd worden door prox en dan kwam de versie 6.28.120A (juni 2015) en kon hun RMS die wel activeren op de bbox3/S.
Voor de Bbox3/T dacht ik dat het net het zelfde verhaal was, maar daar ben ik niet zeker van, ik heb alleen de uitleg gekregen omtrent de bbox3/S.

-KoeKe-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 107
Lid geworden op: 19 Aug 2010
Twitter: SandersBert
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor -KoeKe- » 18 Okt 2015, 11:06

Ik heb het niet kunnen opvolgen wanneer de update is geweest maar ondertussen is de Proximus_Auto_Fon ook actief op mijn BBOX3/T AC
BBOX3TACPAF.jpg


Er is wel niks veranderd aan de Software of Datadump version:
Software Version: 10.A.0.D.BL
Datadump Version: A2pv6F039f3.d24n
Proximus Comfort Pack
Afbeelding

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor flupke19 » 19 Okt 2015, 12:43

zoals ik al zei:

flupke19 schreef:nikske bug: het is aan Proximus om de Proximus_Auto_FON aan te zetten via hun remote management systeem. Op de b-box3 hebben ze dat blijkbaar gedaan, op de b-box3 ac blijkbaar nog niet. Dus "als de ingenieurs bezig zijn" gaat het wel degelijk over die van Proximus, en niet die van Technicolor. En hopelijk zijn ze dus niet te lang bezig :-)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: B Box3/T AC geen Proximus_Auto_Fon

Berichtdoor jackho » 19 Okt 2015, 13:27

Ja dat komt er inderdaad van als je de uitleg van Proximus gelooft :lol:


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten