proximus snelheid 100/10? op komst

Luc Watrin
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Luc Watrin » 11 Aug 2015, 10:48

Er zijn 50000 lijnen die dit profiel 100/10 al hebben. Het is een testproef die uitstekende resultaten levert.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3786
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1306 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor raf1 » 11 Aug 2015, 10:52

Steven_09 schreef:Bovendien krijgen we ook een inzicht in hoe 'snel' het gaat

Ja, maar dan moet je wel de juiste cijfers in handen krijgen. Proximus geeft informatie over de klanten, niet over het werkschema van hun Vectoring-upgrade of toekomstige upgrades.
Je weet dus niet hoeveel procent van het werk al uitgevoerd is en hoe druk men al bezig is aan de volgende upgrade...

Luc Watrin
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 Okt 2010
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Luc Watrin » 11 Aug 2015, 10:58

Ongeveer een derde van proximus vdsl lijnen hebben al een vectoring profiel. Proximus voert al testen met supervector en G.fast uit om een beslissing over de volgende technologien te nemen

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Regulus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 16 Mar 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Regulus » 11 Aug 2015, 11:36

raf1 schreef:
Steven_09 schreef:Bovendien krijgen we ook een inzicht in hoe 'snel' het gaat

Ja, maar dan moet je wel de juiste cijfers in handen krijgen. Proximus geeft informatie over de klanten, niet over het werkschema van hun Vectoring-upgrade of toekomstige upgrades.
Je weet dus niet hoeveel procent van het werk al uitgevoerd is en hoe druk men al bezig is aan de volgende upgrade...


Dat is wel vreemd want als ik google afschuim met als sleutelterm
"proximus addendum to WBA DLM"
dan vind ik een ganse zwik pdf "werkdocumenten" waar eea behoorlijk duidelijk in uitgelegd staat .. nl de intenties en de vooropgestelde uitroltijden
.. en het document dat ik op 5/7 ge'dl'd heb, nl
"Addendum_on_WBA_DLM_on_vectoring_with_definitive_LPs_final.pdf"
is de versie van 27/4/2015
FWIW

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3008
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor AndRo555 » 11 Aug 2015, 12:36

Luc Watrin schreef:Ongeveer een derde van proximus vdsl lijnen hebben al een vectoring profiel. Proximus voert al testen met supervector en G.fast uit om een beslissing over de volgende technologien te nemen

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Als een derde van de lijnen een vectoring profiel heeft. (dus en een bbox3 heeft en aan de lengte en attenuation criteria voldoet) Dan moet er toch ruim meer dan de helft van de ROP's omgezet zijn. (ik zou 60-70% gokken). Er zijn immers heel wat klanten die nog met een bbox2 zitten en heel wat mensen die niet de vectroing criteria hebben.

Steven_09
Plus Member
Plus Member
Berichten: 145
Lid geworden op: 04 Sep 2012
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Steven_09 » 11 Aug 2015, 13:15

Er staat in dat kwartaalverslag dat ruim 1/3e van de vdsl2 lijnen 'toegang heeft', maar niet dat al die mensen al een bbox3 hebben en effectief actieve vectoring hebben.

Maar inderdaad, het is niet uit de cijfers af te leiden hoeveel ROPs er al omgebouwd zijn. Het is wel zo dat op een 'vectored' ROP andere criteria gelden dan op een 'gewone' (afstand tot 900m als verzwakking oké is), dus zullen er niet zoveel mensen uit de boot vallen eenmaal de ROP vectored is. En ze hebben eerst ROPs omgebouwd met maximaal effect (grootst aantal aangesloten lijnen die van vectoring kunnen genieten), dus lijkt het me eerder omgekeerd: dat ze met minder dan 1/3e van de ROPs om te bouwen toch 1/3e van de klanten vectoring kunnen aanbieden. Tien stedelijke ROPs met elk 80 klanten op minder dan 900 meter, tegenover 10 landelijk gelegen ROPs met elk hooguit 20 klanten, die dan ook nog eens meer kans hebben om te ver te zitten om vectoring te krijgen, dat is een groot verschil.

Enfin, zo lang er niet ergens een betrouwbaar cijfer gepubliceerd wordt met het aantal ROPs dat al omgebouwd is en hoe lang ze denken dat het nog zal duren voor ze allemaal omgebouwd zijn (en gaan ze die wel allemaal ombouwen?), blijft het gissen en kunnen we enkel afgaan op wat er wel gepubliceerd wordt. En uit de cijfers die wel beschikbaar zijn, kunnen we toch afleiden dat ze niet klaar gaan zijn tegen het einde van dit jaar, en wellicht ook niet tegen eind volgend jaar. Hoewel ik als klant op een landelijke ROP met weinig actieve aansluitingen uiteraard van harte hoop dat dit niet klopt :-)

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor pyro85 » 11 Aug 2015, 20:37

Luc Watrin schreef:Proximus voert al testen met supervector en G.fast uit om een beslissing over de volgende technologien te nemen
Geweldig! Maar voor supervectoring zullen weer 22000+ rops aangepast moeten worden, niet? Of kan dit met de bestaande technologie?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3257
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Patje » 11 Aug 2015, 21:29

Laatst gewijzigd door Patje op 11 Aug 2015, 21:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7068728083.png

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3786
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1306 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor raf1 » 11 Aug 2015, 21:35

Ik dacht dat Huawei SuperVector gewoon een software-update in de ROP betreft waarvoor een nieuwe modem bij je thuis nodig is. Bestaande modems blijven gewoon werken op de huidige snelheden.
Alcatel-Lucent(Nokia) heeft iets gelijkaardigs dat Vplus heet.

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1480
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 111 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor qless » 11 Aug 2015, 21:53

Supervector en vplus hebben beide nieuwe hardware nodig. Bestaande modems blijven gewoon werken op 17 mhz, nieuwe modems gebruiken dan tot 30/35 mhz.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1824
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Tomsworld » 11 Aug 2015, 22:00

Ik dacht dat voor 30Mhz isdn / 2MBit ( pra ) en adsl er volledig uitmoeten uit de bundel.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1230
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 97 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor fvhbrugge » 11 Aug 2015, 22:27

ISDN wordt er nu al uitgesmeten door proximus

Alle BA's worden de laatste tijd vervangen door ISDN-simulators over DSL

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor yama » 11 Aug 2015, 23:42

snelheid hier ook vandaag aangepast op mijn maxi lijn :banana: :banana:
Afbeelding

Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2027
Lid geworden op: 06 Dec 2004
Locatie: liedekerke.vl
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Maglor » 12 Aug 2015, 11:43

Maglor schreef:
Maglor schreef:Hmm, op mijn lijn heb ik ook deze waarden volgens de Proximus-site. Op mijn PC geraak ik bij speedtests echter niet boven de 22 à 23 mbps uit (PC is verbonden met bbox 3 via powerplugs - Devolo tool geeft doorvoersnelheid van ca 100 mbps aan).

Vanavond de PC eens verplaatsen naar de router en rechtstreeks met een kabel verbinden. Zien welke snelheid ik dan haal.


Heb het eens gedaan...

Afbeelding

Dat wordt dus een gaatje boren en een kabel leggen ipv die netplugs. :)


Een maand later. Eindelijk dat gat in de muur geboord, kabeltje erdoor. Ondertussen is de DL snelheid nog naar boven gegaan... :)

Afbeelding

Nu die upload nog. :)
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1546
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 245 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor fryelectro » 13 Aug 2015, 08:20

Joepie :)


Screen Shot 2015-08-13 at 09.18.04.png
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 103 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jantje81 » 13 Aug 2015, 22:40

Iets speciaal voor gedaan?
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + VRT DVB-T (Dreambox 8000 HD) + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor malinwa001 » 14 Aug 2015, 10:22

Om de verhoging na modemswitch van bbox 2 naar bbox 3 te krijgen moet ik daarvoor nog iets doen, mijn huidige snelheid is nog steeds 60/6, zelfde als voor de switch. Volgens de website zou ik 90/10 aan moeten kunnen.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Gebruikersavatar
thomasv
Pro Member
Pro Member
Berichten: 398
Lid geworden op: 01 Dec 2014
Locatie: Regio Brussel
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor thomasv » 14 Aug 2015, 10:24

malinwa001 schreef:Om de verhoging na modemswitch van bbox 2 naar bbox 3 te krijgen moet ik daarvoor nog iets doen, mijn huidige snelheid is nog steeds 60/6, zelfde als voor de switch. Volgens de website zou ik 90/10 aan moeten kunnen.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

Wachten op DLM
Of eens bellen naar 0800 22424
Proimus Start · Mobistar Shape Ultimate

Afbeelding Happy Waze user

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 787
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Roygenz » 14 Aug 2015, 10:27

malinwa001 schreef:Om de verhoging na modemswitch van bbox 2 naar bbox 3 te krijgen moet ik daarvoor nog iets doen, mijn huidige snelheid is nog steeds 60/6, zelfde als voor de switch. Volgens de website zou ik 90/10 aan moeten kunnen.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk


Lijntest eens uitvoeren inderdaad, bellen naar 0800 22 42 4 en je lijnnummer ingeven, daarna zal je het vectoringprofiel krijgen. Bij mijn modemswap hier van bbox2 naar fritzbox heb ik ook de lijntest moeten uitvoeren vooraleer ik vectoring & vectoring profiel kreeg.
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: EDPNet Newer & Faster 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2926
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 226 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor on4bam » 14 Aug 2015, 10:44

Roygenz schreef:Bij mijn modemswap hier van bbox2 naar fritzbox heb ik ook de lijntest moeten uitvoeren vooraleer ik vectoring & vectoring profiel kreeg.


Ik heb eind juli mijn Sagem vervangen door een FB. Mijn oude 40/10 profiel is een paar uur later op 70/10 gezet en net geen 2 weken later heb ik een 100/10 profiel. Niets voor gedaan.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2015, 10:59

Inderdaad als je de modem swapt dan moet je niks doen om op een vectoring profiel terecht te komen

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 787
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor Roygenz » 14 Aug 2015, 11:26

Hier in ieder geval niet... Eerst had ik 'n b-box2, daar kreeg ik 30/6 profiel. Na swap met een fritzbox 7490 bleef dat zeker meer dan 'n maand 30/6 zonder vectoring. Nadat ik die lijntest uitgevoerd had kreeg ik meteen 70/6 vectoring profiel...
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: EDPNet Newer & Faster 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2015, 11:43

Dat kan, ik heb alleen maar echt ervaring met bbox'en

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13295
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2088 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer
Contact:

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor philippe_d » 14 Aug 2015, 13:21

jackho schreef:Inderdaad als je de modem swapt dan moet je niks doen om op een vectoring profiel terecht te komen

alleen met een b-box3 :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2015, 16:53

inderdaad goed opgemerkt :wink: met de bbox2 val ik terug op DLM profiel 50/10 en met bbox3 op 70/10 (zit in zone 1)

pufpufpuf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 18 Jul 2010
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor pufpufpuf » 15 Aug 2015, 10:37

Bbox 3 modem swap triggert volgens mij automatisch een TBF. Een fritzbox niet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor daydreamke » 15 Aug 2015, 12:50

Tbf? :p


Sent from my iPhone using Tapatalk

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1230
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 97 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor fvhbrugge » 15 Aug 2015, 13:25

jackho schreef:inderdaad goed opgemerkt :wink: met de bbox2 val ik terug op DLM profiel 50/10 en met bbox3 op 70/10 (zit in zone 1)

uiteraard de BB2 heeft geen vectoring standaard snelheid is 50/10 zonder vectoring ipv 70/10 met vectoring

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 15 Aug 2015, 14:30

ik heb heel lang op en DLM 70/10 profiel gestaan gestaan met mijn bbox2 (van zodra dit profiel in voege was) en de lijn was altijd stabiel, maar van zodra de ROP op vectoring gezet werd, kreeg ik maar een DLM profiel 50/10 meer en het wil niet verhogen naar 70/10 terug, en dit zou je op het eerste zicht niet als normaal beschouwen !
Ik heb voor het ogenblik maar één uitleg dat de correctiesignalen die er door vectoring bijgekomen zijn voor meer XT zorgen en omdat de bbox2 deze niet kan corrigeren dat de DTM zakt zodanig dat ik niet meer terug op 70/10 kan gezet worden!
Dit was eigenlijk wat ik bedoelde.

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor pyro85 » 15 Aug 2015, 18:24

Kan je je bbox2 niet gratis omruilen voor een bbox3 eens vectoring geactiveerd is op uw lijn? Ik dacht dat ik dit hier ergens gelezen had...


Heb nog iets gevonden over de 100mbps profielen. Bron: http://www.proximus.com/sites/default/f ... 20call.pdf (pagina 11 en verder)
...
Something we did in addition and that is at this stage technically that we introduced that is another profile, a profile of 100 Mbps. We've activated that now on a customer base of about 50,000 customers to see what is the real-life experience, but those samples, they are clearly positive. So we expect that at this stage, testings we’re doing is for customers that are within a reach of 400 metres of our optical nodes and that’s where we have the biggest part of our customers, and we see that we have a close to 100% probability to introduce a 100 Mb profile for that 50,000 sample that we've deployed right now. So if the customers’ feedback, kind of operational feedback, will be positive, it’s clear that we will take
there steps to further roll out the 100 Mb profile.
...

Kan misschien verklaren waarom sommige gebruikers met uitstekende lijnwaarden nog niet op het 100mbps profiel zitten. Als ik het goed begrijp zou DLM voor vectoring nog maar gedeeltelijk uitgerold zijn (50.000 lijnen). Bijna 100% van die 50.000 lijnen haalt die 100mbps, dus dat ziet er heel goed uit, misschien kan dat later het nieuwe provisioning profile worden :)

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor petrol242 » 15 Aug 2015, 22:10

jackho schreef:ik heb heel lang op en DLM 70/10 profiel gestaan gestaan met mijn bbox2 (van zodra dit profiel in voege was) en de lijn was altijd stabiel, maar van zodra de ROP op vectoring gezet werd, kreeg ik maar een DLM profiel 50/10 meer en het wil niet verhogen naar 70/10 terug, en dit zou je op het eerste zicht niet als normaal beschouwen !
Ik heb voor het ogenblik maar één uitleg dat de correctiesignalen die er door vectoring bijgekomen zijn voor meer XT zorgen en omdat de bbox2 deze niet kan corrigeren dat de DTM zakt zodanig dat ik niet meer terug op 70/10 kan gezet worden!
Dit was eigenlijk wat ik bedoelde.


Heb je enig idee hoe lang geleden je ROP ia aangepast? Wanneer de broadcom kaart in de dslam is gestoken in het ROP, wil dat nog niet zeggen dat vectoring actief is. DLM wordt wel gereset waardoor je terug op je normaal provisioning profiel komt. Daarna wordt vectoring geactiveerd en kan DLM nogmaals langs komen. Reken daar gerust een 4-tal weken voor?

proz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 670
Lid geworden op: 05 Feb 2005
Locatie: BE
Bedankt: 51 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor proz » 16 Aug 2015, 07:31

Downloadsnelheid Internet Start met Bbox3: 4.91 MB/s, wat overeenkomt met 39,28 Mbps.
Aangezien de maximumsnelheid bij Start wordt gecapt op 50 Mbps, heb ik slechts een normale snelheid hoewel ik slechts 43 meter van een ROP zit ...

Code: Selecteer alles

wget --output-document=/dev/null http://speed.transip.nl/1gb.bin
--2015-08-15 23:25:21--  http://speed.transip.nl/1gb.bin
2015-08-15 23:28:45 (4.91 MB/s) - `/dev/null' saved [1048576000/1048576000]

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2015, 08:02

petrol242 schreef:
Heb je enig idee hoe lang geleden je ROP ia aangepast? Wanneer de broadcom kaart in de dslam is gestoken in het ROP, wil dat nog niet zeggen dat vectoring actief is. DLM wordt wel gereset waardoor je terug op je normaal provisioning profiel komt. Daarna wordt vectoring geactiveerd en kan DLM nogmaals langs komen. Reken daar gerust een 4-tal weken voor?


Dat is nu al zeker 2 maand dat de ROP actief staat, maar de DLM zal mij geen 70/10 meer kunnen geven om de eenvoudige reden dat de DTM op mijn bbox2 te laag is geworden sinds deze activatie van Vectoring in de ROP, als ik een bbox3 die ik tijdelijk van iemand gekregen heb aansluit dan heb ik direct 70/10 maar 't is spijtig genoeg een technicolor, dus ik kan het niet uitlezen wat mijn DTM nu is geworden met die bbox3!

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor petrol242 » 16 Aug 2015, 09:06

jackho schreef:Dat is nu al zeker 2 maand dat de ROP actief staat, maar de DLM zal mij geen 70/10 meer kunnen geven om de eenvoudige reden dat de DTM op mijn bbox2 te laag is geworden sinds deze activatie van Vectoring in de ROP, als ik een bbox3 die ik tijdelijk van iemand gekregen heb aansluit dan heb ik direct 70/10 maar 't is spijtig genoeg een technicolor, dus ik kan het niet uitlezen wat mijn DTM nu is geworden met die bbox3!


Kan Proximus je lijnwaarden niet geven wanneer de bbox3 er aan hangt? Mijn ISP doet dat binnen de 24 uur. Of anders ergens een Fritzbox lenen?

Ondanks vector-friendly met de bbox2 word je dus "uit de markt geduwd"... :bang:

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2015, 10:30

De laatste keer dat ik hierom gevraagd heb via Technische dienst 0800 22 800, zou er hiervoor mij iemand terugbellen, maar ik wacht nog op het telefoontje :-(

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3008
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor AndRo555 » 16 Aug 2015, 13:41

petrol242 schreef:
jackho schreef:Dat is nu al zeker 2 maand dat de ROP actief staat, maar de DLM zal mij geen 70/10 meer kunnen geven om de eenvoudige reden dat de DTM op mijn bbox2 te laag is geworden sinds deze activatie van Vectoring in de ROP, als ik een bbox3 die ik tijdelijk van iemand gekregen heb aansluit dan heb ik direct 70/10 maar 't is spijtig genoeg een technicolor, dus ik kan het niet uitlezen wat mijn DTM nu is geworden met die bbox3!


Kan Proximus je lijnwaarden niet geven wanneer de bbox3 er aan hangt? Mijn ISP doet dat binnen de 24 uur. Of anders ergens een Fritzbox lenen?

Ondanks vector-friendly met de bbox2 word je dus "uit de markt geduwd"... :bang:


Met een bbox 2 was je al uit de markt gedrukt met 2.4GHz g, waar je met wat geluk 20Mbps over haalde. (laat staan het stroomverbruik)

jackho schreef:
petrol242 schreef:
Heb je enig idee hoe lang geleden je ROP ia aangepast? Wanneer de broadcom kaart in de dslam is gestoken in het ROP, wil dat nog niet zeggen dat vectoring actief is. DLM wordt wel gereset waardoor je terug op je normaal provisioning profiel komt. Daarna wordt vectoring geactiveerd en kan DLM nogmaals langs komen. Reken daar gerust een 4-tal weken voor?


Dat is nu al zeker 2 maand dat de ROP actief staat, maar de DLM zal mij geen 70/10 meer kunnen geven om de eenvoudige reden dat de DTM op mijn bbox2 te laag is geworden sinds deze activatie van Vectoring in de ROP, als ik een bbox3 die ik tijdelijk van iemand gekregen heb aansluit dan heb ik direct 70/10 maar 't is spijtig genoeg een technicolor, dus ik kan het niet uitlezen wat mijn DTM nu is geworden met die bbox3!


Dan stap je een Proximus winkel binnen zeg je dat de wifi van je bbox 2 veel te traag is of niet meer werkt. => bbox3 => 70/10 Ik zie het probleem niet in.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2015, 14:27

Dan heb je niet begrepen waar ik eigenlijk echt op zoek was en dat is, de juiste verklaring waarom mijn DTM zo gedaald is op mijn bbox2.
Want ik ga van die veronderstelling uit dat het door de XT ten gevolge van de correctiesignalen van Vectoring komt, maar is dit wel de juiste redenering (verklaring).
Dus het is niet dat ik er een probleem van maak maar omdat ik de echte verklaring graag zou kennen.
De bbox2 mag ik sowieso al vervangen door een bbox3, daar ik hiervoor een brief ontvangen heb van Proximus om mijn bbox2 om te ruilen ivm vectoring.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3008
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor AndRo555 » 16 Aug 2015, 15:03

Dat zou wat invloed kunnen hebben op je maximum haalbare snelheid. Zo ver zit ik ook niet in de materie om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Maar dat is toch niet relevant wanneer Proximus modems in bruikleen gratis geeft? (geen kost om te wisselen). Waarmee je direct vectoring en 70/10 hebt.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor petrol242 » 16 Aug 2015, 16:11

AndRo555 schreef:[
Met een bbox 2 was je al uit de markt gedrukt met 2.4GHz g, waar je met wat geluk 20Mbps over haalde. (laat staan het stroomverbruik)

Dan stap je een Proximus winkel binnen zeg je dat de wifi van je bbox 2 veel te traag is of niet meer werkt. => bbox3 => 70/10 Ik zie het probleem niet in.


Hmm, we hebben het hier helemaal niet over wifi dacht ik hé. Het gaat over de kwaliteit van zijn DSL-verbinding die achteruit is gegaan door de activatie van vectoring bij gebruik van een bbox2. Uiteraard kan hij een bbox3 of een gecertifiëerde modem in huis halen die vectoring ondersteund, dus dat is inderdaad het probleem niet. Maar ik begrijp wel dat hij de rede wil kennen waarom zijn DSL verbinding erop achteruit gaat met een vector-friendly modem op een vectored DSLAM.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3834
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: proximus snelheid 100/10? op komst

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2015, 17:46

Dat zou ik inderdaad heel graag te weten komen, en uiteraard kan ik het direct oplossen met een bbox3 (onmiddellijk van 50/10 naar 70/10),
maar daar heb ik geen plezier aan, anders had ik die bbox2 al direct gaan omruilen.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten