Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegevens

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegevens

Berichtdoor Indigiswe » 25 Apr 2015, 11:13

Hey

Ik heb een Fonera gekocht en kan nu ook surfen op Proximus Fons.
Alleen lukt her mij niet om te surfen op die auto-Fons.
Ik had hier ergens in een topoc gelezen dat het bij iemand wel werkte, en heb hem gevraagd hoe hij dat gefixt heeft, maar helaas geen antwoord.
Weet iemand of het eigenlijk wel mogelijk is om te surfen op de auto-Fons met de gewone Fon-inloggegevens.
Ik dat topic stond ook dat iemand met zijn Proximus-inloggegevens kon inloggen op de auto-Fons in Nederland, daarom vind ik het zo vreemd dat ik niet met mijn gegevens op een auto-Fon kan inloggen.

Iedereen alvast bedankt voor de hulp.

Groeten

[Afbeelding Post made via mobile device ]

[Afbeelding Post made via mobile device ]

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4130
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor jackho » 25 Apr 2015, 12:04

B-Box3 ondersteunt nog geen Proximus_Auto_fon

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 25 Apr 2015, 14:03

Dat weet ik, maar dat is niet wat ik vraag.

Kan ik met mijn Fon-inloggegevens inloggen op Auto-Fons (dus op die van een bbox2)...?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4130
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor jackho » 25 Apr 2015, 14:48

Heb ik eens geprobeerd en inderdaad dit lukt.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Sylvester » 25 Apr 2015, 16:30

Bij mij lukt dat blijkbaar ook niet.
Wel op de gewone FON, maar bij de AUTO-FON's wil hij niet verbinden.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4130
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor jackho » 25 Apr 2015, 19:23

wel iets waar je moet met rekening houden is, dat je een pc met Windows 8.1 nodig hebt om te kunnen surfen op deze gesloten Wi-Fi Hotspot.
Als u een Mac of een oudere versie van Windows hebt, dan kunt u enkel een verbinding maken met een open netwerk.
Je hebt eveneens een Blackberry OS of Windows Phone 8.1 of een tablet met Windows 8.1 nodig om te kunnen surfen op deze gesloten Wi-Fi Hotspot.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Sylvester » 25 Apr 2015, 20:18

Dat geloof ik niet, zou belachelijk zijn.
En als dat echt zo is, mogen ze hun gesloten hotspots én hun windows houden.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 25 Apr 2015, 20:26

jackho schreef:wel iets waar je moet met rekening houden is, dat je een pc met Windows 8.1 nodig hebt om te kunnen surfen op deze gesloten Wi-Fi Hotspot.
Als u een Mac of een oudere versie van Windows hebt, dan kunt u enkel een verbinding maken met een open netwerk.
Je hebt eveneens een Blackberry OS of Windows Phone 8.1 of een tablet met Windows 8.1 nodig om te kunnen surfen op deze gesloten Wi-Fi Hotspot.


Werkt nochtans perfect op Android en OSx naar mijn ervaring. Je moet wel de juiste inlogparameters hebben. (staat hier nog ergens in een thread op het forum maar volgens mijn geheugen was dat MSCHAPv2 en PEAP)
Laatst gewijzigd door AndRo555 op 25 Apr 2015, 20:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2008
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Tomsworld » 25 Apr 2015, 20:41

auto fon werkt hier op ios 8 en mac os x yosemite

Volgens mij is hun help gedateerd.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 178 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Sylvester » 25 Apr 2015, 20:53

Als ik het goed begrijp, wordt een 'FON' wifi netwerk altijd uitgezonden, maar een AUTO_FON (samen met de FON) niet altijd.
Ja toch?

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 25 Apr 2015, 20:58

bbox 3 => FON (802.11b/g/n)
bbox 2 => FON en AUTO_FON (802.11b/g)

Tenzij de eigenaar/gebruiker de wifi radio heeft afgezet of de fon functionaliteit heeft afgezet.

warpozio
Pro Member
Pro Member
Berichten: 369
Lid geworden op: 04 Sep 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor warpozio » 26 Apr 2015, 09:26

Ik kom 3 soorten fon tegen: proximus_fon, proximus_auto_fon en soms fon_belgacom.
Met ios8 kan ik op proximus_fon inloggen, maar op de andere 2 niet.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4130
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor jackho » 26 Apr 2015, 10:12

Op de PX site kan je het volgende lezen (of die data al dan niet op to date is, zoals hier al gesuggereerd werd weet ik echter niet)

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 26 Apr 2015, 11:15

Diegene die voor dat stukje van de site moet zorgen heeft precies gewoon geen moeite gedaan om iets anders dan Windows te testen, want er zijn geen technische redenen waarom dat niet zou werken op de al genoemde platformen.

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 28 Apr 2015, 21:38

Zie nu pas dat mijn reactie gewoon niet verstuurd is.

En nee ik snap er niks van... Ik heb de app wel waardoor ik automatisch inlog op (de) 27 beschikbare Fon-netwerken, maar die werkt niet eens voor Proximus_Fon, verbindt maar vraagt telkens opnieuw om mijn inloggegevens, werkt wel prima op FON_FREE_INTERNET (van die Foneraatjes).

Op dit forum zei iemand dat het bij hem gewoon werkt, en je kan met je Proximus-inloggegevens gewoon inloggen op de auto-Fons van KPN in Nederland, dus ik zie gewoon niet waarom het met die van Fon niet kan...

AndRo555, wat bedoel je met juiste inlogparameters? Moet ik met iets anders inloggen voor die auto-Fons?

Warpozio, log jij in met Proximus-inloggegevens? Zo ja, lijkt het mij echt dat ze nog steeds geen ondersteuning hebben voor o.a. Apple (heb niks van Windows meer). Ik weet dat die auto-Fons in het begin enkel en alleen voor Windows 8.1 was, maar ik dacht gelezen te hebben dat het gesloten netwerk nu ook op iOS/Mac/Android/... werd ondersteund?

Iedereen ontzettend bedankt voor het meedenken en het delen van de ervaringen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

warpozio
Pro Member
Pro Member
Berichten: 369
Lid geworden op: 04 Sep 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor warpozio » 29 Apr 2015, 09:37

ik heb vorige week een dossierke geopend bij proximus. Ik wacht nu op antwoord...

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 29 Apr 2015, 10:55

Indigiswe schreef:AndRo555, wat bedoel je met juiste inlogparameters? Moet ik met iets anders inloggen voor die auto-Fons?
[Afbeelding Post made via mobile device ]



Buiten je account naam en paswoord moet je ook aangeven dat je bijvoorbeeld TLS wilt gebruiken (en andere settings). Op android staan die standaard niet op het juiste als je probeert in te loggen.

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 29 Apr 2015, 20:13

Warpozio, gebruik jij een Fon-login of een Proximus-login? Indien Proximus lijkt het niet dat ze Fon-logins blokkeren, toch?

AndRo555, oei... Da's precies Chinees voor mij... Gebruik jij eigenlijk een Fon-login of een Proximus-login? Anders zou ik wel eens willen weten hoe je dat gedaan krijgt op OS X en/of iOS :)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 29 Apr 2015, 20:24

OS X (maar dat is al even geleden eer dat ik dat nog gedaan heb) vraagt alleen login en password.

Afbeelding

Dit is eduroam, maar de opzet is vergelijkbaar. EAP method en Phase-2 Authentication moet je manueel juist zetten samen met login en password om verbinding te krijgen op android. Ik gebruik een proximus login. (diegene die bij een vast internet abo zit; [email protected] met paswoord 1234)

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 29 Apr 2015, 23:15

Bedankt AndRo555!
Eduroam werkt bij mij zoals TelenetWiFree: ingeven en klaar is kees.
Op Mac werkt gewoon de gegevens ingeven niet, dus het zal wel gewoon niet toegelaten zijn, helaas.
Maar absoluut bedankt voor je tijd, moeite en uitleg.

P.S.: is het niet onveilig om je gegevens hier zomaar achter te laten, indien dat jouw inloggegevens zijn?

Bedankt!:)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 29 Apr 2015, 23:35

Zowel Telenet WiFree, eduroam als proximus_auto fon werken op mijn MacBook (2013 air). Normaal gezien zou dat hetzelfde moeten werken als wifree en eduroam. De volgende keer dat ik een auto fon spot tegenkom zal ik eens proberen terug in te loggen (na het netwerk vergeten te zijn).

Je mag altijd is proberen inloggen met mijn inloggegevens en paswoord. :wink:

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 30 Apr 2015, 08:20

Oké, bedankt!
Ik zal straks (ben ver weg van Proximus- en Telenet-hotspots) eens proberen in te loggen met jouw gegevens (je kan me vertrouwen), want met die van mij is ofwel 'het wachtwoord onjuist' ofwel 'een time-out van de verbinding'...
Ben wel benieuwd naar hoe snel die zijn (blijkbaar veel sneller dan WiFree). Of wordt het verbruik bij jou aangerekend (ik wil niet over jouw limiet gaan of zo)?

Bedankt!

P.S.: niemand kan met die gegevens van jou in jouw Proximus-account, toch? Want als iemand met jouw persoonlijke gegevens etc zit te prullen, zou ik het toch snel wegdoen :/

[Afbeelding Post made via mobile device ]

warpozio
Pro Member
Pro Member
Berichten: 369
Lid geworden op: 04 Sep 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor warpozio » 30 Apr 2015, 09:21

Indigiswe schreef:Warpozio, gebruik jij een Fon-login of een Proximus-login? Indien Proximus lijkt het niet dat ze Fon-logins blokkeren, toch?

AndRo555, oei... Da's precies Chinees voor mij... Gebruik jij eigenlijk een Fon-login of een Proximus-login? Anders zou ik wel eens willen weten hoe je dat gedaan krijgt op OS X en/of iOS :)

[Afbeelding Post made via mobile device ]


op proximus fon log ik in met mijn email & mijn fon wachtwoord: lukt perfect!
op proximus auto fon probeer ik dat ook maar krijg foutmelding dat combinatie login/ww niet klopt...
er is hier en daar nog een fon belgacom en daar kan ik ook niet inloggen

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor AndRo555 » 30 Apr 2015, 09:59

Indigiswe schreef:Oké, bedankt!
Ik zal straks (ben ver weg van Proximus- en Telenet-hotspots) eens proberen in te loggen met jouw gegevens (je kan me vertrouwen), want met die van mij is ofwel 'het wachtwoord onjuist' ofwel 'een time-out van de verbinding'...
Ben wel benieuwd naar hoe snel die zijn (blijkbaar veel sneller dan WiFree). Of wordt het verbruik bij jou aangerekend (ik wil niet over jouw limiet gaan of zo)?

Bedankt!

P.S.: niemand kan met die gegevens van jou in jouw Proximus-account, toch? Want als iemand met jouw persoonlijke gegevens etc zit te prullen, zou ik het toch snel wegdoen :/

[Afbeelding Post made via mobile device ]



Gegevens kloppen natuurlijk niet, dat was maar om voor te stellen hoe mijn login er uit zag. :-)

Indigiswe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 Apr 2015

Re: Inloggen op PROXIMUS_AUTO_FON met gewone Fon-inloggegeve

Berichtdoor Indigiswe » 30 Apr 2015, 12:26

Oh, faal. Omdat je zei dat ik eens moest proberen in te loggen met die gegevens... :wink:
Anyway, had daarnet een streepje bereik en had eens geprobeerd, en het vroeg me toch om een certificaat te accepteren...

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten