Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

kingflurkel
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Apr 2015

Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor kingflurkel » 11 Apr 2015, 15:51

Hallo!

Ik ben nieuw hier maar als ik ergens het antwoord ga vinden is het wellicht hier.
Ik probeer al enkele dagen om mijn bbox3 "open" te zetten naar het internet zodat ik ook aan mijn instellingen kan prutsen als ik niet thuis ben.
De reden: achter mijn bbox hangt een OpenWRT modem (Archer C7), waar ik vpn, ssh, zelfs adblocking en Tor op heb zitten.
Om vanop vakantie in Spanje via mijn eigen netwerk te kunnen surfen moet ik uiteraard wel eerst door de bbox3 zien te geraken.
Belgacom support zei me droogweg dat zij geen ondersteuning bieden op de modem, maar enkel tot op de lijn.
Is dit uberhaupt mogelijk wat ik wil doen, of staat alles gewoon dicht bij belgacom?
Ik heb in mijn user settings via belgacom site de poorten opengezet.

crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1937
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor crapiecorn » 11 Apr 2015, 16:17

Beste manier om "door" de bbox3 te geraken is pppoe passthrough.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor philippe_d » 11 Apr 2015, 16:21

Eigenlijk wil je 2 verschillende zaken
    1) remote toegang tot je b-box (web page met de instellingen).
    2) toegang tot je OpenWRT server (vpn, ssh)
Je hebt eigenlijk geen remote toegang nodig tot de webinterface om aan je VPN te geraken?

Je spreekt van een OpenWRT modem, maar je bedoelt een OpenWRT router (de modem is jouw B-box3)?.
Hoe is die ingesteld? als IP Client achter de B-box3? als router achter de B-box3 (dubbele NAT)? of maakt deze zijn eigen PPPOE sessie aan?

Persooonlijk zou ik kiezen voor dit laatste (eigen PPPoE) zodat jouw Archer een eigen publiek IP adres krijgt, en je volledige toegang hebt (dan moet je niet "door de b-box3" geraken :-)).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

kingflurkel
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Apr 2015

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor kingflurkel » 11 Apr 2015, 16:28

Wow dankuwel ik had niet zo snel reactie verwacht!
Inderdaad, ik moet eigenlijk niet in de interface van de bbox zijn.
Hoe stel ik die pppoe passthrough in op de bbox3?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor philippe_d » 11 Apr 2015, 17:03

Op de b-box moet je niets doen, PPPoE passtrough staat aan
Je moet dus alles in je router instellen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

kingflurkel
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Apr 2015

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor kingflurkel » 11 Apr 2015, 20:15

Dus ik verbind mijn archer met bbox via lan poort op bbox en lan poort op Archer en dan stel ik in als pppoe met zelfde gegevens? Ga ik nu proberen!

daffeh
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 29 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor daffeh » 13 Apr 2015, 09:57

probleem met port forwarding is ook al opgelost geraakt door een password reset via e-services

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor philippe_d » 13 Apr 2015, 11:29

kingflurkel schreef:Dus ik verbind mijn archer met bbox via lan poort op bbox en lan poort op Archer en dan stel ik in als pppoe met zelfde gegevens? Ga ik nu proberen!

Neen, je moet natuurlijk de WAN poort (blauwe poort "Internet") gebruiken van de Archer.
En dan gebruik je alléén de Archer voor jouw LAN.

Als alles goed werkt, kan je in de B-box dan de WiFi uitzetten, en/of de PPPoE, gezien deze dan overbodig wordt (maar dat hoeft niet noodzakelijk).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

daffeh
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 29 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor daffeh » 13 Apr 2015, 12:00

afhankelijk van hoeveel pppoe sessies je nodig hebt.
Ik heb dat niet uitgezet aangezien ik maar 1 extra pppoe sessie opbouw en ik te lui was :)

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3087
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor wied » 13 Apr 2015, 12:20

philippe_d schreef:Op de b-box moet je niets doen, PPPoE passtrough staat aan
Je moet dus alles in je router instellen.


vraag: is dit wat men doorgaans "fully routed" noemt?

en daffeh schrijft: afhankelijk van hoeveel pppoe sessies je nodig hebt.

vraag: kan een bbox3 dus maar één sessie opbouwen?
Laatst gewijzigd door wied op 13 Apr 2015, 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13168
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2067 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor philippe_d » 13 Apr 2015, 12:29

Neen.
Het begrip "fully" routed slaat op het TV gebeuren van de B-box.
  • bij TV mode "fully routed" krijgen de decoders een lokaal IP adres van de b-box, en zorgt deze ervoor dat het verkeer van de decoders "gerouted" wordt naar VLAN30 (IPTV). Dit is standard ingesteld op de b-box3
  • bij TV mode "bridged" moeten de decdoders aangesloten worden LAN3/4 van de b-bbox. Deze poorten worden "gebridged" naar VLAN30, e de decoders krijgen een IP adres van de Proximus TV servers. Dit is standard ingesteld op de b-box2
Dit heeft niets te maken met de PPPoE passtrough ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

daffeh
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 29 Jan 2007
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor daffeh » 13 Apr 2015, 13:01

wat ik wou zeggen is
De bbox3 1 pppoe sessie en je router erachter 1 pppoe sessie en je krijgt er denk ik 3 van proximus?

jorisvb
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 Okt 2017

Re: Bbox3 Remote access werkt niet / ssh port forwarding

Berichtdoor jorisvb » 20 Okt 2017, 19:46

Blij dat ik dit onderwerp tegenkom.

Ik wil net graag extern aan de instellingen van m'n BBox3 komen. Hoe fiks ik me dat?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast