Bbox3 en bridge mode

KenVdB
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 04 Feb 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor KenVdB » 02 Mar 2015, 17:10

Voor een project moet ik een aantal poorten forwarden van extern naar intern, dit zijn er meer dan BBOX3 toelaat. Bijkomend wordt er ook gebruik gemaakt van VOIP met eigen router. Geen externe provider.

Bedoeling is om de eigen router dus een PPPoE te laten maken met de BBOX3. Ik sluit de eigen router dus aan op de rode poort van de BBOX3 en maak vervolgens connectie via de eigen router. Dienen er nog bijkomende instellingen te gebeuren op de BBOX3 zelf want in het beperkte user-menu vind ik hierover niets terug. De lijn blijft volgens deze logische instellingen dood.
Ook de manual van Proximus en de website geeft geen hulp bij het gebruik van de rode poort.

Vroeger stond de FritzBox rechtstreeks op de belgacom-lijn maar toen was er vectoring ...

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor Bssoft » 02 Mar 2015, 19:52

Op die rode poort waar er WAN bijstaat bedoel je ?
Bij een gewone standaard B-box3 kan je deze niet gebruiken, daarom dat je er ook nergens iets van terugvind ....

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 02 Mar 2015, 21:09

Zoals Bssoft al antwoordde kan je hiervoor de WAN poort van de B-box3 niet gebruiken.
    - Verbind LAN-1 van de B-box3 met LAN1 van de FritzBox.
    - Stel uw FritzBox in als router: External Modem or Router (internet via LAN1) > Make own connection to the Internet > Account information required
    - Vul hier jouw PPPoE login (fx123456@PROXIMUS) en je paswoord.
    - Vul ook uw internetsnelheid in (afhankelijk van uw abbo).
In de B-box3 zijn er geen specifieke instellingen vereist.
Je kan eventueel wel de WiFi uitschakelen, gezien je die niet gaat gebruiken.
Indien TV, moet je de decoders wel rechtstreeks op de B-box3 aansluiten. In deze mode ondersteunt de FritzBox geen Belgacom TV.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

KenVdB
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 04 Feb 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor KenVdB » 02 Mar 2015, 23:26

Vermoed dat het lijnprobleem de deftige werking van de bbox3/router-configuratie op een locatie dan toch wat tegen houdt. Momenteel is het een 7.6Mbps/640kbps profiel.

Met de bovenstaande methode zie ik het externe IP-adres in de Fritz!Box en niet een 192.168.1.* ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 02 Mar 2015, 23:34

KenVdB schreef:Met de bovenstaande methode zie ik het externe IP-adres in de Fritz!Box en niet een 192.168.1.* ?

Ja, natuurlijk ...
Van zodra de PPPoE sessie actief is, zal je FritzBox een eigen publiek IPv4 adres toegewezen krijgen.

KenVdB schreef:Vermoed dat het lijnprobleem de deftige werking van de bbox3/router-configuratie op een locatie dan toch wat tegen houdt. Momenteel is het een 7.6Mbps/640kbps profiel.

Je bent waarschijnlijk op een repair profiel terceht gekomen (of op het vectoring fall-back profiel) ??
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

KenVdB
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 04 Feb 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor KenVdB » 02 Mar 2015, 23:52

Met de lijn is er sowieso iets mis. Faxen vanaf en naar mijn VOIP-faxnummer extern faalt altijd, Op de lijn staat een antieke fax en fax-to-mail was ook geactiveerd, maar in beide gevallen zonder succes.

Vandaag over de ganse werkdag 5 keer een poging gedaan tot oplossen van het probleem via de de klantendienst, maar dat herstellen op de dag zelf voor BIZZ-klanten daar zijn ze bij Proximus alvast niet in geslaagd.

Bedankt alvast voor de info.

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 138 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor Bssoft » 03 Mar 2015, 08:41

De eerste simpele test dat je moet doen is: daar een gewoon toestel aan koppelen en er mee naar iemand bellen en omgekeerd
en als dat lukt, gesprek is van goede kwaliteit + geen gekraak/gepiep/ruis/verbrekingen, dan zal je verder moeten kijken ....

Misschien eens uitleggen welke opstelling je hebt voor je antieke fax en hoe deze is afgeregeld in de Fritbox (+ welk type van Fritzbox) ?
Hoe is je antieke fax zelfs afgeregeld ?

KenVdB
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 04 Feb 2011
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor KenVdB » 07 Mar 2015, 15:42

De lijn lijkt oké. Er is al een eerste verhoging van profiel gebeurd door Proximus.

In de Fritz.Box heb ik poort 1723 toegevoegd voor poortforwarding (VPN PPTP) echter wanneer ik probeer connectie te maken lukt het niet.
Ook het extern benaderen van de Fritz op poort is onmogelijk, zowel DDNS als IP geprobeerd.

Het lijkt mij dat er nog een probleem is met poortforwarding.

Toch ergens een foute instelling in de BBox3 of moet ik de BBox3 / Fritz in bepaalde volgorde opstarten? De ideeën zijn op. Ik weet alleen dat Telenet op dit ogenblik veel gebruiksvriendelijker is dan Proximus op gebruik van de router.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 08 Mar 2015, 12:31

KenVdB schreef:Het lijkt mij dat er nog een probleem is met poortforwarding.
Toch ergens een foute instelling in de BBox3 of moet ik de BBox3 / Fritz in bepaalde volgorde opstarten? De ideeën zijn op.

Ben je zeker dat je FritzBox een extern IP gekregen heeft? Anders is er inderdaad iets mis met je instellingen.
Gezien je de B-box3 gebruikt als modem, moet je natuurlijk éérst de B-box3 opstarten, wachten tot hij een sync krijgt, en dan de FritzBox, die een eigen PPPoE sessie aanmaakt.

Misschien moet je nog eens exact beschrijven hoe alles bij jou ingesteld staat en verbonden is ...

KenVdB schreef:Ik weet alleen dat Telenet op dit ogenblik veel gebruiksvriendelijker is dan Proximus op gebruik van de router.

Eigenlijk off-topic in een Proximus onderwerp, maar dat vind ik niet.
  • Als je een Telenet router hebt, dan kan je onmogelijk met je FritzBox aan een publiek IP geraken (je kan de TN router niet in bridge plaatsen). Dit lukt alleen als je een modem-only hebt.
  • Met de Proximus router (b-box3) kan je die zowel gebruiken als router, maar ook als modem-only. Dat vind ik toch flexibiler, niet?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Bart_L
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 Okt 2015

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor Bart_L » 29 Okt 2015, 23:58

Hoe zet je de Bbox3 in bridge mode?
Kan iemand mij dat eenvoudig uitleggen?

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1181
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 475 keer
Contact:

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor butskristof » 30 Okt 2015, 00:05

Volgens mij bestaat er niet effectief zoiets als 'bridge mode'. Je kan wel gewoon op een eigen router achter de bbox3 een nieuwe pppoe sessie opstarten waardoor de bbox als bridge fungeert, maar hiervoor moet je als ik het me goed herinner geen instellingen aanpassen.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor deman3417 » 30 Okt 2015, 17:40

Enkel met een vast IP adres (iOffice bvb) moet je opletten.
Als je BBOX een PPP verbinding maakt, kan jou router nooit een publiek IP adres krijgen, daar dit ingenomen is door de BBOX.
Dan moet je PPP verbinding uitschakelen in de BBOX.

Bart_L
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 Okt 2015

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor Bart_L » 03 Nov 2015, 19:02

Gewoon de WAN PPPoE op disable en de Underlying connection op Lan Bridge zetten?
Kan je dit met de user account?

eboelens
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 Nov 2015

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor eboelens » 09 Nov 2015, 13:21

Je kan bij de bbox3 WAN PPPoE op disable zetten. En dan op de eerste lan een router koppelen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13636
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Bbox3 en bridge mode

Berichtdoor philippe_d » 09 Nov 2015, 23:44

Bart_L schreef:Gewoon de WAN PPPoE op disable en de Underlying connection op Lan Bridge zetten?

eboelens schreef:Je kan bij de bbox3 WAN PPPoE op disable zetten. En dan op de eerste lan een router koppelen.

Zoals een vorige poster schreef (butskristof) moet je helemaal niets instellen op de B-box. PPPoE passtrough is per default ingeschakeld.

Geen idee waarom iedereen hier altijd spreekt van een bbox "in bridge mode zetten". Waarom hebben jullie er een probleem mee dat de PPPoE sessie van de bbox zelf aan blijft ??
(met uitzondering voor de abbo's met vast IP, zoals deman3417 terecht opmerkt.

Trouwens, dat is helemaal geen bridge mode.
Een echt bridge zou zijn dat de bbox een PPPoE sessie aanmaakt, en het extern IP adres direct op zijn LAN poort zet (zoals de Thomson vroeger deed ...)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten