Bbox3 Sagem Tool

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 31 Jan 2015, 17:28

Zoals beschreven in deze topic is het mogelijk om met een omweg toch de lijnwaarden uit te lezen vanuit een Sagem Bbox 3 :-D
Hiervoor heb ik een tool gemaakt, deze kan volgende waarden uitlezen:
- sync snelheid (indien het in de lijst van profielen voorkomt)
- maximaal haalbare snelheid
- attenuation
- noise margin

Hieronder de tool toegepast op mijn lijn:
bboxtool1.png

bboxtool2.png
De visuele opmaak volgt later nog...

Hoe werkt het?
Sinds de laatste firmware update is het niet meer mogelijk om als gewone user de lijnwaarden direct op te vragen. Indirect gaat wel nog, simpel uitgelegd:
Wat niet werkt:
"Wat is de huidige downloadsnelheid?" --> error
Wat wel werkt:
"Is de huidige downloadsnelheid gelijk aan 70000kbps?" --> ja/nee

Dus via een loop kunnen de lijnwaarden achterhaald worden. Dit is natuurlijk niet de meest efficiente manier van gegevens opvragen, via bepaalde algoritmes kan ik de request veel versnellen, maar sommige waarden (zoals max lijnwaarde) kunnen toch langer dan een minuut duren voor op te halen.

De tool is nog niet volledig af, maar kan wel al getest worden. Als je een Sagem Bbox3 hebt, en wil testen, mag je me een bericht sturen :-)
Als je niet weet wat voor model je hebt, dien je de sticker op de onderkant van je Bbox te checken, daar zal Sagemcom of Technicolor staan.

Eens ik bevestiging heb dat de tool werkt bij andere personen, en mijn TODO-lijst af is, zal ik de tool publiek maken.
De tool kan hier gedownload worden: https://www.proximuscloud.be/web/app/sh ... 84LSiVO432

Wat met de Technicolor BBox3?
De webinterface werkt op een volledig andere manier dan de Sagem BBox 3, de truuk die ik gebruik om de waarden uit te lezen zal niet werken :-(
Laatst gewijzigd door pyro85 op 05 Nov 2017, 11:17, 19 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Petervanakelyen » 31 Jan 2015, 18:26

Ik wil mijn Sagem gerust terug aansluiten om je tool te testen. Als je het ziet het zitten mag je ook je source doorsturen (of op Github plaatsen), dat versnelt het het ontwikkelproces wellicht wat :)

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 305
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Kenniey » 31 Jan 2015, 19:24

Ik heb de laatste tijd enkele problemen met mijn technicolor bbox-3. Portforwards die niet willen lukken, apparaten waarvan ik de eigenschappen zoals naam niet kan aanpassen, ...

Zou Proximus nog Sagemcom routers meegeven als je gaat ruilen of kan je er achter vragen?
Dan zou ik deze tool ook kunnen uitproberen :banana:

[Afbeelding Post made via mobile device ]

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 441
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor diederik » 31 Jan 2015, 19:35

Ik heb een sagem. Je mag het gerust eens doorsturen.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1947
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor lacer » 31 Jan 2015, 21:11

Kenniey schreef:Ik heb de laatste tijd enkele problemen met mijn technicolor bbox-3. Portforwards die niet willen lukken, apparaten waarvan ik de eigenschappen zoals naam niet kan aanpassen, ...


Een paar weken geleden lukte het bij wel nog om de naam enzo aan te passen van apparaten, maar nu ook niet meer en dit terwijl de software sindsdien niet meer gewijzigd werd :|
Maar goed, we zitten hier met onze Technicolor in het verkeerde topic :eek:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 31 Jan 2015, 23:57

Was nog vergeten te vermelden dat voor de tool het .NET Framework 4.0 vereist is, maar normaal gezien zal dit wel op iedere pc staan (denk ik toch?).

Petervanakelyen schreef:Ik wil mijn Sagem gerust terug aansluiten om je tool te testen. Als je het ziet het zitten mag je ook je source doorsturen (of op Github plaatsen), dat versnelt het het ontwikkelproces wellicht wat :)

Ik wil de broncode gerust delen, maar dan werk ik liever met Team Foundation, dit is geïntegreerd in Visual Studio. Ik dacht dat dit zelf gratis was in VS2013 Community edition.
Misschien dat VS2013 ook connectie kan maken met Github? Ik moet dit eens verder bekijken.

Gebruikersavatar
thomasv
Pro Member
Pro Member
Berichten: 398
Lid geworden op: 01 Dec 2014
Locatie: Regio Brussel
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor thomasv » 01 Feb 2015, 00:41

Afbeelding

Dit heb ik ook via DM gestuurd, maar wou het toch ook even publiek delen.
Proimus Start · Mobistar Shape Ultimate

Afbeelding Happy Waze user

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3809
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 01 Feb 2015, 07:53

@ pyro,
wel raar dat b.v. UCBR niet klopt maar bij u wel, met zelfde tool op zelfde type bb3/s
of verschilt de software dan van de bb3 of ligt dit aan iets anders.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor a3ke » 01 Feb 2015, 08:21

Sagem op vectoring hier met de nieuwe soft , me wants tool to :) ;)
The eternal and true pessimist :D

mrombouts
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 Nov 2010

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor mrombouts » 01 Feb 2015, 08:34

Ben ook geïnteresseerd in die tool

[Afbeelding Post made via mobile device ]

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3809
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 01 Feb 2015, 09:01

ik denk dat we allemaal geïnteresseerd zijn in dit tool en hopelijk wordt dit, op termijn, door Proximus niet dicht getimmerd,
want ze zullen dit ook wel te weten komen zeker :bang:

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 441
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor diederik » 01 Feb 2015, 09:29

werkt perfect :banana:

Thnx

Afbeelding

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 01 Feb 2015, 10:52

thomasv schreef:Afbeelding

Dit heb ik ook via DM gestuurd, maar wou het toch ook even publiek delen.


Hier vreesde ik dus al voor, de profiellijst die ik in de tool gestoken heb, zal niet volledig kloppen, deze werd overgenomen van deze lijst:
viewtopic.php?f=43&t=40759&start=240#p589405 . Als uw profiel niet gevonden werd, zal de aanduiding van dlm, repair en vectoring ook niet kloppen.
Bij mij klopte het eerst ook niet. Ik heb een 70/10 vectoring profiel, volgens de lijst is de sync snelheid 70.000/10.000 terwijl dit in werkelijkheid 69.999/10.064 is.

Om een hoop requests uit te sparen check ik enkel de gekende profielwaarden, ik zal er dus een marge van +/-100kbps moeten opsteken om de fouten in de profiellijst op te vangen. Dit maakt het ophalen van de waarden wel iets trager :-(

Raar dat uw downstream noise margin 0 is, dit moet nog een bug zijn in de tool.

jackho schreef:@ pyro,
wel raar dat b.v. UCBR niet klopt maar bij u wel, met zelfde tool op zelfde type bb3/s
of verschilt de software dan van de bb3 of ligt dit aan iets anders.

Dit komt omdat de interne profiellijst in de tool niet volledig klopt. Sommige profielen zullen correct gevonden worden, andere niet. Dit probeer ik te fixen in een volgende versie.

diederik schreef:werkt perfect :banana:

Thnx

Afbeelding

Nice! Uw lijnwaarden zijn een pak beter dan bij mij, hoe ver schat je dat je van een rop zit?
Mijn lijn lijkt nauwelijks vectoring aan te kunnen (lage downstream noise margin), ik schat mijn afstand op iets van een 250-300m.


Aan diegenen die mij een berichtje gestuurd hebben, ik zal eerst een nieuwe versie maken met een fix voor het bepalen van de profielen, dus nog even geduld :wink:

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 441
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor diederik » 01 Feb 2015, 11:20

Rond de 300 meter schat ik

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1763
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Locatie: Land van Aalst
Bedankt: 248 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 340 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Kenw00t » 01 Feb 2015, 12:28

pyro85 schreef:Misschien dat VS2013 ook connectie kan maken met Github? Ik moet dit eens verder bekijken.

Ja, dat kan: http://michaelcrump.net/setting-up-gith ... ep-by-step
Ze zijn redelijk goed bezig bij Microsoft tegenwoordig, door meer community minded te zijn en dingen zoals GitHub te omhelzen. 8)
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13221
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2075 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor philippe_d » 01 Feb 2015, 12:34

pyro85 schreef: ... de profiellijst die ik in de tool gestoken heb, zal niet volledig kloppen, deze werd overgenomen van deze lijst:
viewtopic.php?f=43&t=40759&start=240#p589405 . Als uw profiel niet gevonden werd, zal de aanduiding van dlm, repair en vectoring ook niet kloppen.

De tool zal waarschijnlijk het verschil niet kunnen maken tussen een 70/10 vectoring profiel, en een 70/10 DLM profiel.
Tenzij de tool ook een "opvraging" kan doen of vectoring actief is?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 697
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 73 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor DIBO » 01 Feb 2015, 18:33

philippe_d schreef:Tenzij de tool ook een "opvraging" kan doen of vectoring actief is?

zo te zien wel
diederik schreef:Afbeelding

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2347
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor a3ke » 01 Feb 2015, 18:43

crap :(

260 a 320 m van de centrale afhankelijk van de BGC tech , 20 meter van de ROP

bijna 3 jaar mega stabiel 16/10 profiel gehad bij EDPnet tot de kaarten geupgrade werden en men modem niet meer volle snelheid kreeg
Bijlagen
v2.PNG
The eternal and true pessimist :D

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 01 Feb 2015, 18:49

Kenw00t schreef:
pyro85 schreef:Misschien dat VS2013 ook connectie kan maken met Github? Ik moet dit eens verder bekijken.

Ja, dat kan: http://michaelcrump.net/setting-up-gith ... ep-by-step
Ze zijn redelijk goed bezig bij Microsoft tegenwoordig, door meer community minded te zijn en dingen zoals GitHub te omhelzen. 8)

Aha, dat is wel interessant, zal zien of ik volgende week de tool op Github kan plaatsen.

philippe_d schreef:De tool zal waarschijnlijk het verschil niet kunnen maken tussen een 70/10 vectoring profiel, en een 70/10 DLM profiel.
Tenzij de tool ook een "opvraging" kan doen of vectoring actief is?

Er is een klein verschil tussen het vectoring profiel en het DLM profiel.
Vectoring: 69999/10064
DLM: 70200/10048
Op die manier kan ik toch het verschil detecteren. Direct opvragen of vectoring actief is gaat inderdaad niet.

Zo te zien is een lijn met 70/10 DLM sneller dan een vectoring-lijn :P

Sparky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 369
Lid geworden op: 02 Jan 2005
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Sparky » 01 Feb 2015, 21:59

Mijn resultaat:

Afbeelding

franjo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 Jun 2006
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor franjo » 01 Feb 2015, 22:32

werkt langzaam maar goed, bedankt
Bijlagen
sagemtool.JPG

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3809
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 01 Feb 2015, 22:53

Kan dit bbox3 sagem tool eventueel ergens op het netwerk gezet worden zodat iedereen die dit wenst, deze kan downloaden,
net zoals je dit met het VDSL2TOOL kunt doen op Hierzo.net voor de sagem bbox2.

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor leeman » 02 Feb 2015, 08:07

hierbij mijn data:
Bijlagen
vdslTool.jpg

Gebruikersavatar
thomasv
Pro Member
Pro Member
Berichten: 398
Lid geworden op: 01 Dec 2014
Locatie: Regio Brussel
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor thomasv » 02 Feb 2015, 12:32

jackho schreef:Kan dit bbox3 sagem tool eventueel ergens op het netwerk gezet worden zodat iedereen die dit wenst, deze kan downloaden,
net zoals je dit met het VDSL2TOOL kunt doen op Hierzo.net voor de sagem bbox2.


Ik wil'm wel hosten :)
Proimus Start · Mobistar Shape Ultimate

Afbeelding Happy Waze user

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3809
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 02 Feb 2015, 13:04

En nu nog de absolutie krijgen van Pyro :wink:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13221
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2075 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor philippe_d » 02 Feb 2015, 16:38

Ik denk dat Pyro eerst nog wat verbeteringen wil aanbrengen / bugjes uithalen.

@Pyro
- Misschien eens contact opnemen met qless en kijken wat je van hem kan leren (vb herkennen van profielen).
- Of misschien één tool maken, die ook voor de b-box2 kan gebruikt worden (bij opstarten: keuze modem).
- Een "Forum output" in Codeweergave ([c ode]code[/code]) zodat gebruikers gemakkelijk resultaten kunnen posten.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
simon1205
Plus Member
Plus Member
Berichten: 121
Lid geworden op: 20 Apr 2008
Twitter: VanveerdeghemS
Locatie: KVD 51TIE0-0302
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor simon1205 » 02 Feb 2015, 18:35

Heb een BBox3, en een ADSL verbinding (Max 2.2Mbps). Dit tooltje werkt perfect.
Bijlagen
Lijnwaarden.png
Lijnwaarden.png (9.23 KiB) 12912 keer bekeken

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1504
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor nickz » 02 Feb 2015, 18:41

Oei, in 2015 nog zo'n langzame verbinding hebben is wel heel triest. Jij woont zeker ergens erg afgelegen?
Laatst gewijzigd door nickz op 02 Feb 2015, 18:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 305
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor Kenniey » 02 Feb 2015, 18:42

Daarstraks de Bbox-3 van Technicolor met veel moeite omgeruild voor een Sagem.
Dit zijn mijn waardes
Bijlagen
waardes goed.png
waardes goed.png (8.7 KiB) 12902 keer bekeken

Gebruikersavatar
simon1205
Plus Member
Plus Member
Berichten: 121
Lid geworden op: 20 Apr 2008
Twitter: VanveerdeghemS
Locatie: KVD 51TIE0-0302
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor simon1205 » 02 Feb 2015, 18:49

nickz schreef:Oei, in 2015 nog zo'n langzame verbinding hebben is wel heel triest. Jij woont zeker ergens erg afgelegen?


Ja, we wonen zo een 7 tot 8 tal kilometer van de centrale. VDSL2 voor mij staat nog niet op de planning bij Proximus(Belgacom). Jammer :cry:

brampiec
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 27 Nov 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor brampiec » 02 Feb 2015, 21:19

Hier mijn lijnwaardes:

een 50/10 profiel.

Lijnwaarde.PNG
Lijnwaarde.PNG (11.55 KiB) 12852 keer bekeken


Misschien nog even een tip voor de tool: Het aangeven van dat het uitlezen ven je bbox voltooid is.

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 02 Feb 2015, 22:46

jackho schreef:ik denk dat we allemaal geïnteresseerd zijn in dit tool en hopelijk wordt dit, op termijn, door Proximus niet dicht getimmerd,
want ze zullen dit ook wel te weten komen zeker :bang:

Volgens mij weten ze het al, ik denk dat er wel medewerkers zijn die dit forum in de gaten houden.
Hopelijk zullen ze geen actie ondernemen tegen deze tool, het leest enkel de waarden maar uit, het is absoluut geen admin hack. Het wordt dan ook enkel maar gebruikt door die kleine community die daarin geïnteresseerd is. Sagem dit laten onderzoeken en patchen kost hen ook alleen maar tijd en geld, ik denk niet dat het hen dit waard is. But only time will tell...

Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit zo simpel patchbaar is, aangezien Sagem dezelfde techniek gebruikt als ik, maar dan voor andere waarden en doeleinden. Lang leve xpath 8)

thomasv schreef:
jackho schreef:Kan dit bbox3 sagem tool eventueel ergens op het netwerk gezet worden zodat iedereen die dit wenst, deze kan downloaden,
net zoals je dit met het VDSL2TOOL kunt doen op Hierzo.net voor de sagem bbox2.


Ik wil'm wel hosten :)

Bedankt voor het aanbod :)
Momenteel host ik de tool op mijn Belgacom cloud, en ik zal dit blijven doen voor de komende testversies. Eens ik een versie heb die af is, kunnen we over hosting spreken.

philippe_d schreef:Ik denk dat Pyro eerst nog wat verbeteringen wil aanbrengen / bugjes uithalen.

@Pyro
- Misschien eens contact opnemen met qless en kijken wat je van hem kan leren (vb herkennen van profielen).
- Of misschien één tool maken, die ook voor de b-box2 kan gebruikt worden (bij opstarten: keuze modem).
- Een "Forum output" in Codeweergave ([c ode]code[/code]) zodat gebruikers gemakkelijk resultaten kunnen posten.

Het herkennen van profielen is niet direct een probleem, ik dien gewoon nog rekening te houden met een afwijkmarge. Hoe meer resultaten ik krijg van de gebruikers, hoe gemakkelijker en efficiënter ik een profiel kan bepalen, dus dat komt wel in orde.
De code kan inderdaad ook voorzien om andere toestellen te ondersteunen (moet nog een abstractielaag implementeren), maar dit is momenteel geen prioriteit.
Een forum output knop zal er in de volgende versie inzitten, zal wat gemakkelijker zijn dan screenshots pakken :-)

Morgen zal ik een volgende testversie publiek maken, aangezien ik nu weet dat het ook effectief werkt bij andere personen, en al wat verbeteringen heb gemaakt.
Het ophalen van de sync snelheid, attenuation en noise margin zou al wat rapper moeten zijn (max snelheid nog niet).

@all
Bedankt voor de feedback!

Gebruikersavatar
cyberbug
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 08 Okt 2005
Locatie: België
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor cyberbug » 03 Feb 2015, 04:30

Thanks voor de tool :-)

Hier de waarde uit mijn b-box (vraag me af of die sneller kan, geen idee hoever ik zit)
Bijlagen
bbox3sagem.png
Bbox 3 Sagem tool 0.2
bbox3sagem.png (8.11 KiB) 12767 keer bekeken
Greetz cyberbug

Afbeelding

marc_1956
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 03 Feb 2015

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor marc_1956 » 03 Feb 2015, 15:30

Ik wil ook de tool is testen met mijn BBOX3/S.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2075
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 136 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 395 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor cptKangaroo » 03 Feb 2015, 19:36

Ze zullen er misschien een flood control op steken -- ik denk dat er op de bbox2 ook eentje zit (ofwel was mijn javascriptje *spits-on-the-floor* te brak).

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 03 Feb 2015, 19:39

Ik heb een nieuwe versie klaar, de tool kan hier gedownload worden: https://www.belgacomcloud.be/?shareObje ... 931ff783a8

Er werd o.a. een knop toegevoegd om het resultaat in een forum te plaatsen:

Code: Selecteer alles

Bbox 3 Sagem Tool v0.3
----------------------

Downstream current bit rate:   69 999 kbps
Upstream current bit rate:     10 064 kbps

Downstream max bit rate:       88 789 kbps
Upstream max bit rate:         14 462 kbps

Downstream attenuation:        11,4 dB
Upstream attenuation:          0,0 dB

Downstream noise margin:       7,8 dB
Upstream noise margin:         11,2 dB

Proximus profile:              LP145
VDSL2 profile:                 17a
DLM:                           False
Repair:                        False
Vectoring:                     True


Het bepalen van een profiel zou nu iets sneller en nauwkeuriger moeten zijn.
Eerst wordt een kleine lijst van confirmed bitrates gecheckt, gebaseerd op de resultaten die hier al gepost werden. Daarna worden alle gekende profielen gecheckt, met een marge van 64kb positief en negatief.
Als uw profiel dan nog niet gevonden werd, dan worden alle waarden overlopen (van 0 tot 100000).

Er werd ook een cancel knop toegevoegd, voor als je de opvraging wilt onderbreken.

Next up: code opkuisen, commentaar toevoegen en op Github zetten :)

cptKangaroo schreef:Ze zullen er misschien een flood control op steken -- ik denk dat er op de bbox2 ook eentje zit (ofwel was mijn javascriptje *spits-on-the-floor* te brak).
Breng ze niet op ideeën :P
K'zou het wel kunnen omzeilen maar het zou de tool wel heeeeeeeel traag maken.
Laatst gewijzigd door pyro85 op 03 Feb 2015, 20:51, 1 keer totaal gewijzigd.

brampiec
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 27 Nov 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor brampiec » 03 Feb 2015, 20:29

Bij deze mijn output van de v0.3

Code: Selecteer alles

Bbox 3 Sagem Tool v0.3
----------------------

Downstream current bit rate:   50.200 kbps
Upstream current bit rate:     10.054 kbps

Downstream max bit rate:       52.851 kbps
Upstream max bit rate:         10.054 kbps

Downstream attenuation:        11,0 dB
Upstream attenuation:          0,0 dB

Downstream noise margin:       0,0 dB
Upstream noise margin:         6,8 dB

Proximus profile:              LP058
VDSL2 profile:                 8d
DLM:                           True
Repair:                        False
Vectoring:                     False



@pyro85: Ik meen mij te herinneren dat ik altijd een 17a profile had. In het verleden werd een 30/6 profiel toch pas toegepast als je een 17a profiel kon krijgen op je lijn. Een 30/6 kon dan met DLM verhoogd worden naar 40/6, 50/6, 60/6 of 70/6. Zou je dit eens kunnen controleren.
Bedankt,

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3809
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor jackho » 03 Feb 2015, 20:49

LP058 50/10 is een DLM op 70/10 (17a )

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 179
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 119 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor pyro85 » 03 Feb 2015, 20:58

brampiec schreef:Bij deze mijn output van de v0.3
...

@pyro85: Ik meen mij te herinneren dat ik altijd een 17a profile had. In het verleden werd een 30/6 profiel toch pas toegepast als je een 17a profiel kon krijgen op je lijn. Een 30/6 kon dan met DLM verhoogd worden naar 40/6, 50/6, 60/6 of 70/6. Zou je dit eens kunnen controleren.
Bedankt,

Alle non-vectoring 17a profielen stonden nog als 8d aangeduid, copy-paste foutje. Heb een nieuwe versie geüpload, is gefixt nu :)

Die 0db op downstream noise margin blijf ik raar vinden... Kan niet direct de fout vinden in mijn implementatie.

brampiec
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 27 Nov 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Bbox3 Sagem Tool

Berichtdoor brampiec » 03 Feb 2015, 21:17

Thanks!

Hier is mijn nieuwe output:

Code: Selecteer alles

Bbox 3 Sagem Tool v0.3
----------------------

Downstream current bit rate:   50.200 kbps
Upstream current bit rate:     10.054 kbps

Downstream max bit rate:       52.851 kbps
Upstream max bit rate:         10.054 kbps

Downstream attenuation:        11,0 dB
Upstream attenuation:          0,0 dB

Downstream noise margin:       0,0 dB
Upstream noise margin:         6,8 dB

Proximus profile:              LP058
VDSL2 profile:                 17a
DLM:                           True
Repair:                        False
Vectoring:                     False



Inderdaad die 0,0 dB is een vreemde waarde, en bij andere blijkt dit wel te werken.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten