Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Steven_09
Plus Member
Plus Member
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 Sep 2012
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Steven_09 » 14 Dec 2014, 18:36

Ik weet niet of het hier al vermeld werd, maar er zijn nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen:

- de lijnen met 16,5/2 profiel (700 - 1000meter) kunnen nu ook 30/2 krijgen
- de lijnen met 12/1 profiel (1000-1400 meter) kunnen nu 14,5/1 en 16,5/1 krijgen

En wellicht al vermeld, maar het nieuwe standaardprofiel voor lijnen die normaal 30/6 krijgen, is nu 30/10 (P056)

Bron:http://www.proximuswholesale.be/wholesale/gallery/content/documents/vdsl2/Addendum_WBA_VDSL2_DLM_extension_final%20.pdf

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 19:21

Philippe_d heeft er inderdaad al iets over gepost in een andere thread.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1882
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 163 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Tomsworld » 14 Dec 2014, 19:53

Goed nieuws, nu nog een diagnose tool op de proximus e-services, want ik zit op 16,5 / 2 met een attainable van 28 Mbit en zelfs 20/2 lukt niet, waarmee ik al tevreden zou zijn.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Matthias » 14 Dec 2014, 20:01

Nu nog iets voor de 400-700m lijnen, want deze hebben in 2j nog nougabollen extra gekregen. 30/4 zou een begin zijn...

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 20:32

daar gaat de vectoring uitrol van start Q1 2015

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Matthias » 14 Dec 2014, 20:38

Zeg dat tegen mijn B-BOX2.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5890
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 438 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor heist_175 » 14 Dec 2014, 20:57

Om van de vectoring snelheden te kunnen profiteren moet je een bbox3 hebben, ofwat?

Boncholio
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 Nov 2014

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Boncholio » 14 Dec 2014, 21:11

Inderdaad

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 799
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Roygenz » 14 Dec 2014, 21:20

Is er eigenlijk al iets veranderd op het 70/6 vectoring provisioning profiel?

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: Proximus Internet Maxi 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 21:22

70/10 volgens sommigen

als vectoring wordt uitgerold op 400<->700 m dan zal je net als dit bij de >400 m vectoring gebeurt je bbox2 mogen omruilen voor een bbox3
Laatst gewijzigd door jackho op 14 Dec 2014, 21:25, 1 keer totaal gewijzigd.

LaserJet
Premium Member
Premium Member
Berichten: 549
Lid geworden op: 01 Dec 2008
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor LaserJet » 14 Dec 2014, 21:23

Boncholio schreef:Inderdaad

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Dus iedereen die hier een snelheidsverhoging heeft gekregen (of zal krijgen), heeft een bbox 3?

Dan hebben er meer mensen een bbox 3 dan ik dacht.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 21:29

voor de verhoging door de DLM toegekend op provisioning profiel heb je geen bbox3 nodig;
om te kunnen genieten van de vectoring techniek heb je wel een bbox3 (vectoring compatibel modem) nodig.
Ik heb een bbox2 en sta al op 70/6 vanaf de DLM in dienst werd genomen door Belgacom (30/6 prov profiel)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 21:33

NB: om die reden heb ik nog mijn bbox2 niet omgeruild door bbox3 omdat ik toch nog altijd een stabiele 70/6 DLM profiel heb.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3869
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 14 Dec 2014, 22:59

Kun je je profiel opvolgen met een bbox3 (ik gebruik een selfmade router met qos) ?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 14 Dec 2014, 23:20

Dit kon met de BBOX3 van Sagem op voorwaarde dat de laatste firmware er nog niet op staat,
als volgt: http://192.168.1.1/57../gui/tpl/src/internet/wan.html

dragonflo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 407
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor dragonflo » 14 Dec 2014, 23:38

Hoeveel procent zou dan een snelheid minder dan 30/2 hebben na de maatregel? Dat is toch al een aardige snelheid.

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 912
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Kitt » 15 Dec 2014, 03:46

jackho schreef:NB: om die reden heb ik nog mijn bbox2 niet omgeruild door bbox3 omdat ik toch nog altijd een stabiele 70/6 DLM profiel heb.


Hier idem (BB0X2 al maanden op 70/6 met 405 m ) .. je denkt dat je met BBOX3 een terugval zou hebben ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 15 Dec 2014, 08:13

Ik bedoelde hiermee dat ik er voorlopig geen baat bij zou hebben, aangezien ik 70/6 lijn synchro heb en met een bbox3 op vectoring zou ik ook maar 70/6 halen en zelf al wordt het 70/10, mijn Comfort pack abonnement laat toch maar een upload van 5 Mbps toe.

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1036
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Edward Valckx » 15 Dec 2014, 17:37

dragonflo schreef:Hoeveel procent zou dan een snelheid minder dan 30/2 hebben na de maatregel? Dat is toch al een aardige snelheid.

Hier, bijvoorbeeld. Al jaren 12/1 ... Hopelijk nu dan toch een fractie beter, binnenkort...

Maar nu er geen automatische reconnect meer is van de PPPoE sessie, wanneer merk je die hogere DLM snelheid dan? Manueel PPPoE reconnecten?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 15 Dec 2014, 18:50

kan je dan niet via de bbox webinterface op reconnect klikken, zoals bij de bbox2

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13715
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 15 Dec 2014, 19:20

Edward Valckx schreef: Maar nu er geen automatische reconnect meer is van de PPPoE sessie, wanneer merk je die hogere DLM snelheid dan? Manueel PPPoE reconnecten?

Een DLM verhoging heeft altijd een re-sync tot gevolg.
Is dus totaal onafhankelijk van PPPoE sessies.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1036
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Edward Valckx » 15 Dec 2014, 20:02

Bedankt voor de info. Dus als we nu een spontane hersynchronisatie zien, dan is DLM lang geweest (of het moest een black out zijn, deze winter :)

Ondertussen nog steeds 12/1 Mbps hier, terwijl mijn modem zegt dat de lijn 20308/3728 kbps maximaal aan kan. Dus ik hoop dat ik kan dan toch aan 16,5/1 Mbps kan geraken. De eerste snelheidsverhoging sinds ik VDSL2 heb.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1293
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 137 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor MaT » 30 Dec 2014, 21:16

Iemand een idee wanneer de nieuwe profielen voor iedereen beschikbaar moeten zijn? Ik merk hier namelijk nog geen verandering.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 30 Dec 2014, 22:51

Ik sta ook nog maar sinds een paar dagen op 70/10 ipv 70/6

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13715
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2014, 00:04

MaT schreef:Iemand een idee wanneer de nieuwe profielen voor iedereen beschikbaar moeten zijn? Ik merk hier namelijk nog geen verandering.

Ik denk dat deze gewoon nu beschikbaar zijn.
Maar de grillen van DLM zijn ondoorgrondelijk, dus gewoon afwachten :-(

Misschien dat een TBF (0800 22424) helpt om het DLM evaluatiesysteem her op te starten, maar dan val je (tijdelijk) wel eerst terug op jouw basis profiel ...

Edward Valckx schreef:Ondertussen nog steeds 12/1 Mbps hier, terwijl mijn modem zegt dat de lijn 20308/3728 kbps maximaal aan kan. Dus ik hoop dat ik kan dan toch aan 16,5/1 Mbps kan geraken.

In jouw geval zou je zo'n lijntest wel kunnen overwegen, want je hebt niets te verliezen.
Ik zit op 70/6, en lig er niet wakker van dat ik geen 70/10 krijg (want mijn upload is toch beperkt tot 4 mbps)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5890
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 438 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor heist_175 » 31 Dec 2014, 09:13

Ik heb nu 30/2 gekregen sinds enkele dagen.
Afbeelding
Ik haal nu 24Mbps/3MBps in de realiteit, voorheen had ik 25/2 en was dat 22Mbps/2,8MBps.

Is dat nu gelinkt aan die "lange lijnen upgrade" of niet, geen idee.
Volgens Belgacom medewerkers en ook volgens de VDSL tool zit op 490m en de "lange lijnen" zijn 700+...

De verhoging in de realiteit lijkt mij nogal beperkt, maar goed. Hoger is altijd beter.
Nu wachten op vectoring, ergens in 2015 ging iedereen vectoring krijgen. Ik ben benieuwd...

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 799
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Roygenz » 31 Dec 2014, 09:24

Zijn er al die 70/10 halen op vectoringlijnen eigenlijk? Ik heb hier 70/6 vectoring provisioning profiel. Ook na reconnecten van de sessie blijf ik op 70/6.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: Proximus Internet Maxi 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 31 Dec 2014, 09:51

ik heb zelf 70/10 zonder vectoring, sinds een paar dagen nog maar.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3732
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 229 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor satsurfer » 31 Dec 2014, 17:23

@jackho: welke isp? Formule? :-)

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 452
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Steven7 » 31 Dec 2014, 17:45

Ik vraag me af hoeveel beter mijn lijn nog moet worden. 12/1 opgeleverd op VDSL.
Als ik het goed begrijp zou DLM hier 16.5/1 van maken.
Wordt er ook vectoring toegepast bij dergelijke afstand?


Max. DSLAM throughput kbit/s 12064 1064
Min. DSLAM throughput kbit/s 4664 256
Attainable data rate kbit/s 29934 8483
Current throughput kbit/s 12064 1062
Seamless rate adaptation off off

Latency 15 ms 4 ms
Impulse Noise Protection 7 2
G.inp off off

Signal-to-noise ratio dB 22 26
Bitswap off on
Line attenuation dB 14 8

Profile 8d
G.Vector on on

Carrier record B43 B43

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 31 Dec 2014, 18:20

@jackho: welke isp? Formule? :-)

Proximus comfort

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 31 Dec 2014, 18:23

Wordt er ook vectoring toegepast bij dergelijke afstand?

Neen einde uitrol voor afstanden <400m was voorzien einde 2014 <= moest 2015 zijn, zie terechte opmerking van philippe_d hieronder!
begin uitrol voor afstanden > 400m en <700m begin 2015
Laatst gewijzigd door jackho op 31 Dec 2014, 21:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5659
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 284 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 123 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor proximusboyke » 31 Dec 2014, 18:28

zijn er die zeggen dat de uitrol 400-70m maar voor midden 2015 is :|
iphone 7 plus orange arend love
iphone x 256gb orange arend love
mercedes e220 IEW orange
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac orange boost
ipad pro 12,9 - 256gb IEW orange
orange love

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3732
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 229 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor satsurfer » 31 Dec 2014, 19:16

Jackho, dan zou scarlet vdsl only hetzelfde aanbieden. Ik zal het bekijken. Als telenet gn korting aanbiedt wordt het scarlet only+tn tv+ voip

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13715
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2014, 19:53

jackho schreef:Neen einde uitrol voor afstanden <400m was voorzien einde 2014
begin uitrol voor afstanden > 400m en <700m begin 2015

Je bent een beetje te optimistsich :-D .
De uitrol voor afstanden <400m is altijd voorzien geweest dat dit 2 jaar zou duren (upgraden van alle ROP's)
Ze zijn in februari 2014 begonnen, met target date eind 2015.

Voor de uitrol 400m - 700m moeten ze natuurlijk niet wachten. Op de ROP's die vectoring hebben kunnen ze al beginnen ....
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3928
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 31 Dec 2014, 21:46

Eind 2015 inderdaad, gelukkig houdt er hier toch nog iemand het hoofd koel,
'k ben blijkbaar een beetje te vroeg begonnen met champagne drinken op het nieuwe jaar :bdaysmile: :beerchug:

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3282
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 69 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Patje » 01 Jan 2015, 11:43

Toch blij dat er optimisten zijn, want als toekomstige proximus klant (12 jan 2015) wil ik ook maar al te graag vectoring op mijn aanstaande 20/2 snelheid :)

Goeie testen voor vectoring :

Afbeelding
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1293
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 137 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor MaT » 08 Jan 2015, 16:52

Vandaag nog eens naar 0800 22424 gebeld in de hoop DLM wakker te schudden.
Ik zie wel in de fritz het volgende staan:

Code: Selecteer alles

                       Receive Direction    Send Direction
Max. DSLAM throughput   kbit/s   12064   1064
Min. DSLAM throughput   kbit/s   4664   256
Attainable data rate    kbit/s   34500   4624
Current throughput      kbit/s   12068   1044

Attainable zijn mooie waarden, maar ben ik niet beperkt door de Max DSLAM throughput? Of veranderd die als DLM zijn aanpassing doet?
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4009
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1349 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor raf1 » 08 Jan 2015, 17:07

De dslam throughput is compleet afhankelijk van het profiel dat je momenteel hebt, dus dat zegt niets over mogelijke andere profielen.
Uit de attainable data rate samen met de signal-to-noise ratio en line attenuation kan je wel afleiden wat de mogelijkheden van je lijn zijn.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2175
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 408 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor cptKangaroo » 08 Jan 2015, 19:51

satsurfer schreef:Jackho, dan zou scarlet vdsl only hetzelfde aanbieden. Ik zal het bekijken. Als telenet gn korting aanbiedt wordt het scarlet only+tn tv+ voip

Scarlet zou wel eens 70/8Mbit kunnen zijn als je het [voorlopig nogal mythische] 10Mbit upload DLM profiel krijgt -- althans dat zijn de snelheden die 1 of 2 Scarlet users al gerapporteerd hebben (~7.7Mbit upload). Scarlet Trio is wel gecapt op 4Mbit upload.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast