Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 06 Mei 2015, 08:17

Mijn snr is plots 2dB gedaald (up en down) gedurende 3d: mss omdat anderen nu ook een hoger profiel hebben ?


Errors: Central exchange 9: kan weinig kwaad zeker?

Joost85
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 2 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Joost85 » 06 Mei 2015, 18:34

Vandaag overgeschakeld van Snow naar Scarlet zonder modem swap maar wel mijn DLM snelheid kwijt na invoeren nieuwe Scarlet login! Had onder Snow een 30/8 sync lijn (20/2, 8d overgegaan naar 17a en dit na een telefoontje automatische lijntest). Nu dacht ik wel dat met de nieuwe DLM profielen ik terug zou vallen richting 20/6 en van daaruit terug zou gaan opbouwen... Ondertussen vanuit mijn Scarlet verbinding telefoontje richting automatische lijntest gedaan maar er gebeurt niets meer, geen test, geen reactie vanuit de modem, ik zit terug op 20/2... En ik was nog zo blij met mijn sync van 30/8 (waarbij er geen cap was bij Snow en ik 7,20 mbit effectief upload had!!)

Kristof147
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 Mei 2015

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Kristof147 » 07 Mei 2015, 16:17

Hoi, als jullie mijn lijnwaardes bekijken , lijkt het jullie dan waarschijnlijk dat DLM me nog gaat optrekken naar 70Mbit ? Sinds een 7tal dagen heeft DLM me van 30 Mbit verhoogd naar 50Mbit. Zijn er bij jullie weten gemiddelde termijnen waarin zo'n verhoging zou kunnen plaatsvinden ? Thx!

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.7
-----------------------

Downstream current bit rate:   50 200 kbps
Upstream current bit rate:     10 064 kbps

Downstream max bit rate:       79 500 kbps
Upstream max bit rate:         25 874 kbps

Downstream attenuation:        5,4 dB
Upstream attenuation:          0,0 dB

Downstream noise margin:       15,5 dB
Upstream noise margin:         15,8 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 17a
Vectoring:                     No
Proximus profile:              LP058
DLM:                           Yes
Repair:                        No
Distance (experimental):       90 m

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor redman » 07 Mei 2015, 16:37

60 Mb zit er zeker in, misschien 70Mb en anders de hoop niet opgegeven, vectoring is bij jou nog niet actief!

Wanneer DLM passeert is gewoon afwachten.
Afbeelding

PTiTDaV
Member
Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 03 Jun 2008
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor PTiTDaV » 08 Mei 2015, 06:09

Ik heb helaas een technicolor modem. Zijn er hier techniekers mijn waardes willen nameten op basis van m'n telefoonnummer ( als dat kan ) ?
Ik zat op 40/6 maar nu haal ik via de speedtest nog maar een goeie 25/6.
Alvast bedankt als er iemand zich geroepen zou voelen :)

kloon
Plus Member
Plus Member
Berichten: 198
Lid geworden op: 04 Sep 2005
Bedankt: 14 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor kloon » 08 Mei 2015, 15:44

Van 30/2 naar 50/4 gegaan yihaaa

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1439
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor redman » 08 Mei 2015, 16:42

Ik was op 50Mb/10Mb geraakt maar door de hond die het NTP bakje niet zag zitten zit ik terug op 20Mb/6Mb :-(

Ik heb het gerepareerd en nu terug wachten op DLM... pfff
Afbeelding

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Patje » 08 Mei 2015, 16:49

Alee Redman dan zijn we toch met 2 die van 50/10 terug starten vanaf 20/6 .... idem 8)
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 08 Mei 2015, 20:27

redman schreef:Ik was op 50Mb/10Mb geraakt maar door de hond die het NTP bakje niet zag zitten zit ik terug op 20Mb/6Mb :-(

Ik heb het gerepareerd en nu terug wachten op DLM... pfff

Maandje wachten en dan heb je terug 50/10, als je langer dan 7d 50/10 had gaat het sneller.

MJ
Pro Member
Pro Member
Berichten: 322
Lid geworden op: 07 Mei 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Vectoring rollout

Berichtdoor MJ » 10 Mei 2015, 09:14

MJ schreef:

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30040 kbps        10048 kbps
Modem max:             47228 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        38776 kbps         8124 kbps Estimated!
Profile:               17a
Line length:           227 m Estimated!
Training margin:       12.9 dB
Attenuation:           11.7 dB

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30040 kbps        6048 kbps
Modem max:             39248 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        32224 kbps         6751 kbps Estimated!
Profile:               17a
Line length:           227 m Estimated!
Training margin:       10.1 dB
Attenuation:           11.7 dB

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30040 kbps        8048 kbps
Modem max:             46276 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        37995 kbps         7960 kbps Estimated!
Profile:               17a
Line length:           232 m Estimated!
Training margin:       12.6 dB
Attenuation:           12.0 dB



Mijn traject na een lijntest, en nu is de upload weer gezakt :

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30040 kbps        6048 kbps
Modem max:             48824 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        40087 kbps         8399 kbps Estimated!
Profile:               17a
Line length:           233 m Estimated!
Training margin:       13.4 dB
Attenuation:           12.0 dB


Hopelijk gaat DLM nu de download beginnen testen...

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1819
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 98 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor laroyj » 14 Mei 2015, 17:05

2 maand na gebeld te hebben op het 0800nr op 430m van de ROP nu van 30/3 naar 50/4 ....:) goe bezig doe zo verder
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
defenderII
Premium Member
Premium Member
Berichten: 488
Lid geworden op: 03 Feb 2004
Locatie: Zolder
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor defenderII » 17 Mei 2015, 14:51

mijn lijntesten bij zowel scarlet als proximus geven aan :50/5 en 3 hd tv's aan te sluiten. Toch wordt mijn download duidelijk op 18 en 2 gecapt; met een start abo zou ik 30/2 toch zeker moeten kunnen, niet?

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5614
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor proximusboyke » 18 Mei 2015, 23:05

welk profiel zou ik hebben
327/184
:-D
iphone 7 plus orange arend love
iphone x 256gb orange arend love
mercedes e220 IEW orange
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac orange boost
ipad pro 12,9 - 256gb IEW orange
orange love

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 18 Mei 2015, 23:42

Aangezien Vectoring zonder DLM eraan komt kan is beter dat ik mijn niet vectoring compatibele modem terug plaats of niet (50/10 nu zone 2 ipv 50/6 met Vectoring) ? Zal ik dan terug om dlm moeten wachten of begin ik meteen op 50/10 ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 18 Mei 2015, 23:52

Beter een stabiele en gegarandeerde 50/6 met vectoring, dan een 50/10 op de limiet van DLM (zonder garantie).
Wat ben je trouwens met die extra upload, tenzij je een abonnement hebt van boven de 6 mbps upload?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 19 Mei 2015, 00:43

Is al weken zeer stabiel. Ik heb een abbonnement met 8Mbit upload speed (Intense resell) !

MJ
Pro Member
Pro Member
Berichten: 322
Lid geworden op: 07 Mei 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Vectoring rollout

Berichtdoor MJ » 25 Mei 2015, 10:32

DLM blijft maar spelen met de upload, sinds de lijntest ben ik van 10 -> 6 -> 8 -> 6 -> 8 Mbit gegaan.

Iemand enig idee hoe lang dit nog blijft duren...?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3906
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 250 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 25 Mei 2015, 12:50

waarschijnlijk tot vectoring in dienst komt !

Blino
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 26 Jul 2003
Bedankt: 4 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Blino » 29 Mei 2015, 01:23

Hier is DLM nu ook "rare" dingen aan het doen.
Zat al een hele tijd op 30/2, paar weken terug werd dat dan 30/4 om dan nu terug te vallen op 25/4 zonder dat ik eigenlijk problemen heb ondervonden. Dan had ik liever op 30/2 gebleven, die upload kon me eigenlijk niet schelen... :?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 29 Mei 2015, 16:53

DLM, het woord zegt het zelf: dynamic line management.
Dat het op en neer gaat behoort tot de definitie van dynamic, toch :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Patje » 15 Jun 2015, 20:19

Ik zit sinds vandaag terug een versnelling hoger, van 20 naar 40 Mbps nadat twee weken terug een Vdsl poort werd vervangen in de Rop of die kast ernaast.
Had al paar maanden daarvoor problemen met een bbox3 sagem die steeds herstarte waardoor internet en tv uitviel , dan een andere modem -> technicolor gekregen ( tv probleem opgelost ) maar nu en dan nog wat haperingen in het internet gedeelte (sync problemen), hebben ze een andere Vdsl poort gestoken en nu lijken alle problemen opgelost te zijn...
en vannacht een dlm verhoging van 20 -> 40 . raar dat die stap van 30 werd overgeslagen of is dit gebruikelijk met een Technicolor ??? (wachttijd DLM 14 dagen, met sagem was dit steeds 10 dagen)
50 Mbps heb ik al gehaald in april met die sagem, dus dat zal nu ook wel geen probleem zijn. (waarden waren toen met sagem 12 dB DTM op 50.200)
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

Tallica
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 05 Sep 2008
Bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Tallica » 21 Jun 2015, 13:40

Na jaren op 20/2 te hebben gestaan stond ik twee weken geleden plots op 50/4, alles super stabiel!, ik dacht Eindelijk!!

Was echter van korte duur, week later terug op 20/2 :evil: Hate proximus :x :x

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Patje » 25 Jun 2015, 08:08

Patje schreef:Ik zit sinds vandaag terug een versnelling hoger, van 20 naar 40 Mbps nadat twee weken terug een Vdsl poort werd vervangen in de Rop of die kast ernaast.
Had al paar maanden daarvoor problemen met een bbox3 sagem die steeds herstarte waardoor internet en tv uitviel , dan een andere modem -> technicolor gekregen ( tv probleem opgelost ) maar nu en dan nog wat haperingen in het internet gedeelte (sync problemen), hebben ze een andere Vdsl poort gestoken en nu lijken alle problemen opgelost te zijn...
en vannacht een dlm verhoging van 20 -> 40 . raar dat die stap van 30 werd overgeslagen of is dit gebruikelijk met een Technicolor ??? (wachttijd DLM 14 dagen, met sagem was dit steeds 10 dagen)
50 Mbps heb ik al gehaald in april met die sagem, dus dat zal nu ook wel geen probleem zijn. (waarden waren toen met sagem 12 dB DTM op 50.200)

Yep 10 dagen na de 40 -> nu op 50 Mbps :) (en dit is genoeg voor mijn Startpack)

Afbeelding
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

sman
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 Apr 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor sman » 01 Jul 2015, 14:26

Vanaf gisteren is bij mij DLM af en is mijn snelheid gedeelt door twee. Ik dacht eerst dat er iets met de tool fout was.. maar neen! Enig idee hoe dit kon gebeuren? Weet er iemand hier raad van?

zat al op 30/4 nu op 16/2 uit het niets!

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 540
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor road rebel » 07 Jul 2015, 12:54

Misschien ben je op een repair beland? Heb je al een TBF geprobeerd?

Met DLM kan de snelheid wel schommelen natuurlijk, ik ging van 30/2 naar 25/5 en na een TBF terug 30/5.

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor daydreamke » 11 Okt 2015, 11:35

om nog eens te reageren in dit topic

Ik ben sinds deze nacht overgegaan van een 12/1 naar een 16.5/3 (LP111) profiel. Is al een mooi begin. Kan ik nu 2 HD zenders bekijken?

Mijn Downstream Training Margin is trouwens 24.7 dB. Weet niet als dit goede waarde is?

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 717
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor DIBO » 11 Okt 2015, 11:58

Downstream Training Margin boven 30dB is perfect, dalen richting 10dB begint kantje-boordje te worden. Dus met 24.7 dB zit je zeer goed en nog veel 'marge' waar je, buiten een stabiele lijn, helaas weinig nut gaat van hebben vermits er toch niet direct nog profielverhogingen te verwachten zijn. Met een 12/1 'start' profiel (provisioning profiel) kan je momenteel enkel tot 16.5/4 DLM verhogingen krijgen.

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor xming » 11 Okt 2015, 12:11

Ik zit al jaren met 16.5/2 en later 20/2 (DLM), recentelijk 20/4 (DLM). Vectoring is nog actief en er zit nog een ikanos kaart in de ROP. Nu geeft lijtest dit aan (was nog 20/4 tot voor kort).

Dus vectoring zal wss binnenkort geactiveerd worden :D Heeft iemand enig idee/ervaring hoelang dit nog kan duren (dagen/weken of 2016:( )
Bijlagen
proximus.png

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 11 Okt 2015, 14:33

xming schreef:Vectoring is nog actief en er zit nog een ikanos kaart in de ROP.

Je bedoelt vectoring is nog niet actief?
Zolang er nog een Ikanos kaart in de ROP zit zal er niets veranderen.
Na de switch op Broadcomm kaarten in de ROP, mag je nog 1-2 maand rekenen voor vectoring volledig actief wordt.

PS
Ik heb trouwens vernomen dat er goed nieuws op komst is. Tegen het einde van het jaar zou:
    - vectoring download voor zone 3 (en misschien zone 4), met een 30 mpbs basis profiel (zonder DLM).
    - vectoring upload voor zone 1, met een basisprofiel van 20 mbps (upload).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3906
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 250 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor jackho » 11 Okt 2015, 20:32

Z1 = 20 Mbps upload, allemaal goed en wel maar dan gaan ze toch de cap van 4, 5, 6 en 8 Mbps moeten wegnemen of anders gaan we er niet veel aan hebben :wink:

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1259
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 122 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor MaT » 11 Okt 2015, 20:35

philippe_d schreef:PS
Ik heb trouwens vernomen dat er goed nieuws op komst is. Tegen het einde van het jaar zou:
    - vectoring download voor zone 3 (en misschien zone 4), met een 30 mpbs basis profiel (zonder DLM).
    - vectoring upload voor zone 1, met een basisprofiel van 20 mbps (upload).

Bronnen? :-)
En hoe zeker is men van die deadline? Zone 3 zou goed kunnen, zone 4 erbij zie ik nog niet zo snel gebeuren aan het tempo dat we van proximus gewoon zijn.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor xming » 11 Okt 2015, 21:55

philippe_d schreef:
xming schreef:Vectoring is nog actief en er zit nog een ikanos kaart in de ROP.

Je bedoelt vectoring is nog niet actief?
Zolang er nog een Ikanos kaart in de ROP zit zal er niets veranderen.
Na de switch op Broadcomm kaarten in de ROP, mag je nog 1-2 maand rekenen voor vectoring volledig actief wordt.


Ja dat bedoelde ik :O En aangezien dat er nog geen broadcom in zit maar proximus al snelheidsverhoging aangeeft, betekent dat de swap in de ROP voor binnenkort is?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13573
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2176 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 11 Okt 2015, 23:43

MaT schreef: Bronnen? :-)

Goed geinformeerde bron :-D .
De vorige keer dat ik hier DLM op vectoring aankondigde werd dit afgedaan als pure geruchten. Toch zagen we enkele weken later de eerste verhogingen :wink:

MaT schreef: En hoe zeker is men van die deadline? Zone 3 zou goed kunnen, zone 4 erbij zie ik nog niet zo snel gebeuren aan het tempo dat we van proximus gewoon zijn.

Laat ons nu niet speculeren over exacte deadlines, en gewoon afwachten.
Eerst de nieuwe profielen afwachten op de BIPT website?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 326
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor daydreamke » 12 Okt 2015, 22:02

Neen ben wel eens benieuwd als ik in aanmerking ga komen met mijn 16,5/3 profiel in zone 4. Stel dat ik naar 30 zou gaan ben ik wil heel tevreden :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1259
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 122 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor MaT » 13 Okt 2015, 16:34

Philippe_d kan wel eens gelijk hebben. Vandaag zat deze brief in de bus en ik zit in zone 4.
Afbeelding
Helaas is het wel meer reclame dan technische informatie, maar ik ga ervan uit dat men hiermee vectoring bedoeld.
Wel nog geen verandering gezien in de fritzbox, het is nog steeds een ikanos kaart.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Matthias » 13 Okt 2015, 17:18

Technieker wist mij te vertellen dat ik aangesloten was in de centrale en niet op een ROP en dat ik daardoor geen vectoring kan krijgen en dat ze geen directe planning hebben om ROPs te plaatsen voor deze personen om hun vectoring te geven. Klopt dit?

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor AndRo555 » 13 Okt 2015, 17:36

Ja. (afaik)

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1864
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 160 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Tomsworld » 13 Okt 2015, 18:24

Matthias schreef:Technieker wist mij te vertellen dat ik aangesloten was in de centrale en niet op een ROP en dat ik daardoor geen vectoring kan krijgen en dat ze geen directe planning hebben om ROPs te plaatsen voor deze personen om hun vectoring te geven. Klopt dit?


Ja heeft te maken met te hoge densiteit qua lijnen in de kabels of op de chassis / lijnkaarten dacht ik. Maar soit er is een programma om de lexen in de volgende jaren te sluiten dus hoe dan ook gaan veel mensen migreren naar ROP's. Ik zelf heb ook jaren in zon situatie gezeten, eerst vdsl vanuit de lex op 1 km nu sinds enige tijd van een rop die er al jaren stond op een kleine 300 meter, dus soms kan het.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 500
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 136 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Bssoft » 13 Okt 2015, 19:56

@Matthias en Tomsworld, het kunnen verschillende reden zijn ....
1 - je zit niet ver van de LEX maar in de omgeving zijn er nooit KVD geplaatst .... al de huizen hangen direct aan de LEX.
2 - je zit in een heel groot appartementsgebouw, zou kunnen dat die direct naar de LEX gaat = geen KVD.
3 - zelfde voor grote industrie parken en grote winkelparken, kunnen ook direct gekoppeld zijn aan een LEX en niet aan een KVD !
Doordat deze nog altijd direct gekoppeld zijn aan de LEX en DSLAM kunnen ze ook geen Vectoring/DLM krijgen.
Als gevolg dat daar veel lange lijnen tussen zitten !

In sommige LDC's is het hetzelfde probleem, er staat nog altijd een DSLAM in !

In sommige gevallen zal men binnenkomen met een glasvezel in een van de grote gebouwen en vandaar de omliggende gebouwen koppelen.
Dat word dan een zogenaamde indoor-ROP met een indoor-KVD.
Sommige LEX'en die verdwijnen gaat men een kleine MDF zetten met zo een indoor-ROP voor de omliggende huizen.

Dus nog werk genoeg aan de winkel om dat allemaal recht te trekken !
Wanneer gaan ze dat doen, wel was het niet gisteren dan was het vandaag .... is ook niet zo simpel als sommige denken 8)

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor silencer » 13 Okt 2015, 20:25

Kan een technieker voor mij controleren of ik effectief op een rop zit (volgens kaartje is 70% v.d. kvd's een rop) ?
Ik zou op minder dan 400m zitten.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast