Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1863
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 160 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Tomsworld » 13 Feb 2017, 19:29

Als je dat ziet is het idd meer en meer wachten tot het profielen verhaal zal stoppen, denk vooral dat ze een manier moeten zoeken om echte defect of underpreforming lijnen te detecteren.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Sparky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 371
Lid geworden op: 02 Jan 2005
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Sparky » 09 Nov 2017, 09:03

Evolutie lijn: viewtopic.php?f=43&t=43419&p=688063#p688063

Ik heb van gisteren op vandaag weer gemerkt dat het iets sneller ging. Vervolgens de Tool geopend en gezien dat vectoring is geactiveerd.
Van (screenshot is van 25/10/'17):
Afbeelding
naar
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 603 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor philippe_d » 09 Nov 2017, 09:17

Jouw lijntje heeft al een mooie evolutie gemaakt in de tijd:
12/1 > 16/3 > 16/4 > 20/4 (download verhoging zone 4 naar 20 vorig jaar) > 30/5 (vectoring zone 4/5)

Je zit dus in "zone 4" met vectoring (basisprofiel 22/2), en DLM heeft jouw al verhoogd naar 30/5
Theoretisch kan DLM tot 60/10 gaan, maar gezien jouw lijnwaarden zal het waarschijnlijk bij 30/5 blijven.
40/6 zou nog net kunnen, maar waarschijnlijk te borderline voor een DLM beslissing ...
zie tabel: https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=24&t=51035
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Sparky
Pro Member
Pro Member
Berichten: 371
Lid geworden op: 02 Jan 2005
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Sparky » 21 Dec 2017, 10:53

Current bitrate is weer wat veranderd. Dit zal wel veruit het maximum zijn wat de lijn zal aankunnen vermoed ik.
Van
Afbeelding
Naar
Afbeelding

Uploadsnelheid is niet sneller geworden. Maar dit zal waarschijnlijk wel aan Scarlet liggen met hun 50/4 beperking.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1402
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor boonpwnz » 21 Dec 2017, 22:52

Das wss het bewijs dat dlm minder rekening houd met upload zeker?

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1960
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat
Bedankt: 171 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor petrol242 » 22 Dec 2017, 01:19

Waarom denk je dat? Ik denk dat in bovenstaand geval ook nog een cap zit.

Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Pro Member
Pro Member
Berichten: 386
Lid geworden op: 24 Aug 2017
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor JamesEarlGray » 22 Dec 2017, 10:10

Bijna 11dB SNR op maar enkele honderden bits per seconde marge is niet correct, volgens mij.

Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 2969
Lid geworden op: 09 Sep 2002
Locatie: Belgium, Bever
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Nob » 22 Dec 2017, 19:21

philippe_d schreef:Je zit dus in "zone 4" met vectoring (basisprofiel 22/2), en DLM heeft jouw al verhoogd naar 30/5
Theoretisch kan DLM tot 60/10 gaan, maar gezien jouw lijnwaarden zal het waarschijnlijk bij 30/5 blijven.
40/6 zou nog net kunnen, maar waarschijnlijk te borderline voor een DLM beslissing ...


Philippe, ben je zeker dat iets als 40/xx wel bestaat?

Ik zit al een maar maand op attainable van 52/9.

En ik blijf op max dslam 30/10 steken.

Bij mij zou 40/10 dan toch wel zeker moeten haalbaar zijn? Ook al twee keer een TBF gedaan... niets veranderd.

ZwarteVeugele
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor ZwarteVeugele » 22 Dec 2017, 23:15

Afbeelding

Geen idee hoe dit te lezen, maar momenteel haal ik 72 down, maar slechts 5 up.

Techniekers hebben al modem vervangen, ze zeggen dat dit het maximum is?
Klopt dit of willen ze gewoon niet veel moeite doen?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor Patje » 22 Dec 2017, 23:46

Het hangt er vanaf welk abo je hebt (provider), mogelijk ook een cap op uw upload.
Maar je hebt nu 85 / 30 (sync waarden) en ziet er naar uit dat dit het maximum zal zijn.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 4G Mobile Vikings
Afbeelding Afbeelding
Pro⌘imus Familus. BBOX 3V+. 85/30. Zone 2. http://www.speedtest.net/result/7139693110.png

ZwarteVeugele
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor ZwarteVeugele » 23 Dec 2017, 07:59

Proximus Internet Maxi (is 2 maanden geleden aangesloten, geen idee waarom ze dit gegeven hebben)

Op myProximus staat 85mbps down en 15mbps up.

Up kom ik niet voorbij de 5.

Ik vraag dit nu al ruim een maand om dit op te lossen, als blijkt dat het Internet Maxi abonnement het probleem is, dat ze me dan op iets anders zetten. Het was hen duidelijk gemaakt bij de start dat ik minimum 7 up moest hebben (wat niet overdreven is lijkt mij).

maar op zich zou de lijn het moeten aankunnen?

Mvg,

DIBO
Premium Member
Premium Member
Berichten: 717
Lid geworden op: 28 Mar 2009
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 128 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor DIBO » 23 Dec 2017, 10:57

De modem sync is 85/30 dus het probleem zit niet in de modem of de lijn (trouwens jouw lijn -gelukkig maar- valt niet in de categorie "lange lijnen").
Je haalt 72/5 als effectieve snelheid. Voor alle zekerheid, je test toch bekabeld (en niet via wifi of powerlines of dergelijke) en liefst rechtstreeks op de router ??

ZwarteVeugele
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe DLM profielen voor 'lange' lijnen

Berichtdoor ZwarteVeugele » 24 Dec 2017, 16:54

DIBO schreef:De modem sync is 85/30 dus het probleem zit niet in de modem of de lijn (trouwens jouw lijn -gelukkig maar- valt niet in de categorie "lange lijnen").
Je haalt 72/5 als effectieve snelheid. Voor alle zekerheid, je test toch bekabeld (en niet via wifi of powerlines of dergelijke) en liefst rechtstreeks op de router ??


klopt volledig, al getest met kabel rechtstreeks op modem, kabels uit de muursockets, steeds hetzelfde resultaat.
(ook met de WIFI af).


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast