websites blokkeren

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

websites blokkeren

Berichtdoor deman3417 » 10 Dec 2014, 15:27

Hallo,
Vroeger op mijn BBOX2 had ik gevonden hoe je bepaalde websites kon blokkeren.
Intussen heb ik een BBOX3. Ik heb me onnozel gezocht en niks gevonden.
Kan dit niet op eenBBOX3?? Of zie ik het over het hoofd???

Alvast bedankt voor de hulp.

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor sbghannibal » 11 Dec 2014, 07:18

zoek eens onder de parental control daar kan je websites blokeren per dag/uur en aparaaten per dag/uur

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor deman3417 » 11 Dec 2014, 19:17

Is bij mij echt nergens te vinden.
Heb jij een BBOX3?? Onder welke hoofmenu(blok) staat het bij jou???

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor sbghannibal » 11 Dec 2014, 22:40

ben zelf nu nog eens gaan kijken staat er bij mij ook niet meer in weet wel dat het in het begin wat bugs in zater dus denk dat ze tot het terug in orde is gewoon uit het menu hebben gehaalt

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2120
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor lacer » 11 Dec 2014, 22:54

Inderdaad, een goed jaar geleden zat het nog in de Bbox3 (T). Geen idee of dit goed werkte, nooit gebruikt.
Je kan een extra router vb een Routerboard gebruiken om zoiets te verwezenlijken.
Of indien je administrator rechten hebt op een pc of laptop moet je misschien ook wel webpagina's kunnen blokkeren in Windows.
De gebruiker die je blokkeert moet dan enkel gebruikers rechten hebben.
In Ubuntu of Linux Mint (Gnu-Linux beiden Debian afgeleiden) gaat het zeker.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2708
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor Heronic » 11 Dec 2014, 23:10

Wat is de reden?
Eventueel opendns als dns gebruiken en parental controls instellen?

https://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

Gebruikersavatar
thomasv
Pro Member
Pro Member
Berichten: 398
Lid geworden op: 01 Dec 2014
Locatie: Regio Brussel
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor thomasv » 15 Dec 2014, 00:25

Heronic schreef:Wat is de reden?
Eventueel opendns als dns gebruiken en parental controls instellen?

https://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/

Je kan zelfs de DNS servers niet wijzigen op de Bbox 3.
Proimus Start · Mobistar Shape Ultimate

Afbeelding Happy Waze user

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6705
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 506 keer
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor ITnetadmin » 15 Dec 2014, 00:55

Als je een andere router bijsteekt, en dat mag als access point zijn, of zelfs gewoon zonder die verder te gebruiken, dan kan je die de dhcp server laten spelen, en alsnog de dns doorgeven die jij wil; je geeft dan de bbox als gateway op.
Je moet alleen de dhcp op de bbox kunnen uitschakelen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor deman3417 » 15 Dec 2014, 13:24

bedankt voor de tips en hulp.
Maar geef toe. Anno 2014/2015 is dit allemaal nogal ingewikkeld, terwijl het simpel kan, als Proximus deze optie terug actief zet in de BBOX3.

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 255
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor sbghannibal » 17 Dec 2014, 06:32

sind en uurtje heb ik firmware 105s5ek ipv 1052odr, en in deze heb ik de parental control optie terug, bij komend feit om de een of andere reden is dat men max att van 63000 naar 80000 is gesprongen sinds de update, maar ben niet 100% zeker van externe factoren

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor deman3417 » 17 Dec 2014, 18:09

Ik heb versie 10.5.2.O.DR ook. Waar staat bij jouw die functie om websites te blokkeren???

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1601
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor Petervanakelyen » 17 Dec 2014, 18:14

Lees het nog eens goed ;) In 10.5.2.O.DR zit de functie er niet in, sinds 10.5.S.5.EK (de laatste firmware) is het terug toegevoegd.

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: websites blokkeren

Berichtdoor deman3417 » 17 Dec 2014, 18:31

OEPS. Sorry. Ik had het omgedraaid. Speciale Dyslexie. :-)


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten