Aantal PPPoe sessies

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor fryelectro » 02 Sep 2014, 09:08

Studenteninternet schreef:De workaround is nochtans vrij simpel.

Geen PPPoE disconnects meer


Ik vrees dat dit héél veel lobbywerk gaat kosten, bijna zoveel als lobbywerk als bij Telenet de firewall voor poorten <1024 weg te krijgen... (lees: will not happen)

mDup schreef:voor alle duidelijkheid, waar komt die log vandaan?


FB 7390?

Petervanakelyen schreef:Hier hetzelfde probleem (FB7390 op BGC VDSL2, 30/2 profiel, Ikanos lijnkaart):


Of begrijp ik je vraag niet?
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

ub_removed15410
Dummy
Dummy
Berichten: 111
Lid geworden op: 30 Mar 2010
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor ub_removed15410 » 02 Sep 2014, 17:04

@fryelectro
FB 7390?
Of begrijp ik je vraag niet?

Mijn excuses: ik stelde de vraag slecht.
Natuurlijk komt het van de FB 7390, maar ik vroeg me af
-uit exact welke logfile (in /var/)
of
- gewoon via web GUI
(waarschijnlijk het laatste?)

FYI op 7360 heb ik verschillende logs in /var
root@upload:/var# find -name "*.log"
./flash/crash.log
./log/onlinechanged.log
./log/mod.log
./log/mod_net.log
./log/notify_avmnet.log
./log/mod_load.log
./tmp/msrv4.log
./tmp/webdav.log
./tmp/lgpm.log
./tmp/tcloud.log
./tmp/cloudcds.log
./tmp/wland_support.log
./dsl/notify_not_handled.log
./dsl/notify_tc_layer_status.log
./dsl/notify_xtu_status.log
./dsl/notify_interface_status.log
./dsl/dspfw/multi_DSLFW.log

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Petervanakelyen » 02 Sep 2014, 20:49

Komt gewoon uit de webUI, heb de andere logs nog niet nagekeken.

VOiD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2288
Lid geworden op: 10 Jan 2006
Locatie: Herent
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor VOiD » 07 Sep 2014, 10:53

Ik krijg hier vandaag ook geen PPPOE verbinding op m'n Mikrotik router door een unknown host-uniq probleem :(
Internet & TV: Belgacom Comfort Pack - Netflix
Telefonie: Weepee - OVH - Rebvoice
GSM: Proximus

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4049
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 76 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Ken » 13 Sep 2014, 10:50

2 weken geleden m'n Synology eens een pppoe sessie proberen te maken via bbox3 zonder succes. :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
@Work Telenet Business Fibernet 200/25. @Home Orange Love Internet+TV + boost 200/20, Orange Arend Pro+Huawei Honor9

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor fryelectro » 13 Sep 2014, 19:26

Hier geen probleem om met Fritz box achter bbox3 pppoe sessie op te zetten, echter na 96u loopt het mis en duurt het even voor een nieuwe sessie tot stand komt. Echter sinds ik zelf dagelijks een geforceerde refresh doe heb ik geen issues meer...
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor lion51 » 13 Sep 2014, 19:49

Blijkbaar is er toch wa mis bij Belgacom zelf want als ik de 96 uur afwacht dan krijg ik geen ipv6 adres op mijn draytek router
Laat ik daarentegen om de twee dagen een automatische reboot doen en om zo die 96 u vermijden dan zijn er geen problemen
Op mijn BBox3 is ppoe uitgeschakeld en die doet enkel dienst voor belgacomTv en als modem

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 13 Sep 2014, 19:54

zou dit misschien afhankelijk zijn of je een bbox3/T of bbox3/S hebt

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1563
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor fryelectro » 14 Sep 2014, 08:47

Op mijn bbox3 is pppoe trouwens ook nog gewoon ingeschakeld zodat ik indien gewenst ook via mijn bbox3 nog op internet kan. Ik heb dus 2 actieve pppoe sessies zonder problemen.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 14 Sep 2014, 10:38

Dit zou inderdaad ook moeten werken, want ik heb van Eva een antwoord gelezen dat je twee pppoe's kan opstarten op lijnnveau.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17767
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 849 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1698 keer
Contact:

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor krisken » 30 Sep 2014, 00:22

Studenteninternet schreef:We kregen zopas bevestiging van belgacom omtrent het probleem op de Bras. Ze zoeken naar een oplossing.

Is hier reeds een oplossing voor? Ik heb het namelijk nog steeds regelmatig voor dat mijn PPPoE sessie er plots uit vliegt en ik +/- 10 minuten moet wachten voor deze terug herstelt is (= ik een nieuw IP heb). Het is inmiddels zo erg dat ik een kleine mikrotik 750 heb gekocht zodat ik mijn EDPnet lijn nog kan gebruiken voor als er problemen zijn (en ik geen 10 minuten kan wachten).

Tis maar omdat je voor 7.5 euro bij Belgacom Start onbeperkt Internet heb dat ik blijf...Anders was ik reeds weg vrees ik...

PS : ik heb geen PPPoE open op mijn modem (BBOX3), enkel via mijn mikrotik router.

Active AC Name = MSR91GKK6-H104L2112L006U (Gent Keizer Karel dus)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor lion51 » 30 Sep 2014, 16:42

Toevallig ontdekt door moeten omwisselen BBox3 wegens defecte voeding
@SKYNET is vervangen door @PROXIMUS voor inloggen

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 30 Sep 2014, 17:11

En dat niet alleen bv ook voor fon login enz..

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Avenger 2.0 » 01 Okt 2014, 08:46

lion51 schreef:@SKYNET is vervangen door @PROXIMUS voor inloggen


Kan iemand bevestigen of dit waar is? Werkt de @SKYNET dan niet meer nu?

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor lion51 » 01 Okt 2014, 08:54

Beiden werken voorlopig nog

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 01 Okt 2014, 09:13

Moesten beiden niet werken dan zou de telefoon bij de helpdesk roodgloeiend staan :wink:
(Al wordt dit wel automatisch in de modem ingevoerd)
zelfde voor inloggen bij fon enz...
ze zullen waarschijnlijk wachten tot het bij iedereen meer ingeburgerd is !

VOiD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2288
Lid geworden op: 10 Jan 2006
Locatie: Herent
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor VOiD » 01 Okt 2014, 19:45

VOiD schreef:Ik krijg hier vandaag ook geen PPPOE verbinding op m'n Mikrotik router door een unknown host-uniq probleem :(

Vandaag @SKYNET door @PROXIMUS vervangen en telkens binnen de seconde opnieuw connectie. Reeds getest op 3 verschillende routerboards en verbindingen (zowel BBOX2 als BBOX3) ! :-D
Internet & TV: Belgacom Comfort Pack - Netflix
Telefonie: Weepee - OVH - Rebvoice
GSM: Proximus

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor lion51 » 01 Okt 2014, 19:55

Raar hier ook veel sneller online met @PROXIMUS
Of zou dit toeval zijn

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Edward Valckx » 01 Okt 2014, 20:12

Ook hier meteen connectie met de @PROXIMUS realm!

snakeboots
Plus Member
Plus Member
Berichten: 196
Lid geworden op: 10 Dec 2006
Locatie: Vottem
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor snakeboots » 01 Okt 2014, 21:40

Ik had ook dezelfde problemen met mijn fritzbox die achter mijn b-box2 stond om verbinding te krijgen, soms uren voor dat deze terug komt. Heb ook mijn login naar @PROXIMUS veranderd en gaat super goed nu. Nu alleen wachten op de 96h PPPOE verbreking om te kijken of het probleem volledig opgelost is. Indien dit zo is, dan gaat PROXIMUS er op vooruit dan zijn voorganger :-).
Afbeelding

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 01 Okt 2014, 23:00

Hoe kan je zoiets eigenlijk verklaren!
in ieder geval als ik test doe door een disconnect/connect te doen op mijn bbox2, dan duurt dit voor beide 20"

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13640
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2196 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 609 keer
Contact:

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor philippe_d » 01 Okt 2014, 23:24

Vanuit Mallorca mijn FritzBox thuis omgezet naar @PROXIMUS.
Binnen de 10 seconden had ik terug internet:

Code: Selecteer alles

01.10.14    23:12:42    IPv6-Präfix wurde erfolgreich bezogen. Neues Präfix: 2a02:a03f:1233:xxx::/56
01.10.14    23:12:42    Internetverbindung IPv6 wurde erfolgreich hergestellt. IP-Adresse: 2a02:a03f:1200:xxxx:a96:d7ff:fe6d:221f
01.10.14    23:12:41    Internetverbindung wurde erfolgreich hergestellt. IP-Adresse: 81.242.246.xxxx, DNS-Server: 195.238.2.22 und 195.238.2.21, Gateway: 81.242.240.1, Breitband-PoP: MSR91GKK5-H101L1711L00LZ
01.10.14    23:12:31    Internetverbindung wurde getrennt.
01.10.14    23:12:31    Internetverbindung IPv6 wurde getrennt, Präfix nicht mehr gültig.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DieseL
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 Feb 2007
Bedankt: 3 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor DieseL » 02 Okt 2014, 13:27

Dit heeft niets te maken met het gebruiken van de @PROXIMUS suffix in je login.

Waarschijnlijk is in jullie regio's toevallig tegelijkertijd een probleem met de PPP-sessies verholpen.

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Edward Valckx » 02 Okt 2014, 13:43

Ik heb zonet als test @PROXIMUS terug vervangen door @SKYNET, en ook dan meteen terug verbinding! Is dat bij anderen ook het geval? Gaat het bij iedereen nu terug goed, ook diegene die nooit @PROXIMUS gebruikt hebben?

vladojko
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 04 Mar 2008
Bedankt: 2 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor vladojko » 02 Okt 2014, 15:22

Ik heb nooit @PROXIMUS gebruikt, en sinds 2 dagen geleden PPPoE werkt prima met fritz box, geen meer timeouts!

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3915
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 251 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor jackho » 02 Okt 2014, 19:16

bij mij inderdaad ook geen verschil tussen @PROXIMUS en @BELGACOM

Studenteninternet
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 20 Mar 2010
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor Studenteninternet » 02 Okt 2014, 20:53

regio antwerpen gisteren nog steeds problemen rond 21u

Al hebben we zelf ondertussen wel een workaround geimplementeerd :)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1415
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Aantal PPPoe sessies

Berichtdoor MarkDM » 23 Okt 2014, 17:35

Ik vroeg om info bij AVM ivm met mijn "hostuniq" problem-ticket:
Hello,
we noticed that the problem is solved. No more error messages.
Other users on the forum Userbase.be report the same good news.
Did you get any feedback from Belgacom ? They must have changed something !
regards
Mark.

Hun antwoord:
Thank you for your reply.

Belgacom has changed settings on their side to avoid the problem in the
future.

Kind regards,

Michael E.. (AVM Support)

Mijn FB 7360 werkt nu al een week als VDSL-modem, zonder probleem. Geen foutmeldingen meer, direct connectie.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast