Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Backkri
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 Jun 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor Backkri » 04 Jun 2014, 23:12

Ik ben recent overgeschakeld van BBOX2 naar BBOX3. Een poging tot historiek van de problemen:

decoder V3 gaf error 5 bij connectie met BBOX3. Met BBOX 2 werkte hij perfect.
BGC heeft decoder V3 laten omruilen naar V4
Terug error 5, 1 maal erin geslaagd de firmware voor decoder te downloaden maar dan blijft hij hangen op 'WELKOM' (TV), software starten (decoder). Na een tijd verschijnt op TV 'decoder niet bruikbaar'
Verschillende zaken geprobeerd samen met helpdesk BGC:
rechtstreekse ethernet verbinding
scart i.p.v. HDMI
Factory reset decoder & modem
Verschillende acties aan BGC zijde door de experts / 2e lijn (kaarten resetten / updates / ...)
Ontelbare andere pogingen waarvan ik me de details niet herinner
Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om de decoder te laten doorstarten door enkel de decoder UTP (rechtstreekse connectie) te verbinden, andere UTP los van modem
Nu loopt de decoder elke keer vast als ik hem opstart ('WELKOM' (TV), software starten (decoder)). Hij begint ook elke keer met P100, P101 etc. wat me niet normaal lijkt (of is dit wel zo voor V4 decoder?)? Wanneer ik mijn 2 UTP kabels voor netwerk loskoppel, start decoder wel.
Netwerk topologie (met BBOX2 werkte dit perfect, maar poorten TV en netwerk waren daar gescheiden):
1 UTP naar WiFi acces point
1 UTP naar switch met
WiFi acces point
Bakje voor internet connectie thermostaat
Verbinding met aantal UTP stopcontacten waar voorlopig niets op zit
Verbinding naar switch met:
desktop
printer
NAS

Het zou toch niet mogen dat de decoder niet start omdat er op de modem op andere poorten een aantal 'huis-tuin-en-keuken' componenten verbonden zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken,

Kristof

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2150
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor lacer » 04 Jun 2014, 23:55

Gebruik je een vast ip-adres in beide accespoints of connenteren ze via dhcp ?
Of misschien een of ander toestel in je netwerk ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

schneider
Plus Member
Plus Member
Berichten: 160
Lid geworden op: 24 Mei 2011
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor schneider » 05 Jun 2014, 11:10

Ben je zeker dat er geen meerdere DLNA/UPNP servers op je netwerk aanwezig zijn? In de BBOX3 zit een DLNA/UPNP server . dit zorgt ervoor dat decoder wordt gevonden in het netwerk. Als er nog een toestel is waar DLNA/UPNP actief staat kan dit problemen geven die jij nu hebt.

Dit verklaard ook dat uw decoder wel werkt als deze alleen op het netwerk staat.
Ik zou eerst beginnen zoeken in je NAS. Koppel deze eens af en kijk dan eens of decoder opstart.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor jackho » 05 Jun 2014, 12:10

Ik dacht dat DLNA standaard uit stond bij de BBOX3 ?
Is dit in de bbox2 dan ook zo dat er een DLNA/UPNP server in zit, die zorgt dat decoder wordt gevonden in het netwerk,
of gaat dit dan op een andere manier bij de bbox2 ?

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor deman3417 » 05 Jun 2014, 19:07

Dus als ik het goed begrijp. Als je een DLNA server in je netwerk hebt staan, dan werkt Belgacom TV niet???

Dit is niet goed!!!!!!

schneider
Plus Member
Plus Member
Berichten: 160
Lid geworden op: 24 Mei 2011
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor schneider » 05 Jun 2014, 19:27

Sorry voor de verwarring.
DLNA in het netwerk is geen probleem.
Het gaat vooral om meerdere UPNP services in het netwerk en BBox3 die dat probleem kan veroorzaken.

Backkri
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 Jun 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor Backkri » 05 Jun 2014, 20:19

lacer schreef:Gebruik je een vast ip-adres in beide accespoints of connenteren ze via dhcp ?
Of misschien een of ander toestel in je netwerk ?


Het heeft in ieder geval te maken met de acces points. Als ik deze uitschakel, is er geen probleem.

Ze hebben een vast IP adres en hun DHCP is uitgeschakeld. In de DHCP instellingen zit een andere range (192.168.1.100-150) van toegelaten adressen dan in de BBOX3 (192.168.1.1-63), maar ik zie alleen niet in hoe die range invloed kan hebben als de DHCP server van de AP niet actief is. Ik heb nu dezelfde range ingevuld als de BBOX3 en test voort, to be continued.

Wel lastig dat iets in je netwerk ervoor kan zorgen dat de decoder niet meer osptart.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor jackho » 05 Jun 2014, 20:58

decoder-1 krijgt 192.168.1.64
decoder-2 krijgt 192.168.1.65
enz...
Maar krijgen die ook die adressen in Full routed mode ?

Backkri
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 Jun 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor Backkri » 05 Jun 2014, 21:42

Decoder krijgt nu inderdaad adres 192.168.1.64. Enige wat ik veranderd heb, is de DHCP pool (zie bijlage). Ging ervan uit dat dit geen invloed had als DHCP uitgeschakeld is in AP, maar blijkbaar toch niet. Bugje in AP? :evil:

In ieder geval, nu lijkt alles te werken... :bdaysmile:
Bijlagen
TL-WA830RE - Google Chrome.jpg

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4002
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor jackho » 05 Jun 2014, 22:53

Gelukkige is het toch deze keer niet te wijten aan een bbox3 bug :wink:
Als ik het goed begrijp werkte het nochtans wel, zonder deze verandering die je nu gedaan hebt, met de bbox2 vroeger.

Backkri
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 Jun 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor Backkri » 01 Mar 2015, 16:41

Beetje laat, maar inderdaad werkte het wel met de BBOX2. Die was minder kieskeurig.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14036
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2330 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 634 keer
Contact:

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 01 Mar 2015, 18:01

Dat is geen kwestie van kieskeurig.
Bij een B-box2 (TV mode bridged) kunnen jouw AP's de decoders niet beïnvloeden, gezien het LAN netwerk gescheiden is.
Bij een B-box3 (TV mode routed) zitten de decoders op het lokale netwerk:
    DHCP pool LAN = 192.168.1.[2-63]
    DHCP pool STB = 192.168.1.[64-100]
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Backkri
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 04 Jun 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom TV decoder V4 in combinatie met BBOX3

Berichtdoor Backkri » 01 Mar 2015, 18:31

Merci voor de technische verduidelijking. Lijkt me inderdaad de verklaring voor dit fenomeen.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten