BBOX3 DDNS

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 02 Okt 2013, 21:44

Hallo UB'ers! :)


Ik wou graag mijn BBOX 3 via de ingebouwde DDNS instellen via No-ip, maar helaas kan ik enkel de credentials ingeven en niet opslaan of verbinden.

De huidige situatie nu is dat ik reeds een nas achter de bbox heb staan waar ik wel via ddns aan kan.

Had graag voor de bbox 8443 gebruikt, maar geen succes...

Please help :D
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14006
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2322 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2013, 10:11

ikhlaske schreef:De huidige situatie nu is dat ik reeds een nas achter de bbox heb staan waar ik wel via ddns aan kan.

Kan je wat meer uitleg geven, want ik begrijp eigenlijk je vraag niet.
De enige bedoeling van DDNS is niet om een verbinding te maken, maar om aan jouw extern dynamisch IP een "vaste" naam te geven, zodat je via deze domain naam bereikbaar bent.
Gezien jou al DDNS hebt draaien op je NAS, heb je dus al een domain naam die naar jouw extern IP adres linkt, het is dan absoluut overbodig om nog eens DDNS in te stellen op je bbox.

Wat is het probleem dat je wil oplossen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 03 Okt 2013, 10:22

Ik ben bekend met het principe van DDNS.

Maar nu heb ik de poorten 80 en 443 openstaan voor mijn NAS te bereiken.
Nu zou ik graag mijn BBOX3 bereiken via WAN.
Poort 8443 staat open op de bbox, maar als ik naar het adres ga (ip of naam via ddns) krijg ik enkel een witte pagina...
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1448
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor MarkDM » 03 Okt 2013, 10:29

Heb je al geprobeerd om je bbox3 te benaderen via zijn ip-adres ?
Zo weet je of het probleem in de DDNS zit of in de portforwarding !
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1448
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor MarkDM » 03 Okt 2013, 10:39

En nog iets: het werkt niet via je eigen internetverbinding (op je eigen Bbox). Je moet elders gaan testen. Of via gsm-internet.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 03 Okt 2013, 10:42

Via gsm netwerk en via andere netwerken( andere locatie)
Beiden werken niet
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4003
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 80 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor jackho » 03 Okt 2013, 11:06

bbox3 ondesteunt toch nat loopback dacht ik toch

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14006
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2322 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2013, 11:32

ikhlaske schreef: Nu zou ik graag mijn BBOX3 bereiken via WAN.
Poort 8443 staat open op de bbox, maar als ik naar het adres ga (ip of naam via ddns) krijg ik enkel een witte pagina...

Wat bedoel je met "poort 8443 staat open"?
Heb je poort 8443 aangeduid in de remote access ?
Dan zou het moeten werken op: http://mijn.ip:8443 ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 03 Okt 2013, 11:38

Inderdaad bij remote acces staat geselecteerd.

Www.mijnip.be:8443 krijg ik enkel een wit scherm.
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18198
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 884 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor krisken » 03 Okt 2013, 12:15

euhm je moet niet www.mijnip.be:8443 doen maar mijn.ip.adres:8443. Bijvoorbeeld 1.2.3.4:8443

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 03 Okt 2013, 12:24

Geen van beiden lukt...

Das net het rare.
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14006
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2322 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2013, 12:57

Ook al eens geprobeerd met https://mijn.ip.adres:8842 ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 29 Nov 2013, 12:49

Het werkt! Thanks! :)
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14006
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2322 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor philippe_d » 29 Nov 2013, 13:18

Ja, natuurlijk werkt "het" :-) .

Maar wat heb jij gewijzigd om het bij jou werkende te krijgen?
Uit de fouten van anderen kunnen we hier bijleren, dat is de bedoeling van een Forum ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor ikhlaske » 29 Nov 2013, 13:28

Ten eerste de bbox enkele keren gereboot en de instellingen (veel) tijd gegeven om door te gaan.

(Mijn bbox zet random soms instellingen weer uit...)

Vervolgens de www weggelaten.
En via http en poort 8443

Volgende stap is linken met no-ip! :)
Provider: Telenet Business 500/40
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Switch: UniFi 24p + 8p POE 150W
Wifi: Unify AP AC LR + AP AC PRO + AP AC in wall
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213 + DX213 + DS 214 Play + DS216se
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram
    Intel NUC - 4GB Ram
    Mac Mini - home automation

Wuter
Plus Member
Plus Member
Berichten: 146
Lid geworden op: 23 Mei 2012
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: BBOX3 DDNS

Berichtdoor Wuter » 15 Jan 2018, 08:33

Hoe dit werkende krijgen op een bbox3 Technicolor daar kan ik de modem nergens vinden om remote Access in te schakelen.

Bij mijn ouders die een bbox3 Sagem hebben lukt dit vrij eenvoudig.

Iemand enig idee?
GSM: Afbeelding Bizz Smart Team XL20
Provider: Afbeelding Maxi: ↓100Mbps, ↑35Mbps (Vectoring)
Modem/Router: bbox3 (Technicolor)
TV: Afbeelding TV Comfort

Afbeelding


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten