BBOX-3 ervaringen

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 11:58

ik heb een sagem...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 12:18

amigozz schreef:Heeft er iemand al een chromecast aan de praat gekregen met bbox 3?

Ik tracht hem te connecteren met 2,4Ghz profiel maar hij blijft hangen op connecting...


zelfde probleem hier, alles stopt bij verbinden met netwerk!?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Sinister » 31 Jul 2015, 13:14

Jullie hebben het S model vermoed ik dan? De Sagem?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 13:54

inderdaad, bbox3/S! Chromecast doet alles (en toont alles) wat moet behalve uiteindelijk verbinding maken met het 2,4 Ghz netwerk ...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Sinister » 31 Jul 2015, 14:09

WPA2 met aes encryptie?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 15:30

juist, WPA2! Encryptie daarentegen is nergens te vinden (firmware 6.28.119A)!? Goede raad is welkom :-)
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Sinister » 31 Jul 2015, 15:35

Test is als je hem op WPA1 zet dat het werkt?
Zowel wilt het zeggen dat de chromecast niet overweg kan met de encryptie van WPA via de sagem.
Op mijn Technicolor model werkt het perfect, heb je de reset knop al getest van de chromecast?
Steekt de kabel in van de externe power?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 15:46

hartelijk dank voor je reacties, Sinister :-D Ja, de stroomkabel is OK, en de reset knop heb ik al een keer voor 30 seconden ingedrukt. Begrijp ik het goed dat in de sagem geen keuze gemaakt kan worden qua encryptie?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Sinister » 31 Jul 2015, 15:53

No problem hoor :)
Sluit de stroomkabel eens aan op de adapter in een stopcontact ipv via een usb slot.
Heb je het wifi standaard pass nog ingesteld of veranderd? Probeer eens met het pass van vanachter op de modem.
Kan je een foto pakken van de instellingen van wifi op de sagem box? Ik denk dat die anders zijn als de technicolor en dat die mss geen AES ondersteunt ja.
Ja ik weet het niet vanbuiten, ik probeer ook maar stelselmatig dingen uit te sluiten met jou.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 31 Jul 2015, 16:04

tof, en nu aan de slag dan maar :-D

En met succes, gelukkig. Wat mij betreft is het nut van dit forum weer eens bewezen. Dank zij de reacties hier heb ik de oplossing gevonden. Via mijn android TVbox (5 Ghz) heb ik de chromecast aan de praat gekregen, waarna deze meteen een flinke update in gang heeft gezet... :beerchug:
Laatst gewijzigd door wied op 31 Jul 2015, 17:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Petervanakelyen » 31 Jul 2015, 17:04

Sinister schreef:Kan je een foto pakken van de instellingen van wifi op de sagem box? Ik denk dat die anders zijn als de technicolor en dat die mss geen AES ondersteunt ja.


WPA2-AES is de enige officieel ondersteunde encryptiestandaard in 802.11n ;)

maxxxke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 217
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor maxxxke » 05 Aug 2015, 14:27

Iemand een idee hoe je ervoor zorgt dat alle teokomstige mac-adressen de toegang tot het internet ontzegd wordt ?
Momenteel heb ik al gevonden hoe je reeds bestaande mac-adressen in een lijst kan selecteren en de internet toegang ontzeggen.
Ik wil dit echter doen voor "guest" toestellen die op mijn netwerk zitten maar geen internet toegang mogen hebben.

Mvg

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 13 Aug 2015, 22:36

Gezien de laatste bbox-3 varianten 5GHz ac wireless hebben, is dit ook (al) zo bij de (TV) bridges? Heeft er iemand ervaring met deze puur als acces point geinstalleerd? Voor het geld zouden het de goedkoopste wifi ac acces points zijn die gigabit lan hebben.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 13 Aug 2015, 23:04

Ik heb er geen ervaring mee, maar recentelijk heb ik aan een verantwoordelijke van een Proximus center gevraagd of de BBOX3 wifi-ac ondersteunt, en hij antwoordde daar op, wij hebben een wifi bridge die wifi-ac ondersteunt en de bbox3 van Technicolor ook, maar hij wist niet wanneer de bbox3 van Sagemcom dit ook zou ondersteunen.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor butskristof » 13 Aug 2015, 23:05

Volgens http://userbase.be/forum/viewtopic.php?p=617892#p617892 post zouden er idd al bridges zijn met AC. Wel rekening mee houden dat je uit AC enkel voordeel haalt op redelijk korte afstanden.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 13 Aug 2015, 23:10

Als acces points zijn die wel interessant. Vrij goedkoop, meer als 100Mbps ethernet poorten en ac. Zet er een paar rond het huis en je hebt goede 5GHz ac dekking overal voor 40 euro/AP.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 14 Aug 2015, 12:46

butskristof schreef:Volgens http://userbase.be/forum/viewtopic.php?p=617892#p617892 post zouden er idd al bridges zijn met AC. Wel rekening mee houden dat je uit AC enkel voordeel haalt op redelijk korte afstanden.


wat is een redelijk korte afstand?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 14 Aug 2015, 13:06

Zelfde ruimte merk je serieus hogere snelheden (256QAM vs 64QAM, dus efficiënter spectrumgebruik) in de ruimtes er naast (boven, onder en naast) ook nog redelijke snelheden (hier vooral nog doordat er 80MHz gebruikt wordt voor ac ipv 40MHz voor n). Twee ruimtes verder heb je eigenlijk een ander AP nodig op 5GHz.
Natuurlijk wel allemaal afhankelijk van welk soort muren en de grootte van de ruimtes.

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor butskristof » 14 Aug 2015, 16:14

wied schreef:wat is een redelijk korte afstand?



AC werkt idd enkel op 5 GHz. Hoe ver dat exact is hangt wat van de omstandigheden af (muren etc), maar hier is dat meestal half zo ver als het 2,4 GHz bereik. Geen idee wat de wetenschappelijke spec is.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 14 Aug 2015, 17:27

AndRo555 schreef:Heeft er iemand ervaring met deze puur als acces point geinstalleerd?

yep, ik heb een ethernet van mijn bbox3 naar mijn STB lopen, en heb nu een 11ac-bridge (naast mijn STB) als AP er tussen geplaatst, met dezelfde SSID (en password) als die van de bbox. Aangezien de 11ac bridge 2 e-net poorten heeft was het poepsimpel om deze tussen bbox en STB te hangen. :beerchug:

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 474 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor butskristof » 14 Aug 2015, 17:40

Werken die bridges ook op 2,4GHz of enkel op 5GHz? Precies niet direct op de website van Px te vinden maar ik meen me iets in die aard te herinneren.

40/50 euro is idd wel schappelijk.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2015, 17:56

alleen 5GHz

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 14 Aug 2015, 18:01

alleen op 5Ghz

stelt die wifi bridge ook zijn wifi kanaal automatisch in zoals de bbox3 ?
want als je het zelfde SSID en paswoord gebruikt, kunnen die elkaar dan ook niet storen aangezien bbox3 en wifi bridge automatisch het beste kanaal zouden kiezen

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 14 Aug 2015, 19:13

flupke19 schreef:
AndRo555 schreef:Heeft er iemand ervaring met deze puur als acces point geinstalleerd?

yep, ik heb een ethernet van mijn bbox3 naar mijn STB lopen, en heb nu een 11ac-bridge (naast mijn STB) als AP er tussen geplaatst, met dezelfde SSID (en password) als die van de bbox. Aangezien de 11ac bridge 2 e-net poorten heeft was het poepsimpel om deze tussen bbox en STB te hangen. :beerchug:


Dat van die twee ethernet poorten is handig. Is er enige instelmogelijkheid? Meer bepaald een eigen SSID, wachtwoord, kanaal en Tx power.

Eekhoorn
Pro Member
Pro Member
Berichten: 357
Lid geworden op: 15 Aug 2015
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Eekhoorn » 17 Aug 2015, 18:48

Ik heb nu ong 1 week proximus en het is mss nog te vroeg om een oordeel te vellen maar voor de moment vind ik de decoder en de software zeker in orde.
Zeer snel ook, ik weet nog van vroeger bij een kennis dat die zijn internet en tv nogal traag was maar ik moet zeggen dat dat bij mij retesnel is ;). Zelfs vlotter dan bij telenet.
Ook na ong een week nog geen vastloper gehad (zal nog wel komen zeker haha).
Ze zegden vroeger ook de beeldkwaliteitinder was bij proximus maar of ik heb slechte ogen of ik ben correct als ik zeg ik niet merk nu dat proximus hun tv kanalen minder mooi zijn dan bij telenet.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 17 Aug 2015, 23:44

AndRo555 schreef: Is er enige instelmogelijkheid? Meer bepaald een eigen SSID, wachtwoord, kanaal en Tx power.

    SSID = ja
    wachtwoord = ja (WPA2-AES)
    kanaal = ja (default = auto, of manueel: 46~64, 100~112
    Tx power = nee (waarom zou je dat willen? veel, meer, meest?)
    eigen MAC ACL = white of black list

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 18 Aug 2015, 00:02

Thanks! Zelfs DFS kanalen, en dat voor 40 euro/stuk :-D Daar zal Proximus niet meer veel op verdienen.

TX power vind ik zelf handig als ik ergens wifi plaats met meerdere AP's dat ik kan kiezen hoeveel ze overlappen en/of waar. Bij 5GHz is dat des te meer handig omdat je er daar van meer nodig hebt om dekking te bieden. En locatie kan je zelf ook nooit 100% vrij kiezen.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1991
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 106 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 18 Aug 2015, 16:30

flupke19 schreef:
    Tx power = nee (waarom zou je dat willen? veel, meer, meest?)


De straling verminderen, niet iedereen heeft een tuin van 50 of 100m diep.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

thomasrotsaert
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 Aug 2015

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor thomasrotsaert » 21 Aug 2015, 09:47

Hallo,

Ik ben al een paar dagen bezig met het proberen van een minecraft server op te starten maar elke keer dat ik al de gegevens ingevuld heb zoals de lan poort en de interne IP krijg ik de foutmelding dat NAT configuration gefaald is. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen zodat ik mijn server kan openzetten.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3016
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor AndRo555 » 26 Aug 2015, 10:01

Is er iemand al in geslaagd om een TG234 (ac variant) van de wifi bridges te pakken te krijgen? Mijn online bestelde exemplaren zijn TG233 en in de Proximus winkel is er ook alleen nog maar TG233.

Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1344
Lid geworden op: 05 Apr 2005
Locatie: Limburg
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Phuncz » 31 Aug 2015, 18:06

Ik ben er ook naar op zoek, bij de lokale Essec én Proximus winkel hadden ze deze niet (enkel TG233) en er ook nog niets van gehoord.
Powered by edpnet newer & faster
@ 8MB/sec Unlimited

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3890
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 247 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 31 Aug 2015, 19:24

De TG233 en de TG234 kunnen die beide als repeater werken

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 01 Sep 2015, 01:12

jackho schreef:De TG233 en de TG234 kunnen die beide als repeater werken


yep

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 01 Sep 2015, 13:41

net gemeld aan PX dat 13 GB download op één dag (gisteren, 31 aug.) ondenkbaar is gezien mijn maandenlang gebruikspatroon! Antwoord: dan hebt ge zeker uw wachtwoord doorgegeven aan derden of buren, want onze PX beveiliging kraken is onmogelijk!? Wordt vast en zeker vervolgd...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5678
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 415 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor heist_175 » 01 Sep 2015, 14:03

WPA2 paswoord wijzigen en "moeilijk" maken of uw WiFi volledig af zetten.
Controleer dan welke apparaten aangesloten zijn en log hun verbruik.

Wie weet heeft er een toestel een update gehad waardoor het "automagisch" alle foto's naar een cloud begint te uploaden (Google Drive, Dropbox, OneDrive, ...).

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1773
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Kenw00t » 01 Sep 2015, 14:36

Misschien heeft hij gewoon Windows 10 geïnstalleerd en heeft hij 13GB aan data getypt en gesproken? :twisted:

Even serieus: Windows 7/8.1 hengelt het Windows 10 installatiebestand van 2,5GB ongevraagd binnen via Windows Update. Als je zo enkele PC's hebt staan...
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3406
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 283 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 01 Sep 2015, 14:55

slechts één win7 PC hier, welke dan nog toevallig op 31 aug. jl helemaal niet in gebruik geweest is! Niettemin hartelijk dank voor jullie reacties :-)
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, DVB-T2/S2, Netflix

Zalm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Zalm » 01 Sep 2015, 16:28

AndRo555 schreef:Is er iemand al in geslaagd om een TG234 (ac variant) van de wifi bridges te pakken te krijgen? Mijn online bestelde exemplaren zijn TG233 en in de Proximus winkel is er ook alleen nog maar TG233.


Is zo'n wifi Bridge een betere oplossing dan met Powerlines? Met powerlines haal ik een downstream van ongeveer 30Mbps op de kamer boven, ik verlies zowat 2/3 van de gewone downloadsnelheid.

Momenteel heb ik een bbox3 en het wifi bereik in de andere kamer is matig,

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5678
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 415 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor heist_175 » 01 Sep 2015, 16:34

Dat hangt van een aantal zaken af:

Kwaliteit van uw PLC verbinding
> zitten beide PLC's op dezelfde kring of op dezelfde lijn?
> is de PLC aangesloten op een stekkerdoos, of op een stopcontact?
> krijg jij 400V of 230V binnen van Eandis?
> MIMO of single - er zijn sinds kort (zowel van Devolo als van TPLink) PLC's te vinden die MIMO doen (ze gebruiken ook de aarding), daar zal je hogere snelheden mee halen

Kwaliteit van de wifi bridge verbinding
> Frequentie (2,4 Ghz - 5ghz) 2,4Ghz geraakt vlotter door muren/vloeren
> type muren/vloeren
> afstand in vogelvlucht
> opstelling van de bridge (verstopt in een kast, of in the open)

Als je een bbox3 hebt met een matig wifi bereik,
leg een PLC 1200 naar de verdieping (koop die bij Amazon of Coolblue, als de snelheid u niet aanstaat, stuur je die gewoon terug) en plaats daar een AP

Zalm
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Zalm » 01 Sep 2015, 17:19

> zitten beide PLC's op dezelfde kring of op dezelfde lijn?
Nee
> is de PLC aangesloten op een stekkerdoos, of op een stopcontact?
Beiden rechtstreeks op het stopcontact
> krijg jij 400V of 230V binnen van Eandis?
230V
> MIMO of single - er zijn sinds kort (zowel van Devolo als van TPLink) PLC's te vinden die MIMO doen (ze gebruiken ook de aarding), daar zal je hogere snelheden mee halen
Ik heb de standaard PLCs die je bij proximus kon krijgen 2/3jaar geleden

Kwaliteit van de wifi bridge verbinding
> type muren/vloeren
standaard type voor een woning eind jaren 80
> afstand in vogelvlucht
die is niet zo groot, want de kamer met momenteel de PLCs is pal boven mijn bureau waar ik de BBOX3 verticaal tegen de muur heb hangen,
> opstelling van de bridge (verstopt in een kast, of in the open)
Beiden open dan.

Bedankt voor de info, Misschien eens testen met een setje 1200PLCs


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast