BBOX-3 ervaringen

adeprol
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor adeprol » 23 Okt 2013, 14:02

naar mijn (beperkte) mogelijkheid tot testen werkt het niet beter dan een bbox2.

Mijn ontvangst is nog steeds even slecht (moet wel zeggen dat de bbox in de berging staat en dus direct een muur in de buurt heeft, in open ruimte valt het misschien wel beter mee).

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 23 Okt 2013, 14:10

Wi-fi is beter - bbox3 staat sinds verleden week 5m verder in de inkomhal en de verbinding is goed.
In mijn ogen, het voordeel tov de bbox2 is dat nu onze iPads en iPhones hun wi-fi netwerk behouden en niet zoals met de bbox2 het signaal 'droppen'.
Is het de perfecte modem/router, bwa nee, te veel bugs, maar voor een all-in one product te zijn = ok
Victory Not Vengeance

Nedbelg
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 Jul 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Nedbelg » 23 Okt 2013, 16:55

Mijn ervaring met wi-fi via de BBOX-3 is niet slecht. In en om huis heb ik overal ontvangst. Ik zou eerst de BBOX-3 proberen en alleen als het toch niet voldoet een extra toegangspunt bij plaatsen. Hangt ook een beetje af van de materialen in je huis en de plaatsing van je BBOX-3.

Succes.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3735
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 23 Okt 2013, 18:53

ik merk geen verschil in ontvangst niveau op de spectrum analyser
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 23 Okt 2013, 19:02

Kleine bemerking, ontvangst is één ding, doorvoersnelheid een ander.

Een Bbox3 haalt duidelijk veel hogere snelheden over Wifi vergeleken met een Bbox2, da's ook een niet te onderschatten verschil.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3735
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 23 Okt 2013, 19:44

ja 'k zou het geloven 't is wif-n t.o.v. wifi-g , dat is appelen met citroenen vergellijken :wink:
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 23 Okt 2013, 20:16

Uiteraard, maar enkel focussen op ontvangst is dus niet perce nodig. Met een "streepje" minder zou je mogelijks toch sneller surfen als voorheen...

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 82 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 24 Okt 2013, 06:03

jackho schreef:ik merk geen verschil in ontvangst niveau op de spectrum analyser


zal in de meeste gevallen zo zijn: het maximale uitzendvermogen is in Europa beperkt tot 20dBm (ofte 100mW) en dat is voor de bbox3 niet anders dan voor de bbox2. Dus die zullen beiden met hun maximale zendvermogen even ver reiken. Wat wel kan, is dat noch bbox2, noch bbox3 een perfect rondom egaal stralingsveld hebben, en in ene richting iets sterker dan in de andere zullen zenden. Het loont dus altijd om - indien mogelijk - de bbox te draaien om te kijken of er verbetering is.

MAAR... je moet uiteraard niet alleen ontvangen; de bbox moet nl ook jouw signaal kunnen ontvangen. Dus het zou niks helpen mocht je bvb het zendvermogen tot 23dBm optrekken in de bbox, als je niet hetzelfde doet in je PC.

Voor de 5GHz radio gebruikt de bbox3 vier antennes, waarmee hij beamforming gaat doen, en dus zijn uitgestraald vermogen gaat richten naar de ontvanger. Alleen is de verzwakking van het 5GHz signaal een pak groter doorheen muren, zodat de reikwijdte afhankelijk van je muren zelfs kleiner kan zijn. Maar de bbox3 gaat wel zijn stream richten naar de client.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3735
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 24 Okt 2013, 07:40

Maar de bbox3 gaat wel zijn stream richten naar de client

met stream bedoel je beam veronderstel ik
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1991 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 24 Okt 2013, 10:01

flupke19 schreef: Voor de 5GHz radio gebruikt de bbox3 vier antennes, waarmee hij beamforming gaat doen, en dus zijn uitgestraald vermogen gaat richten naar de ontvanger. Alleen is de verzwakking van het 5GHz signaal een pak groter doorheen muren, zodat de reikwijdte afhankelijk van je muren zelfs kleiner kan zijn.

Het wettelijk maximaal uitzendvermogen voor 5GHz is 1W (ipv 100 mW voor 2.4 GHz). Misschien compenseert dat de verzwakking bij hogere frequentie?

vverbeke schreef:Ben mijn verhuis aan het voorbereiden, in de nieuwe woning komt een bbox3 en ben de boel daar "nerdproof" aan het maken :-). Ik vraag mij dus af of het zin heeft een extra wifi access point te plaatsen, of heb je in een "gewoon" huis voldoende ontvangst met de bbox3?

Als je van scratch kan beginnen, zoals in een nieuwe woning, zou ik toch aanraden de bekabeling te voorzien voor een (of meerdere) extra wifi access point(s). De nodige UTP kabel leggen, en eventueel stroomvoorziening (dat laatste kan je weglaten indien je PoE gebruikt). Kan je later nog altijd beslissen of je er een access point hangt.

De plaats waar de b-box staat (technische ruimte, meterkast, garage, ...) is niet altijd de meest ideale plek voor een access point, ongeacht of het nu een b-box2 of de (betere?) b-box3 is...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 24 Okt 2013, 21:15

philippe_d schreef:... ongeacht of het nu een b-box2 of de (betere?) b-box3 is...


B-box3 is duidelijk nog niet beter als de B-box2. Software en mogelijkheden zijn niet te vergelijken, UI kan pakken beter. De B-box3 is vooral beter op Wifi vlak.
Maar als je echt goede Wifi wil sluit je beter een router op de Bbox aan. Dus dan vervalt het nut van een Bbox3 momenteel nog wat. Totdat IPV6 komt en Vectoring, en/of als je gigabit ethernet wil.

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 322
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor vverbeke » 25 Okt 2013, 08:35

philippe_d schreef:Als je van scratch kan beginnen, zoals in een nieuwe woning, zou ik toch aanraden de bekabeling te voorzien voor een (of meerdere) extra wifi access point(s). De nodige UTP kabel leggen, en eventueel stroomvoorziening (dat laatste kan je weglaten indien je PoE gebruikt). Kan je later nog altijd beslissen of je er een access point hangt.

De plaats waar de b-box staat (technische ruimte, meterkast, garage, ...) is niet altijd de meest ideale plek voor een access point, ongeacht of het nu een b-box2 of de (betere?) b-box3 is...


Die netwerkbekabeling ligt er, ik heb zeker de mogelijkheid een extra router of AP aan te sluiten. Maar als het niet hoeft doe ik het niet, weer een verbruiker en point of failure minder. Ik zal eens testen, maandag wordt de boel actief gezet in het "nieuwe" huis.
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 31 Okt 2013, 00:50

Heb pas opgemerkt dat 2 dagen geleden de software werd vernieuwd. Deze is nu:
Softwareversie = 10.5.D.U.CX
Data Pump-versie = A2pv6F038k1.d24h

Bij Netwerkverbindingen staat bij gedeelte Internet nu een IPv4 en een IPv6 adres vermeld.
Ik let er nog maar pas op, maar zou IPv6 bij de vorige softwareversie ook al actief geweest zijn ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 31 Okt 2013, 07:57

Geen ipv6 tab hier.
Victory Not Vengeance

Nedbelg
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 Jul 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Nedbelg » 31 Okt 2013, 09:07

Blijkbaar wordt dit niet overal tegelijk gedaan.
Mijn software versie is nog 10.5.D.U.CN
De Data Pump-versie is wel A2pv6F038k1.d24h

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 31 Okt 2013, 10:56

testertje schreef:Geen ipv6 tab hier.


Neen, geen tab maar enkel een adres bij Netwerkverbindingen, gedeelte Internet.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 31 Okt 2013, 11:16

Ook niet :-) enkel ipv4 adres, ipv6 is leeg.
Misschien dat die nieuwe firmware het ipv6 adres geactiveerd heeft?
Victory Not Vengeance

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 31 Okt 2013, 11:24

Hiet alleszins ook nog niet die nieuwe softwareversie, en dus ook geen IPv6...

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 01 Nov 2013, 20:56

Weet iemand hoe men de inhoud van een aangesloten Usb-stick of hardeschijf kan zien die aangesloten is op de BBox3 ?

In het begin had ik het eens gedaan en toen lukte het mij, maar de laatste tijd gaat het niet meer.
De Usb-stick komt wel te voorschijn in het hoofdvenster bij USB,
Dan klik ik erop en in dit Algemene Info venster kan ik zogezegd de bestanden verkennen : Mounted successfully; FAT32; 7841768; \\192.168.1.1\Disk_a1.
Maar als ik op de locatie rechts klik gebeurt niks, ook niet als ik deze locatie rechtstreeks in het adresveld van een nieuw browserblad plak.

Misschien ben ik de enige niet en dan moet ik niet verder zoeken en maar denken dat de firmware nog niet is zoals het zou moeten zijn :roll:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Nedbelg
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 Jul 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Nedbelg » 01 Nov 2013, 23:36

Meteen geprobeerd, maar alles werkt nog zoals voorheen.
Kan in Verkenner, na aanklikken B-BOX3, de betreffende USB disk als share zien.

Aanvulling: wanneer de disk wordt bekeken via de User Interface van de B-BOX3 gebeurt er inderdaad niets.
De disk wordt weergegeven als: \\192.168.1.1\Disk_a1 maar ondanks de kop "Verkennen" erboven gebeurt er niets.
Via de Windows verkenner is het wel mogelijk.
Laatst gewijzigd door Nedbelg op 02 Nov 2013, 09:32, 1 keer totaal gewijzigd.

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 82 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 02 Nov 2013, 05:19

testertje schreef:Misschien dat die nieuwe firmware het ipv6 adres geactiveerd heeft?


nope, de IPv6 stond reeds vroeger bij iedereen enabled in de bbox3: het is lang de netwerkzijde dat die disabled staat, behalve bij zo'n 12000 proefkonijnen (zoals Lacer dus blijkbaar)
En de nieuwe SW is eigenlijk alleen belangrijk voor OLO's (zoals EDPnet) die VoIP via de VLAN10 doen

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 02 Nov 2013, 11:32

Het staat in het gedeelte Internet > Geavanceerde instellingen. Dus toch niet op netwerk niveau dacht ik.
Kan geen print-screen nemen van dit pop-up venster (totaal zwart) dus maar getypt:

Code: Selecteer alles

Status Verbonden
Activiteitstijd 9h39m51sec
Gebruikersnaam xxxxxxxx@SKYNET
Paswoord ********
PPP inschakelelen
VLAN ID 10
Protocol PPP
IPv4-adres 81.242.xx.xxx
Subnetmasker 255.255.255.255
Gateway
IPv6-adres fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx
DNS-servers 195.238.2.22 195.238.2.21
NTP-servers ntp.belbone.be

Deze nacht een nieuw IPv4 adres gekregen, maar het IPv6 adres is gelijkgebleven.

Via de Windows verkenner is het wel mogelijk.

Nu je het zegt, inderdaad, bij mij in een Linux omgeving:
Volledig Netwerk > B-BOX 3 > Disk_a1 > = inhoud usb-stick
Het pad is: smb://b-box%203/disk_a1/

Bedankt Nedbelg
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 02 Nov 2013, 17:07

Ik heb een router van Belkin (N+ Wireless Router) gekregen waarvan ik een AP wou maken.
In de settings staat een optie om van deze router een AP te maken, enkel het ip-adres vh AP ingeven (192.168.1.19 ipv de x.x.2.x range).

Aangesloten op de bbox3 en vrijdag in de dag werkte het zeer goed tot 's avonds. Ik wou nog wat opzoeken terwijl ik geconnecteerd was via het Belkin AP en merkte op dat het zeer traag ging. Via speedtest.net zag ik dat het 0.003 Mpbs was.
De dag daarna nog vanalles geprobeerd - factory reset, inssider, aan de switch ipv bbox3 gehangen - niets helpt, de snelheid blijft traag.
Inssider geeft dat de Belkin op kanaal 1-4 blijft en de bbox3 zit rond kanaal 11.

Iemand een idee hoe het kan dat de snelheid zo kan zakken?
Ik dacht eerst om het 2.4 Ghz signaal af te zetten vd bbox3 maar dan stopt FON ook.

Volgende week krijg ik nog een oude Linksys WRT320n om mee te spelen, misschien dat dit was beter gaat (dual band)..
Victory Not Vengeance

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 03 Nov 2013, 11:41

Hoe is de router van Belkin aangesloten op de B-Box3, via de WAN of LAN poort ?
Hoever staat de Belkin opgesteld van de B-Box3 ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 03 Nov 2013, 12:02

Belkin is via de LAN-poort aangesloten.
Eerst stond de Belkin een paar meter van de bbox3
Nadat ik gemerkt had dat het zo traag ging, heb ik de Belkin een kamer verder gezet aan de switch.
Victory Not Vengeance

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor poohbeer » 09 Nov 2013, 18:01

lacer schreef:Het staat in het gedeelte Internet > Geavanceerde instellingen. Dus toch niet op netwerk niveau dacht ik.


IPv6-adres fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx

Dat is een link local adres. Komt ongeveer overeen met de 169.254.x.x ipv4 adressen en ben je dus vrij weinig mee :)

Gebruikersavatar
gbmed
Erelid
Erelid
Berichten: 542
Lid geworden op: 07 Apr 2013
Bedankt: 126 keer
Uitgedeelde bedankjes: 228 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor gbmed » 09 Nov 2013, 18:30

flupke19 schreef:
testertje schreef:Misschien dat die nieuwe firmware het ipv6 adres geactiveerd heeft?


nope, de IPv6 stond reeds vroeger bij iedereen enabled in de bbox3: het is lang de netwerkzijde dat die disabled staat, behalve bij zo'n 12000 proefkonijnen (zoals Lacer dus blijkbaar)
En de nieuwe SW is eigenlijk alleen belangrijk voor OLO's (zoals EDPnet) die VoIP via de VLAN10 doen

Zijn er ondertussen ca. 70.000 !
Afbeelding Afbeelding

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1736
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 147 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Tomsworld » 09 Nov 2013, 21:21

poohbeer schreef:
lacer schreef:Het staat in het gedeelte Internet > Geavanceerde instellingen. Dus toch niet op netwerk niveau dacht ik.


IPv6-adres fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx

Dat is een link local adres. Komt ongeveer overeen met de 169.254.x.x ipv4 adressen en ben je dus vrij weinig mee :)


Dat is idd een link local adres mag je volledig plaatsen hoor is geen geheim aan. Het andere aan ipv6 is dat je geteway via SLAAC of het link local adres is van je gateway. Je kan natuurlijk dhcp v6 draait en volledig met unicast adressen werken maar dat is meer in de enterprise wereld.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Nedbelg
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 Jul 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Nedbelg » 12 Nov 2013, 17:32

En jawel,

nu ook hier een update van de software inclusief een IPv6 adres.
Software versie nu 10.5.D.U.CX.
Naast een IPv4 adres nu ook een IPv6 adres: fe80::a6b1;e9ff:fedb:a9c.
Ik wist niet dat dit blijkbaar de nieuwe notatie is (met een ; na b1)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1991 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 12 Nov 2013, 18:35

Lees aub enkele posts hoger:
    - een fe80::xxxx:... is een local link adres (hiermee kunnen jouw PC's onder mekaar communiceren over ipv6, maar niet op het internet)
    - een Belgacom IPv6 adres is 2a02::xxxx:...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 13 Nov 2013, 01:32

Hierbij een vraagje, misschien wat off-topic:
Is zo'n local Ipv6 adres bij iedereen hetzelfde zoals bij het IPv4 adres 127.0.0.1 ?
Ik dacht dat al die local IPv6 adressen bij iedereen hetzelfde was, maar ik zie nu dat die van Nedbelg anders is dan bij mij, behalve dan die fe80:....
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 06 Dec 2013, 11:44

Bij wie is de nieuwe firmware 10.5.D.C.BD (van 15 Nov 2013) al doorgevoerd ?
Bij mij nog steeds versie 10.5.D.U.CX
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1448
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 110 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor qless » 06 Dec 2013, 14:37

Ipv4 localhost: 127.0.0.1
Ipv6 localhost: ::1

Ipv4 local adressen: 192.168/16, 10/8 e.d.
Ipv6 local adressen: fe80:

Waterboy
Pro Member
Pro Member
Berichten: 281
Lid geworden op: 30 Apr 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Waterboy » 07 Dec 2013, 20:04

lacer schreef:Bij wie is de nieuwe firmware 10.5.D.C.BD (van 15 Nov 2013) al doorgevoerd ?
Bij mij nog steeds versie 10.5.D.U.CX



Bij mij ook versie 10.5.D.U.CX.

Indien er een Bbox3 geplaatst wordt hebben sommige binnen de 2 weken terug hun vorig profiel en andere kunnen maanden wachten.
Je moet gewoon geluk hebben.

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 82 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 10 Dec 2013, 04:29

10.5.D.U.CX is momenteel wel degelijk de meest recente SW versie. De 10.5.D.C.BD is een oude SW die vanuit de fabriek geleverd wordt maar onmiddellijk overschreven wordt door de 10.5.D.U.CX. Als daar iets fout loopt, blijf je (een tijd) op de 10.5.D.C.BD staan en denk je dus een SW upgrade gehad te hebben. Als je nog steeds op de 10.5.D.C.BD staat, kan je best de helpdesk of Eva contacteren om te vragen de upgrade opnieuw manueel te starten.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 10 Dec 2013, 10:25

Ik dacht dat er nog een nieuwere firmware versie op komst was en had dit hier gelezen:
http://bgctv.skynetblogs.be/#bbox3modemspecificaties

BBOX3 Firmware Versies

10.5.D.0.CJ (juni 2013)
10.5.D.U.CN (13 sep 2013) HW versie B
Data Pump-versie A2pv6F038k1.d24h (VDSL-interface SW)
10.5.D.U.CX (29 okt 2013) Data Pump-versie onveranderd
(voor OLO's die VoIP over VLAN10 doen)
10.5.D.C.BD (15 Nov 2013)
Data Pump-versie A2pvGF038e.d24h (VDSL-interface SW)

Is deze skynetblog dan niet accuraat ? Wie onderhoud dit ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1991 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 562 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 10 Dec 2013, 10:39

lacer schreef:Is deze skynetblog dan niet accuraat ? Wie onderhoud dit ?

Skynetblog wordt onderhouden door één persoon (ricky) die vrijwillig en onbezoldigd, zo goed mogelijk alle info samenbrengt en probeert bij te houden ...
Dus géén officiële Belgacom pagina!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 10 Dec 2013, 11:13

Ok, dat het geen officiële Belgacom pagina was dat vermoede ik wel.
Het is toch een handige verzameling informatie. Kan ik zeker aan elke huidige en toekomstige BGC klanten aanbevelen :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

ZeppeMan
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 18 Aug 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor ZeppeMan » 25 Dec 2013, 08:41

Heb sinds eergisteren de bbox3 en sta dus ook terug op 30/6. Mijn decoder zapt opmerkelijk een pak trager ook zegt de lijntest dat er fout is tussen de modem en het Belgacom netwerk. Is dit normaal?

Softwareversie 3.28.35G
Data Pump-versie A2pv6F038k1

Joneszy
Plus Member
Plus Member
Berichten: 195
Lid geworden op: 08 Jan 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Joneszy » 25 Dec 2013, 10:17

ja dat is normaal, had ik ook toen ik net de bbox3 had. De decoder bleef wel even snel/traag werken. De V5 die ik nu heb werkt veel sneller.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast