BBOX-3 ervaringen

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2927
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 30 Aug 2013, 12:03

heeft iemand met een gigaset 610IP toestel al eens geprobeerd of dit werkt via deze bbox3!?
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

Medlo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 20 Nov 2012
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Medlo » 30 Aug 2013, 12:12

Werkt perfect :) gebruik deze zelf icm BBox3.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 30 Aug 2013, 12:15

De C610IP gaat volgens mij met elke router of modem-router werken hoor.
Je kan er dan een vast ip adres aan geven of een DHCP adres aan laten toekennen. Ik hoop dat je dit toch kunt instellen in de BBox3 ?
Ikzelf werk met een vast IP voor mijn C610IP toestel.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 30 Aug 2013, 12:47

Voor zover ik weet (en zo doe ik het), plaats ik het ip adres dat ik wil in het toestel zelf en kan je het niet toekennen in de BBOX3.
Victory Not Vengeance

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 339
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor dejean » 30 Aug 2013, 17:04

+1
ik wijzig nu ook geen settings in bbox2 , vast IP adress enkel in apparaat
idem voor NAS, idem voor router als acces point etc
Afbeelding

Nedbelg
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 Jul 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Nedbelg » 31 Aug 2013, 21:42

Klopt helemaal; zo heb ik ook de IP camera verbonden met de BBOX-3; vast IP adres in camera; wel voor toegang van buiten de DMZ voor dat apparaat "open" gezet.

Dockx
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 Aug 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Dockx » 31 Aug 2013, 22:22

Ik heb sinds enkele dagen deze BBOX 3. Ik heb toch problemen met PORTEN...o.a mijn EMULE.
Eerst dag, ongelooflijk sterk. Tweede dag, alleen LOW ID.
Ik heb dan opnieuw EMULE download...opnieuw HIGH. Een dag, later, BBOBX 3 zet zelfs een andere PORT en opnieuw LOW ID.
En zo, al 2 of 3 keer.
Ik zie, binnen de BBOX 3, geen UnPn melding.
Wat zou ik moeten doen ?

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 31 Aug 2013, 22:36

Andere poorten dan de standaard bbox3 emule poorten?
Vast ip in je pc zetten, poorten in bbox goed zetten, upnp service van je pc afzetten?
Victory Not Vengeance

Marz
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 13 Aug 2011

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Marz » 03 Sep 2013, 21:34

DHCP reservaties werken dus niet of zijn zelfs gewoon niet beschikbaar?

En port forwarding werkt ook niet als gewenst?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 04 Sep 2013, 00:17

Zouden we dit topic niet beter hernoemen in "BBOX-3 problemen" :lol:
Buiten de verbeterde vormgeving, verbruik en Wif-ontvangst en ... nog iets ? ...lijkt het vol onvolmaaktheden en beperkingen.
Het is ook nog wat nieuw ook en hopelijk komt BGC spoedig met een firmwareupdate.

Volgende week sturen ze mij ééntje op via een kiala punt in de buurt :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 18 Sep 2013, 09:40

Ben ben toch niet de enige waar bij apparaten geen naam (Friendly name) en type (Device type) apparaat meer kan ingevuld worden ?
Toen ik 'm pas had kon ik dit voor enkele apparaten een gepaste naam geven in de plaat van "Generic"
Nu lukt dit niet meer...
BBox3 - Mozilla Firefox_004.jpg
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3736
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 18 Sep 2013, 10:41

Is het mss te wijten aan de nieuwe firmware van enige dagen geleden die ze gepusht hebben !
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 18 Sep 2013, 10:51

Dat zou wel kunnen, vanaf vrijdag 13 september kwam dat probleem. Firmware wijziging ook op die dag ?

Softwareversie 10.5.D.U.CN
Hardwareversie B
Data Pump-versie A2pv6F038k1.d24h

Wat is Data Pump ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 82 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 18 Sep 2013, 11:17

yep, heb ik thuis ook gemerkt: dit is een regressie-probleem met deze laatste SW versie van de bbox3.

data-pump is het stuk van de SW dat verantwoordelijk is voor de VDSL-interface. Naarmate de vectoring testen vorderen zal die mss nog wel eens veranderen.

djan37
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 14 Okt 2010

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor djan37 » 22 Sep 2013, 07:16

Kan iemand testen of BBOX3 + laptop Windows Vista via WIFI werkt? Alvast bedankt. Er was ergens in de maand mei in een post verteld dat Windows Vista problemen zou geven.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3736
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 22 Sep 2013, 08:56

Op de technische dienst hebben ze dit inderdaad gezegd.
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

djan37
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 14 Okt 2010

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor djan37 » 22 Sep 2013, 15:54

Ja, maar kan iemand testen met Windows Vista + wifi en bbox3 werkt, want misschien is het met een update ondertussen opgelost.

Yolo Swaggins
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 Sep 2013

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Yolo Swaggins » 25 Sep 2013, 12:41

Beste

Ik ben al enkele dagen aan het twijfelen om een bbox 3 aan te schaffen maar na deze thread door te nemen ben ik nog steeds niet wijzer door alle technische termen. Misschien kunnen jullie mij helpen of het de moeite is om al een bbox 3 te nemen

ik heb wel een lijntest en speedtest uitgevoerd zoals hierboven om even te testen:
--lijntest.be (wifi laptop): VDSL: 30up 6down // ADSL: 12 down 740kbps up
--speedtest (wifi laptop): 18,13mbps download // 3,58mbps upload

ik weet ook nog dat ik enkele weken geleden op de vaste computer met netwerkkabel een downloadsnelheid had van 48mbps op speedtest (kan ik straks pas opnieuw checken)

De reden waarom ik wil overstappen naar een bbox 3 is niet alleen dat ik een snellere verbinding wil maar ik heb ook altijd een probleem met mijn laptop (enkel op bbox routers) dat windows 8 steeds aangeeft dat mijn verbinding met bbox 'beperkt' is en ik steeds 'probleem oplossen' via win8 moet uitvoeren om het probleem geen geldige ip-configuratie of bad gateway opgelost te zien krijgen.
Vrij irritant als je eerst 5 minuten aan je verbinding moet prutsen om slechts 2 minuten je mails te checken.
Ik had dit probleem trouwens ook met mijn vorige laptop met vista

wifi nieuwe laptop: Wifi-standaard 802.11n, 802.11g, 802.11b


Voor de rest zijn er hier 2 digicorders die via het elektriciteitsnet verbonden zijn met de bbox

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2927
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 173 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 25 Sep 2013, 12:57

digicorders? Decoders zul je bedoelen zeker...
Internet: Proximus VDSL2 start (test 57/3,9 B-box3/S)
Tel: OVH vaste-lijn-in naar Tempo Easy, Scarlet Mobile Red
TV: Sony 50" FTA DVB-T2/S2, Netflix, Google Play Films

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor poohbeer » 27 Sep 2013, 14:30

Ik heb net een bbox3 ter vervanging gekregen in de vage hoop dat dit de aanslepende problemen met mijn connectie zouden oplossen.
De bbox2 vond het namelijk nodig om erg vaak onder andere dns en http(s) te blokkeren. Hij gaf dit dan ook telkens netjes aan in de security log.

Nu mijn eerste ervaringen van 10 minuten bbox3:
- gui maakt ontzettend slecht gebruik van de schermoppervlakte. Als ik iets probeer te configureren of bekijken krijg ik een horizontale band in het midden ongeveer 1/3e van de ganswe hoogte van mijn scherm en dien ik binnen die 1/3e continue te scrollen.
- alle config links gecentreerd en het OK/cancel knoje helemaal rechts ziet er niet echt uit op een 30" monitor.
- het duurt absurt lang na het selecteren van een menu eer dat ook effectief beschikbaar komt
- firewall niveau's zijn low, medium of high zonder een woordje uitleg wat het verschil is tussen de opties. ook extra installeingen zijn er niet

Tot zover het gezeur.

Goeie dingen:
- eindelijk dual band wifi
- weg met dat aartslelijke bbox2 ding, in de plaats een erg grote maar esthetisch veel minder storende bbox3
- hij wekr nu al een paar uur stabiel (net zoals mijn fritzbox deed) waar de bbox2 gewoon geen internet gaf.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 27 Sep 2013, 14:43

^ kan je bij je apparaten een eigen naam invullen en type in plaats van het mac adres en de benaming "generic" ?
Laatst gewijzigd door lacer op 29 Sep 2013, 14:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

flyerken
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 20 Mar 2006
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flyerken » 29 Sep 2013, 12:28

Weet iemand waar of hoe je de dns servers kan opgeven in je DHCP scope?
Ik heb namelijk een AD domain lopen thuis en het is best dat ik de domain controllers DNS laat doen.
Deze optie bestond in de BBOX2 maar was al niet te configureren (wel via telnet http://carroarmato0.wordpress.com/2012/ ... the-bbox2/) en in de BBOX 3 lijkt deze volkomen verdwenen
Inloggen via telnet of SSH lijkt ook niet te werken dus daar valt ook al niets te doen. Zitten deze opties wel achter het Expert of Admin menu?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 29 Sep 2013, 14:08

Als een vast ip adres voor je pc ingeeft, dan kan je tergelijkertijd eigen dns server adressen ingeven toch ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

flyerken
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 20 Mar 2006
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flyerken » 29 Sep 2013, 15:49

Dat klopt natuurlijk. Maar ik maak er geen hobby van om op alle machines een vast IP-adres in te stellen. Dus een manier om reservaties enzo aan te maken en natuurlijk DNS instellingen mis ik wel op dat ding.

flyerken
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 20 Mar 2006
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flyerken » 01 Okt 2013, 17:28

Ok, Ik denk dat de modem juist een nieuwe firmware heeft gekregen, na een reboot duurde het toch zeker 10 minuten voordat die weer op was. Nu heb ik wel de opties voor DHCP reservaties, maar DNS servers instellen is nog steeds een nogo.

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor poohbeer » 04 Okt 2013, 17:19

Als je toch een eigen AD infrastructuur met dns server en al hebrt, waarom dan niet die server ook dhcp laten doen en dhcp op de bbox uitzetten?


lacer schreef:^ kan je bij je apparaten een eigen naam invullen en type in plaats van het mac adres en de benaming "generic" ?

Naam kan je naar eigen wens aanpassen. Device type kan je slechts uit een lijst van 10 (en 'none') device types kiezen.

Wat ik nog mis is de mogelijkheid om zelf routes toe te voegen. Is dat überhaupt mogelijk?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 04 Okt 2013, 23:40

@poohbeer,

Kan jij bij apparaten een eigen naam en device type ingeven ? Ik niet. Alles invulvelden staan wit.
Schermafdruk geven kan ik niet, alles is zwart... :roll: Nog een bug ?
Of ik moet een fototoestel gebruiken....
IMG_1308.JPG
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Tallica
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 05 Sep 2008
Bedankt: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Tallica » 06 Okt 2013, 11:16

Vorige week plots geen internet meer, adsl sync was ok maar geen internet. Technieker is langs geweest en heeft een nieuwe modem geplaatst (een Bbox 3 )
Toen ik thuis kwam was alles in orde, heb toen modem uitgeschakeld en losgekoppeld om hem terug op zijn normale plaats te zetten. Alles weer aangesloten en wat blijkt,geen internet meer :!:
Alles opnieuw proberen instellen, niets hielp, geen internet...Had bijna opnieuw naar Belgacom gebeld tot ik dacht, ik doe een factory reset. En ja hoor alles was weer ok.
Blijkbaar moet je dus een reset doen als je die modem van het net haalt :???: :???:

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 06 Okt 2013, 11:23

Het is niet normaal dat je een reset moet doen als je hem even van het net haalt (spanning en Vdsl2).
Kan ook zijn dat je hem afgekoppeld hebt op het moment dat er juist een firmware upgrade aan de gang was. Dan heb je toch geluk gehad, anders was je bbox3 vermoedelijk bricked :bang:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 82 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor flupke19 » 06 Okt 2013, 17:19

een firmware upgrade die bezig is kan je herkennen aan de "nightrider" LEDs, en dan kan je idd beter ff wachten alvorens die af te schakelen. Maar een brick kan die daardoor niet worden, want de bbox3 bewaart ook nog zijn oude firmware in geheugen: als er iets misloopt met download van de neiuwe, schakelt die automatisch terug om naar de oude versie, en begint de download opnieuw.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 06 Okt 2013, 17:57

Maar een brick kan die daardoor niet worden, want de bbox3 bewaart ook nog zijn oude firmware in geheugen...


Gelukkig maar :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor poohbeer » 09 Okt 2013, 18:15

lacer schreef:@poohbeer,

Kan jij bij apparaten een eigen naam en device type ingeven ? Ik niet. Alles invulvelden staan wit.
Schermafdruk geven kan ik niet, alles is zwart... :roll: Nog een bug ?
Of ik moet een fototoestel gebruiken....
IMG_1308.JPG


yep, dat KON ik effectief. Heb al mijn devices netjes een naam kunnen geven en in een correcte device type categorie gestopt.
Deze naam zie ik nu ook nog steeds staan.

Als ik nu echter opnieuw die naam en categorie bekijk krijg ik net als jij allemaal lege velden en een lege dropdown box voor de categoriën.
Gelijk ook even met 3 verschillende browsers geprobeerd maar allemaal hetzelfde.

Wat ik ook compleet niet meer vind is de sync van mijn lijn. Is die ergens verstopt? Ik zou kunnen zweren dat ik hem eerder wel ergens heb gevonden.

bottom line: wat een afschuwelijke GUI.

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 09 Okt 2013, 18:58

Ik kan hier ook de device type en friendly name niet meer veranderen.
In het overzicht staat de naam nog, maar wanneer ik erop klik, is het niet te wijzigen in iets anders.

Bug zoveel
Victory Not Vengeance

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lion51 » 09 Okt 2013, 19:08

Opgelet wie windows 8 gebruikt want sinds de update loopt er soms wa mis als men via microsoft explorer BBOX3 wilt benaderen

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 695
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor testertje » 09 Okt 2013, 20:37

Via Opera ook.
Victory Not Vengeance

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1896
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 62 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 12 Okt 2013, 15:08

De inhoud van een 2 GB usb stick die achteraan ( of voorraan) in de bbox3 ingeplugd zit kan ik niet meer bereiken. Een paar weken geleden was dit nog wel zo.
Samba en DLNA zijn ingeschakeld.
In het overzichtsvenster van de bbox3 kon je toch voorheen het usb apparaat in of uitschakelen dacht ik ?
Als ik nu erop klik zie ik in pop-up venster:
>Massaopslag; Poort: 0; Type ...
>Mounted successfully; FAT32; Grootte: 1941224; \\192.168.1.1\Disk_a1
Als ik op het getoonde ip adres klik gebeurt er niks, als ik daarentegen de link hierboven plak in een nieuw venster krijg ik de melding:
>Server niet gevonden
>Firefox kan de server op \\192.168.1.1\disk_a1 niet vinden.
Nu kan ik enkel nog kiezen voor apparaat uitwerpen :-(
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

adeprol
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 16 Jun 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor adeprol » 22 Okt 2013, 19:36

Vandaag ook de BBox3 in gebruik genomen:

Afbeelding

Bizz Pack Comfort
(ik had toch gehoopt op een 50mbit profiel, bij registratie zeiden ze dat dit geen probleem is, ik kon ook 3 HD tv's aansluiten)

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 22 Okt 2013, 19:47

Hier vandaag een Bbox2 zonder problemen omgeruild voor een Bbox3.
Na aansluiten zie ik wel hele tijd roze leds van links naar rechts knipperen, ik neem aan dat dat de update fase is...

Edit: uiteindelijk toch wel enkele malen moeten resetten om de modem te laten syncen. Toch nog niet af, die Bbox3...
Laatst gewijzigd door iRockabizzydilly op 23 Okt 2013, 10:17, 2 keer totaal gewijzigd.

iRockabizzydilly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2654
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 592 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor iRockabizzydilly » 22 Okt 2013, 19:48

adeprol schreef:(ik had toch gehoopt op een 50mbit profiel, bij registratie zeiden ze dat dit geen probleem is, ik kon ook 3 HD tv's aansluiten)


Dat komt nog wel, eenmaal ze al dan niet merken dat u lijn stabiel genoeg is. Gemiddeld 2 weken wachten...

vverbeke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 328
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Avelgem
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor vverbeke » 23 Okt 2013, 13:51

Hoe zit het met de wifi ontvangst van de bbox3? Even belabberd als de bbox2/sagems of is dat al een stuk beter? Ben mijn verhuis aan het voorbereiden, in de nieuwe woning komt een bbox3 en ben de boel daar "nerdproof" aan het maken :-). Ik vraag mij dus af of het zin heeft een extra wifi access point te plaatsen, of heb je in een "gewoon" huis voldoende ontvangst met de bbox3?
@home: VDSL 100/6 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast