BBOX-3 ervaringen

Bucky
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Bucky » 15 Sep 2014, 15:40

Weet er iemand hoe je manueel het Wifi kanaal kan wijzigen op de BBOX-3?
Als gewone user zie ik nergens een optie om dit te wijzigen.
ISP: Belgacom

powaq
Premium Member
Premium Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor powaq » 15 Sep 2014, 16:09

jackho schreef:Belgacom heeft inderdaad problemen met bbo3 en DNS , maar wwat voor een probleem ze hebben weet ik niet, is het een bug in de bbox3 software ?

De whitelisted Fritzboxen kan je best gebruiken , met de niet whitelisted zal je vroeg of laat op een fallback profiel vallen (7,5 Mit/s) bij toepassing van vectoring

Ben m'n modem weer gaan ruilen vandaag. Wat ze mij vertelden bij de helpdesk was dat er een panne was die ervoor zorgde dat nieuwe BBOX3's zichzelf niet correct configureerde na factory resets of nieuwe aansluitingen en vandaar dat er geen internet was (tv werkte wel). Zou vanavond moeten opgelost zijn. Ben benieuwd als ik vanavond thuis kom of het al dan niet werkt.
Voor de wifi die niet werkte mocht ik een nieuwe gaan halen. Want dat zou aan de modem zelf liggen. Heb nu wel een technicolor gekregen zie ik.. Spijtig dat ik dan de lijnwaarden niet meer kan zien. Hopelijk komt iemand hier ooit nog achter.

gdaivier
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 14 Mar 2012
Locatie: oostende
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor gdaivier » 15 Sep 2014, 16:21

Vectoring is al actief op mijn lijn en ik gebruik een fritzbox 7490

ready, 70,2 Mbit/s 6,1 Mbit/s

Negotiated connection properties
Receive Direction Send Direction
Max. DSLAM throughput kbit/s 70200 6064
Min. DSLAM throughput kbit/s 14568 640
Attainable data rate kbit/s 90716 23920
Current throughput kbit/s 70199 6063
Seamless rate adaptation off off

Latency 8 ms 4 ms
Impulse Noise Protection 2 2
G.inp off off

Signal-to-noise ratio dB 10 21
Bitswap on on
Line attenuation dB 6 127

Profile 17a
G.Vector on on

Carrier record B43 B43

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13766
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 15 Sep 2014, 16:42

gdaivier schreef:Vectoring is al actief op mijn lijn en ik gebruik een fritzbox 7490

Receive Direction Send Direction
Attainable data rate kbit/s 90716 23920
Current throughput kbit/s 70199 6063

Impulse Noise Protection 2 2
G.inp off off

Signal-to-noise ratio dB 10 21

Kleine correctie:
Je bent op een nieuwe ROP aangesloten, maar waarschijnlijk is vectoring nog niet actief (vectoring friendly mode).
Je zit volgens mij dus nog op een 70/6 DLM profiel.

Bij actieve vectoring zou je nog volgende veranderingen kunnen zien:
    Impulse Noise Protection: zal naar 20 gaan (ipv 2)
    G.inp: zal naar "on" gaan (ipv off)
    Attainable rate zal >100 mbps gaan (ipv 90 mbps)
    SNR zal naar 20dB gaan (ipv 10dB)
Dit voortgaande op andere posts met lijnwaarden van een full-vectored lijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2102
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 15 Sep 2014, 18:38

Bucky schreef:Weet er iemand hoe je manueel het Wifi kanaal kan wijzigen op de BBOX-3?
Als gewone user zie ik nergens een optie om dit te wijzigen.


In de interface, klik je links op de blauwe knopjes 2,4 of 5 Ghz en daarin kan je je kanaal wijzigen.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor leeman » 18 Sep 2014, 09:13

Iemand dezelfde ervaring: bij mij zijn maar 2 vd 4 ethernet poorten gbit, de andere 2 zijn 100mbit.
Getest door: laptop met zeer korte ethernet kabel rechtstreeks aan elke poort vd bbox 3 te hangen.
2x krijg ik 100mbit, 2x gbit. Is dit normaal?
Tevens ook een andere kleur van ledje aan de bbox ethernet poort (2x geel, en 2x groen).
Ik heb vermoed ik een technicolor (ethernet poorten zijn per 2 gegroepeerd).

Zou ik deze (indien dit niet normaal is) probleemloos kunnen inwisselen omwille van deze reden?

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Avenger 2.0 » 18 Sep 2014, 09:18

Hier een nieuwe Sagemcom gekregen bij een bestelling. Blijkbaar zijn nog niet alle nieuwe toestellen Technicolor of moet je daar gewoon geluk mee hebben?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 18 Sep 2014, 09:42

(ethernet poorten zijn per 2 gegroepeerd)

Dit is een SagemCom

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor leeman » 18 Sep 2014, 14:50

Dit is een SagemCom

en het is normaal dat die 2 100mbit en 2 gbit poorten heeft?

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1273
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Avenger 2.0 » 18 Sep 2014, 15:01

leeman schreef:
Dit is een SagemCom

en het is normaal dat die 2 100mbit en 2 gbit poorten heeft?

Volgens mij is de gigabit functionaliteit van die 2 poorten gewoon defect.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 18 Sep 2014, 18:17

misschien toch eens een factory reset van de bbox3 proberen of het iets oplost !

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor deman3417 » 18 Sep 2014, 19:40

Heeft iedereen met een BBOX3 automatisch een IPV6 adres???
Ik heb de mijne nu een maand en nog steeds geen IPV6.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1856
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 100 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor laroyj » 18 Sep 2014, 21:15

normaal wel, evt spanning van de box halen, wanneer nog niet in orde, belgacom bellen...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3632
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 19 Sep 2014, 14:52

iemand al ervaring met bbox3 en chromecast voor netflix!?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 148 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor dior dna » 20 Sep 2014, 01:59

iemand al ervaring met bbox3 en chromecast voor netflix!?


@wied

De vraag is misschien of bbox3 en chromecast werken. Ik zou denken van wel.
Netflix op android werkt goed met chromecast (mijn chromecast zit op een zyxel AP, ver van de inkomende internet aparatuur)

powaq
Premium Member
Premium Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor powaq » 22 Sep 2014, 12:03

M'n 2de BBOX3 heeft het vandaag begeven! Net de derde modem gaan halen op 2 weken tijd. Derde keer goede keer I guess. Hoop ik althans, het begint een beetje belachelijk te worden.
Vanmorgen brandde er helemaal geen lichtjes meer op de modem. Compleet dood. Hij is misschien bezweken onder het teveel aan netflix :bdaysmile:

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2102
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 22 Sep 2014, 14:28

Wordt je Bbox3 niet te warm, heb je wat verluchting voorzien ?
Voeding defect door een te hoge netspanning misschien ...
Wel raar dat er op korte tijd reeds 2 defect gegaan zijn.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

powaq
Premium Member
Premium Member
Berichten: 451
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor powaq » 22 Sep 2014, 14:44

Nope modem werd nooit warm en staat zo goed als vrij dus verluchting is het probleem niet. De eerste (sagemcom) z'n wifi werkte niet, de tweede (technicolor) werkte perfect. Gisterenavond werkte die nog, toen ik vanmorgen wakker werd was hij compleet dood, geen leven meer in te krijgen.
Ik denk dat ik er gewoon pech met heb. Deze is terug een sagemcom, wel leuk want dan kan ik tenminste wat lijnwaardes zien.

Rudi64
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 Mar 2011
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Rudi64 » 22 Sep 2014, 16:49

Hallo,

Mijn BBox2 is aan vervanging toe en kan deze inruilen.
Wat zijn nu de algemene indrukken van de BBox3,positief of liever toch weer BBox2 meenemen?Stabiele firmware?
Is het mogelijk vaste ip adressen toe te wijzen in de BBox3 en de dns server te wijzigen?

Bedankt op voorbaat on eventuele ervaringen te delen...

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor deman3417 » 22 Sep 2014, 17:21

laroyj schreef:normaal wel, evt spanning van de box halen, wanneer nog niet in orde, belgacom bellen...

Effe mail gestuurd over IPV6

Dit is het antwoord:

Geachte ,

Het IPV6 protocol is nog niet over beschikbaar, dit wordt geleidelijk aan overgezet,
wanneer dit bij u beschikbaar zal worden weten wij helaas niet.

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jos123 » 22 Sep 2014, 17:23

deman3417 schreef:Het IPV6 protocol is nog niet over beschikbaar, dit wordt geleidelijk aan overgezet,
wanneer dit bij u beschikbaar zal worden weten wij helaas niet.


Ik had ook een tijdje geen IPV6.
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jos123 » 22 Sep 2014, 17:26

Rudi64 schreef:Wat zijn nu de algemene indrukken van de BBox3,positief of liever toch weer BBox2 meenemen?Stabiele firmware?

Waarschijnlijk zal je geen nieuwe Bbox2 krijgen, voor de tevredenheid van de Bbox3 moet je gewoon even deze topic doorlezen :).
Rudi64 schreef:Is het mogelijk vaste ip adressen toe te wijzen in de BBox3 en de dns server te wijzigen?

Vaste IP adressen wel maar niet dns servers wijzigen.
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

amigozz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 03 Jan 2007

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor amigozz » 22 Sep 2014, 17:29

Heeft er iemand al een chromecast aan de praat gekregen met bbox 3?

Ik tracht hem te connecteren met 2,4Ghz profiel maar hij blijft hangen op connecting...

Rudi64
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 Mar 2011
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Rudi64 » 22 Sep 2014, 18:11

jos123 schreef:
Rudi64 schreef:Wat zijn nu de algemene indrukken van de BBox3,positief of liever toch weer BBox2 meenemen?Stabiele firmware?

Waarschijnlijk zal je geen nieuwe Bbox2 krijgen, voor de tevredenheid van de Bbox3 moet je gewoon even deze topic doorlezen :).
Rudi64 schreef:Is het mogelijk vaste ip adressen toe te wijzen in de BBox3 en de dns server te wijzigen?

Vaste IP adressen wel maar niet dns servers wijzigen.



Bedankt voor je antwoord,zal alvast deze topic eens doorspitten.. :thumbs:

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 22 Sep 2014, 19:53

Heeft er iemand al een chromecast aan de praat gekregen met bbox 3?

door AP isolation werkt het niet blijkbaar (bbox3 bug)

amigozz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 03 Jan 2007

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor amigozz » 23 Sep 2014, 09:29

Ale, ook tof om te horen... Ik vond er niets van terug. Er zit dus niets anders op dan chromecast terug sturen?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3953
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 254 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jackho » 23 Sep 2014, 10:27

of bbox3 terug sturen :wink:
of Fritz!box gebruiken ipv bbox3
of ander router gebruiken achter uw bbox3 die je alleen al modem gebruikt voor TV en de rest via de router die aparte pppoe sessie maakt.

Of het AP isolation probleem voor beide bbox3's het geval is weet ik ook niet (bbox3/S of Bbox3/T) ,
mss weet er iemand anders dit wel op het forum

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jos123 » 23 Sep 2014, 10:29

jackho schreef:of ander router gebruiken achter uw bbox3 die je alleen al modem gebruikt voor TV en de rest via de router die aparte pppoe sessie maakt.

Mijn fritz maakt een eigen PPPoE sesssie en heb problemen om de x tijd :(, heeft het met fritz te maken?
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

Rudi64
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 Mar 2011
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Rudi64 » 23 Sep 2014, 14:09

Zo,vandaag een BBox3 mee gekregen en niet zonder slag of stoot geïnstalleerd..
Heb wifi 5 hz geselecteerd,maar geen enkel van mijn apparaten lijkt die te vinden..de 2.4 wel...
Een ipod touch 3g,een Nexus7,en een oude laptop van mijn vrouw,ikzelf werk bekabeld via een desktop.
Is dat normaal of moet ik nog iets veranderen aan de instellingen...anders kan ik beter die 5 afsluiten.

jos123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1348
Lid geworden op: 07 Mar 2013
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor jos123 » 23 Sep 2014, 15:06

Je wifi kaart moet 5Ghz ondersteunen, en als je ze niet gebruikt mag die uit :)

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Internet: edpnet internet vdsl
Telefonie: Weepee + FreeVoipDeal - Fritzbox 7360 V1 06.31
Modem/Router:Fritzbox 7360 V1 06.31
Mobiel: Base PRO Connect, onbeperkt bellen + sms + 5GB data 4G

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2102
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 23 Sep 2014, 18:31

Wifi kaartje in laptop kan je upgraden, allee, het is mij zonder één enkel probleem toch gelukt :banana: .
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Rudi64
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 Mar 2011
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Rudi64 » 23 Sep 2014, 18:37

Van mijn vrouw haar oude HP laptop is de draadloze snelheid van 45mb naar 120mb gegaan..
Is toch ook mooi meegenomen,maar niet de moeite meer om te investeren,indien ze ooit een nieuwe wil(moet) aanschaffen kan ik daar wel op letten..
Bedankt voor de reacties..

bluesun89
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 Sep 2014

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor bluesun89 » 28 Sep 2014, 13:40

Hello everyone !

Has anyone managed to get a Chromecast working with Bbox 3 (Belgacom) ?

I bought a Chromecast to use it with Netflix. It works great when I am in France, but the chromecast doesn't work in Belgium with my Bbox 3 !

I tried pretty much everything (including putting the Chromecast in the DMZ on the router setting), and I don't see any possible solution ? apart from waiting that Belgacom does an update on its Box... It's very annoying, as I am pretty sure 99% of the box/routers in the world are able to detect and communicate with Chromecast pretty smoothly

Thanks for any help you can provide on that !

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3632
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 28 Sep 2014, 16:20

jackho schreef:of bbox3 terug sturen :wink:
of Fritz!box gebruiken ipv bbox3
of ander router gebruiken achter uw bbox3 die je alleen al modem gebruikt voor TV en de rest via de router die aparte pppoe sessie maakt.

Of het AP isolation probleem voor beide bbox3's het geval is weet ik ook niet (bbox3/S of Bbox3/T) ,
mss weet er iemand anders dit wel op het forum


@bluesun89: a couple solutions here for this so-called "AP isolation" issue...
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...

bluesun89
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 Sep 2014

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor bluesun89 » 29 Sep 2014, 11:19

Thanks.

I will probably put another router dehind the Bbox 3.
Has anyone tried that before ?

Any recommendation on a Router that works well with Bbox ?
Does it require to put specific settings ? Or just plug it to Ethernet port?

I am going to take a cheap one from amazon, probably among these ones :
TP-Link TL-WR841N
Netgear JWNR2010
D-Link DIR-600
...

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1598
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 166 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor Petervanakelyen » 29 Sep 2014, 14:46

If you have to choose between those three, I'd go with the TL-WR841N. Note that it doesn't support gigabit ethernet, so in a couple of years you may run into some speed issues. A TL-WDR3600 is a bit more future proof, though if your only concern is the Chromecast, a TL-WR841N will do fine.

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2370
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor a3ke » 05 Okt 2014, 13:48

In navolging van de topic viewtopic.php?f=43&t=41580&start=60

Ook hier moet ik 1 dezer dagen naar de/een belgacomstore om een BBOX 3 op te pikken , waar let ik het beste op ?

Alvast een Technicolor lijkt me kwa de stabiliteit (spijtig wel van minder "functionaliteit" lijnwaarden etc) , maar wat met die versies/revisies ? Goed op de labeling letten ? waarop letten dan ?

Waar zijn die BGC techniekers ? ;) (PM mag ook ze ;))
The eternal and true pessimist :D

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2102
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor lacer » 05 Okt 2014, 13:57

Ik heb een Bbox3/T met Hardwareversie B, is 13 maand geleden geleverd geweest. Ik denk dat ze nu aan D zitten.
Maar het verschil in hardwareversie , gaat dat veel uitmaken denk je ?
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2370
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor a3ke » 06 Okt 2014, 08:28

Dunno , daarom ook de vraag hier daar der wel veel tech's en installers "rondhangen" :-D
The eternal and true pessimist :D

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3632
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 196 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 290 keer

Re: BBOX-3 ervaringen

Berichtdoor wied » 18 Okt 2014, 13:54

1. iemand enige ervaring met de usb aansluiting/mogelijkheden van de bbox3?

2. kan de proximus wifi bridge vlot schakelen tussen 2,4 en 5 ghz kanaal?
Proximus Start, OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, Astra 1&2...


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast