2 x BBOX: wat doe ik ermee?

NielsH
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 07 Nov 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor NielsH » 22 Mar 2013, 09:46

Dag Allemaal

geen prangende, dringende vraag, maar ik heb 'per ongeluk' twee BBOX-en gekregen. Ik heb dit ook gemeld aan Belgacom maar de helpdeskmedewerker zie "dat ik die gewoon maar mocht houden".

Enfin, ik vraag me dus af: wat voor zinvolle/zinloze dingen kan ik nu met twee BBOX-en aanvangen?

Jullie een idee?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13716
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor philippe_d » 22 Mar 2013, 09:50

2de hands verkopen voor wie een VDSL2 modem moet kopen (vb aan nieuwe EDPNet, Dommel klanten) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

NielsH
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 07 Nov 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor NielsH » 22 Mar 2013, 09:54

Daar heb ik ook aan gedacht, maar aangezien die dingen plug&play zijn, kan eigenlijk iemand mijn login en wachtwoord vinden.

Of zie ik dit verkeerd?

Daarnaast: ik dacht ook aan een meer "amusante" opstelling :-)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13716
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2210 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 614 keer
Contact:

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor philippe_d » 22 Mar 2013, 09:57

Dat zie je verkeerd. Gewoon afkoppelen en een factory reset doen.
Login en wachtwoord worden dan gewist.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

nolfie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 11 Dec 2009
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor nolfie » 22 Mar 2013, 16:16

aan de kant leggen tegen dat je modem defect gaan. Heb je meteen een reservetoestel :wink:
Afbeelding

NielsH
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 07 Nov 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor NielsH » 22 Mar 2013, 16:23

Ok, ik heb nu al: resetten en verkopen (staan er heel wat online. Allemaal rond de 15euro)

Of, aan de kant en in reserve (wat ie nu al doet eigenlijk).

Nog andere functionele/plezante voorstellen?

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 477
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor jantje81 » 22 Mar 2013, 16:43

Ik heb momenteel een oude ADSL2+ modem/router die ik gebruik als extender voor mijn wireless signaal. Ik neem aan dat dit ook wel kan met een BBOX2? Natuurlijk alleen nuttig als je problemen hebt met je WiFi-ontvangst.
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + VRT DVB-T (Dreambox 8000 HD) + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1188
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 475 keer
Contact:

Re: 2 x BBOX: wat doe ik ermee?

Berichtdoor butskristof » 22 Mar 2013, 16:46

Ik gebruik mijn oude b-box en Philips modem/router als extra switch/wifi extender :-).

EDIT: ^Het is idd mogelijk met een b-box2, gewoon de modemfunctie uitzetten en een kabel van je modem naar een van de LAN-verbindingen van je switch (in dit geval b-box) trekken, dan zijn de andere drie poorten gewoon extra poorten. Best wel de router resetten en de wireless exact hetzelfde configureren als je primaire router, dan moet je niet manueel veranderen van netwerk (dus dezelfde naam geven en zelfde beveiliging).
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Pro 13" (Mid 2015)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: krisken en 1 gast