Forum

Bbox2

Hebt u opmerkingen, klachten, steunbetuigingen voor Belgacom? Dan kan u deze hier kwijt.

Moderators: Moderators, Userbase Crew

Bbox2

Berichtdoor fratserke op 08 feb 2013, 13:48

na is wat rond te kijken hier op het forum heb ik ook is wat tests gedaan
omdat ik ook al een vermoeden had dat men snelheid niet is wat het moet zijn
ook bij mij valt soms het internet uit altijd maar voor een paar minuten
en ook bij men TV blijft het beeld soms hangen.
als ik dan kijk naar jullie foto van de steedtest stel ik dan ook vragen
ik ben 85% trager als a lde rest is die Bbox2 aan vervanging toe of moet hij
worden geupgrade volgens de site van belgacom niet.
Zo mijn vraag als je mijn test bekijkt wat doe ik,waar zit de fout vervangen? upgrade?

alvast bedankt groetjes Fratserke
Bijlagen
2494653273.png
Mijn speedtest
2494653273.png (31.7 KiB) 681 keer bekeken
offlinefratserke
Starter
Starter
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 07 feb 2013, 18:13

Re: Bbox2

Berichtdoor philippe_d op 08 feb 2013, 13:52

Zit je op ADSL2+ of op VDSL2 ?

Als je op ADSL2+ zit:
Check of je aansluitbaar bent op VDSL2: http://www.lijntest.be/

Als je op VDSL2 zit:
Doe eens een Modemtest, en post de resultaten hier (VDSL2 Tool op http://hierzo.net/#ui-tabs-1)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 0.5ct/min).
Provider: Belgacom Start (50/2.5 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.03 (G.vector FW), VDSL2 Annex B, sync 70/6, native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+.
offlinephilippe_d
Moderator
Moderator
 
Berichten: 8422
Geregistreerd: 28 apr 2008, 10:22
Woonplaats: Waregem

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: Bbox2

Berichtdoor fratserke op 08 feb 2013, 14:21

alvast bedankt voor je snelle reactie :-)

Ik heb enkel een Bbox2 op ADSL2 heb er weinig verstand van een modem heb ik niet of miss werkt die Bbox als modem
heb de test gedaan van de ADSL hier resultaat...
Bijlagen
test.jpg
ADSL2 Test
(54.34 KiB) 9 keer gedownload
offlinefratserke
Starter
Starter
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 07 feb 2013, 18:13

Re: Bbox2

Berichtdoor serialchiller op 08 feb 2013, 14:34

De Bbox2 is een modem, router en wifi-access point in één.
Als je zeker bent dat jouw Bbox op ADSL2+ werd aangesloten en volgens jouw lijntest ben je wel aansluitbaar op VDSL2 zou ik, gezien de klachten die je hebt over digitale TV en wegvallen van verbinding, zo snel als mogelijk deze problemen aankaarten bij Belgacom(? of Scarlet) zodat ze jou versneld op VDSL2 omschakelen. Behoudens de situatie bij jou thuis (afstand tot straatkast BGC en kwaliteit bekabeling) zou dit een grote vooruitgang moeten betekeken.
Als je de test waarvan philippe_d hierboven spreekt eens uitvoert kunnen we(Userbase) je meer vertellen over je huidige lijn.
offlineserialchiller
Plus Member
Plus Member
 
Berichten: 152
Geregistreerd: 03 feb 2012, 14:10

Nuttige posts:

Re: Bbox2

Berichtdoor fratserke op 08 feb 2013, 14:38

oke dus ik moet Belgacom contacteren om over te schakelen op VDSL2?
offlinefratserke
Starter
Starter
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 07 feb 2013, 18:13

Re: Bbox2

Berichtdoor philippe_d op 08 feb 2013, 14:44

Ik zou in ieder geval Belgacom contacteren
* Ze kunnen - in afwachting van VDSL2 - misschien nu reeds jouw ADSL2 snelheid verhogen. Volgens de lijntest is 12 mbps mogelijk op jouw lijn
* Maar het beste is inderdaad overschakelen. Volgens de lijntest is 30 mbps mogelijk op jouw lijn, en misschien wel 50 mbps

PS. Welk abbonement heb je ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 0.5ct/min).
Provider: Belgacom Start (50/2.5 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.03 (G.vector FW), VDSL2 Annex B, sync 70/6, native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+.
offlinephilippe_d
Moderator
Moderator
 
Berichten: 8422
Geregistreerd: 28 apr 2008, 10:22
Woonplaats: Waregem

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: Bbox2

Berichtdoor Goztow op 08 feb 2013, 14:47

Belgacom bellen en vragen om je op VDSL2 te zetten, inderdaad. Kijk ondertussen eens naar hun nieuwe abonnementen, waarschijnlijk zit jen og op een oudere, duurdere formule en kan je tegelijkertijd op een goedkopere formule overschakelen.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
offlineGoztow
Administrator
Administrator
 
Berichten: 9860
Geregistreerd: 14 nov 2006, 16:21
Woonplaats: Brussel

Nuttige posts:
Recente nuttige posts:

Re: Bbox2

Berichtdoor fratserke op 08 feb 2013, 15:26

Oke gedaan ze komen volgende week die bbox vervangen tnx all ;)
offlinefratserke
Starter
Starter
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 07 feb 2013, 18:13


Keer terug naar Belgacom (Skynet)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast