VDSL2 Modem Tool v3.0

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor qless » 02 Okt 2012, 14:57

philippe_d schreef: Ter info, hieronder een lijstje met de huidige officiële VDSL2 profielen.
viewtopic.php?f=43&t=35382&start=20#p453535

Deze lijst is verwerkt in de nieuwe, test, versie van vdsl2tool, die kun je hier vinden:
Afbeelding

Code: Selecteer alles

 __________________________________________________
/                                                  \
| VDSL2Tool 3.0 | © Arno Raps | http://hierzo.net/ |
\__________________________________________________/
            downstream         upstream
Line:         20056 kbps         2040 kbps
Max:          41614 kbps         8719 kbps
Profile:       8d
Distance:      558 m
Training:      21,6 dB
Attenuation:   15,3 dB


Download ( windows, .net framework 4)
http://hierzo.net/program/vdsl2/VDSL2Tool.exe
of
http://hierzo.net/program/vdsl2/VDSL2Tool.zip

[Mod Edit] Nieuwe Topic aangemaakt voor VDSL2 Tool 3.0 en betreffende posts afgesplitst

thiebapa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 02 Dec 2008
Locatie: Diest
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor thiebapa » 02 Okt 2012, 15:49

Hoi qless,

blijkbaar geeft dit steeds een : error to connect to modem :-(
Afbeelding
-> speedtest was done with wireless-connection<-
Proximus/
Tuttimus
PC: Macbook Air i7/8Gb/256GB SSD, 13" , Apple iPad Pro 256 GB-3G/ GSM : iPhone6S-128GB + Mobilus M
profiel : 100/40

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: DATAPROFIEL normaal volgens abonnement & ROP?

Berichtdoor qless » 02 Okt 2012, 16:17

Welke modem/pc heb je, wat voor adres heeft de modem?

thiebapa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 02 Dec 2008
Locatie: Diest
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: DATAPROFIEL normaal volgens abonnement & ROP?

Berichtdoor thiebapa » 02 Okt 2012, 16:22

Het is een BBOX2 , adres is 192.168.1.1
Afbeelding
-> speedtest was done with wireless-connection<-
Proximus/
Tuttimus
PC: Macbook Air i7/8Gb/256GB SSD, 13" , Apple iPad Pro 256 GB-3G/ GSM : iPhone6S-128GB + Mobilus M
profiel : 100/40

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1900
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 164 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: DATAPROFIEL normaal volgens abonnement & ROP?

Berichtdoor Tomsworld » 02 Okt 2012, 16:25

@ qless

Leuk, maar komt er nog een versie die werkt op Mac ? De vroegere java versie werkte daarop goed ? Of kan je die .net via mono ofzo runnen op mac os x ?

Voor de rest is het een mooie refresh van de gui, top werk.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1468
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 74 keer
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer

Re: DATAPROFIEL normaal volgens abonnement & ROP?

Berichtdoor redman » 02 Okt 2012, 18:25

Juist geprobeerd die nieuwe versie via mono met linux te laten werken maar dat lukt niet.
Afbeelding

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor ubremoved_15739 » 02 Okt 2012, 19:18

Hier ook een "Error while connecting/reading modem info".

Allicht omdat ik niet het standaard BGC paswoord gebruikt...
Is het mogelijk om een mogelijkheid te voorzien om het paswoord in te geven in VDSL2TOOL v3.0?

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 922
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Kitt » 02 Okt 2012, 19:24

hmhm jammer geen optie om een custum ip in te geven ..

mijn bbox2 staat niet op de default range ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

ToMiKoN
Pro Member
Pro Member
Berichten: 288
Lid geworden op: 31 Okt 2002
Locatie: Blankenberge
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor ToMiKoN » 02 Okt 2012, 21:17

Graag een Mac versie
Mobiel: iPhone 6+ 64Gb + Proximus werk abonnement
Tablet: iPad 5 32 Gb
Home: Orange Internet + TV 100/10 Mbit

Gebruikersavatar
vuurvos
Erelid
Erelid
Berichten: 978
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Locatie: Brussel
Bedankt: 209 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor vuurvos » 02 Okt 2012, 22:18

Dank je wel Qless (en Philippe). Resultaat:

Code: Selecteer alles

 __________________________________________________
/                                                  \
| VDSL2Tool 3.0 | © Arno Raps | http://hierzo.net/ |
\__________________________________________________/
            downstream         upstream
Line:         50192 kbps         6048 kbps
Max:          84788 kbps         17764 kbps
Profile:       17a
Distance:      139 m
Training:      21,4 dB
Attenuation:   7,9 dB


ScreenHunter_06 Oct. 02 22.13.jpg
(26.55 KiB) 9132 keer gedownload

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15771
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor meon » 02 Okt 2012, 22:32

@Vuurvos: Lucky you :) *zwaait nog eens driftig met gebalde vuist naar z'n ADSL2+-lijn*

Ik herken de metro-stijl in de applicatie, is wel clean zo eh :).

Mac/Linux-versie is denk ik niet meer zo vanzelfsprekend als dit een WPF-applicatie is...

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1774
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 345 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Kenw00t » 02 Okt 2012, 22:55

De mogelijkheid om en Fritz!Box te pollen zit er voorlopig niet meer in?
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2263 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor philippe_d » 02 Okt 2012, 23:00

Neen. De nieuwe tool is volledig vernieuwd, en een FritzBox versie staat op Arno's "to-do" lijstje :).
Hiervoor heeft hij een internationale VDSL2 FritzBox nodig om te testen en uit te lezen.
Dus nog een beetje geduld.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
vuurvos
Erelid
Erelid
Berichten: 978
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Locatie: Brussel
Bedankt: 209 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor vuurvos » 02 Okt 2012, 23:04

qless schreef:Deze lijst is verwerkt in de nieuwe, test, versie van vdsl2tool, die kun je hier vinden ...

@hierboven: er staat wel degelijk het woord "test" in deze zin, dus geef Qless nog wat tijd.

meon schreef:*zwaait nog eens driftig met gebalde vuist naar z'n ADSL2+-lijn*

Wees blij, je bent eigenaar van een oldtimer of moet ik zeggen dat je één der laatste Mohikanen zijt :wink:

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4108
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1371 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor raf1 » 02 Okt 2012, 23:49

feature request: custom ip/password config

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2263 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: test

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2012, 09:27

Maglor schreef: Kan iemand nog eens zeggen hoe het zit met die 'training' en 'attenuation'? Hoe lager hoe beter? Vanaf welke waarden zit je OK?

attenuation (verzwakking)

Uit de "analyse" van de modem test resultaten van de laatste maanden, kan je volgende conclusies trekken:
  • attenuation < 10dB: je zal hoogstwaarschijnlijk op 17a terecht komen (30/6 en met DLM tot 50/6). Enkele zitten op 8d, waarschijnlijk door een verkeerde provisioning (wat soms wel gebeurt).
  • attenuation 10dB-12db: grijze zone > hier zitten mensen op 17a of op 8d. Deze op 8d krijgen dan wel 30/2 door DLM.
  • attenuation >12dB: je zal hoogstwaarschijnlijk op 8d (20/2) terecht komen, mogelijk via DLM tot 25/2 of 30/2.
  • attenuation >15dB: je zal op 8d (16.5/2) terecht komen, mogelijk via DLM tot 25/2, uitzonderlijk tot 30/2.
  • attenuation >20dB: als je geluk hebt krijg je 12/1 (geen DLM)
Pas op: dit zijn geen Belgacom criteria, maar gebaseerd op de laatste 100-tal modem resultaten die hier gepost werden.

training marge (signaal-ruis verhouding)
  • hoe dichter je snelheid komt bij de modem max, hoe lager de SNR wordt, en hoe "onstabieler" je lijn wordt.
  • theoertsich kan deze dalen tot 6dB, maar Belgacom neemt hier geen risico's, en neemt een hogere grens (voor een stabielere lijn). Tot op heden is de laagtse SNR die ik heb gezien ca 10dB.
  • DLM zorgt ervoor dat de SNR boven deze minimum waarde blijft. Bij een verhoging van 30mbps naar 40mbps zakt de SNR ongeveer 3dB, een verhoging van 30mbps naar 50mbps laat de SNR met ong 6dB zakken.
Wanneer moet je je zorgen maken?
  • Als je attenuation <10dB, en je hebt geen 17a gekregen, dan is er "waarschijnlijk" een fout gebeurd in de provisioning.
  • Als je SNR zeer goed is (vb >20dB), en je blijft op het standard profiel steken (30/6 of 20/2), dan staat DLM niet actief op jouw lijn.
In beide gevallen kan een manuele interventie (via de helpdek) de situatie mogelijk verbeteren?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 653
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Doktor Avalanche » 03 Okt 2012, 09:43

@Qless en Philippe_d

Als jullie ooit nog eens veel tijd en goesting hebben kunnen jullie een webservice maken waarnaar alle testresultaten gestuurd worden, zo kunnen jullie statistieken bijhouden...

Mvg Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2263 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2012, 10:05

Tijd en goesting misschien wel, de kennis om zoiets te doen heb ik niet :)
Misschien moet qless iets inbouwen, dat bij iedere test de resultaten automatisch doorgestuurd worden naar zijn server (inclusief ISP naam?), maar dat kan misschien op verzet botsen (privacy?)
Of een knopje "Share results"?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2715
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 371 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Tim.Bracquez » 03 Okt 2012, 10:07

Als qless een knopje of 'vinkje' maakt om dit te posten naar een public google spreadsheet dan kan je daar leuke grafiekjes en berekeningen op doen :-)
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.is
Dedicated Servers - https://fusa.is/offer

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 653
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Doktor Avalanche » 03 Okt 2012, 10:12

Tja, ik heb de kennis maar niet de tijd :-(

Het makkelijkste is om rechtstreeks in een database te schrijven, probleem hier is dat login en paswoord van de database in qless zijn programma moet zitten en dat sommige firewalls de connectie gaan afblokken (bvb poort 3306 voor MySQL). Daarom maak ik voor zoiets een webservice waar dat de data in gedumpt kunnen worden (poort 80).

"Share result' lijkt mij een goed idee!

Mvg Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15771
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 544 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor meon » 03 Okt 2012, 10:24

Ik snap het mogelijke idee van zo'n centrale database wel, maar aangezien uw resultaten zodanig lokaal zijn (op 100 meter kan resultaat volledig anders zijn) weet ik niet of het heel erg nuttig is (kan vertekend beeld geven).

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18160
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor krisken » 03 Okt 2012, 10:32

Ik begrijp het idee wel : het kan een goed beeld geven over hoeveel klanten er op profiel x, y, of z zitten op die manier.
Als je als extra gegeven bvb de postcode of de provincie vraagt dan kan je ook kijken welk landsdeel of gemeente een hoge vdsl2 penetratie heeft en welke amper tot niet.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2263 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2012, 11:06

Het aantal samples is natuurlijk veel te klein om een goed beeld te krijgen geografische penetratie. De ROPs zijn over gans België verspreid, dus je zal overal in België wel mensen hebben die dicht wonen, die verder wonen, en die uit de boot vallen (die laatste groep kennen we niet, want ze gebruiken de vDSL2 niet :-( ).

Maar met enkele honderd resultaten kan je al wel een leuk beeld vormen over:
    - distributie van de profielen (hoeveel % krijgt 50/6, 30/6, 30/2, 20/2 enz ...).
    - op hoeveel van de profielen (%) DLM wordt toegepast.
    - verband tussen attenuation en het profiel dat je kan krijgen / snelheden die je krijgt.
    - verband tussen attenuation en geschatte afstand van de rop.
    - hoe SNR zakt bij snelheidsverhogingen, enz ...
    - abnormale resultaten (vb attenuation is <10db, en toch krijg ik geen 17a, attenuation te groot volgens de afstand, enz)
De "wijsheid" die ik heb komt uit de analyse van de modem tool resultaten die hier al gepost werden, een automatische registratie zou dit gemakkelijker maken :-D .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor ubremoved_15739 » 03 Okt 2012, 11:19

Lijkt me inderdaad een heel leuke opzet om deze gegevens te verzamelen en met de gebruikers te delen!
Maar ja, wie gaat zulks uitwerken/opzetten/onderhouden? :?

Gebruikersavatar
yama
Premium Member
Premium Member
Berichten: 643
Lid geworden op: 24 Jul 2007
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor yama » 03 Okt 2012, 11:49

Code: Selecteer alles

 __________________________________________________
/                                                  \
| VDSL2Tool 3.0 | © Arno Raps | http://hierzo.net/ |
\__________________________________________________/
            downstream         upstream
Line:         50192 kbps         6048 kbps
Max:          66433 kbps         13919 kbps
Profile:       17a
Distance:      378 m
Training:      13,1 dB
Attenuation:   11,7 dB
Laatst gewijzigd door yama op 03 Okt 2012, 16:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor qless » 03 Okt 2012, 13:05

eternum schreef:Lijkt me inderdaad een heel leuke opzet om deze gegevens te verzamelen en met de gebruikers te delen!
Maar ja, wie gaat zulks uitwerken/opzetten/onderhouden? :?


Dat komt eraan... geduld :)

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor ubremoved_15739 » 03 Okt 2012, 13:09

:thumbs: :thumbs:

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 653
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor Doktor Avalanche » 03 Okt 2012, 13:13

Als jullie hulp nodig hebben, mag je het steeds laten weten. Ik ben wel beperkt in het maken van tijd.
Ik ben wel een java adept ...

Mvg Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18160
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor krisken » 03 Okt 2012, 13:14

qless schreef:
eternum schreef:Lijkt me inderdaad een heel leuke opzet om deze gegevens te verzamelen en met de gebruikers te delen!
Maar ja, wie gaat zulks uitwerken/opzetten/onderhouden? :?


Dat komt eraan... geduld :)

Geduld? Geduld? Werken moet gij doen!!! Afbeelding :-D 8)
Even serieus : knap gedaan man!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ringlord
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 22 Apr 2009
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor ringlord » 03 Okt 2012, 14:48

Bedankt Qless; just in time voor de Bbox 3.0 :-D

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13920
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2263 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor philippe_d » 03 Okt 2012, 14:52

Om deze topic wat overzichtelijk te houden, kunnen we aan de volgende posters vragen om alleen het resultaat de posten van de modem tool (via de clipboard toets). Een screenshot posten heeft geen toegevoegde waarde.

qless schreef:Dat komt eraan... geduld :)

Leuk ...
Als je dan toch bezig bent, nog een feature request: de ISP ook vermelden (look-up via het IP van de modem)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor xenne » 03 Okt 2012, 15:00

alvast bedankt

Code: Selecteer alles

 __________________________________________________
/                                                  \
| VDSL2Tool 3.0 | © Arno Raps | http://hierzo.net/ |
\__________________________________________________/
            downstream         upstream
Line:         30064 kbps         6048 kbps
Max:          84788 kbps         17764 kbps
Profile:       17a
Distance:      237 m
Training:      26,5 dB
Attenuation:   12,2 dB
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor qless » 03 Okt 2012, 15:56

ringlord schreef:Bedankt Qless; just in time voor de Bbox 3.0 :-D


Dan moet iemand Belgacom zo gek krijgen om mij de Bbox 3 ook te laten testen...zonder hardware is er geen testen....

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6272
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 466 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 316 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor heist_175 » 03 Okt 2012, 16:13

[offtopic]
BBOX3, heeft iemand daar nog iets van gehoord?
Eind december 2011 was er iemand die daar een posting over maakte (hier en hier), maar verder?

(het gaat blijkbaar om een Siemens SE267 in een ander doosje verpakt - klik - klik)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18160
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor krisken » 03 Okt 2012, 16:15

Paar weken terug nog posts van geweest, moet je ns op zoeken :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3977
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 256 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor jackho » 03 Okt 2012, 16:30

je mag er zoveel over horen en lezen als je wilt maar je zal toch moeten wachten tot hij beschikbaar is :P

mvg

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor qless » 03 Okt 2012, 17:50

Nieuwe versie staat online, met daarin:
- opgeven andere username
- opgeven andere wachtwoord
- opgeven andere host/ip
- upload knop voor uploaden naar mijn website.

Upload voorbeeld:

Code: Selecteer alles

{
    "downstream": 0,
    "upstream": 0,
    "modemmaxdownstream": 0,
    "modemmaxupstream": 0,
    "calcmaxdownstream": 0,
    "calcmaxupstream": 0,
    "distanceA": 0,
    "distanceB": 0,
    "distanceC": 0,
    "distanceAVG": 0,
    "training": 0,
    "att": 0,
    "profile": "8d",
    "modem": "Sagem"
}


Resultaten (laatste 10 voorlopig enkel): http://hierzo.net/vdsl2tool/

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6272
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 466 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 316 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor heist_175 » 03 Okt 2012, 18:00

nog steeds "error while connecting/reading modem info."

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4108
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1371 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor raf1 » 03 Okt 2012, 18:06

Ik geraak nog niet geconnecteerd. Ook nog niet dummyproof want ik kan het doen crashen door gewoon user/password en ip in te geven.
Moet ik ook de poort en het protocol ingeven?

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1509
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: VDSL2 Modem Tool v3.0

Berichtdoor qless » 03 Okt 2012, 18:07

Kan pas thuis zelf weer de modem kant testen


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten