BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3161
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 238 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Trojan » 23 Okt 2010, 13:30

Wie is er zot genoeg om €30 per maand extra bovenop zijn gewoon abonnement te betalen? Dan kan je beter ineens een pro abonnement nemen.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
SplinterByte
Premium Member
Premium Member
Berichten: 658
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor SplinterByte » 23 Okt 2010, 13:41

Ja,.. dat bedoel ik eigenlijk :)
Maar nu weten we dat een static IP op een gewoon abbo nog altijd disconnects geeft.

Krijg je een disconnect met een pro abbo?

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3161
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 238 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Trojan » 23 Okt 2010, 13:57

SplinterByte schreef:Maar nu weten we dat een static IP op een gewoon abbo nog altijd disconnects geeft.
Wie zegt dat?
Krijg je een disconnect met een pro abbo?
Ik hoop van niet. Maar we zullen het snel weten, er zijn er hier wel een hoop met een pro abonnement.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
quistnix
Erelid
Erelid
Berichten: 1646
Lid geworden op: 08 Mar 2007
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor quistnix » 23 Okt 2010, 21:35

SplinterByte schreef:Ja,.. dat bedoel ik eigenlijk :)
Maar nu weten we dat een static IP op een gewoon abbo nog altijd disconnects geeft.

Je bedoelt dynamisch IP, toch ?

Krijg je een disconnect met een pro abbo?

Neen, uiteraard niet en dit heeft uiteraard dan wél een static IP (fixed IP).

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 899
Lid geworden op: 11 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Kitt » 03 Nov 2010, 23:52

Trojan schreef:Wie is er zot genoeg om €30 per maand extra bovenop zijn gewoon abonnement te betalen? Dan kan je beter ineens een pro abonnement nemen.


Had je vroeger geen optie bij het ADSL Plus abonnement om een vast ip te krijgen ? En dat was geen 30 euro extra ...

"oops blijkbaar was het toch zoveel ... een pdf van 2005 terug gevonden en dat was idd 30 euro bovenop de normale plus"


Weetnie of die optie nu nog bestaat .. maar ik vermoed dat er dan op basis van PPOE login telkens het vast ip wordt toegekend .. maar of die 36 uurs connects er dan ook van op toepassing waren geen idee ..
Ik moet ook reactie van Philippe beamen dat dit een nadeel is van Belgacom t.o.v Telenet ... maar bij telenet staat poort alles tot poort 1024 dicht naar buiten .. dus servers draaien op normale poorten kan al nie .. idem bij belgacom standaard ( je kan wel 23 /80/443 weer openzetten via eservices )
Echter zelf een mailserver draaien zit er ook niet in .. 25 staat enkel open naar hun eigen smtp en inbound staat ook dicht ..
M.a.w wil je een exchange smtp draaien moet je toch zoiezo naar een Pro abonnement ( zowel bij belgacom als bij telenet ) .
Enfin wat ik dus wil zeggen die 36h connect best achterwege gelaten mag/kan worden ja ..
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Gebruikersavatar
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7810
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 388 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Lord Utopia » 04 Nov 2010, 00:08

Die optie is nog steeds beschikbaar voor Favorite en Intense (vroeger Go en Plus) aan 25 euro per maand, BTWe. (30,25 euro pm BTWi)
http://www.belgacom.be/companies/nl/jsp ... l_business

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3161
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 238 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Trojan » 04 Nov 2010, 00:12

Het is wel duidelijk dat je enkel betaalt voor dat fixed ip, en dat die extra volume en pc's niet van belang zijn. Met de fup optie is die 5 extra gb overbodig en ze geven standaard aan iedereen een modem met ingebouwde router waardoor ze meer dan 4 pc's kunnen aansluiten.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 899
Lid geworden op: 11 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Kitt » 04 Nov 2010, 00:16

Yep inderdaad .. dacht dat het goedkoper was maar blijkbaar niet ...peperduur is het zelfs :-)
Zeker als je weet dat in nederland bijna zowat standaard is ...ook bij "consumer abonnementjes .

Enfin terug on topic .. even m'n bbox instellen voor die reconnect .. welke javascript code was dat ook weer :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Muffin
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 Aug 2010

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Muffin » 24 Nov 2010, 09:54

Ik heb er gewoon een klokje van de aldi tussengezet. De modem krijgt nu geen stroom meer tussen 03:00u en 03:15u.Nu gaat hij ook reconnecten om 3 uur 's nachts. en blijft mijn internet aan overdag.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor philippe_d » 24 Nov 2010, 10:22

Als je dan toch kiest voor zo'n radicale oplossing, zou ik het klokje instellen voor een langere pauze, tenzij je het internet nodig hebt tussen 3.15 en 's morgens (vb VOIP). Bespaart nog een beetje energie ;)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
PumbaaH
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 879
Lid geworden op: 09 Jul 2009
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor PumbaaH » 26 Feb 2011, 21:08

tja..... kan het instellen en dat gaat 2 dagen goed en dan doet die sagem zijn eigen zin weer door om de 36 uur een minuut offline te zijn. Niet wenselijk als je een live radio uitzending maakt voor een webradio. Is intussen als de 5de keer dat het middenin een uitzending gebeurt

Dus nu probeer ik het omgekeerd. van 05:01 tot 05:00 next day ingegeven elke dag van de week en dan 'rule will be active at the scheduled time'.

Ik dacht eerst dat hij het niet wilde aanvaarden omdat ik het niet als admin deed, maar met admin doet ie het evenmin zoals je het wil. Een fritzbox 7390 begint nu wel heel verleidelijk te zijn al vraag ik me af je ook geen 7340 kan gebruiken?
Mobile: Motorola Moto G 4G - KING Supersize
Internet: Sagem f@st + TP-Link TL-WR1043ND - Scarlet ONE
PC: in aankoop
Laptop 1: Toshiba L300-1DN AZ
Mediaplayer: MINIX NEO X5 mini

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor philippe_d » 26 Feb 2011, 23:30

PumbaaH schreef:Een fritzbox 7390 begint nu wel heel verleidelijk te zijn al vraag ik me af je ook geen 7340 kan gebruiken?

Jein (Duits voor 'Ja en Neen') ;):
    - De 7390 heeft geen vaste telefooningang, en maar één analoge telefoonpoort.
    - Voor de rest dezelfde specificaties (gigabit LAN, dual WLAN, 20 SIP providers, Base voor 6 DECT's, 10 IP phone's...
    - Maar ... de 7340 heeft geen internationale versie met de nodige Belgacom VDSL2 instellingen (VLAN10)
Je zal dus zelf een config file moeten maken om die Belgacom settings in te stellen. Je kan het voorbeeld gebruiken van de 7390 config file (post van 18-10-10).
De 7340 kan dus perfect werken als je Internet hebt zonder vaste lijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Goztow » 27 Feb 2011, 16:56

Sagem doet het bij mij perfect. Maar ik heb het langer dan één minuut gezet, misschien is één minuut niet voldoende?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Ramaht » 27 Feb 2011, 17:08

Heb het gisteren ingesteld, had topic nog niet eerder gezien, en staat op 3 minuten bij mij. Is perfect gelukt vorige nacht, ga het in de gaten houden voor de komende dagen en laat't weten. Sagem van Scarlet btw.

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 278
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor ReLoad » 27 Feb 2011, 17:19

Ging hier ook voor 3 nachten perfect om 5u30-5u31 een reconnect.
Het enige wat niet klop is het uur, terwijl ik dacht dat ik winteruur aangevinkt had.
Dus het ingestelde uur moet ik ook nog steeds -1u doen.

Maar vannacht is dit niet gelukt, waardoor ik een 36u reconnect had:

Code: Selecteer alles

Hier is er dus een 36u connect omdat deze vannacht niet reconnecte
Sun, 27 Feb 2011 16:31:43 GMT PPPOE: session established
Sun, 27 Feb 2011 16:31:11 GMT PPPOE: Connection terminated

Hieronder alles correct.
Sat, 26 Feb 2011 04:31:06 GMT PPPOE: session established
Sat, 26 Feb 2011 04:30:01 GMT PPPOE: Connection terminated

Fri, 25 Feb 2011 04:31:06 GMT PPPOE: session established
Fri, 25 Feb 2011 04:30:01 GMT PPPOE: Connection terminated

(stond hier nog op 5u00-5u01
Thu, 24 Feb 2011 04:01:05 GMT PPPOE: session established
Thu, 24 Feb 2011 04:00:01 GMT PPPOE: Connection terminated

Er was trouwens geen datauitwisseling tussen 22u en 5u, dus hierdoor kon niets mislopen:

Code: Selecteer alles

Sun, 27 Feb 2011 04:58:53 GMT DHCP SERVER: DHCPREQUEST for 192.168.1.4 from *** via br0
Sat, 26 Feb 2011 22:03:16 GMT DHCP SERVER: DHCPACK on 192.168.1.3 to *** via br0


update 16/03/2010:
zondag 27 feb mislukt
vrijdag 4 maart mislukt
dinsdag 8 maart mislukt
vrijdag 11 maart mislukt
zondag 13 maart mislukt

blijkbaar loopt er toch wel wat mis hier (staat op elke dag ingesteld, olo software versie 6OS105-6OS005).
25/3.5
Afbeelding

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 560
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor MichelJ » 09 Apr 2011, 09:31

Een wat oudere topic nog is bovenhalen, als ik naar MyEDPNET ga, en zie daar de sessie historie, zie ik telkens 4 dagen en 2 sec staan. Met een verandering van ip telkens, mag ik daaruit concluderen dat ik geen 36u disconnect heb?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor philippe_d » 09 Apr 2011, 22:22

Zoals je zelf zegt, heb je dus een 96u disconnect in plaats van een 36u disconnect ....
Alternatieve providers kunnen blijkbaar zelf de disconnect time bepalen in overleg met BGC.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

antpeks
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 28 Jan 2008

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor antpeks » 18 Aug 2011, 16:30

neen bgc heeft een proef lopen met disconnects van 96 Uur op drie van hun MSR's

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2770
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 601 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor eternum » 18 Aug 2011, 16:32

't zou nog mooier zijn zonder disconnects.
Afbeelding

Matthias
Pro Member
Pro Member
Berichten: 246
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Matthias » 02 Sep 2011, 12:56

Ik heb dit geprobeerd op de SAGEM Box, maar deze wilt niet disconnecten. Ik heb de tijden tussen 4:00 en 4:05 gezet(met rule is inactive between).
Ik heb ook al geprobeerd om de configuratie te veranderen naar rule is active between 5:05 en 5:00 en dan krijg ik om middernacht 5 uur disconnect voor de 1 of andere reden.

Wat voor brol hardware is dit eigenlijk toch :bang: .

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor MarkDM » 02 Sep 2011, 15:17

Bij mij het zelfde. Firmware 60R10A-60A046 .
Hij disconnecteert op andere uren. Zonder reden.
Soms is zet hij de regel inaktief, enz.
Veel 'GOTO's van het greasemonkey script werken ook niet. Bv Date&Time.

Ik gebruik nu een Aldi-klokje. Daar ben ik zeer tevreden over. Heeft zelfs battery-backup.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2770
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 601 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor eternum » 15 Nov 2011, 21:06

Goztow schreef:ga naar 192.168.1.1 (= router admin, eens geladen type

Code: Selecteer alles

javascript:mimic_button('goto: 730..')
in de adresbalk van je navigator.

Pas op: indien je de nieuwste firmware al hebt gekregen, gebruik dan

Code: Selecteer alles

javascript:mimic_button('goto: 1410..')
!

Ga naar scheduler rules, new entry, name naar keuze, selecteer "rule will be inactive at the scheduled time", klik op "New Time Segment Entry", selecteer alle dagen, dan "New Hours Range Entry", start time: "05h00", end time: "05h01" (als je de disconnect om 5u 's ochtend wil). Dan drie keer "OK".

Dan naar "network interfaces", "WAN PPPoE", "settings", en naast "schedule" kies je voor de schedule die je net aangemaakt hebt. "apply" en het is gebeurd


Bij runtime code versie 60R10A-60A05G is geen van beiden nog mogelijk.
Meer: via "network interfaces", "WAN PPPoE", "settings" is "schedule" blijkbaar niet meer aan te passen ... helaas.
Afbeelding

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Goztow » 15 Nov 2011, 21:10

Hmmm jammer :(.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3693
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor raf1 » 09 Jan 2012, 13:21

PumbaaH schreef:tja..... kan het instellen en dat gaat 2 dagen goed en dan doet die sagem zijn eigen zin weer

Heb daar ook af en toe last van gehad. Ik deed m'n disconnects dan maar 's morgens zelf manueel om overdag de disconnect te vermijden.

Ik heb nu onlangs bij "Date and Time" de "Automatic Time Update" van de NTP-server gedisabled en blijkbaar gebeuren de disconnects nu elke dag betrouwbaar zoals ingesteld. (weliswaar volgens Londense tijdzone aangezien de scheduler geen flauw benul heeft van tijdszones.)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor philippe_d » 09 Jan 2012, 19:59

Het probleem van de 36u disconnect was dat dit 1.5 dagen is, dus om de 3 dagen had je het tijdens de dag...
Sedert de verhoging van de ISP disconnect naar 96u (4 dagen), doe ik geen forced disconnects meer.

Eén keer je modem rebooten 's avonds laat, en de volgende disconnects gebeuren netjes op hetzelfde uur, om de 4 dagen.
Waarom nog sukkelen :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3693
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor raf1 » 09 Jan 2012, 21:33

Bij Scarlet is het nog steeds 36u.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor philippe_d » 09 Jan 2012, 22:17

Ook op VDSL2 ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3693
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor raf1 » 10 Jan 2012, 10:20

Oké, zal het nog eens testen. Kan heel recent veranderd zijn.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3693
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor raf1 » 01 Feb 2012, 15:49

Bij Scarlet zijn er dus nog steeds om de 36h disconnects van de PPPOE-sessies. Aangezien ik een alternatieve VoIP-operator op m'n Sagem 3464 gebruik, vind ik die disconnects om de paar dagen overdag niet zo fijn omdat m'n telefoonlijn dan een paar uur uitvalt. (registration error)

De "verborgen" scheduler op de Sagem 3464 blijkt nu na een aantal maanden testen ook niet zo betrouwbaar, ik heb vanalles geprobeerd, maar de scheduler laat heel vaak steken vallen. Vaak moet ik 's morgens gewoon manueel de PPPOE-sessie vernieuwen om een disconnect overdag alsnog te vermijden.

Ik moest dus op zoek naar een meer betrouwbare oplossing en dit weekend kreeg ik het lumineuze idee om m'n hyperbetrouwbaar Tomato/DD-WRT-routertje aan het werk te zetten en de PPPOE-sessie van de Sagem 3464 aan en uit te zetten via een telnet-sessie.
Dus vanaf nu voert m'n Tomato/DD-WRT-routertje elke nacht braafjes volgend scriptje uit via de scheduler en dat werkt totnogtoe heel betrouwbaar.

Code: Selecteer alles

( sleep 5
echo admin
sleep 1
echo password*
sleep 1
echo sndcp
sleep 1
echo pppoestop 0
sleep 5
echo pppoestart 0
sleep 5
echo exit
sleep 1
echo exit
sleep 1 ) | telnet 192.168.1.1


*password is standaard OLOVDSL2 of BGCVDSL2 maar je verandert dit best ook eens via telnet: http://thierry76.be/de-b-box-2-beter-beveiligen/

Hopelijk betekent dit dat ik m'n Sagem 3464 nooit meer manueel moet aanraken. :-D

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer
Contact:

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor Doktor Avalanche » 01 Feb 2012, 16:29

Goed idee, ik gebruik mijn ubuntu machientje om elke 4 dagen om 5 uur 's morgens de modem te rebooten... (via cron)
Voor de geïnteresseerden...

Code: Selecteer alles

#!/usr/bin/expect -f
spawn telnet 192.168.1.1
expect "login: "
send -- "admin\r"
expect "Password: "
send -- "BGCVDSL2\r"
expect "$ "
send -- "reboot\r"
expect eof


Mvg Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

LaserJet
Premium Member
Premium Member
Berichten: 547
Lid geworden op: 01 Dec 2008
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor LaserJet » 13 Mei 2012, 09:19

Runtime Code Version 60R10A-60A05S

Heb het gisteren eens gedaan zoals stond in de 1e post, dus om 5u.. Maar hij resette toen het 11uur was.

Dus ik neem aan dat het niet werkt? Of misschien heb ik iets fout gedaan..

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4291
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor honda4life » 13 Mei 2012, 11:45

als ik het zo lees zijn de ervaringen heel verschillend dus ik denk dat je wat "geluk" moet hebben.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1002
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 104 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor gm123 » 08 Jun 2012, 23:03

Ik ben alvast ook fan van het 96u systeem. Sinds ik daar op zit heb ik nooit nog een disconnect tijdens de dag. Perfect dus.
Hopelijk wanneer ipv6 er komt geven ze iedereen een eigen subnet zonder disconnects.

karp_p
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 16 Dec 2006
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor karp_p » 02 Nov 2012, 10:48

Was het gepruts beu op mijn bbox2 om mijn OVH aan de praat te houden.
Heb er gewoon een kleine timer tussen gestoken die de stroom om 2:00 uur 's nachts een 5 tal minuten uitzet, sinds dien werkt alles perfect zonder problemen.
Ik weet het, het is niet flashy maar kost praktisch niets en het doet de job!

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3791
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 237 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 69 keer

Re: BBOX2 automatisch doen reconnecten op gegeven tijdstip

Berichtdoor jackho » 02 Nov 2012, 11:14

Er zijn er ook veel die hem gewoon 's avonds afzetten en 's morgens terug op.
mvg


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Goztow en 2 gasten